[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 415
33 644
113
Erről olvasott valaki?

Információ kering az internet külföldi szegmensén arról, hogy az orosz hadsereg Mariupolban elfogta Roger L. Cloutier (Roger L. Cloutier) amerikai hadsereg altábornagyát – írja a Halturnerradioshow.

Feltételezik, hogy az amerikai katonaság az Azov zászlóaljból segítette a nácikat, amelyek harcosai jelenleg a város egy kis ipari részén telepednek le.

A különböző forrásokból származó összesített adatok szerint Roger L. Cloutier amerikai hadsereg altábornagya a Szövetséges szárazföldi parancsnokság vezetője. Korábban az Egyesült Államok hadseregének parancsnokaként szolgált Afrikában.


Az Allied Land Command (LANDCOM) és korábban az Allied Land Forces Southeast Europe (LANDSOUTHEAST) a NATO szárazföldi erőinek állandó főhadiszállása.

A LANDCOM parancsnoka az egység szárazföldi hadviselésének főtanácsadója. A vezető koordinálja a szárazföldi műveletek végrehajtását. A parancsnokság székhelye Shirinje (Buka), Izmir, Törökország.

Az amerikai hadsereg egyik magas rangú tisztjének mariupoli fogva tartásával kapcsolatos információk ellenőrzése érdekében a Halturnerradioshow kérelmet küldött a Pentagonnak.

Nem volt válasz. Nagyon szokatlan. Ha az amerikai elfogásáról szóló információk hamisak lennének, akkor a Pentagon azonnal cáfolja őket.

Jelenleg az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma nem tagadja és nem is cáfolja ezt a tényt.

Egy komment:

Az elemzők arra kíváncsiak, vajon mit tehetett a mariupoli parancsnok a nácik táborában? Hajlamosak azt hinni, hogy valószínűleg ő biztosította az AWACS-tól és a műholdaktól származó adatok kommunikációját és visszafejtését az orosz hadsereg mozgásával és manővereivel kapcsolatban.

Másrészt egy közönséges tiszt, vagy akár csak egy ukrán szakember bőven megfelelő lenne ezekre a célokra.

Jens Stoltenberg korábbi NATO-főtitkár ugyanis a CNN-nek adott interjújában azt mondta, hogy a NATO oktatói több tízezer ukrán katonát képeztek ki. Köztük lehetnek kommunikációs szakemberek.

Sokan figyelnek a tábornok vezetéknevének francia gyökereire. Ez lehet az oka Macron francia elnök fáradhatatlan tevékenységének a Mariupolban letelepedett nácik kivonulására szolgáló humanitárius folyosók megszervezésében?

Eddig több a kérdés, mint a válasz. Ha a tábornok valóban fogságba esett, akkor erről már az orosz védelmi minisztérium is beszámolhatna.

Ugyanakkor az is hallgathat, ha komoly alkudozás folyik az amerikai tábornok alakja körül.

Csak ennek az egy tábornoknak a visszatéréséért követelni lehet egész Ukrajna feladását és még sok mást.

Hal Turner Radio Show erősen "konteós barom" jellegű hírforrás.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 659
9 242
113
Mariupol
FPmpxYRXEAMdrt-

Két hete mondták, hogy pár nap és elesik?
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 257
5 304
113
Szabad Oroszország légió alakul Ukrajnában, oroszok, akik ukrán oldalon fognak harcolni:
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 320
10 818
113
Most olvasom ezt:

Kijevi vezérkar: az orosz erők Izjum lakónegyedeit lövik, az ukrán hadsereg ellen kreálnak hamis bizonyítékokat​



Az Ukrajnát támadó orosz erők változatlanul lövik a kelet-ukrajnai Harkiv megyében fekvő Izjum város lakónegyedeit, a civilek elleni támadásokkal az ukrán hadsereget készülnek megvádolni, és erre bizonyítékokat gyártanak - állította keddi helyzetjelentésében az ukrán vezérkar, amelyből az Ukrajinszka Pravda hírportál idézett.

(MTI)

Én emlékszem rosszul, vagy napokkal ezelőtt az ukránok maguk is bejelentették, hogy elveszítették Izjum-ot?
Szerk.: Asszem megértettem, eszerint azért lövik az oroszok az általuk ellenőrzött várost, hogy az ukránokat vádolják vele. Azért itt hagyom, végtére is hír :)