[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 299
68 426
113

Harkovban leszerelték Georgij Zsukov szovjet marsall emlékművét​

A „Suspilne” című kiadvány szerint helyi idő szerint délelőtt 11 óra körül történt. A Nemisljanszkij körzet adminisztrációjának vezetője újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy az emlékművet a katonaság leszerelte. Az újságírók ugyanakkor megjegyzik, hogy nem világos, hogy kinek a kezdeményezésére. A harkovi városi tanács sajtószolgálata, amely régóta és következetesen ellenezte az emlékmű leszerelését, egyelőre nem nyilatkozott.

A leszerelés után a talapzaton megjelent a "Dicsőség Ukrajnának" felirat és a nemzeti jelkép.

Harkivban leszerelték Zsukov emlékművét
t.me/hueviykharkov
Vajon Artyemovszkban van Vorosilovnak emlekmuve?
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and Wilson

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 349
5 046
113
  • Tetszik
Reactions: kaktusz

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 299
68 426
113
Oroszország szerint a kijevi rezsim 6824 külföldi zsoldost alkalmazott a különleges művelet kezdete óta
"A legtöbb zsoldos - 1717 ember - Lengyelországból, mintegy 1500 pedig az Egyesült Államokból, Kanadából és Romániából érkezett - mondta a szóvivő. Az Egyesült Királyságból és Grúziából egyenként legfeljebb 300 ember érkezett, míg Szíriának a Törökország által ellenőrzött területeiről 193-an érkeztek - mondta Konasenkov."
Hm, a romanok is teritekre kerultek hat.
Amugy mi van ha Csernobilnal azt teszteltek az oroszok hogy mi lesz a szitu egy atomhaboru utan? :rolleyes:
 
W

Wilson

Guest

Az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai külföldi zsoldosokról.....​


3134816_900.jpg


Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának hivatalos adatai az Ukrajnában tartózkodó külföldi zsoldosok számáról.

1. Jelenleg mintegy 400 külföldi zsoldos van körülvéve Azovstal területén;
2. A többség európai országok és Kanada állampolgára;
3. Összesen 63 államból 6824 zsoldos érkezett Ukrajnába;
4. Leginkább Lengyelországból - 1717;
5. 193 zsoldos érkezett a szíriai Idlibből;
6. Jelenleg 4877 zsoldos tartózkodik Ukrajna területén,
7. 1035-en pusztultak el a hadműveletek sorá,
912-en menekültek el az országból.

A képen egy másik elfogott brit zsoldos látható, akit Mariupolban fogtak el (miután az ellenséges erők megadták magukat az Iljics üzemben).

Colonelcassad
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 299
68 426
113
Hol?Mert Mariupolban erösen kétlem hogy ruszki t-72-t fogjanak,nincsenek abban a pozicióban
Harkovnal van meg 2 Azov vagy egyeb naci zaszloalj. Na meg meg szerte egyeb isten tudja merre. Szics garda Dnipro, stb. Az AV az mar eleg antik darab... Rendszerben se allt hivatalosan ha jol tudom mar, valami tartalek jarmu, vagy szakadar korabbi zsakmany lehetett? Persze Azsia kozepen hogy milyen lerakatok lehetnek meg ki tudja... Egyszer vegigbongesztem a Tavol keleti KK egy csomo bazisat. Mindenfele allapotban voltak ott bazisok a GMapon. Na de az volt a hihetetlen hogy mennyi inkabb, nagyon sok.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 643
45 145
113
Valaki nagyon vigyázott rá!
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
520
1 739
93
Az igazság az, hogy felőrlő játékra az oroszok jobb helyzetben vannak éspedig a légierő miatt. Ezért sír zele vadászokért meg légtérzárért, pedig ugye csak UB blokkozás meg FABozás van... egyszerően egy oldal beöntött X értéket hatékonyabban tud elpusztítani, ha nála van a légifölény. És az oroszok ahogy nézem pont ezt játszák.

Az alaptézissel egyetértek, viszont jelenleg MANPAD-okat, kézi ATGM-eket öntenek be főleg. Mennyi ezek "cserearánya" pl. egy KA-52-essel vagy SZU-34-essel szemben? 100-200-300-400 db elpusztítása van ugyanott pénzbeni értékben? (Hasraütésszerű szám, nem tudom) Ki tudja hosszabb távon pótolni ezeket?

Bár az igaz hogy a légierő tekintetében hatalmas előnyben vannak, de szerintem az oroszoknak a fentiek miatt jelenleg nem logikus az utánpótlás berántására és kivéreztetésre játszani, minél hamarabb le kellene zárniuk a speciális műveletet. Szerintem.
 
  • Tetszik
Reactions: PFZ and adam.bertok