[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Amikor az ember hazajön egy kellemes nyaralásról és kipakolja a nyaralásból származó szuveníreket.....

A felvételen a az Orosz Fegyveres Erők 56. gárda-rohamezredének katonái, láthatóak (amely a megszállt Krím-félszigeten, Feodosziában állomásozik).
Amint Fehéroroszországban Mozyrban a Kuibisev utca 32 alatt található, SDEK Fehérorosz Posta fióktelepén
kipakolják az Ukrajnából ellopott tévéket, elektromos robogót, 4 doboz AKAI klímát, árcédulás alkoholt, videokártyákat, autóakkumulátorokat, konyhai páraelszívókat. A videón még az ukrán "Epicenter" építőanyag-hipermarket csomagolózsákja is látható, amelybe az egyik katona tette ezeket a tárgyakat...

A felvételt fehérorosz újságírók tették közzé,amelyet 04.02.-án rögzítették a cég bárki számára elérhető honlapján sugárzott felvételéből....

Mert egy hódító , megszálló , felszabadító hadsereg se tette soha se ezen a világon ugye ? Kelly hősei amikor a hadnagy viszi haza a hajót az megvan ? Amúgy erre a műveletre sajátos orosz szó is van ! ZABRÁZÁS a magyar nyelvben ugye hadizsákmányként szerepel sok 100 éve , sőt eleink a kalandozások mozgatórúgójának tartották ! Ne légy már álszent te is vinnéd ! Mindenesetre náluk ez elfogadott de szerintem a világ minden konfliktusában !
 

Firga bácsi

Well-Known Member
2019. december 8.
499
767
93
Hát anno amikor Németországban harcoltak a jenkik, megvolt a kvóta, hogy hetente hány fontnyi csomag mehet haza a begyűjtött "hadizsákmányból". Ez minden háborúban ilyen, nem érdemes az oroszokra kihegyezni. Az amcsik Irakból és Anfganisztánból is küldtek haza mindenféle cuccot... Sőt külszolgálatban cserélgetni is lehetett velük ezt-azt, amit korábbi küldetéseken "szereztek" :D Arról nem is beszélve, hogy a németek hogy fosztották ki az ukrán és orosz városokat, múzeumokat... Szóval erre csak annyit mondhatok: "ilyen a háború"...
Nem, ez csak magyarázat elfedni a problémákat. Az alkohol, meg klíma lopás minősíti a speciális hadműveletet. Sok dologban odafigyeltek az oroszok a megfelelő kommunikációra, de csak kilóg a lóláb.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
W

Wilson

Guest
Gostomeli repülőtéren egy megsemmisült orosz
Mercury BM-t találtak a videóban 0.22 látható...



Scrffeenshot-1-768x388.jpg

av-768x383.jpg



A JRS egy elektronikus hadviselési eszköz, amelynek célja, hogy a rádió detonátor működési módjának befolyásolásával csökkentse a tüzérségi lövedékek hatását a baráti erőkre és páncélozott járművekre. Az SPR-2 képes a lövedéket biztonságos magasságban felrobbantani, vagy a rádiós detonátor működési módját megváltoztatni. A fő alkalmazási terület az első vonalbeli csapatok, parancsnoki állások és a csapat koncentrációja védelme

Az SPR-2M "Mercury-BM" az SPR-2 modern korszerűsítése új berendezésekkel. A rendszer megbízhatóságát növelték, valamint a funkcionalitását is bővítették. A VHF-hullámon a rádiós kommunikációs vonalak elnyomása funkcióval lett kiegészítve...


 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 051
82 507
113
Harkovot már megint kazettás lőszerrel szórják a mészárosok.
Oroszok legalább katonai célokra, az ukránok civilek ellen, lásd Donyeck Tocska-U . Ki a mészáros arról lehetne beszélni...
 
W

Wilson

Guest
Mert egy hódító , megszálló , felszabadító hadsereg se tette soha se ezen a világon ugye ? Kelly hősei amikor a hadnagy viszi haza a hajót az megvan ? Amúgy erre a műveletre sajátos orosz szó is van ! ZABRÁZÁS a magyar nyelvben ugye hadizsákmányként szerepel sok 100 éve , sőt eleink a kalandozások mozgatórúgójának tartották ! Ne légy már álszent te is vinnéd ! Mindenesetre náluk ez elfogadott de szerintem a világ minden konfliktusában !
Én biztos nem vinném két okból sem, az első az, hogy engem úgy neveltek, hogy a más magántulajdona szent dolog, másrészt sohasem venném el a másét...
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Oláh oldalon arról cikkeznek, hogy a lengyelek készek, ill szeretnének usa nukleáris fegyvereket állomásoztatni a területükön, plusz még nagyobb számú amcsi kontingenst.... Nooormálisak?? Esetleg azt hiszik, hogy ettől atomnagyhatalommá avanzsálnak??


Forrás... https://m.defenseromania.ro/polonia...n-semnal-de-forta-transmis-rusiei_615810.html
Normálisak.
Mert mi lesz ha állomásozik ott több amcsi meg oda rak pár atomot? Oroszország megtámadja a NATO-t?
Nem. Leül a seggére és kussol, mert ukrajnát sem képes legyőzni, nemhogy a NATO-t. :D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 051
82 507
113
Itt egy lehetséges ok a Buchában maradt civilek elmondták mit éltek át az orosz megszállás alatt az egyikük ezt mondta...

"Bosszút állnak a korábban szétvert oszlopért, és még azt sem tudják, kit öljenek meg."

Az ukrán hatóságok által bemutatott anyagok, amelyek állítólag megerősítik az orosz csapatok bucsai "bűntetteit", újabb provokációnak számítanak - közölte az orosz Honvédelmi Minisztérium.

A kijevi rezsim által közzétett összes fénykép és videóanyag, amelyek állítólag orosz katonák valamilyen „bűntetteit” tanúskodnak <...>, újabb provokáció” – közölte a védelmi minisztérium.

A Honvédelmi Minisztérium hangsúlyozta, hogy az oroszok ellenőrzése alatt álló pont alatt egyetlen helyi lakos sem szenvedett el erőszakos cselekményeket. A minisztérium ugyanakkor megjegyezte, hogy az összes egység március 30-án, Moszkva és Kijev képviselői közötti isztambuli tárgyalások másnapján hagyta el a várost.
„Sőt, március 31-én Bucha város polgármestere, Anatolij Fedoruk videoüzenetében megerősítette, hogy nincsenek orosz katonák a városban, de még csak meg sem említette azokat a helyi lakosokat, akiket megkötött kézzel lőttek le az utcán. Ezért nem meglepő, hogy a bucsai bűncselekmények összes úgynevezett bizonyítéka csak a negyedik napon jelent meg, amikor az SBU tisztjei és az ukrán televízió képviselői megérkeztek a városba” – közölte a minisztérium.

Azt is jelezték, hogy azoknak az embereknek a teste, akiknek a képeit a kijevi rezsim közzétette, legalább négy nap elteltével nem merevedett meg, nem voltak jellegzetes holttestfoltok, és a rajtuk lévő sebekben nem alvadt vér. A védelmi minisztérium „a kijevi rezsim újabb produkciójának nevezte a felvételeket t a nyugati média számára”.

A minisztérium emlékeztetett arra, hogy a város déli peremét folyamatosan ágyúzta az ukrán fél. Ugyanakkor Oroszország 452 tonna humanitárius rakományt szállított a kijevi régióba, a katonaság nem akadályozta meg a civilek mozgását a városban és a mobilkommunikációt.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 594
47 899
113
Több mint ötven eredményes támadásról számolt be az orosz védelmi minisztérium

Az orosz légierő összesen 51 ukrán katonai célpontra mért csapást a szombat éjszakai órákban, többek között két tüzérségi ütegre és két sorozatlövő rakétarendszerre – írta a TASZSZ orosz hírügynökség Igor Konasenkovra, az orosz védelmi minisztérium szóvivőjére hivatkozva.
A vezérőrnagy beszámolója szerint az orosz fegyveres erők nagy pontosságú tengeri és légi indítású rakétákkal felszámoltak egy olajfinomítót és három üzemanyag- illetve kenőanyagraktárt Odessza közelében. Emellett tűz alá vettek négy tüzérségi és négy rakétaraktárt is a harkivi régióban található Kresztiscsében, illetve a kirovohradi régióban fekvő Konsztantyinovkában – mondta Konasenkov.

 
W

Wilson

Guest
Több felvételt megnéztem, és úgy látom, hogy több holttesten is mint ha fehér karszalag lenne. Jól látom? Ugye ez annyiban érdekes, hogy fehér karszalagjuk az oroszoknak van.
Ma azt olvastam egy cikkben, hogy az egyik buchai lakos azt mondta, hogy ezt az oroszok utasítása miatt kellett viselniük...

"A Reutersnek nyilatkozó egyik buchai lakos szerint az orosz hadsereg arra utasította a lakosokat, hogy viseljenek fehér karszalagot"
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Zelenszkij napokkal az orosz offenzíva előtt elutasította a békeajánlatot – WSJ
2022. április 3

| RT

A német kancellár állítólag megpróbálta meggyőzni az ukrán vezetőt, hogy mondjon le a NATO-tagságról

Olaf Scholz német kancellár néhány nappal az orosz katonai offenzíva megindítása előtt békét ajánlott Volodimir Zelenszkijnek, de az ukrán elnök ezt elutasította – írja a Wall Street Journal (WSJ).

Scholz kevesebb mint egy héttel az orosz csapatok Ukrajnába küldése előtt megtette azt, amit az Egyesült Államok „utolsó lökéseként” jellemez a Moszkva és Kijev közötti rendezés érdekében.

A kancellár február 19-én Münchenben azt mondta Zelenszkijnek, hogy „Ukrajnának fel kell mondania NATO-törekvéseiről, és ki kell nyilvánítania semlegességét a Nyugat és Oroszország közötti szélesebb körű európai biztonsági megállapodás részeként” – írja a lap. A napilap azt is állítja, hogy "a paktumot Putyin úr és Biden írná alá, akik közösen garantálják Ukrajna biztonságát".

Olvass tovább


Oroszország „ellenséges” országnak tartja Ukrajnát – a Kreml
Zelenszkij azonban visszautasította az engedmény megtételére és a konfrontáció elkerülésére tett ajánlatot, mondván, hogy „[Vlagyimir] Putyinra nem lehet bízni, hogy betart egy ilyen megállapodást, és hogy a legtöbb ukrán csatlakozni akar a NATO-hoz” – írja a WSJ, de nem fedte fel a megállapodást. az információforrások.

„Válasza miatt a német tisztviselők aggódtak, hogy a béke esélyei halványulnak” – mutat rá a jelentés.

Scholz és Zelensky találkozott aznap a müncheni biztonsági konferencia szélén, ahol mindketten beszédet mondtak.

Oroszország február végén támadta meg szomszédját, miután Ukrajna nem hajtotta végre a 2014-ben aláírt minszki megállapodások feltételeit, és Oroszország végül elismerte a donyecki és luganszki donbászi köztársaságokat. A német és francia közvetített protokollokat az ukrán államon belüli e régiók státuszának szabályozására tervezték.


OLVASSA TOVÁBB: A NATO semmi esetre sem telepít csapatokat Ukrajnába – Németországba

Oroszország most azt követelte, hogy Ukrajna hivatalosan semleges országgá nyilvánítsa magát, amely soha nem csatlakozik az Egyesült Államok vezette NATO katonai blokkhoz. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen provokálatlan volt, és tagadja azokat az állításokat, amelyek a lázadó régiók erőszakos visszafoglalását tervezték volna.
 
W

Wilson

Guest
Az ukrán hatóságok által bemutatott anyagok, amelyek állítólag megerősítik az orosz csapatok bucsai "bűntetteit", újabb provokációnak számítanak - közölte az orosz Honvédelmi Minisztérium.

A kijevi rezsim által közzétett összes fénykép és videóanyag, amelyek állítólag orosz katonák valamilyen „bűntetteit” tanúskodnak <...>, újabb provokáció” – közölte a védelmi minisztérium.

A Honvédelmi Minisztérium hangsúlyozta, hogy az oroszok ellenőrzése alatt álló pont alatt egyetlen helyi lakos sem szenvedett el erőszakos cselekményeket. A minisztérium ugyanakkor megjegyezte, hogy az összes egység március 30-án, Moszkva és Kijev képviselői közötti isztambuli tárgyalások másnapján hagyta el a várost.
„Sőt, március 31-én Bucha város polgármestere, Anatolij Fedoruk videoüzenetében megerősítette, hogy nincsenek orosz katonák a városban, de még csak meg sem említette azokat a helyi lakosokat, akiket megkötött kézzel lőttek le az utcán. Ezért nem meglepő, hogy a bucsai bűncselekmények összes úgynevezett bizonyítéka csak a negyedik napon jelent meg, amikor az SBU tisztjei és az ukrán televízió képviselői megérkeztek a városba” – közölte a minisztérium.

Azt is jelezték, hogy azoknak az embereknek a teste, akiknek a képeit a kijevi rezsim közzétette, legalább négy nap elteltével nem merevedett meg, nem voltak jellegzetes holttestfoltok, és a rajtuk lévő sebekben nem alvadt vér. A védelmi minisztérium „a kijevi rezsim újabb produkciójának nevezte a felvételeket t a nyugati média számára”.

A minisztérium emlékeztetett arra, hogy a város déli peremét folyamatosan ágyúzta az ukrán fél. Ugyanakkor Oroszország 452 tonna humanitárius rakományt szállított a kijevi régióba, a katonaság nem akadályozta meg a civilek mozgását a városban és a mobilkommunikációt.
Szerintem az orosz honvédelmi minisztérium rossz képeket nézett.....
 

NewWorldOrder

Member
2022. április 3.
10
42
13
A hullazsákos- hullás videók (meg "emberek esnek össze a nyílt zuccán") PsyOp- ot már a "halálos világjárvány" alatt is bevetették. Miközben Jerusalema tánckihívós videókat töltögettek fel a kórházakból a YT- ra, tik- tak- ra. 2 év média PsyOp után legyünk már kritikusabbak.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 594
47 899
113
A NATO-főtitkár szerint nincs ok túl sok optimizmusra

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerint az orosz csapatok kijevi kivonulása ellenére sincs túl sok ok az optimizmusra, mivel valószínű, hogy a támadások folytatódnak – írja az NTV.de német hírportál. Stoltenberg szerint, amit az orosz hadsereg részéről jelenleg látni lehet, az nem visszavonulás, csupán csapatáthelyezés.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 406
79 390
113
A Harkov felett korábban lelőtt Szu-34 -l nem voltak időjárási problémák mégis Manpads magasságban kellett tevékenykednek,az oroszok is elismerik , hogy nincs megfelelő célzókonténerük....
A SZU-34 nem konténer hiányában megy alacsonyan, hanem azért mert buta bombát nem lehet magasról érdemben oldani. A SZU-34-nek pont van felderítő és célzó kapacitása (igaz csak beépített, de ai integrált megoldás látószög problémákat okoz csak) így ha csak ezen múlna nem kéne lemerészkednie.