Egy háború soha nem fogja erősíteni a szembenálló felek barátságát.De abban szerintem te is egyetértesz, hogy ez a felvétel sem fogja tovább erősíteni a két nép mély barátságát....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egy háború soha nem fogja erősíteni a szembenálló felek barátságát.De abban szerintem te is egyetértesz, hogy ez a felvétel sem fogja tovább erősíteni a két nép mély barátságát....
független, akár vöröskeresztes vizsgálatot ígérnek, várjuk ki a végét, jó? (lásd a 280 férfi holttestét tartalmazó tömegsír)Az a baj, hogy mint a htka.ru tagja a következőt tudom erre mondani, és ezzel befejezem, mert a továbbiakban nem viszi előre a topikot,
Ha igaz szeretném javasolni, hogy nyújtsunk be igényt Ferenc József földre, és ott mindkét fél elkövetőinek lehetne egy szigete, ahol bányaszhatják a nyersanyagokat.
Ami viszont zavar, hogy megint megjelentek olyan képek/videók, ahol a halott mozog. Ettől még simán el tudom képzelni az oroszokról, hogy nem grál lovagok, és azt is, hogy ez orosz dezinfó.
De ha nem, akkor kimondottan gusztustalannak érzem, és egyben erősen kontraproduktívnak, mert a valódi áldozatokról se fogják elhinni, hogy azok.
A Lengyelek már akkor be akartak állni az atomhordozók közé, amikor kiderült, hogy német tonkákat kivonják az az euróvadászokra a néhány kábelt csillagászati áron akarták az amcsik "integrálni" . (Közben meg MIG-21 változat is tudott szabadesésű atombombát horodzni. Nos aztán a németek rájöttek, hogy a polákok tul "oroszellenesek és vehemensek", így aztán lett volna a F/A-18 SH. Erre az amcsik kitalálták, hogy a B66 új változatát már az SH sem hordozhatja, csak a F-35.. Nos a háború meg betett amerikai röhögve adja el a Luftwaffének a Villámot ...Oláh oldalon arról cikkeznek, hogy a lengyelek készek, ill szeretnének usa nukleáris fegyvereket állomásoztatni a területükön, plusz még nagyobb számú amcsi kontingenst.... Nooormálisak?? Esetleg azt hiszik, hogy ettől atomnagyhatalommá avanzsálnak??
Forrás... https://m.defenseromania.ro/polonia...n-semnal-de-forta-transmis-rusiei_615810.html
Az UB blokkozáshoz muszály le ereszkedni.A Harkov felett korábban lelőtt Szu-34 -l nem voltak időjárási problémák mégis Manpads magasságban kellett tevékenykednek,az oroszok is elismerik , hogy nincs megfelelő célzókonténerük....
Persze. De az jó, hogy alvázszám szerint igyekeznek megjelölni őket, így egyértelmű a veszteségek nyilvántartása.De jó hogy ugyanazt a 4-5 roncsot vagy négyszer körbevideózzák és lesz belőle 8 percnyi videóanyag!
Oroszország már két évtizede nem tud célzókonténert előállítani a gépeinek (prototípuson kívül). Még a Damoclest sem, aminek megkapták gyakorlatilag a terveit, de a Sapsan nevű klón se sikerült. Ezért repülnek elsősorban MANPADS magasságokban..Olyan időjárási és látási viszonyok közt kénytelen lemenni. Ködben még komoly FLIR toronnyal se látsz lóf...t sem.
Több felvételt megnéztem, és úgy látom, hogy több holttesten is mint ha fehér karszalag lenne. Jól látom? Ugye ez annyiban érdekes, hogy fehér karszalagjuk az oroszoknak van.Bucha újabb felvétel...
Mert egy hódító , megszálló , felszabadító hadsereg se tette soha se ezen a világon ugye ? Kelly hősei amikor a hadnagy viszi haza a hajót az megvan ? Amúgy erre a műveletre sajátos orosz szó is van ! ZABRÁZÁS a magyar nyelvben ugye hadizsákmányként szerepel sok 100 éve , sőt eleink a kalandozások mozgatórúgójának tartották ! Ne légy már álszent te is vinnéd ! Mindenesetre náluk ez elfogadott de szerintem a világ minden konfliktusában !Amikor az ember hazajön egy kellemes nyaralásról és kipakolja a nyaralásból származó szuveníreket.....
A felvételen a az Orosz Fegyveres Erők 56. gárda-rohamezredének katonái, láthatóak (amely a megszállt Krím-félszigeten, Feodosziában állomásozik).
Amint Fehéroroszországban Mozyrban a Kuibisev utca 32 alatt található, SDEK Fehérorosz Posta fióktelepén
kipakolják az Ukrajnából ellopott tévéket, elektromos robogót, 4 doboz AKAI klímát, árcédulás alkoholt, videokártyákat, autóakkumulátorokat, konyhai páraelszívókat. A videón még az ukrán "Epicenter" építőanyag-hipermarket csomagolózsákja is látható, amelybe az egyik katona tette ezeket a tárgyakat...
A felvételt fehérorosz újságírók tették közzé,amelyet 04.02.-án rögzítették a cég bárki számára elérhető honlapján sugárzott felvételéből....
Szerintem pont lexarják !De abban szerintem te is egyetértesz, hogy ez a felvétel sem fogja tovább erősíteni a két nép mély barátságát....
Nem, ez csak magyarázat elfedni a problémákat. Az alkohol, meg klíma lopás minősíti a speciális hadműveletet. Sok dologban odafigyeltek az oroszok a megfelelő kommunikációra, de csak kilóg a lóláb.Hát anno amikor Németországban harcoltak a jenkik, megvolt a kvóta, hogy hetente hány fontnyi csomag mehet haza a begyűjtött "hadizsákmányból". Ez minden háborúban ilyen, nem érdemes az oroszokra kihegyezni. Az amcsik Irakból és Anfganisztánból is küldtek haza mindenféle cuccot... Sőt külszolgálatban cserélgetni is lehetett velük ezt-azt, amit korábbi küldetéseken "szereztek" Arról nem is beszélve, hogy a németek hogy fosztották ki az ukrán és orosz városokat, múzeumokat... Szóval erre csak annyit mondhatok: "ilyen a háború"...
Oroszok legalább katonai célokra, az ukránok civilek ellen, lásd Donyeck Tocska-U . Ki a mészáros arról lehetne beszélni...Harkovot már megint kazettás lőszerrel szórják a mészárosok.
Харьков Life | Харків
По Харькову запускают ракеты. Сидите в укрытии! Поделиться обстановкой в регионе @Kharkiv_Lifebot Подписаться https://t.me/kharkivlifet.me
Én biztos nem vinném két okból sem, az első az, hogy engem úgy neveltek, hogy a más magántulajdona szent dolog, másrészt sohasem venném el a másét...Mert egy hódító , megszálló , felszabadító hadsereg se tette soha se ezen a világon ugye ? Kelly hősei amikor a hadnagy viszi haza a hajót az megvan ? Amúgy erre a műveletre sajátos orosz szó is van ! ZABRÁZÁS a magyar nyelvben ugye hadizsákmányként szerepel sok 100 éve , sőt eleink a kalandozások mozgatórúgójának tartották ! Ne légy már álszent te is vinnéd ! Mindenesetre náluk ez elfogadott de szerintem a világ minden konfliktusában !
Normálisak.Oláh oldalon arról cikkeznek, hogy a lengyelek készek, ill szeretnének usa nukleáris fegyvereket állomásoztatni a területükön, plusz még nagyobb számú amcsi kontingenst.... Nooormálisak?? Esetleg azt hiszik, hogy ettől atomnagyhatalommá avanzsálnak??
Forrás... https://m.defenseromania.ro/polonia...n-semnal-de-forta-transmis-rusiei_615810.html
Biztos ha te mondod, de szerintem az ukránok nem azt gondolják, hogy "felszabadítani" jöttek Ukrajnába az orosz katonák, hanem kirabolni őket....Szerintem pont lexarják !
Miért nem lehet leolvasni egy rendszámot sem?Több ezer autós vonult fel Oroszországot támogatva Berlin utcáin
Az ukrán hatóságok által bemutatott anyagok, amelyek állítólag megerősítik az orosz csapatok bucsai "bűntetteit", újabb provokációnak számítanak - közölte az orosz Honvédelmi Minisztérium.Itt egy lehetséges ok a Buchában maradt civilek elmondták mit éltek át az orosz megszállás alatt az egyikük ezt mondta...
"Bosszút állnak a korábban szétvert oszlopért, és még azt sem tudják, kit öljenek meg."
«Объезжали коляской трупы мирных жителей. Не знала, как объяснить это ребенку». Исповедь жителей Бучи
2 апреля российские военные начали отступать из Бучи Киевской области. Это один из городов, где велись самые ожесточенные бои. Когда Бучу освободили, журналистам открылась страшная картина: улицы были усеяны телами убитых мирных жителей, в том числе женщин и стариков, у кого-то при этом руки...theins.ru