[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 610
48 070
113
a kulcsszó az INTERMARIUM , érdemes utánaolvasni rögtön megérteni miért olyan harciasak a Lengyelek , mik is valójában a hagymázas törekvéseik, és milyen az Uniotól leválasztott ütköző államszövetségnek akar ő lenni a vezetője!
gyanítom a nagyobb csetepaté utáni állapotot már le is meccselték a nagyokkal.
ez egy kibas...ottul elcseszett elképzelés , nemzeti szuverenítás és önrendelkezés viszlát , lehetnénk egy fegyverekkel telepumpolt határ vidék az EU-nak. :(
ÉS európa nyugati felét is sakkban lehetne tartani.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and ronis

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113
Olvasva a fórumot pár dolog felvetődött bennem. A háború után mi lesz a helyzet? Adott egy csődben tántorgó Ukrajna, GDP- 40-50% kevesebb, nulla ipar, nulla közeli olaj és gáz terület. A fegyvereket nem ingyen kapták, azok kifizetése gyakorlatilag lehetetlen. Viszont marad egy nacionalista, erőszakos és vérig sértett nép, tele fegyverrel. Bárki komolyan gondolja, hogy EU és NATO tag lesz? Egyszerűen egy paraszt a sakktáblán, amelyik támadja a királynőt és királyt, ha kiütik akkor nagy dolog nem történik. Az usa gazdaságilag akarja megroppantani az oroszokat, belehajszolva őket egy nagymértékű fegyverkezési versenybe (ne feledjük az 1980-as évek végén egyszer már sikerült szétverni a Szovjetuniót), közben egy füst alatt kivégzi az EU gazdaságát, amely így megint rá lesz utalva a nagy tesó hiteleire. Kína kavarhat még egy nagyot, de az már a távol keleten teremt új helyzetet. Európa jövőjét szerintem senki se tudja előre, annyira sok a bizonytalan tényező, annyira sok az egymásnak feszülő érdek, ebből adódóan logikátlan lépés. Nem vagyok túl nyugodt.

Az USA Lend-Lease -ből érdemes kiindulni. Ami a lényeg, hogy ezt fizetni kell. Az, hogy hány évtizeden keresztül az egy másik kérdés. Nos - ezek a biztos pontok.

Mi lehet a terv - miből fizetik majd ezt? Elsősorban EU adományokból. Itt a nagyobb Nyugat-EU országok részéről lesz egy olyan "kármentés", hogy megpróbálják az újjáépítésbe/újrafegyverzésbe a saját cégeiket is valamilyen szinten benyomni. A többieknek (így nekünk is) marad a csak "fizetnek, mint a katonatiszt" jellegű szerepkör ...

Elképzelhető, hogy az orosz 300 Mrd -ot (meg egyéb hasonló módon "szerzett" - aka lopott - lóvét is) is próbálják részévé tenni a dolognak. A lényeg, hogy az amcsi a pénzénél legyen, pörögjön a military–industrial complex (azért az afgánok kiesése brutális érvágás számukra) és "csörögjön a kassza" továbbra is. Ugye a nagy ötlet, hogy EU pénzből menjen javarészt és ilyenformán meg lehet ideologizálni, hogy az EU a "biztonságáért fizet" meg különben is "oroszveszély" ...

Ami fontos, hogy az, hogy működőképes állam legyen Ukrajna az egyáltalán nem számít. Sőt, pont ellenkezőleg. A maradék területen maradjon egy totál benackult réteg, aki némi fegyverért meg egy minimális pénzmagért bármire hajlandó továbbra is.
 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
1 másodpercig tényleg azthittem, hogy valami EUs bemutatkozó videó lesz, ahogy a fához kötve rugdosnak, aláznak embereket, zöldre festik az arcukat, felgyújtják őket, stb
Erre csak egy tiktokker lájokat gyűjt. Ehh
Hiába, ez egy keménykezű, fegyelmezett ország. A korbácsolást ugyan még nem szavazták meg, de majd a győzelem után...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 687
113
Bizony ez van a cikkben is amit linkeltem tehát nem igaz,hogy az orosz Tochkák már rég karbantartás és üzemidő hosszabbítás híján egy raktárban porosodnának..Még 2021-ben is volt aktív Tochkával felszerelt orosz rakétaalakulat...
DE ez nem bizonyítja, hogy az oroszok lőtték ki, annak ismeretében, hogy infrastruktúrák megsemmisítésére precíziós csapásmérő eszközöket használnak. Lásd a Dnyepropetrovszk megyei vasátállomás csomópont , amin keresztül haladt nyugatról keletre az ukránok utánpótlása. Kalibr-NK robotrepülőt lőttek ki oda is.
 
W

Wilson

Guest
DE ez nem bizonyítja, hogy az oroszok lőtték ki, annak ismeretében, hogy infrastruktúrák megsemmisítésére precíziós csapásmérő eszközöket használnak. Lásd a Dnyepropetrovszk megyei vasátállomás csomópont , amin keresztül haladt nyugatról keletre az ukránok utánpótlása. Kalibr-NK robotrepülőt lőttek ki oda is.
Nem állítottam egy szóval sem, hogy ők lőtték ki,én ezt a laiki állításának a megcáfolására tettem be...
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 000
14 645
113
A kedves ukrán haverjaitok aknákat telepítenek a magánházak kertjeibe! Ahol gyerekek is vannak!!! Ilyenkor miért nem furulyáljátok ezt???? Miért van az ha egy ruszki bűnt követ el, mi azt is elküldjük a k.anyjába, de ti észre sem veszitek ezeket. Most lehet vakerálni erről is. Ja vagy nem. Hozzak bizonyítékot. Váris utca házszám. A lakók nevei, katonák születési anykönyvi kivonata. Természetesen ha hozok ilyet, akkor hamisítvány lesz egyből. :D
De most komcsi....havercsávók....ilyenkor mé nem bazseváltok? Kettős mérce??? Ja neeeem :D Ilyen megcáfolhatatlan dolgokra nem trombitálnak :D Szánalmas.... :)
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 981
11 936
113
az
Filmrendező, nem vezető. Állítólag a neje már haza is vitte a holttestét.


Mondjuk érdekes, ha így van, ezek szerint ő csak úgy bement a városba (ami már állítólag nagyrészt orosz kézen van), és hazaszállította a testet, miközben az azovosok nem tudnak kitörni állítólag.
telegram hirben az volt irva, hogy elkaptak a csokat az oroszok, aztan lelottek. Szoval, eleg volt csak az oroszokhoz menni a testert, nem kellett attornie az azovosokhoz
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 463
113
Kiégett rádioaktív üzemanyagot Csernobilban és Zaporozsie atomerőmüben tárolnak, azért foglalták el ezt a kettőt.
A másik kettő nyugaton van. Ha tényleg piszkos bombát akartak volna, akkor miért hagyják a határ melletti Csernobilban a hozzávalókat?
Kettyósok?
Ha nem, akkor meg lehet, hogy mégis tudnak csinálni? Mert elvitték a hozzávalókat?
Vagy egyik sem. ;)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 238
67 920
113
Állítólag Mariupolnál fogságba esett ukrán női tengerészgyalog, a 267 magát megadó közül 2 nő volt:

Aztan meg vigyorog... ha szetvernek a fejet vagy kapna par golyot ahogy o csinalna nem vigyorogna... Minek ejtenek meg foglyokat az oroszok nem tudom. Bevagnam a lanctalp ala, kolcson kenyer visszajar.
Amugy mi volt ma? Minden oldalon kilott ukran technika, szemet, elfoglalt poziciok, foglyok, halottak.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 687
113
A másik kettő nyugaton van. Ha tényleg piszkos bombát akartak volna, akkor miért hagyják a határ melletti Csernobilban a hozzávalókat?
Kettyósok?
Ha nem, akkor meg lehet, hogy mégis tudnak csinálni? Mert elvitték a hozzávalókat?
Vagy egyik sem. ;)
Csak az oroszok tudják mit miért csinálnak. Ne gondold, hogy nem voltak hírszerzési adataik, ami alapján cselekedtek.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 000
14 645
113
Breaking News.

Kausea Natano Tuvalu Miniszterelnöke biztosította Volodimir Zelenszkijt, hogy az azovstalban rekedt harcosok kimentésében aktív segítséget fog nyújtani a haditengerészetének azonnali bevetésével. Tervei szerint az Azovi tengeren áttörik az orosz blokádot, felveszik a menekülőket, és Odesszábba szállítják a harcosokat.
A feltűnően nagy önbizalom nem tűnik légből kapottnak ugyanis a Tuvalu-i haditengerészet minden hajója hű mása a Thor Heyerdahl által használt KON-TIKI-nek. Ez a hatalmas technikai fölény biztosítja számukra mind a gyorsaságot, a meglepetés erejét (az biztos) a megfelelő tűzerőt és védettséget az orosz megszállók bádog-dzsunkái ellen.
Az események gyorsan fognak peregni, a napokban valószínű súlyos orosz tengeri veszteségekről fogunk beszámolni.
CNN