[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 406
113
Ez egy katonai kudarc. 40 nap alatt 200 ezer fő elfoglalta Melitopolt és Herszont..
Cserébe elveszett, letette a fegyvert az állomány legalább tizede, elvesztették többszáz páncélost és szégyenszemre vissza kell vonulniuk északról.
A világ 145 országa elítélte őket és megveti, szankcionálja Oroszországot.
Az orosz gazdaság 10% mínusszal indítja az évet, a gazdasági teljesítményük alapján gyorsulva veszítik súlyukat a világgazdaságban.
Az orosz haditechnika és az egész orosz haderő leszerepelt.
Szu-30, 34-esek, Ka-52,Mi-28-asok szépen potyognak, T80, T90, BMP 3 halomba lőve.
Az orosz haditechnikàt nehéz lesz már eladni.
Szép kilátások a lakosságnak, a semmiért.
Két, max három városért.
Harkovról és sok másról Oroszország örökre lemondhat.
Két fél megyét talán behuzhatnak, amit már 14-ben megszálltak. ;)

Ezen felül mit ért el?
Megszállva tarthatja Herszont és falvakat?
Lesz hol meghalni az orosz fiataloknak a jövőben a partizánok ellen?
Mi az a kúrva nagy eredmény, amit Putyler otthon eladhat?
"Prof. Dr. Resperger István ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Nemzetbiztonsági Tanszékének egyetemi tanára volt a vendégünk, akivel az orosz-ukrán hadműveletek aktualitásairól, az orosz visszavonulásról, a két fél érdekeiről, Putyin terveiről és a NATO semlegességről beszélgettünk."
..
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 184
12 392
113
Mala
Ismét a foglyok kínzásáról
Kedves Olvasóink, fél napig értesülünk a rokkant kicserélt rabokról, egyelőre nem kaptunk megerősítést, és sok a cáfolat - azok azoktól, akikben megbízunk.

A hálózaton található információk ellentmondásosak, a visszautasítások felváltják a megerősítéseket, majd ismét a megerősítések tagadása. Várjuk az információkat.
Jevgenyij Poddubnij, a védelmi minisztérium egyik forrása már cáfolta a foglyok kasztrálásáról szóló adatokat, amelyekről korábban valaki állítólag a belgorodi kórházból azt írta:
„Teljes hazugság! Mind a 86 nem tesztelt semmit! Volt információ az elhunytról, átkutatták, de nem erősítették meg.”
Egyenlőre ez van!
malaya rogan a kinzásos az beazonsított helyszin
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 020
16 403
113
Ezen a ukrán háborús fórumon nagyon sok hozzászólás hivatkozik a szabadság, szuverenitás és végső soron a demokrácia "szent" eszméire, indokolva bizonyos eseményeket, nézőpontokat. Úgy tünik azomban hogy ez eszmék a mai korunkra teljesen az irracionális és megfoghatatlan kategóriába kerültek át a történelmünk során.
Ezekre hivatkozni egy esemény megitélése során ezért épp ilyen irracionális mutatvány..
Ez a mostani ukrán - orosz konfliktusra kiemelten igaz.
Van egy utópiám, hogy a társadalmunk technikai (nem értelmi) fejlettsége elérte azt a a pontot, hogy az "abszolut" demokráciát a Föld teljes felületén egy pár órán belül mindenkinek elhozhatja a sors, mert az emberi hülyeség exponenciálisan emelkedett a technikai fejlettséggel együtt az utóbbi évtizedekben, csak most már az internet által ez láthatóvá és sajnos megoszthatóvá vált.
Az "abszolut" demokrácia fogalma:

Mindenki abszolut egyenlővé válik a föld felett és föld alatt: por és hamu....

Ne feledjük hogy az egy főre eső atombomba - költsége a legalacsonyabb és legolcsóbb demokratizáló eszköz..
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 129
7 153
113
14th Tactical Aviation Brigade (Kolomyia, Ivano-Frankivsk Oblast. 32 MiG-29)

A Ivano-Frankovszki egész 29-ese flotta már régen néhány darab működőképes repülőgépből állt. Kinn van egy sor régen kivont gép, nos ezeket lyuggatták ki az orosz rakéták. Esélyük sem lett volna repülni, az ottani Jurasic park volt. (barátaim személyes élménye).
A többi leírt egység is olyan wikipedia szintű... már bocsi..
Korábban írtam, hogy a magyar MIG-29-esek max ilyen elterelő kamu célgépnek lennének jók (csak, hogy fogyjon a rakéta).
 
W

Wilson

Guest
Én tisztelem a munkásságod az oldalon és tiszteletben is tartom a véleményed, még akkor is, amikor szöges ellentétben áll az enyémmel. Ezt az orosz sereg szándékosan lövi a civil épületeket, hogy gyilkolja a lakosságot mantrát amit nyomsz, azonban vissza kell hogy utasítsam. Bármilyen háborút is tekintünk, amennyiben a harcok lakott területre értek, ott mindig jelentős civil áldozatok is voltak. Ez alól csak abban az esetben volt kivétel, amennyiben a lakósságot kitelepítették az arcvonalból.
Ha figyelmesen megnézed a felvételeket, az épületek jó részének a felső szintjei vannak kiégve, támadva, ahogy írod szétlőve.
Harcászati alapszabály, hogy az uralgó magaslatokat kívánja birtokolni bármelyik harcoló fél. Jelen estben a védekező, városokba visszahúzódó ukrán fél az, aki a magassági pontokat, érthető módon, a lakóépületek felső szintjein magáénak tudhatja.
Mivel világos okokból kifolyólag ( milliószor kitárgyaltuk ) ezt a harcmodort, taktikát választották, így akarva - akaratlanul a civil lakosságot is jelentős veszélynek tették ki, ugyanis azokat nem evakuálták a harcok előtt.
Sajnos láttunk olyan elemzéseket és videókat, ahol megismerhettük az ukrán védekező taktika civil elemeit : az épület alsó szintjére terelték az ott (?) lakókat, míg a felső szinteket elfoglalva, kedvező állásokból vehették fel a harcot.
Miközben az orosz egységek a felső szintekről érkező tüzet viszonozzák, én el tudom képzelni, hogy adott épület alsó szintjén is mozgást érzékelve, oda is lőnek néhányat ... csak a biztonság kedvéért.
Volt ugye olyan videó is, ahol az ukrán nők vonták felelősségre az ukrán védőket, mikor állásokat létesítettek az óvoda mellett illetve az épületek között. Mondjuk a tiltakozásnak, legalábbis a videó alapján, nem sok eredménye lett ...
Kérlek ne gondold, hogy én ne sajnálnék minden egyes civil áldozatot, aki ebben az értelmetlen háborúban maghal, de egyértelműen kijelenteni, hogy ezért kizárólag az orosz egységek , főkép Putyin a felelős, az csak a téma felszínes megítélésére utal.
Tiszteletben tartva a véleményedet, én úgy gondolom, hogy ezért egyedül Putyin a felelős mert ő adott parancsot az invázióra, az pedig, hogy a orosz haderő szándékosan lövi az ukrán településeket szintén tény mert ha nem így lenne akkor ilyet nem látnánk egyetlen felvételen is....A felvételen a te általad is említett település házai láthatóak jól látszik, hogy biztosra mentek az orosz haderő egységei ....

 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 371
113
-1

LTaBoSN.jpg
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 308
14 052
113
Őszintén remélem, hogy kamu!!!!!!
Nem azért mert méhek támadták meg az oroszokat és azok oroszok, hanem mert a cikk szerint ezek “gyilkos méhek”!
Senkinek, se komolyan mondom senkinek sem kívánom hogy ezek a dögök elszaporodjanak Európában! Ezekhez képest a lódarázs szúrása szúnyogcsípés! :(:(:(
Kissé eltúlozottnak hangzik.

---
És most valami teljesen más! :cool:
Egy csapat orosz úszot egyet, hogy megúsza ... a hátrahagyot felszerelés alapján VDV-sek lehettek:

 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Az Egyesült Államok megerősítette, hogy Ukrajnába küldte a vegyifegyver-védelmet
2022. április 1

| RT

Washington olyan felszerelést bocsát rendelkezésre, amelyet vegyi vagy biológiai támadások esetére kell használni – közölte a Fehér Ház

Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára szerint az Egyesült Államok arra készül, hogy Oroszország vegyi vagy biológiai fegyvereket vethessen be Ukrajna ellen, és olyan felszerelést és készleteket biztosítson, amelyek életek megmentésére szolgálhatnak egy ilyen támadás után. Nem magyarázta meg, hogy Moszkva miért folyamodhat ilyen intézkedésekhez, különös tekintettel katonai fölényére, mind a rendelkezésre álló munkaerő, mind pedig az anyagok tekintetében.

Psaki pénteken nyilvánosságra hozta a segélyakciót, de részleteket nem közölt arról, hogy pontosan mit küldenek Kijevbe. Hozzátette, hogy Ukrajna ellátása nem fogja veszélyeztetni az amerikai felkészültséget a hasonló támadásokra.

A nyilatkozat hetekkel azután született, hogy Psaki felvetette, hogy Moszkva vegyi vagy biológiai fegyverek bevetését tervezheti Ukrajna ellen. Eredetileg az Oroszország által közzétett dokumentumokra reagálva tette ezt az állítást, amely szerint az Egyesült Államok által támogatott ukrajnai laboratóriumok biofegyvereket fejlesztenek. Nem nyújtottak be bizonyítékot Psaki állításainak alátámasztására.

Olvass tovább


Hunter Biden e-mailjei alátámasztják az ukrajnai biolaboratóriumi állításokat – Daily Mail
„Ez mind nyilvánvaló trükk Oroszország részéről, hogy megpróbálja igazolni további előre megfontolt, provokálatlan és indokolatlan támadását Ukrajna ellen” – mondta Psaki a múlt hónapban. "Most, hogy Oroszország ezeket a hamis állításokat tette, és Kína látszólag támogatta ezt a propagandát, mindannyiunknak arra kell figyelnünk, hogy Oroszország esetleg vegyi vagy biológiai fegyvereket használjon Ukrajnában, vagy hamis zászlót indítson el ezek felhasználásával."

Az amerikai tisztviselők „bolondítónak” minősítették a későbbi vádakat is, amelyek szerint Joe Biden elnök fia, Hunter Biden részt vett volna az ukrán biolaborokban végzett veszélyes kórokozók kutatásának finanszírozásában. A brit Daily Mail azonban a múlt héten arról számolt be, hogy a fiatalabbik Biden elhagyott laptopján talált levelezés legalább részben megerősítette az orosz állításokat.

Szintén a múlt héten Biden elnök felvonta a szemöldökét, amikor európai látogatása során azt mondta újságíróknak, hogy a NATO „természetben” válaszolna, ha Oroszország vegyi fegyvert használna Ukrajnában. A Fehér Ház tisztviselői később tagadták, hogy az Egyesült Államok vegyi fegyvereket használna, mondván, hogy ez továbbra is ellentétes a politikával.

A Biden-adminisztráció illetékesei „nevetségesnek” és „abszurdnak” minősítették az orosz vádakat, de amint azt Zhao Lijian, a kínai külügyminisztérium szóvivője pénteken megjegyezte, Washington nem adott „semmiféle konstruktív választ” a vádakra. Elmondta, hogy az Egyesült Államok végezte a legtöbb biofegyverrel kapcsolatos tevékenységet az országok közül, és ez az egyetlen nemzet, amely ellenzi a Biológiai Fegyverek Egyezményének (BWC) való megfelelés többoldalú ellenőrzését.


OLVASSA TOVÁBB: Oroszország új bizonyítékokat mutat be az Egyesült Államok által finanszírozott ukrajnai biolaboratóriumokból

„A nemzetközi közösségnek jó oka van megkérdőjelezni az Egyesült Államok bio-katonai tevékenységét” – mondta Zhao. Washington más országokat vádolt meg a BWC megsértésével, anélkül, hogy „szilárd bizonyítékot” szolgáltatott volna – egyes esetekben szankciók kiszabására vagy háborúra –, de „ami a saját megfelelését illeti, az Egyesült Államok megpróbált átverni, ami elfogadhatatlan”. hozzátette.
 
W

Wilson

Guest

Arakhamia: Oroszország szóban elfogadta Kijev békés rendezésre irányuló javaslatait, kivéve a Krím-félszigetre vonatkozó javaslatot​

Az Oroszországgal folytatott tárgyaláson az ukrán delegáció vezetője, David Arakhamia az ukrán televízióban beszélt a tárgyalási folyamat menetéről. Kijelentéseit a Politika strany táviratcsatorna idézi .

  • Oroszország szóban elfogadta az Ukrajna által Isztambulban javasolt megállapodás-tervezetet, a Krím kérdését kivéve.
  • Már készülnek a békeszerződés dokumentumainak végleges változatai. Ezeket ügyvédekből és diplomatákból álló csoport dolgozza ki.
  • Kijev tárgyalásokat kezdett Kínával, hogy a békemegállapodás értelmében Ukrajna egyik garanciaországává váljon. A KNK-val azonban kevésbé sikerült megoldani a problémát, mint más országokkal .
 
W

Wilson

Guest
Tudod már átvettük a mai nap hadsereg több emberből áll, ezek nem egy liftbe vannak tömörülve, hanem szétszóródtak akár egy teljes utcába vagy akár egy negyedbe és állásokat alakítanak ki. A paraszt orosz felderítő, meg leadta a drótot, és ennyi. A képeket nézegetve amit ehhez a témához csatoltál, nekem ez utcai harc nyomainak tűnik, de lehet kaptak egy kis támogatást, miután jelezték a tüzérségnek, hogy akadályba ütköztek. Azok meg megszórták őket. Ebben az esetben is nehéz megítélni, hogy ez elkerülhető lett-e volna, vagy voltak-e ezekben az épületekben nagy mennyiségben civilek. Ahogy már mondtam csak egy kép, ami utánna készült.
Ez ugyanaz a település ennek a lakótombnek a közepe eltűnt.....

 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 989
12 021
113

Arakhamia: Oroszország szóban elfogadta Kijev békés rendezésre irányuló javaslatait, kivéve a Krím-félszigetre vonatkozó javaslatot​

Az Oroszországgal folytatott tárgyaláson az ukrán delegáció vezetője, David Arakhamia az ukrán televízióban beszélt a tárgyalási folyamat menetéről. Kijelentéseit a Politika strany táviratcsatorna idézi .

  • Oroszország szóban elfogadta az Ukrajna által Isztambulban javasolt megállapodás-tervezetet, a Krím kérdését kivéve.
  • Már készülnek a békeszerződés dokumentumainak végleges változatai. Ezeket ügyvédekből és diplomatákból álló csoport dolgozza ki.
  • Kijev tárgyalásokat kezdett Kínával, hogy a békemegállapodás értelmében Ukrajna egyik garanciaországává váljon. A KNK-val azonban kevésbé sikerült megoldani a problémát, mint más országokkal .

valoszinuleg teljesen mas targyalasokrol beszel az uriember. Az orosz fel jelenlegi allaspontja:

Keményen megbünteti Putyin Ukrajnát, mert Oroszországot kezdték bombázni​


A korábbiakhoz képest is sokkal szigorúbb feltételekkel hajlandó béketárgyalásokat folytatni Oroszország Ukrajnával, miután Kijev egy orosz területen lévő olajtárolót támadt meg pénteken. Vlagyimir Medinszkij orosz főtárgyaló pedig a korábbiakhoz képest sokkal keményebb feltételeket szabot az ukránoknak a tárgyalás folytatásához. Az egyik ilyen, hogy az orosz szakadár területekkel kapcsolatban minimális engedményt sem tesznek.

https://www.origo.hu/nagyvilag/2022...jnat-mert-oroszorszagot-kezdtek-bombazni.html
 
W

Wilson

Guest
valoszinuleg teljesen mas targyalasokrol beszel az uriember. Az orosz fel jelenlegi allaspontja:

Keményen megbünteti Putyin Ukrajnát, mert Oroszországot kezdték bombázni​


A korábbiakhoz képest is sokkal szigorúbb feltételekkel hajlandó béketárgyalásokat folytatni Oroszország Ukrajnával, miután Kijev egy orosz területen lévő olajtárolót támadt meg pénteken. Vlagyimir Medinszkij orosz főtárgyaló pedig a korábbiakhoz képest sokkal keményebb feltételeket szabot az ukránoknak a tárgyalás folytatásához. Az egyik ilyen, hogy az orosz szakadár területekkel kapcsolatban minimális engedményt sem tesznek.

https://www.origo.hu/nagyvilag/2022...jnat-mert-oroszorszagot-kezdtek-bombazni.html
Eddig sem tettek ez szerintem, csak az orosz közvéleménynek,szól.A szakadár területtekkel az kapcsolatban eddig is az volt a narrativa ,hogy azt a két elnöknek kell megtárgyalni...
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 250
37 127
113
valoszinuleg teljesen mas targyalasokrol beszel az uriember. Az orosz fel jelenlegi allaspontja:

Keményen megbünteti Putyin Ukrajnát, mert Oroszországot kezdték bombázni​


A korábbiakhoz képest is sokkal szigorúbb feltételekkel hajlandó béketárgyalásokat folytatni Oroszország Ukrajnával, miután Kijev egy orosz területen lévő olajtárolót támadt meg pénteken. Vlagyimir Medinszkij orosz főtárgyaló pedig a korábbiakhoz képest sokkal keményebb feltételeket szabot az ukránoknak a tárgyalás folytatásához. Az egyik ilyen, hogy az orosz szakadár területekkel kapcsolatban minimális engedményt sem tesznek.

https://www.origo.hu/nagyvilag/2022...jnat-mert-oroszorszagot-kezdtek-bombazni.html
El lwsz verve a seggük, hogy csak na!
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Ez ugyanaz a település ennek a lakótombnek a közepe eltűnt.....

Mint látható egyes épületek kerültek durván megsorozásra, de van ott frissen meszelt is érintetlenül. Gondolom célja volt, de ez csak tipp az én részemről. Utólag kideríteni, mi volt rongált épületben, vagy mi a francot támadott az orosz, vagy hogy egyáltalán az orosz volt-e (lásd kiev) nehéz.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
901
3 245
93
Az Egyesült Államok megerősítette, hogy Ukrajnába küldte a vegyifegyver-védelmet
2022. április 1

| RT

Washington olyan felszerelést bocsát rendelkezésre, amelyet vegyi vagy biológiai támadások esetére kell használni – közölte a Fehér Ház

Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára szerint az Egyesült Államok arra készül, hogy Oroszország vegyi vagy biológiai fegyvereket vethessen be Ukrajna ellen, és olyan felszerelést és készleteket biztosítson, amelyek életek megmentésére szolgálhatnak egy ilyen támadás után. Nem magyarázta meg, hogy Moszkva miért folyamodhat ilyen intézkedésekhez, különös tekintettel katonai fölényére, mind a rendelkezésre álló munkaerő, mind pedig az anyagok tekintetében.

Psaki pénteken nyilvánosságra hozta a segélyakciót, de részleteket nem közölt arról, hogy pontosan mit küldenek Kijevbe. Hozzátette, hogy Ukrajna ellátása nem fogja veszélyeztetni az amerikai felkészültséget a hasonló támadásokra.

A nyilatkozat hetekkel azután született, hogy Psaki felvetette, hogy Moszkva vegyi vagy biológiai fegyverek bevetését tervezheti Ukrajna ellen. Eredetileg az Oroszország által közzétett dokumentumokra reagálva tette ezt az állítást, amely szerint az Egyesült Államok által támogatott ukrajnai laboratóriumok biofegyvereket fejlesztenek. Nem nyújtottak be bizonyítékot Psaki állításainak alátámasztására.

Olvass tovább


Hunter Biden e-mailjei alátámasztják az ukrajnai biolaboratóriumi állításokat – Daily Mail
„Ez mind nyilvánvaló trükk Oroszország részéről, hogy megpróbálja igazolni további előre megfontolt, provokálatlan és indokolatlan támadását Ukrajna ellen” – mondta Psaki a múlt hónapban. "Most, hogy Oroszország ezeket a hamis állításokat tette, és Kína látszólag támogatta ezt a propagandát, mindannyiunknak arra kell figyelnünk, hogy Oroszország esetleg vegyi vagy biológiai fegyvereket használjon Ukrajnában, vagy hamis zászlót indítson el ezek felhasználásával."

Az amerikai tisztviselők „bolondítónak” minősítették a későbbi vádakat is, amelyek szerint Joe Biden elnök fia, Hunter Biden részt vett volna az ukrán biolaborokban végzett veszélyes kórokozók kutatásának finanszírozásában. A brit Daily Mail azonban a múlt héten arról számolt be, hogy a fiatalabbik Biden elhagyott laptopján talált levelezés legalább részben megerősítette az orosz állításokat.

Szintén a múlt héten Biden elnök felvonta a szemöldökét, amikor európai látogatása során azt mondta újságíróknak, hogy a NATO „természetben” válaszolna, ha Oroszország vegyi fegyvert használna Ukrajnában. A Fehér Ház tisztviselői később tagadták, hogy az Egyesült Államok vegyi fegyvereket használna, mondván, hogy ez továbbra is ellentétes a politikával.

A Biden-adminisztráció illetékesei „nevetségesnek” és „abszurdnak” minősítették az orosz vádakat, de amint azt Zhao Lijian, a kínai külügyminisztérium szóvivője pénteken megjegyezte, Washington nem adott „semmiféle konstruktív választ” a vádakra. Elmondta, hogy az Egyesült Államok végezte a legtöbb biofegyverrel kapcsolatos tevékenységet az országok közül, és ez az egyetlen nemzet, amely ellenzi a Biológiai Fegyverek Egyezményének (BWC) való megfelelés többoldalú ellenőrzését.


OLVASSA TOVÁBB: Oroszország új bizonyítékokat mutat be az Egyesült Államok által finanszírozott ukrajnai biolaboratóriumokból

„A nemzetközi közösségnek jó oka van megkérdőjelezni az Egyesült Államok bio-katonai tevékenységét” – mondta Zhao. Washington más országokat vádolt meg a BWC megsértésével, anélkül, hogy „szilárd bizonyítékot” szolgáltatott volna – egyes esetekben szankciók kiszabására vagy háborúra –, de „ami a saját megfelelését illeti, az Egyesült Államok megpróbált átverni, ami elfogadhatatlan”. hozzátette.
Mi is küldhetnénk nekik néhány száz megmaradt Néphadsereges szimatszatyrot. Zelenszkij befogná végre a gambáját és mi is letudhatnánk a hadi felszereléses adósságunkat.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Az Egyesült Államok megerősítette, hogy Ukrajnába küldte a vegyifegyver-védelmet
2022. április 1

| RT

Washington olyan felszerelést bocsát rendelkezésre, amelyet vegyi vagy biológiai támadások esetére kell használni – közölte a Fehér Ház

Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára szerint az Egyesült Államok arra készül, hogy Oroszország vegyi vagy biológiai fegyvereket vethessen be Ukrajna ellen, és olyan felszerelést és készleteket biztosítson, amelyek életek megmentésére szolgálhatnak egy ilyen támadás után. Nem magyarázta meg, hogy Moszkva miért folyamodhat ilyen intézkedésekhez, különös tekintettel katonai fölényére, mind a rendelkezésre álló munkaerő, mind pedig az anyagok tekintetében.

Psaki pénteken nyilvánosságra hozta a segélyakciót, de részleteket nem közölt arról, hogy pontosan mit küldenek Kijevbe. Hozzátette, hogy Ukrajna ellátása nem fogja veszélyeztetni az amerikai felkészültséget a hasonló támadásokra.

A nyilatkozat hetekkel azután született, hogy Psaki felvetette, hogy Moszkva vegyi vagy biológiai fegyverek bevetését tervezheti Ukrajna ellen. Eredetileg az Oroszország által közzétett dokumentumokra reagálva tette ezt az állítást, amely szerint az Egyesült Államok által támogatott ukrajnai laboratóriumok biofegyvereket fejlesztenek. Nem nyújtottak be bizonyítékot Psaki állításainak alátámasztására.

Olvass tovább


Hunter Biden e-mailjei alátámasztják az ukrajnai biolaboratóriumi állításokat – Daily Mail
„Ez mind nyilvánvaló trükk Oroszország részéről, hogy megpróbálja igazolni további előre megfontolt, provokálatlan és indokolatlan támadását Ukrajna ellen” – mondta Psaki a múlt hónapban. "Most, hogy Oroszország ezeket a hamis állításokat tette, és Kína látszólag támogatta ezt a propagandát, mindannyiunknak arra kell figyelnünk, hogy Oroszország esetleg vegyi vagy biológiai fegyvereket használjon Ukrajnában, vagy hamis zászlót indítson el ezek felhasználásával."

Az amerikai tisztviselők „bolondítónak” minősítették a későbbi vádakat is, amelyek szerint Joe Biden elnök fia, Hunter Biden részt vett volna az ukrán biolaborokban végzett veszélyes kórokozók kutatásának finanszírozásában. A brit Daily Mail azonban a múlt héten arról számolt be, hogy a fiatalabbik Biden elhagyott laptopján talált levelezés legalább részben megerősítette az orosz állításokat.

Szintén a múlt héten Biden elnök felvonta a szemöldökét, amikor európai látogatása során azt mondta újságíróknak, hogy a NATO „természetben” válaszolna, ha Oroszország vegyi fegyvert használna Ukrajnában. A Fehér Ház tisztviselői később tagadták, hogy az Egyesült Államok vegyi fegyvereket használna, mondván, hogy ez továbbra is ellentétes a politikával.

A Biden-adminisztráció illetékesei „nevetségesnek” és „abszurdnak” minősítették az orosz vádakat, de amint azt Zhao Lijian, a kínai külügyminisztérium szóvivője pénteken megjegyezte, Washington nem adott „semmiféle konstruktív választ” a vádakra. Elmondta, hogy az Egyesült Államok végezte a legtöbb biofegyverrel kapcsolatos tevékenységet az országok közül, és ez az egyetlen nemzet, amely ellenzi a Biológiai Fegyverek Egyezményének (BWC) való megfelelés többoldalú ellenőrzését.


OLVASSA TOVÁBB: Oroszország új bizonyítékokat mutat be az Egyesült Államok által finanszírozott ukrajnai biolaboratóriumokból

„A nemzetközi közösségnek jó oka van megkérdőjelezni az Egyesült Államok bio-katonai tevékenységét” – mondta Zhao. Washington más országokat vádolt meg a BWC megsértésével, anélkül, hogy „szilárd bizonyítékot” szolgáltatott volna – egyes esetekben szankciók kiszabására vagy háborúra –, de „ami a saját megfelelését illeti, az Egyesült Államok megpróbált átverni, ami elfogadhatatlan”. hozzátette.
Azért egyvalamit meséljen már el ez a féleszű némber... Ha az USA teljesen normális kutatásokat finanszíroz, akkor miért nem a CDC dolgozik együtt pl a WHO-n keresztül mondjuk orvosi egyetemekkel vagy egyéb kutatóintézményekkel? Miért tűnnek fel kétes elemek a finanszírozásban, miért finanszíroznak csak Ukrajna területén vagy 30-40 labort? És miért nem nyílt, transzparens módon teszik ezt, HA NINCS semmi rejtegetnivaló benne?