[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 371
113
Pár napja a kép nem Cossackgundi volt, Aiden “Johnny” Aislin

ahiItu5.jpg
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 747
113
meg is szeretném kérdezni a való életben is puskaport szagolt olvtársakat : mit is látunk valójában ?
Több válasz is lehet a kérdésedre.

1.lefogó tűz
2.helyiség harc
3.csak a szokásos muzulmán handa-bandázás
4.anyagpazarlás

(ilyen helyzetben jönne jól egy Shmel)

Válaszd ki a számodra megfelelőt :D
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 613
44 948
113
Egy határőr posztra is lőttek.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
meg is szeretném kérdezni a való életben is puskaport szagolt olvtársakat : mit is látunk valójában ?

Három lehetőség van nagyjából. Vagy bemész szobáról szobára. Vagy szétlövöd tankkal/tüzérséggel/légierővel; vagy szitává lövöd kívülről. (Ja, hát ez nem olyan, mint a filmekben, hogy elbújsz egy autó mögé és az megfogja a lövedékeket. Jó, ez nem autó, de érted, mire gondoltam.)
De lehet, hogy lefogó tüzet egy másik házra, hogy az utca szinten lévő egységek mozogni tudjanak.
 

Loki19

Well-Known Member
2019. március 21.
259
343
63
A partvonalról kérdezem - még mielőtt sokaknak begörcsöl a jobbkeze és balkézzel lesz kénytelen írni a nagy semmiről, de a haditechnikát nem azzal a céllal készítik, hogy használják - és a használatba a tönkremenetel/ellenséges tűz/hegesztéstől felrobbanon át minden is beletartozik!?

Lehet, eddig azért nem olvasott a nagyérdemű ilyen híreket, mert a demokrácia-export technológiailag elmaradott helyeken folyt, plusz nem emlékszem a "hihihi-hahaha" posztokra, amikor a Cole-t kapta el az al-Kaida...

Egyre jobban megy át a színvonal valami gyerekes "haha, hihihi" vonalba. Ideje lenne egy elégséges minimumot belőni és vagy tegyétek ki egyértelműen az aláírásba:

"infantilis pöcs vagyok, munkaidőben erre futja és az x-oldalt imádom"

Így egyszerűbb lesz a Kijev Szellemét tartalmazó ingore listát bővíteni és nem kell az "óvodai hírmondót" is végiglapozni... Ő sem a "választott oldal" miatt van ott, hanem a választott mondanivaló miatt.

Szintén a partvonalról írva néhány megjegyzés:
  • azért ez egy haditechnikai oldal, ilyen kategóriájú technikát igen ritkán - talán Falkland volt az utolsó - ütnek ki harci körülmények között, így engem sokkal kevésbé zavar a kitárgyalása, akár túlragozása mint a napi! 100+ hsz a háttérhatalmakról, összeesküvésekről, felbomló NATO-EU-Ukrajna-Oroszo. elméletekről, az orosz gáz- és olajszállításokról, melyik oldal éppen melyik sajtóorgánuma hazudik nagyobbat szintén végtelen történetről ill. ki a nagyobb szekértolója az ellenoldalnak féle sárdobálásokról
  • infantilizmus?, jóízlés? Ez személyfüggő. pl. Egy megerőszakolós poszton való hosszas poénkodás nekem sok, mert ha az eset történetesen kamu is, 100%, hogy számos névtelen női áldozat van jelenleg Ukrajnában, akikre illene tekintettel lenni. Arra sem tudom ki mit szólna - mondjuk a posztoló, vagy a like-olói - ha én a II.vh-s topikba a citadellás-katakombás ostromképek, pl. a magyar-német sebesültekre rágyújtott alagútkórház alá "Ez egy igazi patkány irtás ! A patkányok már tudják itt a vég és semmi esélyük ! " szöveget raknék. Ez csak 2 példa az elmúlt 1-2 napból, de napi szinten vannak hasonlók. Sok vita ment a halottas képekről is, szerintem belefér az ilyen, de nálam függetlenül a hozzászólásaik tartalmi mélységeitől az ilyen képekre rendszeresen "imádom" emojikat dobáló fórumozók mennek az ignorra.
  • ha már nevesítve lett, nálam sem KSZ, sem Boki nem letiltott, mert a gyakran szélsőséges kommentárjaik ellenére bőven hoznak értékes tartalmakat ellentétben néhány "humorzsákkal", volt akinél azt sem tudtam eldönteni, hogy az adott esti ámokfutásánál ivott, gyógyszerezett vagy éppen nem szedte be azokat :) Engem fárasztanak, közben meg gyűjtik a lájkokat, el kell fogadni, hogy mindenkinek mások a határai, erről is szól a fórumozás.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 747
113
Egy határőr posztra is lőttek.
Itt egyébként az orosz álláspontot sem értem, hogy mi a fenén csodálkoznak? Persze hogy lőnek meg rakétáznak, hiszen háborúban állnak, jó reggelt kívánok akkor az oroszoknak is!!
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 613
44 948
113
innen továbbítva Konstantin Zatulin
A "Moskva" cirkálóról

Beszámoltak arról, hogy éjszaka a Fekete-tengeri Flotta zászlóshajója, a "Moskva" őrségi rakétacirkáló elveszett a Fekete-tengerben . A kilencvenes években Jurij Luzskov és a moszkvaiak, köztük én, visszaadták ezt a hajót a flottának, visszavonva a halálos ítéletet, amelyet már bejelentettek neki, miután az Unió összeomlott a Nikolaev-i hajógyárakban. Tehát a „Slava” cirkáló „Moszkva” lett.

Az elmúlt években sok parancsnokot és tisztet ismertem a Moszkva cirkálónak, és nem egyszer voltam a fedélzetén. Nem ismerem a cirkáló utolsó parancsnokát, Anton Kuprint, és nem tudom, él-e vagy halott. Jelenleg csak azt tudom, hogy a legénységet nehéz viharviszonyok között mentették ki. Természetesen megtudjuk, ki távozott a hajóval, és szeretteinket sem hagyjuk a támogatásunk nélkül. Minden örök emlék.

A háborúban, mint a háborúban. Erről már a különleges hadművelet kezdete óta beszéltünk. Nem mondhatunk le sem az áldozatokról, sem a veszteségekről, bármennyire is szeretnénk. Ki kell bírnunk és győznünk kell. De megértem, hogy van még mit látnunk és hallanunk.

Valami, amit már nem akarok hallani vagy látni. Amikor a védelmi minisztérium egyik magas rangja a katonai műveletek megnyirbálásáról beszél Ukrajna egyes belső területein, "a jóakarat és a béketárgyalások folytatásának vágya alapján". Amikor Zelenszkij, akit nem szabad zavarni, külföldről érkezett barátaival videokamerák alatt járja Kijevet, és kíséretének harcosai interjúkat adnak az ukrán védelmi minisztérium irodáiban ülve, amelynek kijevi címét minden gyerek ismeri.

Ez az, amit nem akarok többé látni és hallani.

Konsztantyin Zatulin , az Oroszországi Állami Duma Fekete-tengeri Flotta
Bizottságának első és utolsó elnöke 1995-ben

Távirat
Konstantin Zatulin: képek és videók
 

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
227
1 016
93
Több válasz is lehet a kérdésedre.

1.lefogó tűz
2.helyiség harc
3.csak a szokásos muzulmán handa-bandázás
4.anyagpazarlás

(ilyen helyzetben jönne jól egy Shmel)

Válaszd ki a számodra megfelelőt :D
köszönöm , érzésre a harmadik lehetőségre tenném a pénzem, melyhez közvetlenül kapcsolódna a 4. válasz.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 028
38 383
113

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Azt mondjátok, hogy a ruszkik csak az erejük kis részét használják. A többit tartalékoljak valamire.
Lehet, hogy már elkezdödött a harmadik világháború? Csak még nem tudunk róla, mint 39 szeptemberében sem tudtuk, hogy az már egy vh?

Úgy látom, a ruszkik minden nagy háborút úgy kezdenek, hogy veszítenek. Veszítenek embert, felszerelést rengeteget. Valszeg azért mert békeidős tábornokok vezetik őket. Akik békében jó fejek, jó komák, üzleti partnerek. Aztán háborúban meg kiderül, hogy tábornoknak nem olyan jók. Mennek a süllyesztőben egy idő után és a helyüket átveszik olyanok akik nem jók komának, de jó katonák, a sok évszázados orosz katonai tapasztalattal. Az ellenfelek számára ilyenkor szokott kezdődni a szopás.

Ha tényleg vannak nagyszámban nyugati elit katonák Mariupolban, nem értem mit gondoltak? Pár száz, egy-két ezer nyugati katonával az ukrik leverik az orosz sereget akik Putyin túléléséért harcolnak? Ráadásul nulla, vagy minimális saját veszteséggel?
Mert azért egy fotó amin Ivan Ivanovics Ivanov donyecki vájár és Nyikolaj Nyikolajevics Nyikolajevics mariupoli öntőmunkás kedvesen mosolyog egy halott (ex) Delta Force katona mellett, azonnal pin up fotó lesz sok fejlődő országban!
Vagy ha nyilvános tárgyaláson elitélnek egy tucatnyi SAS, SEAL tagot 40 évre (letöltendő a 389766sz. büntetés végrehajtási intézetben Szibéria-alsón) sok 3. világbeli országban utcai karnevál lesz!