[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 571
18 439
113
A német Rheinmetall védelmi konszern akár 50 Leopard 1 harckocsit, legfeljebb 60 Marder gyalogsági harcjárművet készen áll Kijevnek szállítani - hivatkozik a média a konszernre




A kérdésem: mikor szakad el a cérna végleg az Oroszoknál?
Hát ha 1A1-et adnak nekik azzal kitörölhetik, kb mint halottnak a csók, azt még egy BMP 2 is beüti szemből. Bár a kérdés még mindig ott van, hogy, hogyan fogják vezetni, kezelni? Mert arra is ki kell képezni a személyzetet. A Leo1 nem T64.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
A német Rheinmetall védelmi konszern akár 50 Leopard 1 harckocsit, legfeljebb 60 Marder gyalogsági harcjárművet készen áll Kijevnek szállítani - hivatkozik a média a konszernre




A kérdésem: mikor szakad el a cérna végleg az Oroszoknál?
 

trojaiak

Active Member
2022. március 16.
254
232
43
"
A plebs Rém-fantáziálgatását hallgatom? Mennyi ideig tudja ellátni egy ilyen létesítmény a bentlakókat. Az önök fantáziájában ez az Elit, ami irányítja a világtörténelmet, ez így akar élni, föld alatt bújva?"

Pedig ha olvasgatod, akkor igenis a felső pár ezer részére valóban vannak ilyen komplex óvóhelyek. Legutóbb azt reklámozták, hogy a "leselejtezett" rakétasilókból készítenek 30-40 emeletes óvóhelyet. Mozi, uszoda, sport létesítmények, boltok tömkelege, 50-60 fős őrző-védő szolgálat, teljes kiszolgálás. 5-10 évre totális függetlenség a külvilágtól. Tanulmányok is megjelentek, hogy mi van, ha az őrző-védő szolgálat úgy dönt, hogy nem szolgálja ki a kiváltságosokat. A segédszemélyzet sem biztos, hogy passzívan fog viselkedni.

Az szinte mindennapos, hogy 2-3 millió dolláros óvóhelyeket létesítenek egy család, pár család részére. Ezek olyan egy évet tudnak izoláltan működni, elvileg.

Azután ott vannak a "plebs" számára javasolt házi óvóhelyek, pár napos túlélést biztosítva.

Az biztos, ha a totális világégés megtörténik, nagyon kétséges, hogy 10 év múlva kifogyva a készletekből, előbújva, egyáltalán a túlélésük lehetséges-e?
pl ide nem fog beférni 10 évnyi kaja + személyzet. https://player.hu/otthon/luxus-atombunker
11 Luxury Doomsday bunkers around the world

Csak ezek nagy részéhez el kell jutni pl egy karibi nyaralásról ameddig nincs telport nem 5 perc. Vagy folyamatosan benne élsz. De akkor mi értelme van a pénznek?​


Rövid válasz nem, aki fent van és túlélte azt a 10 évet, az nem lesz túl kedves ezekkel. +bonusz a pénzük és vagyonuk addigra semmit nem ér. Nem adok 10 évet egy ilyennek sem. Mi az amit ma meg tudsz venni és 10 évig biztos nem megy tönkre? Ide nem egy dolog kell hanem rengeteg.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Érdekes cikk, szerencsére a Reuters beleállt ebbe a Meta (fészbuk, stb..) féle "legális gyűlöletbeszéd bizonyos országokban" agybajba:

A lényeg, ha jól olvastam, hogy a Reuters nyomására, meg talán 1-2 szervezet nyomására már csak az ukránoknál szabad gyűlöletbeszélni. (Ugye eddig lehetett pl. Magyarországon, Lengyeleknél, stb)
Külön érdekes, hogy megemlítik a legendás hölgyet, a "legendás" képről, amikor a lebombázott korházból, terhesen, hordágyon viszik valahova.
Akit érdekel az ilyesmi, ajánlom figyelmébe a cikket.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 466
7 298
113
A kérdésem: mikor szakad el a cérna végleg az Oroszoknál?
monnyuk a szlovákok - és a csehek - pont alkalmasak lennének statuálásra
teljes embargó, gáz olaj urán minden is
ezekkel viszonylag kevés bevétel esik ki mert kis országok, de talán a németek és a többiek értenének belőle
mert az eddigi üzeneteket láthatóan nem értette meg senki
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 183
12 392
113
https://t.me/RVvoenkor/7578

Orosztank munkája a gyalogsággon
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
694
2 748
93
Ez kifejezetten gyökér dolog volt. Nem csak itt, de úgy általában is: zsidóval szemben is, meg nem zsidóval szemben is. Úgy meg főleg, hogy a fórumtársunk nő, ráadásul nem az agyhalott fórumozók közé tartozik.
Brühühühűűű... báncsák a kislányt (pedig ennek ellenére még nem is agyhalott!!!), és még lehet zsidó is, vagy nem brühühűűű!
Törődj bele mimóza, én bizony ekkora gyökér vagyok! :)
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 772
9 187
113

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 183
12 392
113
https://t.me/RVvoenkor/7578

Orosztank munkája a gyalogsággon
orosztank munkája
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113
Kár, hogy nem több vezető megy egyszerre. Scholz, Johnson, stb. Macron nyilván most nem ér rá, de a lényeg, hogy csoportosan talán könnyebben meggyőzhetnék Putyint.

Mármint miről? Hogy kéne orosz gáz? Az osztrák kancellár prioritásai mostanában e körül mozoghat amiért bevállalja akár a személyes találkozót is Putyin -al (ugye ezzel ő a "Putyin pincsije"). Az persze más kérdés lesz, hogy az otthoni sajtótájékoztatón majd mit ad elő ...

Hát ha a nyugdíjas néni közben meg azt mondja továbbra is, hogy nem, akkor érdekes (pattogatott kukorica+kóla) villongások várhatók germanisztánból. :D

Nem. Világosan megmondta a német, hogy a "partnerek" - nem Ők. Ők nem terveznek ilyesmit jelenlegi állás szerint. Azaz leegyszerűsítve - a német másnál szeretne villongásokat. Legalábbis, ha aktuálissá válna ...
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
‼️Lavrov: Borrell legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos nyilatkozatai arra utalnak, hogy az EU Kijevben ugródeszkát lát Oroszország elnyomására.
"Oroszország soha nem fog engedni a nyomásnak.
"Borrell Ukrajnával kapcsolatos kijelentései jelentősen megváltoztatják a játékszabályokat" - tette hozzá a külügyminiszter.
Korábban Borrell, az Eurodiplomácia vezetője azt mondta, hogy "ezt a háborút a csatatéren kell megnyerni".
--
Ajjajj