[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 257
5 304
113
Az Azov irreleváns? Nem mondanám. Nélkülük nincs ma Ukrajna.
Az Intermarium eredetileg lengyel elképzelés viszont, és kétlem, hogy az USA akarja-e, túl erős lenne. Bár a Mackinder-féle világsziget elméletbe beleillik. Ha úgy gondolja az USA hogy valamiért tartós szövetségese lenne egy ilyen entitás, a megbízhatatlan németek, franciák vagyis a "régi Európa" (ahogy Rumsfeld nevezte) helyett, megfelelhet a geostratégiájuknak, egyfajta Nagy-Izraelként (azt gondolom nem kell magyaráznom, hogy ezt az entitást (Új-Kazária?) kik irányítanák, hehe)
Az Azov legfeljebb katonai szempontból számít. Az, hogy politikailag mit akarnak, nem sokat nyom latba.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 614
44 951
113
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 614
44 951
113
Z hadművelet: Az orosz tavasz katonai biztosai
innen továbbítva őrnagy és tábornok
Nem lesznek tárgyalások Ukrajna és Oroszország között - legalábbis egyelőre

"Ukrajna már készen áll a nagy csatákra. Ukrajnának meg kell nyernie ezeket a csatákat, beleértve a Donbászt is. Ukrajna pedig ezt követően lényegesebb tárgyalási pozíciót kap, ahonnan diktálhat bizonyos feltételeket Ezt követően az elnökök találkoznak. Lehet, hogy ez két hétig, háromig is eltarthat "- a tárgyalócsoport tagja, a Zelenszkij OP tanácsadója, Mihail Podoljak
Nem tudom mit szív de ütős cucc.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 466
7 298
113
Igen én is gyanítottam hogy nem az de mindenki azt írta és még nem láttam itt a videót, egy másik szakértő is Thales Martletet ír.
ezeknek a martleteknek és a többi manpadsnak a tömeges megjelenése keletukrajnában eredményezheti-e azt hogy az az ukrán hadsereg a majdnemkatlanból mégiscsak ki tud menni mert az orosz légierő - akinek ezt meg kellene akadályoznia - nem tud hatékonyan működni tőlük?
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 557
32 043
113
A helyzetkép.
9april2022_Eastern_Ukraine_map.jpg


9april2022_Ukraine_map.jpg

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 557
32 043
113
"Április 9-én az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy a VKS Szu-30SM és Szu-35S vadászgépei megsemmisítettek egy ukrán Buk-M1 légvédelmi rendszert és egy radarállomást levegő-föld rakétákkal."

 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 614
44 951
113
A mariupoli „Azov” öngyilkos merénylők kiáltása

„Azov” „Kalina” náci ezred helyettes parancsnokának új fellebbezése. Azt mondja, hogy:
☠️"olyan politikusok árulták el őket, akik a támogatásról beszélnek, de nem veszik fel a telefont és 2 hétnél tovább nem kommunikálnak";
☠️A barátok elárulták őket, „elrejtik a szemüket, félnek segíteni.”
Elmondta, hogy a fegyveresek abban a reményben élnek, hogy segítség érkezik majd hozzájuk.
Korábban azt mondta, hogy ha nem engedik el őket, akkor "nagy összetörés" lesz
t .me/RVvoenkor
 
W

Wilson

Guest
ezeknek a martleteknek és a többi manpadsnak a tömeges megjelenése keletukrajnában eredményezheti-e azt hogy az az ukrán hadsereg a majdnemkatlanból mégiscsak ki tud menni mert az orosz légierő - akinek ezt meg kellene akadályoznia - nem tud hatékonyan működni tőlük?
Jó kérdés a Martlet már 8 km-s hatótávolsággal rendelkezik,de ezzel együtt szerintem csak a Manpads-k még nem biztosítanak megfelelő védelmet,egy ilyen hadmozdulathoz az orosz légierővel szemben....
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 422
33 692
113
A litván nácikoknak a vezetőjét állítólag elkopták az oroszok, oszt lelütték.

Filmrendező, nem vezető. Állítólag a neje már haza is vitte a holttestét.


Mondjuk érdekes, ha így van, ezek szerint ő csak úgy bement a városba (ami már állítólag nagyrészt orosz kézen van), és hazaszállította a testet, miközben az azovosok nem tudnak kitörni állítólag.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 492
18 509
113
Most ezt nem értem. Minket is be akarnak húzni az ukrik? Azt tudjátok ugye, mert leírtam, hogy ha nem törlik le őket akkor a szarrá fegyverzett ukrajna minket vesz célba??? Pinanyalatnyilag mi vagyunk a zsidó templomban az útálatos kép :) és ne gyertek itt nyugatbarátok azzal h a nato megvéd, mert csak 1 tömb lesz, a nato, és bármit megtehet. Magukat nem köpik annyira szemen, hogy saját fegyvereik ellen harcoljanak. Esetleg a dunánál szólnak az ukriknak hogy elég már. Nekünk meg azt mondják h köszönjétek magatoknak!!! A görög török balhét is leszarják.... én mondom ezt a ruszkik is tudják úgyhogy lesz itt még lakodalom nemsokára. Aztán lehet vernyákolni ha a taktikai nuki megy majd mert érik sajnos.
Ne panikolj. MANPAD-al, Javelin el nem foglal el semmit. Amúgy egy idióta abrandozás. Ha a ruszki leáll, abbahagyja amit csinál, megváltozik Ukrajna szerepe.
Addig fontos, amíg a ruszkit lehet vele szivatni.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 422
33 692
113
Ne panikolj. MANPAD-al, Javelin el nem foglal el semmit. Amúgy egy idióta abrandozás. Ha a ruszki leáll, abbahagyja amit csinál, megváltozik Ukrajna szerepe.
Addig fontos, amíg a ruszkit lehet vele szivatni.

Én ezt nem mondanám, amíg a királyok háborúztak kb. úgy ment, hogy a háború a királyok végső érve, a politika folytatása más eszközökkel. A demokráciák viszont irtóháborúkat szoktak vívni, ami az ellenfél feltétel nélküli megadásáig egyszerűen nem fejeződhet be, lásd amerikai polgárháború, I. vh, II. vh. De már az ókorban is ilyen háborúkat vívtak a demokráciák, illetve köztársaságok, lásd Róma a punok ellen (Karthágót el kell pusztítani).
A világháborús retorika már most dől a politikusok szájából és a médiából, a közösségi média meg még erősebbé teszi ezt a hatást. Nehezebb befejezni, mint elkezdeni a háborút.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 054
5 551
113
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hangsúlyozta, hogy Ukrajna előnye az Oroszországgal folytatott tárgyalásokon attól függ, hogy az ukrán erők milyen katonai sikereket érnek el a Donyec-medencében, azon belül is Mariupolban, ellenkező esetben az orosz csapatok ismét megszállhatják Ukrajna már felszabadított területeit.

Erről az államfő az AP hírügynökségnek adott vasárnapi interjújában beszélt, amelyből ukrán hírportálok idéztek. Az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol kikötővárost a "háború szívének" nevezte, és kijelentette, hogy ha a települést az ott élők feladnák, azzal jelentősen meggyengülne az ukrán fél tárgyalási pozíciója Oroszországgal szemben.

"Minél erősebb a pozíciónk Mariupolban, annál erősebb lesz a pozíciónk az ország keleti részén, a Donyec-medencei régióban, és ha erősebbek vagyunk ott, akkor közelebb kerül hozzánk a tárgyalás lehetősége, és előnyösebb helyzetben leszünk azokon Moszkvával szemben" - fogalmazott Zelenszkij.

Hangsúlyozta: ellenkező esetben az sem biztos, hogy egyáltalán folytatódnak a béketárgyalások, mert az orosz csapatok visszatérnek a már felszabadított területekre, így Moszkva már nem lesz érdekelt a párbeszéd folytatásában.
Megjegyezte, hogy a polgári lakosok ellen elkövetett atrocitások után nehéz folytatni a tárgyalásokat Oroszországgal. "Meg kell viszont ragadnunk a lehetőséget a diplomáciai megoldásra, ha van ilyen" - emelte ki.

 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 754
113
Ezt nem gondolják komolyan? Remélem, ez csak ukrán terv! És nem lesz belőle semmi.
persze hogy komolyan gondolják,és persze hogy nem lesz belőle semmi ..

"Az oroszországi rezsim megdöntése, ami Oroszország demilitarizálását és nyugati terjeszkedésének végét eredményezi majd."

-"Mi szükség lenne a világra, ha Oroszország már nincs benne." ebben a mondatban benne is van minden .. igaz ezt egy orosz tv-s mondta..
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and paul64

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 422
33 692
113