[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 766
17 859
113
Szerintem tuti van mar valami osszesites a net bugyraiban a Tocskak gyari szamairol amik mar bevetesre kerultek. A kramatorszki meg ez a Wilson altal berakott csernyigovi talan latszik is.
aztán majd erre most megmondom, mi lesz:

  • ha kiderül, hogy a gyári számok oroszok, akkor jön az, hogy az oroszok lőttek - erre jön az az orosz okfejtés, hogy veszítettünk egy csomó technikát, tele van velük az internet, az ukárnok is lőhettek és ránk kenik.
  • ha kiderül, hogy a gyári számok alapján ukrán, akkor jön az, hogy az ukránok lőttek - erre jön az az ukrán/nyugati okfejtés, hogy veszítettünk egy csomó technikát, tele van velük az internet, az oroszok is lőhettek és ránk kenik.

Nagyjából ide jutott a világ 2022-ben...
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Tocska: 1) a tegnap Kramatorszkot eltaláló Tochka-U sorozatszáma: Ш91579 2) egy 2015-ben használt UKR Tochka-U sorozatszáma: Ш91566 ( https:// youtube.com/watch?v=qXjOjn o3HE4 … ) 3) egy másik UKR Tochka sorozatszáma 2015-től: Ш91565
Az internet nem felejt ! Tehát ha az biztos , hogy a sorozatszámok 91565-től már biztosan 2015-ös vagy utáni gyártásúak így akkor támadásban használt 91579 is onnan való tehát Ukrán gyártású és a ukránoknál volt rendszerbe ! Ha valakinek ez nem elég bizonyíték , hogy az Ukrán tetvek rakétázták meg a pályaudvart Kramatorkszban az az ő reakciós baja !
 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
A Harkiv környéki lakosok új fenyegetéssel néznek szembe - rendszeres időközönként felrobbanó aknákkal.....

Mi történt. A The New York Times beszámolt Szergej, a Harkiv környéki Bezruki falu lakosának történetéről, akinek házát április 3-án éjjel rakéta találta el. Először nem nagyon figyelt rá (mostanában gyakran előfordul), de reggel robbanás történt a háza közelében. Odakint Szergej egy több centiméter mély krátert, egy sérült fészert és egy másik fel nem robbant, henger alakú, literes üdítősüveg méretű lőszert talált.

▪️Sergei gyorsan lefényképezte, majd visszatért a házba; 20 perccel később a lövedék felrobbant. A robbanások, amelyek körülbelül 50 perces időközönként történtek, hajnali 3 óráig tartottak.

Új fenyegetés. A The New York Times által megszólaltatott harkivi tűzszerészek szerint ez az első ismert PTM-1C akna bevetése a háború kezdete óta.

A ▪️PTM-1 a Szovjetunióban kifejlesztett páncéltörő akna, de ebben az esetben úgy konfigurálták, hogy meghatározott időközönként robbanjon. Az aknát egy lövedékkel juttatják a célpontba, amely akár több tucat lövedéket is tartalmazhat.

▪️Az Egyesült Államok utoljára 1991-ben, a Perzsa-öbölben a Sivatagi Vihar hadművelet során használt szétszórható taposóaknákat. 1997-ben a taposóaknákról szóló egyezmény értelmében betiltották a gyalogsági aknákat. A szerződéshez 164 ország csatlakozott, köztük Ukrajna is.

▪️ Az orosz védelmi minisztérium nem kommentálta a PTM-1 aknák használatát.

Tudom, hogy kicsinyes vagyok, de "akinek házát április 3-án éjjel rakéta találta el. Először nem nagyon figyelt rá" Én azért odafigyelnék már, ha eltalálja.
"de reggel robbanás történt a háza közelében"
"A robbanások, amelyek körülbelül 50 perces időközönként történtek, hajnali 3 óráig tartottak." Most reggel volt, vagy éjszaka?
A The New York Times-nál valaki lefordította, amit valaki visszafordított ukrán nyelvre, amit most lefordítottunk magyarra. Mondjam tovább, vagy értitek mi a gondom az ilyen "hírekkel".
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
952
11 180
93
Legalább konzekvensen hazudnának:
"FRISSÍTÉS: Helyszíni tudósítónk szerint a BBC híre félreértésre és félrefordításra épülhetett, valójában nem találtak új tömegsírt, a 132-es szám a településről és környékéről eltűnt lakók számára vonatkozott eredetileg."


Értékelem, hogy frissítettek.

Azért megnézném, hogy az "eltűnt"-ből hogy fordították ezt: "holttestek zömét tömegsírokban találták, néhány viszont temetetlenül hevert az utcán"
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
278047315_2109715939190488_2882464178380003230_n.jpg
 
W

Wilson

Guest
Igazabol Wilson kar ragodni azon ki hova lott Tocskat. Mert mindnek van egy szama, egy gyari szama. Ez a gyari szam megvan az oroszoknak is mint Szu utodnak es gyartonak, es az ukranoknak is mint rendszeresito felnek. Meg kell nezni melyiket hova adtak tovabb a Szu szetesesekor es melyik maradt az orosz hadsereg tulajdonaban.
Nem ragódok rajta , de szerintem az áldozatok és a hozzátartozóik megérdemlik azt, hogy kiderüljön ki okozta a halálukat....

Ő, mit kell néznem
Jó kérdés elobanyányásztam a net mélyéről annak a Tocska rakétának a fotóját amelyet az oroszok szerint az ukrik lőttek ki Donyeckre még márciusban...

Ezen ezek a jelölések láthatóak..


16031.webp


 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 659
9 247
113
Nem volt sehol forrás, hogy honnan tudják a kramatorszki tocska számát. De megtaláltam egy olasz tévé videójában ( 0:20-tól):


szerk: A videót a kép alapján találtam meg, ami elvileg a számot mutatta, csak online forrás nem volt. Azt a forrást kerestem meg.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
592
4 524
93

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 614
44 951
113
Köszönet Ukrajnának és a NATO-nak: harci „penny” NLAW páncéltörő rendszerekkel hajtsa át a Donbászt az ellenséget keresve

A költségük körülbelül 40-60 ezer dollár. "Miért a mieink ilyen sok rakétát gyűjtenek be? Az tény, hogy sok hibás. ... az Ukrajnába szállított tételek korántsem frissek. A fő probléma egy halott akkumulátor vagy annak hiánya", de a DPR harcosok már elsajátították ezt a folyamatot, mondja corr. RT Murad Gazdiev.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Bármilyen Nyugatról érkező fegyver- és katonai felszerelés szállítása, amelyet szállítókonvojok hajtanak végre Ukrajna területén, törvényes katonai célpont fegyveres erőink számára.”
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 614
44 951
113
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 614
44 951
113
Orosz tavasz Z: különleges hadművelet Ukrajnában és Donbassban
‼️Védelmi Minisztérium: Azovi fegyveresei tengeren próbáltak megszökni Mariupolból, de orosz hajók elfogták őket

A kijevi rezsim nem hagy kísérletet az Azovi Nemzeti Ezred vezetőinek és a külföldi újoncoknak Mariupolból való evakuálására. A helikopterek légi úton történő kiszállítására irányuló korábbi intézkedések kudarcot vallottak.
A mariupoli „Azov” nemzeti zászlóalj tagjainak egyik kísérlete a tenger elhagyására az „Apache” szárazteherhajó segítségével történt, amelyet Valletta máltai kikötőjébe rendelt:
▪️Április 8-án este a kijevi rezsim újabb sikertelen kísérletet tett az ukuacja vezetők vezetőinek evakuálására, a kijevi rezsim újabb sikertelen kísérletet tett az ukránok vezetőinek evakuálására.
▪️Idő sötét nap × A máltai Valletta kikötőjébe rendelt ukrán "Apache" szárazteherhajó máltai lobogó alatt hajókaraván követett a Taganrog-öböltől a Kercsi-szorosig.
▪️Moszkvai idő szerint 22:38 perckor × Mariupoltól 30 km-re délre, keletre a szárazteherhajó hirtelen útvonalat változtatott és megpróbált áttörni × a fekete-tengeri flotta erői által a tengertől elzárt mariupoli kikötőn.
▪️Az ukrán szárazteherhajó nem reagált az orosz határhajók nemzetközi csatornán keresztüli kommunikációra vonatkozó követeléseire, tovább haladt Mariupol kikötője irányába.
▪️A hajó pályája mentén két határőrhajó által végrehajtott megelőző tüzérségi tűz nem vezetett irányváltoztatáshoz és a szárazteherhajó sebességének lassulásához.
▪️Miközben Mariupol kikötőjébe érkezett, a hajó rádiócserét hajtott végre, és üzeneteket közvetített: "Mániás vagyok, hozzád jövök." Ugyanakkor a parton jelzőtüzeket észleltek.
Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma, hogy megakadályozza a mariupoli ukrán nacionalistákhoz áttörő behatoló hajó mozgását 22.53-tól 23.30-ig a fekete-tengeri flotta és a hajó, határőrhajók tüzérségi tüzet nyitottak az Apache szárazon. teherhajó.
▪️A hajót ért közvetlen találat következtében tűz ütött ki a hajó farában.
▪️Ezt követően az ukrán szárazteherhajó elsodródott, a legénység tűzszünetet kérve kereste meg a határhajókat, és megerősítette készségét az orosz tengerészek minden követelményének teljesítésére.
▪️A tűz következtében a hajón a legénység tagjai között nincs sérült. A tüzet a hajó legénysége önerőből oltotta el.
▪️Az ellenőrzést követően az ukrán "Apache" szárazteherhajót a személyzettel Yeysk kikötőjébe kísérik.

t.me/rusvesnasu
t.me/rusvesnasu
/17193
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113
Milyen az az élőerő elleni töltet te nagyon szakértő??? Egy hadászati rakétának nincs élőerő meg nem élő erő elleni töltete.... de biztos nagyon ért hozzá....
1, A Tochka nem hadászati kategória
2, Többek között, repeszromboló, valamint élőerő elleni kazettás résztöltetekkel is ellátható robbanófejjel is szerelhető ( https://ru.wikipedia.org/wiki/Точка_(тактический_ракетный_комплекс) )
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 371
113
Nem ragódok rajta , de szerintem az áldozatok és a hozzátartozóik megérdemlik azt, hogy kiderüljön ki okozta a halálukat....


Jó kérdés elobanyányásztam a net mélyéről annak a Tocska rakétának a fotóját amelyet az oroszok szerint az ukrik lőttek ki Donyeckre még márciusban...

Ezen ezek a jelölések láthatóak..


16031.webp
Ez is az

5hSYKEj.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and Wilson
W

Wilson

Guest
Lehozták ők is. Van benne kis plusz infó:
‼️A Nyugat felfedte az igazságot, felfedve a Kramatorsk 52 lakosát megölő Tochka-U rakéta számát!
A Kramatorszk elleni rakétacsapás körül kialakult felhajtás közben Kijev elkövette azt a hibát, hogy a külföldi médiának hozzáférést biztosított a rakéta roncsaihoz, amelyen rajta van a rakéta sorozatszáma.
Korábban az ukrán fegyveres erők Sh91565 és Sh91566 rakétákat lőttek ki a Donbaszra. A jelenlegi szám csak 13 egységgel tér el tőlük.
Ez ismét megerősíti, hogy a kijevi rezsim bármire hajlandó annak érdekében, hogy Európát keményebb szankciók bevezetésére kényszerítse, és nehézfegyvereket szerezzen be.
/Fotó - Troika/
t.me/RVvoenkor
Na, ez már talán bizonyíthat valamit.
@Wilson szerinted? Mit gondolsz erről?


A Tochka rakétáknál a sorozatszám alapján lehet beazonosítani a rakéták gyártásának idejét és helyét az, hogy 13 egységgel tér el tőlük még nem perdöntő bizonyíték....

@ozymandias

Ukrajna nem gyártott a Tochkákhoz rakétát 2014 előtt ezen a rakétáinak az élettartam hosszabbítást vagy Oroszországban vagy Ukrajnában orosz szakemberek végezték kétséget kizáróan úgy lehet megállapítani,pl a kamatorszki rakéta hovatartozását, ha megnézik az annak idején Ukrajnának átadott Tochka rakéták sorozatszámait tartalmazó dokumentumokat, ahogy azt @antigonosz is írta....Persze ha volt ilyen és megvan még....2019 decemberében végén az ukránok bejentettek, hogy már képesek szervizelni az ukrán Tochka rakétákat....