[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Tudod ezzel az a baj, hogy a képek - a háborún belül - bárhol, bármikor készülhettek. A "kommunikációs" hazudozók meg írnak mellé egy szöveget, amit akkor éppen jónak gondolnak.
Mi itt az EW? Az rpg, a töltők, az antenna vagy a fene tudja milyen modulok?

Nem tudom mások hogy vannak vele, de én már 3-4 hete egyszerűen átlapozom az akarmi.ua url-ekről származó hivatalos "híreket".
Akkor átlapozod, ehhez nem tudok mit hozzátenni,.ezek csak hírek minden általam bemásolt hír alá odateszem a linket mindenki rá tud kattintani és megtudja nézni....Ha rendelkezésemre állnának az Ukràn/Orosz/ USA hadvezetése számára rendelkezésre álló információk akkor azokat raknám be ide.....
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 032
87 881
113
A német hírszerzés orosz katonákat hallgatott le
A Bundestagban szerdán ismertetett eredmények azt mutatják, hogy a beszélgetések során orosz katonák egymás között elismerték, hogy civileket gyilkoltak meg - írt a Sky News.
Az orosz katonák telefonjain lévő üzeneteket sikerült összekapcsolniuk ismert halálesetekkel. Egy orosz katona például azzal dicsekedett társának, hogy lelőtt egy bicikliző ukrán embert, majd fényképet is mellékelt a kerékpárja mellett holtan fekvő személyről.
A német kormány szóvivője nem kívánta kommentálni a jelentést, Oroszország pedig tagadta, hogy háborús bűnöket követett volna el Buchában.
A lehallgatás eredményének kiszivárgása az után történt, hogy az ukrán titkosszolgálat állítása szerint orosz katonák rádióüzeneteit hallgatta le. A beszélgetések során orosz parancsnokok ukrán civilek lelövését rendelték el.

(PS)

Én eddig úgy tudtam, hogy nincs telefon az orosz katonáknál biztonsági okok miatt. Jól emlékszem? Amennyiben igen, hogyan beszélhettek egymással telefonon, és mivel készíthettek képet?
Úgy hogy ukrinácik voltak.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 642
45 144
113
Egy szemtanú lefilmezte a harkovi SBU Igazgatóság elleni rakétatámadás pillanatát.
Ezzel a kísérőszöveggel ez a videó a hálózaton jelenik meg. Az ütést március 2-án érte.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 325
14 070
113
Orosz pontonhíd valahol Izjum mellet:


Orosz tuzérségi állás egy mezo kozepén (valahol Herszon kornyékén):


Lám, mit fogtak ki a vízbol:

 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 299
68 426
113
@aquarell neked nincs véletlenül Dér Spiegel előfizetésed?

Der Spiegel: A német hírszerzés lehallgatta az orosz katonaság beszélgetéseit, amelyek a buchai civilek meggyilkolását tárgyalták​

2022. április 7., 12:14

Forrás: Der Spiegel

A német szövetségi hírszerzés lehallgatta az orosz hadsereg rádiókommunikációját, amelyben civilek meggyilkolását tárgyalták az ukrán, Kijev melletti Bucha városában. Erről a Der Spiegel számol be (a cikk a kiadvány előfizetői számára elérhető).

A kiadvány szerint a titkosszolgálat április 6-án jelentette ezt a Parlamentnek. A jelentés anyagai között több lehallgatott kommunikációról készült felvételt is bemutattak. Így az egyik párbeszédben a katonaság egy kerékpáros meggyilkolását tárgyalta, egy másik rádióüzenetben a férfi azt mondja, hogy először ki kell hallgatni a katonát, majd le kell lőni.

A lehallgatott beszélgetések arra is utalnak, hogy a gyilkosságok más oroszok által megszállt területeken is történhettek, így a több hete ostrom alatt álló Mariupol környékén is.

A német hírszerzés arra a következtetésre jutott, hogy a civilek meggyilkolása nem véletlen vagy valamilyen (az orosz haderőben) alulról jövő kezdeményezés. A különleges szolgálat szerint ők egy "egyértelmű stratégiának" részesei lehetnek "a polgári lakosság megfélemlítésére és az ellenállás elnyomására", és ebben az orosz PMC "Wagner" zsoldosai is részt vehetnek.

Persze a nemet hirszerzes lehallgatta...
Akkor megis maradtak nemet egysegek Kijev kozeleben?
Es ezt az informaciot meg is osszak a Der spiegellel termeszetesen.

Ez olyan indexestelexes... :D
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 376
3 515
113
Wilson hírfosásában ez a legszebb: mindig el lehet bújni a "nem én állítom, a hír állítja" megállapítás mögé.
Lehet, hogy kevesebb olyan hírforrást kéne hozni, amely tele van szarva propigyanús kijelentésekkel?
Ilyen ez a kihívásokkal teli szabad világ, a szólásszabadságnak az az ára, hogy nem feltétlen mindenki azt a nótát húzza ami a te fülednek kedves. De itt legalább jogodban áll és lehetőséged is van vitába szállni, cáfolni, leleplezni, rákontrázni.

Persze van alternatíva: a hópihéknek ott van mindjárt az ignore-buborék vagy ha az kevés, akkor a Kim Jong Un és hasonszőrű elvtársai által menedzselt pártállami safe space, ahol nem kell holmi zavaró ellenvéleménnyel vagy cenzúrázatlan hírekkel szembesülni, igaz, oda emigrálni kell, de biztos tárt karokkal fogadják a reverz módon disszidálókat.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 868
113
Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz tengerészgyalogosok és a DPR Népi Milíciájának katonái több mint 100 civilt evakuáltak Mariupol városi kórházából, akiket az Azov fegyveresek nem engedtek ki.

„Az orosz haditengerészet tengerészgyalogsága a DPR tartalékosaival együtt biztosította a Mariupol Livoberezsnij kerületében található negyedik városi kórház összes betegének evakuálását. BMP-2 gyalogsági harcjárműveket és BTR-80 páncélozott szállítójárműveket használtak az emberek biztonságos eltávolítására az Azov nacionalista zászlóalj egységeivel való harci érintkezési zónából" - közölte a minisztérium.

Megállapították, hogy a nap folyamán a katonák több mint 10 x tértek a kórház épületéhez, így mintegy 100 beteget, köztük 16 gyereket sikerült evakuálni.
A Honvédelmi Minisztérium azt is hozzátette, hogy a mariupoli városi kórház pincéiből evakuált civilek a nacionalista zászlóaljak fegyvereseinek a város lakóival szembeni embertelen hozzáállásáról beszéltek.

Korábban a Donyecki Népköztársaság vezetője, Denis Pushilin Konstantin Ivascsenkot nevezte ki Mariupol közigazgatásának élére, a DPR vezetője pedig aláírta a megfelelő rendeletet.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 299
68 426
113
Az Ukrán Fegyveres Erők légi rohamcsapatai felszámoltak egy orosz rádióelektronikai hadviselési egységet....

Erről a Militarny a 81 AMF-re hivatkozva számolt be.

Ukrán ejtőernyősök "oszlatták" fel a REB egységet őrző orosz különleges erőket.

My-Collages-11-1-768x432.jpg

Felszámolták és elfogták az orosz katonai személyzetet az ukrán ejtőernyősök. 2022. . Fotó: 81 AEBR.

A műveletet az ukrán hadsereg légi támadó erői 81. független légideszant brigádjának katonái hajtották végre.

"A REB-egység őrzését az RF szárazföldi erői vezérkarának főigazgatósága egyik különleges dandárjának katonái végezték" - áll a dandár közleményében.


278029678-2051632898348633-4761363902493153783-n-768x576.jpg

278084890-2051632105015379-8782601308985213182-n-768x576.jpg

Az orosz csapatoktól az ukrán ejtőernyősök által lefoglalt felszerelések. 2022. szeptember. Fotó: 81 AEBR.

A csata pontos helyszínét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Hivatalosan a dandár Kosztyantyinivkában, Drushkivkában, Kramatorskban és Poltavában állomásozik, túlnyomó többségük a Donyecki terület harci övezetével közvetlenül szomszédos területen.

278078579-2051633008348622-3714592033198163424-n-768x576.jpg

Az orosz katonák egyenruhái. 2022. szeptember. Fotó: 81 AEBR.

A dandár különleges egysége 2014 végén - 2015 elején, a donyecki repülőtér és a szomszédos területek védelme során esett át a tuzkeresztségen...

2022 szeptember?
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 689
32 325
113
Ez a zsarolás.
Megtámadtad a barátunk, de visszatámadni nem merünk. Viszont meg tudjuk akadályozni, hogy teljesítsd felénk a kötelezettségeidet, amely révén jogalapot formálunk, hogy elvegyük a javaidat.
Banderisták és banditák szép csapat. :(
https://karpathir.com/2022/04/05/nem-engedik-ki-a-kettos-allampolgarsagu-ferfiakat-ukrajnabol/
"NEM ENGEDIK KI A KETTŐS ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ FÉRFIAKAT UKRAJNÁBÓL!
Megerősített információk szerint a határátkelőkön fokozottan ellenőrzik azokat férfiakat, akik rendelkeznek magyar-ukrán kettős állampolgársággal is.
A GYAKORLATBAN EZ AZ JELENTI, HOGY A MAGYAR ÚTLEVÉLBEN SZEREPLŐ SZÜLETÉSI HELY ÉS SZÜLETÉSI DÁTUM ALAPJÁN AZ UKRÁNOK ADATBÁZISA JELEZ A HATÁRŐRNEK, HOGY AZ ILLETŐ UKRÁN ÁLLAMPOLGÁR IS.

Az esetek többségében ezeket a férfiakat visszaküldik Ukrajnába, viszont olyan is előfordult már, hogy azonnal büntetőeljárást indítottak.
Felröppentek olyan hírek, hogy a szigorítást csak a magyarországi országgyűlési választások miatt hozták, azonban az ukrán határőrség közlése szerint ezt az eljárást egészen a hadiállapot végéig fenntartják... "
Csak nem hagynak minket. Lassan keményebb diplomáciai eszközökhöz kell nyúlnia a magyar kormánynak. :(
 

trojaiak

Active Member
2022. március 16.
254
232
43
Lehet, hogy nem jól fogalmaztam. Nem is tartozom a világ értelmes feléhez. Ahhoz csak a Nyugat tartozik. Sir Higgins megállapítása szerint. Én erre reagáltam, és amit írtam, ehhez kell mérni. Természetesen a kérdéskör ennél valóban összetettebb.
Van a világnak értelmesebb fele?
Autó használati utasítás, régen hogy állítsd be a szelephézagot, ma ne idd meg a hűtővizet.