[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 774
80 861
113

XgA2dMpx_tQ.jpg
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 727
64 902
113

ééés itt is van az új bucsa.
2-3 napja tettem be az orosz parancsnoksag figyelmezteteset ezugyben. Wilson emlekszel?
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 055
13 422
113
Ez ugyanaz a pontonhíd, ahol egy korábbi felvételen (talán) egy T-72B3M, meg (talán) egy BMP-3 csobbant ?
Igen, az! Látszik is az elsulyedet harckocsi ágyuja. :cool: Ott hagyták, mert lényegében az tartja a híd azon végét ... (bár, mondjuk a btr-t a másik oldalon se húzták még ki )

***
Ukránok tesztelik az orosok által szállítot új haditechnikájukat:


... és javítgassák azt ...


Szvoval ha az oroszok komolyan nem akarják, hogy nehéztechnika jusson az ukránok kezére, kezdhetik bombázni a saját hadoszlopjaikat. :oops:
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 665
8 536
113
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 045
5 494
113
Ukrajna továbbra is készen áll, hogy folytassa a béketárgyalásokat a Moszkvával, melyek Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint megrekedtek a Bucsában és további kijevi külterületeken elkövetett orosz atrocitások miatt.

Ukrajna álláspontja mindig is világos volt: készen állunk a tárgyalásokra, keressük a módját a háború lezárására
– mondta Zelenszkij a Bucsába látogató Karl Nehammer osztrák kancellárral tartott sajtótájékoztatón.

Sajnos mindemellett azt látjuk, hogy keleten fontos, egyesek szerint sorsdöntő csaták előkészületei zajlanak
– utalt az ukrán elnök a várható orosz offenzívára.

(Al Jazeera)
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 762
17 838
113
Gyerekek mit találtam :) mozog a már bomlásnak indult halott keze és feje. Szerintem Haitiről hoztak vudu varázslókat akik feltámasztják az ukránokat :D
eléggi szoláriumsújtotta szegény, valahogy nem így élnek a szlávok az emlékezetemben.
Mi a különbség(hogy néz ki) az orosz Iskander OTRK és a szovjet Tocska-U között.
Oroszoknál már teljesen kivonták a hadrendből. A rakétás csapatok mindegyike Iskander-M(K- val van felszerelve.
Ukránoknál hadrendben van. volt 100 darab Tocskájuk amiből már kb a felét ellőtték.

Iskander-M komplexum rakétája
Mennyire lehet biztosra venni - nem orosz forrásból (de akkor mondjuk melyikből, adódik a kérdés), hogy tényleg nincs Tochka orosz irányítás alatt?

Másrészt gondoljuk el - csak elméletileg - de előfordulhat-e egy olyan lehetőség, hogy valakik "rádolgoznak" egy rakétás egységre és hamis parancsokat küldenek? Szó volt az oroszok harctéri kommunikációs gondjairól. Ezt nem lehet kihasználni - illetve mit tesznek ellene, hogy ne lehessen kihasználni?
Ő, mit kell néznem, hogy kiderüljön, ez bizony muszka vagy nem muszka? Cirill betűket látok rajta
Hodges tábornok: Ukrajnának orosz területen kell támadnia, hogy megállítsa az újraszerveződèst és egy új támadást
Sőt, szerintem gyorsan át kellene úsztatni egy nagyobb egységet Vlagyivosztokba és így kétoldalról harapófogóba fogni Oroszországot - mert miután Moszkvát beveszik a reddit-ről verbuvált internacionalista zsoldosok, minimum odáig fognak visszahátrálni. Na ott kell őket jól hátba támadni.
"Az oroszok lakóházak mellett kórházakat és óvodákat is leromboltak" amikben mint az ukrán videókból kiderült többször is, kik voltak? Na kik is?
Ha jól emlékszem, azért volt nem kevés kép róla, hogy óvoda, kórház meg iskola volt a fegyverlerakat. Index egy irányba lejt, de nagyon. Ezt amúgy az iraki háborúban is eljátszották, úgy hívták régen, hogy CNN-effektus - bár akkoriban ezt valahogy nem kajálták be. Változnak az idők.
Gondolom, most sem volt idő átöltözni - Ukrajna Kapitány már csak így nyomja. Vajon a tolmács extra képzést/instrukciókat kap, hogy még érzelgősebb módon fordítson? Egyértelmű, ennyire keresztbe szarják odaát az iratlan diplomáciai szabályokat.

Ránézek erre a képre és elképedek. Egy Thatcher vagy Major után Blair, Brown, Cameron majd May végül Johnson - a Romlás virágai. Aztán eszembe jutnak az ukrán vezetők. Aztán végül eszembe jutnak az EU "vezetői". Aztán eszembe jutnak az elmúlt 10 év külpolitikai "mérföldkövei". Hogy most van ez a háború és "csak" ott, a szerintem nem a fenti illusztris lista "minőségének" köszönhető.

USA-ban megvan a deep-state, ami úgy ahogy - és most mellőzzük a külpolitikai disznóságokat - de nagyjából egy egyértelmű és amerikai érdekek mentén megvalósuló rendszert üzemeltet.

Oroszországban adott a rendszer, ami úgy ahogy - és most mellőzzük a külpolitikai disznóságokat - de nagyjából egy egyértelm és orosz érdekek mentén megvalósuló rendszert üzemeltet

EU-ban adott a rendszer, amely valahogy - és emlékezzünk a külpolitikai hülyeségekre - egy nagyjából egyértelműen az amerikai érdekek mentén megvalósuló rendszert üzemeltethet.

Ukrajnában adott a rendszer, amely valahogy - és emlékezzünk a kül- és belpolitikai hülyeségekre egy nagyjából vagy orosz-párti vagy ukrán-párti érdekek mentén megvalósuló, oligarcha-rendszert üzemeltet.

Ezek után van bármi kérdés, hogy mi miért van és miért alakul így?

Nem tudom, hogy mi lesz a háború kimenetele és a képen szereplők sorsa, de ha a hatalomban fognak maradni, az sok jóval nem kecsegtet. Lesz egy turbónacionalista bagázs keleten, egy revanstól égő cári bagász még keletebbre, egy energiában szűkülködő bagász nyugatra és két turbószarkeverő bagázs mégnyugatabbra - vagyis zéró esély a békére. Hiába léptek ki a britek az EB-ból, egyre inkább úgy viselkednek, mint akik USA kápói az európai latifundiumban.