[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 747
113
A buchai polgármester szerint ezek egytől egyig civilek, szerintem ezek max a helyei területvédelmi egység tagjai lehetnek....

Szigorúan a saját véleményem szerint ezeket az ukrán embereket az orosz haderő lőtte le, és akárcsak az orosz katonákat lábon lövő és megkínzó ukrán katonákat őket is fel kell kutatni és törvényesen el kell ítélni....
az a baj,hogy sem ennek sem, annak nem lesz meg a felelőse .. a buchai polgármester meg ugyan mi mást is mondhatna .. tényleg nem kötekedés képpen írom,de ha hivatalban szeretne maradni (vagyis inkább életben !!) még ha nem így történt is ezt fogja mondani !
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 292
113

Az ukrán hatóságok és a média több tucat holttestről számolt be a Kijev melletti Bucha utcáin. Néhány napja orosz csapatok hagyták el a várost​

2022. április 3., 08:42
Forrás: Meduza

Újságírók és az ukrán hatóságok képviselői több tucat halottról számoltak be a Kijevtől északnyugatra fekvő Bucsa város utcáin. Főleg a Reuters és az UNIAN közölt fényképeket a civil ruhás halottakról, néha megkötött kézzel . Hasonló képet tett közzé Twitterén Mikhajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója. Azt sugallta, hogy a képen látható embereket az orosz hadsereg lőtte le.


Az AFP tudósítói elmondták , hogy legalább 20 holttestet láttak a város egyik utcájában. Az újságírók szerint haláluk oka nem tisztázott, legalább egy halottnak súlyos fejsérülése volt. Feltételezték, hogy a holttestek már napok óta ott hevertek.

Az AFP szerint 16 halott feküdt a járdán vagy a járda mellett, további három - az út közepén, egy - egy lakóház udvarán. Az egyik halott mellett, akinek keze fehér ruhával volt megkötve, az újságírók egy nyitott ukrán útlevelet találtak. A Reutersnek nyilatkozó egyik buchai lakos szerint az orosz hadsereg megparancsolta a lakosoknak, hogy viseljenek ilyen kötést az ujjukon. Kerékpárok hevertek néhány mellett.

Bucha polgármestere, Anatolij Fedoruk az AFP- nek azt mondta , hogy a lerombolt város "tele van holttestekkel", amelyeket szerinte lelőttek . Azt is megjegyezte, hogy az ukrán hatóságok 280 embert temettek tömegsírokba Bucsában, miután visszaszerezték a területek feletti ellenőrzést. A Reutersnek adott interjújában több mint 300 emberre tette a halálos áldozatok számát. Fedoruk ugyanakkor azt mondta , hogy az emberek maradványait csak „három-négy napon belül” lehet eltávolítani, amikor a zsákmányolók befejezték a munkát a városban.

Az ukrán média és távirati csatornák felvételeket is közölnek a halottakról, amelyeket állítólag a kijevi régió Buchanszkij járásában található Motyzhin faluban készítettek. Az egyiken a tömegsírban talált holttestek láthatók – írja az UNIAN ügynökség .

Kateryna Malafeeva ukrán újságíró szerint ebben a tömegsírban a halottak között vannak Motyzhin Olga Sukhenko igazgató családtagjai is . Azt az információt, hogy megtalálták a főnök és családtagjai holttestét, Makarov falu vezetője, Vadim Tokar megerősítette . Nem részletezte, hol találták őket.

A hírek szerint a Sukhenko családot - Olgát, Igort és fiukat, Alexandert - orosz katonák rabolták el március végén. Április 2-án Alexandra barátnője azt mondta , hogy szüleihez hasonlóan őt is holtan találták.

Egy másik fotót, amelyen állítólag négy-öt meztelen nő holttestét találták az egyik kijevi autópálya szélén, Mihail Palincsak ukrán fotós tett közzé . Később a fotóját az ukrán védelmi minisztérium tette közzé . Palincsak szerint a kép Kijevtől 20 kilométerre készült, a halottak holttestét próbálták elégetni.


A helyi hatóságok február 25-én, a háború második napján jelentették be, hogy az orosz csapatok behatoltak Buchába . Március 31-én Fedoruk polgármester bejelentette a város felszabadítását. Külföldi ügynökségek Bucha utcáiról készült fotóin megsemmisült épületek, összetört katonai felszerelések és civil járművek láthatók.


Április 2-án az ukrán védelmi minisztérium arról számolt be , hogy nincs több orosz csapat a kijevi térségben, Irpin, Bucha és Gostomel városok pedig az ukrán hadsereg irányítása alá kerültek.

A Human Rights Watch emberi jogi aktivistái elmondták , hogy bizonyítékokat gyűjtöttek az orosz hadsereg által Kijev régióban elkövetett háborús bűnökről. Konkrétan egy bíróságon kívüli kivégzést jegyeztek fel Buchában – mondják.

Liz Truss brit külügyminiszter „atrocitásnak” nevezte a buchai halottakról készült felvételeket. „Felháborodott a Buchában és Ukrajna más városaiban történt atrocitások miatt. Undorítóak az orosz csapatok ártatlan civilek elleni támadásairól szóló jelentések. Az Egyesült Királyság bizonyítékok gyűjtésén dolgozik, és támogatni fogja a háborús bűnök Nemzetközi Büntetőbíróság általi kivizsgálását. A felelősöket felelősségre vonják” – írta a Twitteren .

A Kreml és az orosz védelmi minisztérium egyelőre nem kommentálta a helyzetet.

Ez meg mindig gyer, akar ver is lehet ott az aszfalton. Otthoni disznoolesi es uzemi tapasztalatom alapjan 1-3 nap kozotti vernek latszik az ami az osszekotozott kezu ember melett van.
Viszont AFP... meg osszekotott kezu ember mellett nyitott ukran utlevel...
Kozelrol, meg arcrol nem mutatjak egyiket sem. A halalos seruleseket sem. Az ujsagirok meg az ukran csapatok utan mentek be oda. Szoval ez meg mindig keves...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
Odessai létesítmények pontos koordinátákkal , amelyeket rakétacsapás ért:

Buyalyki repülőtér - 46.887777, 30.707230

▪ Odessza-szortírozó állomás - 46.553069, 30.749945

▪ Usatovo állomás – 46.532528, 30.596672

▪ Akkarzha állomás – 46.330468, 30.555890

▪ Odesszai Olajfinomító (nem üzemel) – 46.514507, 30.684708

▪ Odessaneftprodukt olajátrakodó cég – 46.505766, 30.706338

▪ Eximnefteprodukt tartályparkja – 46.517260, 30.716731

▪ Odessza olajkikötője – 46.512342, 30.728120

▪ Odessza-Zapadnaya állomás — 46.442966, 30.656285

▪ Iljicsevszki üzemanyag-terminál — 46.348422, 30.646

ejTSU1F7uVY.jpg
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 747
113
A főbohóc nevén nevezte az ellenséget, legalábbis aki szemmel láthatóan eddig kimaradt a jóemberkedő hisztibuliból.


Amikor Magyarországról akarok beszélni, akkor Magyarországról beszélek, ha egy másik országról, akkor arról. Én kimondom, amit gondolok, mert nincs szükségem arra, hogy elrejtsem a gondolataimat. Így amikor egy háborúról van szó, nem beszélek különleges katonai műveletről, és ha ez egész Európát fenyegeti, akkor kimondom, hogy

ez a háború egész Európát fenyegeti. Ez az a fajta őszinteség, ami hiányzik Orbán úrból.

Valahol elhagyhatta félúton Moszkva felé.
az a probléma,hogy nem szóltak még ennek a majomnak hogy most nem szerepet játszik .. a szerbek elküldték a picsába,Fico elküldte a picsába, a németek-franciák diplomatikusan küldték el a picsába,mi is elküldtük a picsába .. azt kellene neki megértenie,hogy ha részegen cigizik és kigyullad a háza ,a szomszédoknak még szolidaritásból nem kell felgyújtani a sajátjukat.
 
W

Wilson

Guest
Elszoktam ! Állítólag egy már nem hivatalban lévő emberre hivatkozva "március 31-én Eduard Kokoity, Dél-Oszétia egykori elnöke a Twitteren." közli az azonnali.hu szélsőségesen oroszellenes portál ! Ez pont olyan hiteles mintha itthon Fletót vagy Makizajt kérdeznék ! De csak szólok a tett attól még tett maradna azaz DEZERTÁLÁS !
Le is fordítottam neked a forrást...

"Az Ukrajnát elhagyó oszét katonákkal kapcsolatos információkat távirati csatornáján Dél-Oszétia volt elnöke, Eduard Kokoitij is megerősítette."

"Mindannyian aggódunk a háborús övezetből Oszétiába hazatért katonáink körül kialakult helyzet miatt. Senkinek sincs joga elítélni ezeket az embereket, vagy gyávasággal vádolni őket. El kell jutni a történtek gyökeréig, és ki kell deríteni, hogyan szervezték meg a részvételüket. Ezt a legkomolyabban fogjuk kezelni.

Arra kérek mindenkit, különösen a harcosaink hozzátartozóit, hogy maradjanak nyugodtak, és tartózkodjanak a tiltakozásoktól, amire provokálják önöket. Ez csak árthat a harcosainknak, és bonyolíthatja az amúgy is feszült helyzetet. Nem hagyjuk, hogy bárki megbántsa a srácokat, és harcolni fogunk mindegyikükért.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy katonáink százai vannak most a harci zónában, és hősiesen teljesítik kötelességüket. Nem szabad megengednünk, hogy bármilyen körülmény aláássa a moráljukat.

Nincs kétségem afelől, hogy azok a srácok, akik hazatértek, HA úgy érzik, hogy szükségük van rá, ha a részvételüket megfelelően megszervezik, ismét a különleges műveletek területére mehetnek, és segíthetnek Donbász felszabadításának befejezésében. Hangsúlyozom azonban, hogy részvételük megszervezésének a lehető legfelelősségteljesebbnek kell lennie. Kötelesek vagyunk minden életet megkímélni."

 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Odessai létesítmények pontos koordinátákkal , amelyeket rakétacsapás ért:

Buyalyki repülőtér - 46.887777, 30.707230

▪ Odessza-szortírozó állomás - 46.553069, 30.749945

▪ Usatovo állomás – 46.532528, 30.596672

▪ Akkarzha állomás – 46.330468, 30.555890

▪ Odesszai Olajfinomító (nem üzemel) – 46.514507, 30.684708

▪ Odessaneftprodukt olajátrakodó cég – 46.505766, 30.706338

▪ Eximnefteprodukt tartályparkja – 46.517260, 30.716731

▪ Odessza olajkikötője – 46.512342, 30.728120

▪ Odessza-Zapadnaya állomás — 46.442966, 30.656285

▪ Iljicsevszki üzemanyag-terminál — 46.348422, 30.646

Lehetséges, hogy az oroszok lemondtak Odessza bevételéről is, ezt már mint ukrán infrastruktúrát pusztítják Belgorod miatt bosszúból!
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 772
9 187
113
az a probléma,hogy nem szóltak még ennek a majomnak hogy most nem szerepet játszik .. a szerbek elküldték a picsába,Fico elküldte a picsába, a németek-franciák diplomatikusan küldték el a picsába,mi is elküldtük a picsába .. azt kellene neki megértenie,hogy ha részegen cigizik és kigyullad a háza ,a szomszédoknak még szolidaritásból nem kell felgyújtani a sajátjukat.
Azért annyira nem lett elküldve mindenhonnan. A folyamatosan áramló nyugati fegyverek hosszabb távon eldönthetik ezt a háborút. Egy 40 milliós nagyon elszánt és nyugati fegyverekkel ellátott országot nagyon nehéz megtörni.

A részleges orosz visszavonulás azt bizonyítja hogy Putyin se tud/akar sokkal nagyobb erőket mozgósítani. Korábban fennállt az esélye hogy a további eszkaláció mellett dönt, de inkább egyet hátra lépett. Ez a nyugati kiállás nélkül lehet hogy nem történik meg.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 292
113
Ok te ezt így látod de egy apróságra felhívnám a figyelmedet összekötözött kézzel ritkán szaladgál egy civil, egy háborús összecsapás kellős közepén az utcán.....
Mikor kotottek ossze a k ezet? Halal elott vagy utan?
Nem mondom hogy nem lehet igaz az hogy ezek halottak, vagy valaki megolte oket, de ez igy, ilyen formaban nekem keves.
Nem gyoz meg igy a nyugati media es az ukran sem. A fent betett kepemet a nyugati media 3x hozta le hogy emberirtas Assad bunos, must go.
Liz Trust felek meg kerem hallgassanak, boven van vaj a fejukon, meg nagyon sok haborus bunt elkoveto szemely el naluk, a bomber Harriseket meg hagyjuk nyugodtan egni a pokolban.
Toni Blairnek irogasson kezdeskepp ilyeneket.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 747
113
Azért annyira nem lett elküldve mindenhonnan. A folyamatosan áramló nyugati fegyverek hosszabb távon eldönthetik ezt a háborút. Egy 40 milliós nagyon elszánt és nyugati fegyverekkel ellátott országot nagyon nehéz megtörni.

A részleges orosz visszavonulás azt bizonyítja hogy Putyin se tud/akar sokkal nagyobb erőket mozgósítani. Korábban fennállt az esélye hogy a további eszkaláció mellett dönt, de inkább egyet hátra lépett. Ez a nyugati kiállás nélkül lehet hogy nem történik meg.
persze,viszont kérdés hogy ezt meddig fogják finanszírozni, azt hogy mindenki elküldte a picsába nem írtam,viszont azok akik számítanak németek,franciák hivatalosan is elküldték a francba, a NATO is félhivatalosan mivel nem vonult be.

vannak ilyen balfasz országok,akik (mivel tudják hogy a NATO védelme alatt állnak,azok meg nem fognak lépni) elkezdtek amperkedni pl a lengyelek,balti államok,itt igazából aki fajsúlyos lehetne azok a lengyelek,de ők sem fognak lépni semmit,nesze semmi Ukrajna fogd meg jól ..

angolokat igazából nem említem meg,mivel már nem EU-s tagország,azok is jasszoskodnak,bár ha "véletlenül" arra járna vagy két orosz tango lehet visszavennének az arcukból,jó dolog ez a szigetlakó életmód,de az sem életbiztosítás.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 371
113
Mikor kotottek ossze a k ezet? Halal elott vagy utan?
Nem mondom hogy nem lehet igaz az hogy ezek halottak, vagy valaki megolte oket, de ez igy, ilyen formaban nekem keves.
Nem gyoz meg igy a nyugati media es az ukran sem. A fent betett kepemet a nyugati media 3x hozta le hogy emberirtas Assad bunos, must go.
Liz Trust felek meg kerem hallgassanak, boven van vaj a fejukon, meg nagyon sok haborus bunt elkoveto szemely el naluk, a bomber Harriseket meg hagyjuk nyugodtan egni a pokolban.
Toni Blairnek irogasson kezdeskepp ilyeneket.
Az ukránoknak több egységük is van akiknek ez a dolga hogy ilyen eseteket gyártsanak pl 72nd Center for Information and Psychological Operations of the SSO of Ukraine, ordít a képekről hogy kamu az egész.