[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

NewWorldOrder

Member
2022. április 3.
10
42
13

Az amerikai elnök ismét "háborús bűnösnek" nevezte az orosz vezetőt, és megígérte, hogy megerősíti az Oroszország elleni szankciókat.
Majd érdemes lesz figyelni, mennyivel nő, ennek megfelelően az orosz kőolajimportjuk :D
Joe bácsi volt az, aki 81 millió szavazattal győzött (valaha volt legnépszerűbb elnök) és SZÓban hirdette ki a kötelező C- 19 (h)oltást.
Aminek következményeként, Ron Johnson (R- Wisconsin) szenátor által létrehozott oltáskárosodásokkal foglalkozó panel a hadseregben 1100%- os mortalitás/ morbiditásnövekedést talált 2021 első 10 hónapjában.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 638
48 392
113
Közel 2000 ukrán tankot és egyéb páncélozott katonai járművet megsemmisített az orosz haderő az Ukrajnában zajló „különleges katonai műveletek” kezdete óta – közölte az orosz védelmi minisztérium a RIA Novosztyi tudósítása szerint.

A szám – ahogy az orosz és ukrán közléseknél egyaránt megszokhattuk – irreálisan magas. Nem is biztos, hogy Ukrajna egyáltalán rendelkezett összesen 2000 működőképes páncélozott katonai járművel az invázió előtt.

Az orosz-ukrán háború eszközveszteségeit fényképes bizonyítékokkal összegző Oryx-projekt szerint az ukrán haderő eddig 680 katonai járművet vesztett, ennek a veszteségnek zöme, 205 jármű, nem páncélozott teherautó.

(PS)
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 196
29 224
113
.
.
Miert probalod relativizalni? Kadhafi terrorista volt, ehhez ketseg sem fer. Ha masert nem, azert mert ö rendelte meg a 270 halottal jaro lockerbie-i terrorakciot a PanAm gep felrobbantasaval. Es mivel ezt elismertek, söt joval kesöbb taktikai okbol jovatetelt is fizettek, igy teljesen nevetseges azon szot is vesztegetni, hogy Kadhafi terrorista-e.
Gondolom William C Rogers III is terrorista.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 492
18 509
113
Hol mondtam hogy baj?
A baj az, ha rohadt drágán vesszük, mert akkor elveszítjük a versenyképességet a világ többi részével.

De ez sem változtat azon hogy az Eu-ban felbukkanó "zsarolás" narratíva továbbra is maga az izzadtságszagú szánalom.
Nem zsarol, de az olcsóbb gázzal kényszerít.
Akkor most baj a drágább gáz.
Igen.
Őis tudja.
Annyival adta olcsóbban, hogy abból az irányból vegyünk, arra legyen az infrastruktúra kiépiteve.
Sőt, a más irányút akadályozta. Nem zsarolás, csak tisztességtelen szándék és aknamunka.
Ellenünk. Évtizedek óta, egy cél érdekében: függésbe kényszerítsen és tartson.
A háború segít Európainak megszabadulni a kiszolgáltatottsagtól.
Ezzel taszítja Oroszországot két évtized alatt szegénységbe.
Ezt tudja Putyin, csak hát hol lesz ő két évtized múlva.
Viszont most szeretne dicsőséget.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 466
7 298
113
bucháról
két motivációt különböztetnék meg
az egyik, mert valakinek ehhez érdeke fűződik
a másik, hogy "mert ezek ilyenek"
ez a második az egyszerűbb eset, az oroszoktól nem láttunk eddig civilellenes atrocitást, mariupolból már tudjuk hogy az azov terrorizálta a civil lakosságot ami végülis karlengetős náciktól normálisnak is tekinthető, az a videó is ismert ahol az azovos a kék szalag hiányát felhánytorgatta, és a zeli mondta az azovra hogy "hát ezek ilyenek"
hálistennek ez a kevésbé valószínű de ki nem zárható magyarázat, amit összefoglalhatunk úgy hogy az azov már megint domborított aztán ezt hirtelen ötlettől vezérelve mentendő ami menthető rátolták az oroszokra
a másik eset az érdekek
itt az oroszoknál ilyen nem merül fel, ukránoknál annál inkább, hiszen az övéké a megkérdőjelezhetetlen médiafölény, bármit rá tudnak tolni az oroszokra
kérdés hogy ha a 72.-esek vagy más médiaszakemberek megkapták a feladatot hogy kreálják meg a médiaellencsapást a múlt heti kharkovi mészárlás ügyére válaszul, mégis honnan szednek ehhez elegendő fejlövött hullát
számoljunk
azt írja a gugli magyarországon 2021-ben 155 ezren haltak meg, kijev lakossága 2,8 milla
számoljunk az elmenekülők miatt két millás kijevvel, eszerint kijevben terem évente normálisan háború hiányában is 155000/5=31000 hulla, az naponta 31000/365=85
a videókon leginkább férfiakat látunk, tehát legyen a napi termés 40 hulla, nyilván van köztük nem alkalmas korú vagy más miatt nem fotogén, ezek mehetnek a tömegsírba, a jobb állagúak meg egy utólagos fejlövés után az utcákra alaposabb körbefotózás és videózás céljára
összefoglalva, az ukránoknak meg volt az indokuk, a megfelelő sztorijuk (orosz kivonulás), a szakembergárdájuk (a 72-esek), a médiafelületük (a feljettnyugat teljes médiája plusz közösségi médiák) és az alapanyaguk (a kijevi hullaházakban) bőségesen a művelethez
mindez persze csak valószínűsíti hogy miről is lehet szó (pont ahogy azt az orosz fél is állítja), bizonyíték a holttestek alaposabb független felek által történő vizsgálatával lenne lehetséges, amit a dolog jellegéből adódóan az ukránoknak nem áll érdekében, hacsak nem találnak néhány tényleg megfelelő időben helyen fejlövéssel kivégzett hullát és akkor ezeket és csakis ezeket még bemutathatják