[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 376
3 515
113
Az szólásszabadság, hogy letiltanak portálokat, Twitter-használókat? Hogy a hivatalos média manipulatív tartalmakat terjeszt? Hogy meghekkelnek, támadnak honlapokat? Ebben a kommunikációs rendszerben nem egyforma esélyekkel indul egy szervezet és az egyed. Messzemenően egyenlőtlenek az információhoz való hozzáférés lehetőségei. Szóval a jog szép dolog, de az érvényesíthetősége az igazán lényeges.
És kik hópihék? Ez mit jelent számodra? Tudod, a nyelv nagyon érzékeny, összetett rendszer, a szavaknak nem csupán fogalmi jelentése van, hanem értékbeli, érzelmi és stílusbeli jelentésrétege is. Érdemes ezt meggondolni, mielőtt használod őket.
Merkel asszony családja is reverz disszidens volt, ennek ellenére ő lett Németország vezetője.
Néha a felszín mőgé is kellene nézni.
Én konkrétan erre a fórumra gondoltam, aminek nem sok köze van a Twitterhez, de látom ez nem jött át.
A HTKA minden jel szerint egy nyilvános fórum, ide - egyelőre minimális higiéniai moderálás mellett - mindenki azt ír amit akar.
Ha valaki sérelmezi, illetve felhánytorgatja, hogy ide önmagán és a buborékjában tenyésző elvbarátain kívül más is írni merészel, annak - szerintem - nem a megfelelő felületre sikerült beregisztrálnia, mert itt kapni fog az arcába ezt is meg azt is.

Hópihe = minden olyan mimózalelkű, aki nem bírja elviselni az övétől eltérő véleményeket illetve a saját világnézetét esetleg kihívások elé állító információkat urambocsá' tényeket. Világnézetileg lehet jobber vagy baller, konzi vagy libsi, nyugatos vagy keletes, hidegen vagy melegen büszke, burzsoá vagy proli, értelmiségi vagy bunkó, csóró vagy gazdag, perifériára szorult vagy centrumbaszületett. A lényeg hogy fokozott érzékenységénél fogva elutasító és intoleráns, az a "hallani se akarok róla", "ne rontsd el az örömöm" meg "csak a pozitív vibe" fajta. Csak hát ugye, kinek mi az öröm meg a pozitív vibe? Kinek a ruszki diadal, kinek az ukrán...

Merkel: végre egy pozitív példa a reverz népességáramlásra, ezek szerint még bármelyikünkből lehet szeretett vezér Észak-Koreában. Csodás! Megyek is és előkeresem az útlevelemet.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 934
56 892
113
Szerintem még az is furcsa, hogy a borona köztávolság általában 50-100mm, szárnytól a törzsig van kb 15-20 "hupli" ami 20*100mm=2000mm=2m, egy szu35 valahol 4-4,5m szárnyvégtól a törzsig.
21 büntetőeljárás az orosz fegyveres erők lejáratásáért (a büntető törvénykönyv 207. cikkének (3) bekezdése).

1. Marina Novikova (Szeverszk, Tomszk terület) - zárt város (ZATO), nyugdíjas, 167 előfizetővel rendelkező táviratcsatornát kezel. Megelőző intézkedés - bizonyos cselekmények megtiltása.

2. Ismeretlen férfi (Tomszk) - 2022. március 5-től március 12-ig az egyik közösségi hálózaton "olyan üzeneteket tett közzé, amelyek tudatosan hamis információkat tartalmaznak, amelyeket állítólag az események helyszínéről származó szemtanúktól kapott az orosz csapatok részvételéről Ukrajna területén". A korlátozó intézkedés bizonyos cselekmények megtiltása.

3. Dmytro Gordon - újságíró, 2. rész 207. cikk 3. "Az egyik ukrán tévécsatorna élő adásában fegyveres támadásra szólított fel Oroszország ellen és egy agresszív háború kirobbantására nukleáris fegyverekkel. Ezenkívül nyilvánosan felszólított az orosz állampolgárok megsemmisítésére nemzetiségi, nyelvi és származási alapon". Nem található Oroszországban .

4. Veronika Belotserkovskaya - blogger, 2. rész 207.3. cikk. "Az Instagram közösségi hálózat nyilvános oldalán számos bejegyzést tett közzé. Megbízható üzenetek álcája alatt tudatosan hamis információkat tartalmaztak arról, hogy az orosz fegyveres erőket az ukrajnai városok és civilek, köztük gyermekek elpusztítására használják". Oroszországon kívül található.

5. Andrey Novashov, újságíró, Kemerovo. Victoria Ivleva "Mariupol. Blokád" VKontakte a Facebookról. A megelőző intézkedés bizonyos cselekmények megtiltása. Védője Maria Yankina ügyvéd.

6. Andrej Szamodurov, a jaltai rendkívüli helyzetek minisztériumának munkatársa. Körbejárta a lakásokat, és tájékoztatta a lakókat a közelgő katonai akció miatti vészkiürítésről.

7. Szergej Klokov (Moszkva) - 207.3 cikk 2. rész A moszkvai belügyi főosztály tisztje egy telefonbeszélgetésben az ukrajnai katonai akciókról beszélt. Őrizetben van. Védője Daniil Berman ügyvéd.

8. Alexander Tarapon (Alushta) - háborúellenes röplapokat helyezett el a környéken. Védője Rifat Yahin ügyvéd.

9. Vladimir Zavyalov (Szmolenszk) - 37 éves lakos, aki pacifista feliratokat helyezett el az dobozokon lévő árcédulákra egy üzletben.

10. Dmitry Petrenko (Omszk) - a városi tanács helyettese, a Telegramban közzétett posztok. Visszatartó intézkedés - bizonyos cselekmények megtiltása.

11. Alekszandr Nyevzorov újságíró (Szentpétervár), 2. rész, 207.3. cikk: "Az orosz tiltott közösségi hálózaton, az Instagramon közzétett nyilvános oldalán és 2022. március 19-én a YouTube csatornáján szándékosan hamis információkat tett közzé arról, hogy az orosz fegyveres erők szándékosan bombázták Mariupol városában egy szülészeti kórházat. Nem található Oroszországban.

12. Irina Gen (Penza) - tanítónő. Az Olimpiai Tartalékos Iskola nyolcadik osztályos diákjaival folytatott beszélgetés során kritikus megjegyzéseket tett az Ukrajnában állomásozó orosz hadseregről. Védője Alexander Fedulov ügyvéd.

13. Dmitrij Bajev (Kirov) - 2. rész 207.3. cikk Pap, Ukrajna támogatását célzó bejegyzések a VKontakte-on. Március 11. óta eltiltották a papi szolgálattól.

14. Evgeniy Fokin (Novoszibirszk), iskolás - hozzászólás a "Koalíció Novoszibirszk 2020" távíró chatszobában. Védője Jegor Szolunyin ügyvéd.

15. Alexander Nozdrinov (Novokubansk). Hozzászólások a csatornákon a telegram és a youtube "Sanya Novokubansk". Megelőző intézkedés - őrizetbe vétel.

16. Isabella Jevlojeva (Ingusföld) - újságíró, a Fortanga szerkesztője. Bejegyzések a Telegram-csatornáján. Nem Oroszországban található. Védője Andrej Szabinin ügyvéd.

17. Irina Tolmacheva (Novoszibirszk) - aktivista és a "Tanárok Szövetsége" szakszervezet tagja. Az ok egy hozzászólás volt egy közösségi oldalon egy poszt alatt. Büntető intézkedés - bizonyos cselekmények megtiltása

18. Iszlám Belokiev, blogger (Magas). "Március 7-én megbízható információk álcája alatt "hamisítványokat" terjesztettek az orosz fegyveres erők akcióiról". Oroszországban nem.

19. Ismeretlen nő (Magas). A nyomozás szerint március 8-án egy táviratban közzétett egy bejegyzést.

20. Peter Borovinskikh (Kopeisk). Két epizód a 207.3. cikk 1. része alapján. Mariupol bombázásáról szóló bejegyzések egy VKontakte nyilvános fórumon. Védője Andrei Lepyokhin ügyvéd.

21. Irina Bystrova (Petrozavodszk), nyugdíjas. Vkontakte-oldalán olyan bejegyzéseket tett közzé, amelyekben az orosz állam intézkedéseit bírálta. Büntető intézkedés - bizonyos cselekmények megtiltása.

Upd: 21. bekezdéssel kiegészítve

Ez olyan, mint a büntetett tagok listája itt a fórumon.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 349
9 130
113
"Már 100 Switchblade drónt rendeltünk a raktárainkból, és kiszállítottuk őket. Nem tudom, hol tartanak a szállításuk, de a hét elején elmentek. Ezért hamarosan Ukrajnában lesznek, vagy már megérkeztek. Ez az a 100 drón, amelyet Biden elnök néhány héttel ezelőtt bejelentett” – tette hozzá Kirby.

John Kirby, a Pentagon szóvivője ezt egy tájékoztatón jelentette be.


Az Egyesült Államok tárgyalásokat folytat az ukrán hatóságokkal, hogy szükség esetén további drón szállítmányokat szállítson Ukrajnának....

Ukrajna az USA új Eldorádoja. Ráadásul szorgalmasak is.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 349
9 130
113
Elég harcias a magyar kormány.
Kifelé is azt kommunikálja 10+ éve hogy nem alkuszik nem egyezkedik mindenkinek alá kell vetnie magát a akaratuknak.
Az hogy a realitás érzékükkel mit tettek a választási eredmények az is egy nagy kérdés.
És nemzetközi közjogilag /igen ilyen is van/ ha jóindulatú vagyok akkor a ténykedésük súrolja a casus belli szintjét egy egy konkrét esetben.
A magyar állam soha nem mondta, hogy nem egyezkedik és mindenkinek alá kell vetnie magát az akaratának. Vagy félreértettél valamit vagy pedig csúnya dolgot művelsz.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 892
113
Kalina
BSA4r9PGOGU.jpg
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 349
9 130
113
Érdekes. Többesszámról beszélnek (orosz különeleges erők), de csak 1 halottat tudtak lefényképezni. A többi ruha meg csak úgy ellett dobálva a földre. Gondolom melege volt a többi orosz erőnek.
Pedig az ukránok mindent/mindenkit IS fényképeznek. Hol a többi halott??
Átmenetileg máshol volt szükség rájuk.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 892
113
Arestovics´= Zelenszkij tanácsadója


A kijevi rezsim hazudott az ukránoknak a háborúról, és több ezer életet áldozott fel a hatalom megőrzéséért

Arestovich elmondta, hogy Zelenszkij úgy döntött, hogy becsapja népét, hogy megakadályozza, hogy az emberek tömegesen meneküljenek a háború elől. 12-13 millió menekült hagyná el a Dnyeper bal partját, ez pedig egy emberi pajzs eltűnése a kijevi rezsim számára.

A különleges hadművelet kezdete előtti napon Ukrajna védelmi minisztere kijelentette, hogy nem lesz támadás. Ukránok milliói estek csapdába, és arra lettek ítélve, hogy golyók és tankok alá kerültek. És az ellenségeskedés kezdetén az ukrán fegyveres erők tömegesen robbantották fel a hidakat erre a célra.

Arestovics beszél
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 739
32 438
113
89-ben itt mar nem a Szu fujta a passzatszelet, hanem Ushanka...
Akkor mar le voltak osztva a lapok, ki megy ki jon.
Mi meg sajnos le voltunk gatyasodva es ugy csepegtettek a dolgokat ahogy cselekedtunk. Loszerunk nem volt sok, azt a Szu tarolta meg a Vsz miatt. Anyagilag csodben voltunk.
Plusz mindenkinek a hata kozepere se hianyzott egy haboru, szabadsag erzes jott es almok, beke.
Hiaba volt kihagyhatatlan ziccer akkoriban a romanok, szerbek vagy a szlovakok, ezen okok miatt kihagytuk.
Karpatalja sem er annyit hogy megtamadjuk es masnapra 1000 ft legyen 1 euro... De ha a kintieket be kell vedeni mert Bandera unokai most a magyarokat vagy barkit ott el akarnak takaritani mint Volinyban egykor a lengyeleket, akkor biztos vagyok benn hogy lesz valamilyen esemeny. Az pedig elvarhato az ide bejott ukranoktol, es a nagykovetuktol, valamint az otthoni politikusaiktol hogy amig itt enni kapnak, es szallast, munkat, a gyerekeik meg oktatast, ellatast es csokoladet, addig ne xarjanak a kuszobre. Azert mert ok haboruzni akartak az oroszokkal, es most haboruzhatnak kedvukre, meg nem jar nekik alanyi jogon minden.
Aztan hogy ennek mi lesz a vege ki tudja mikor es milyen eredmennyel az passz. Meg az is lehetseges hogy Ukrajna fog felajanlani teruletet ket kenyerert egyszer. Volt mar ra pelda hogy par kenyerert valaki eladjon egy kisebb hegyet. Mindenesetre fogalmam sincs rola hogy egy eddig is romhalmaz Ukrajna mibol fog felepulni egyszer ha 30 ev alatt haboru nelkul nem sikerult neki... A helyzet csak rosszabb lesz. Ok jelenleg a haboruban erdekeltek, mi pedig a gazdasagunk fejlodeseben jelenleg, amihez kiegyensulyozott kilatasok, tehat beke kell.
Ajánljuk fel, hogy felépítjük az oroszok által meghagyott/lerágott/megcsócsált Newkrajnát, Kárpátaljáért cserébe. ;)
Érdekes. Többesszámról beszélnek (orosz különeleges erők), de csak 1 halottat tudtak lefényképezni. A többi ruha meg csak úgy ellett dobálva a földre. Gondolom melege volt a többi orosz erőnek.
Pedig az ukránok mindent/mindenkit IS fényképeznek. Hol a többi halott??
Ne akard őket látni. Valószínűleg olyan állapotban vannak, hogy nem akarják az ukrik a világ tudomására hozni.
Bár nem lehet kizárni , hogy orosz kézre kerülnek de mivel ezek nagyon mobil eszközök minimális súllyal így kevésbé fenyegeti őket ez a veszély, amúgy ahogy utána olvastam, nem kell atomfizikusi képzettség a használatukhoz.....
Még a mucsai "imbecilus russicus" is tudná használni? :eek: