[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 238
67 918
113
De a videó végén cigaretta kiosztásakor felbukkant egy mongoloid emberke,ez viszont az orosz hadseregre utal.
Azt azert ne felejtsd el hogy a Szu-ban ment am mindenki ossze vissza. Ha az ose valamihez ertett, katona, orvos, politikai akarki, stb volt diman athelyeztek Turkmen Szszk-ba, Leningradbol, ott megnosult (kulon engedellyel?) aztan atdobtak oket az Azeri Szszk-ba.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Az elméleti tudással is lehet vitatkozni. A mai napig az öreg szakikra alapoznak, az új gárda meg nem termelődik ki, mert sz@rért-húgyért kellene nekik világverő technikát fejleszeni. Igaz ez a fegyverek és a civil eszközök meg infrastruktúra terén is. Tudósoknak, mérnök embereknek éhbéreket fizetnek. Menekül onnan mindenki, aki tud. A szovjetunióból is menekültek, de kevésbé, mert ugye ott le volt zárva a határ, de legalább a mérnök, a tudós, az orvos, általában az értelmiségi köztiszteletnek örvendő személy volt, és annak megfelelően volt honorálva. Jobb munkahely, jobb lakás jobb városban, több pénz jobb autóra stb... Ma ez egyáltalán nem igaz.
sajnos igy van, ami meg nagyobb tragedia, hogy megint elmenekult oroszbol most kb 1 milla fo ember.
torokbe, kazahstanba is, meg uzbegistanba is mentek es nyilvan a mobilabb jobban kepzett reteg, ebbe beleroppanhat oroszorszag, nem a haboruba, hanem ha a legjobbjai elmennek.

mert lehet rosszul elni, meg tul lehet elni, de aki tudott az ment. ez rettenetes veszteseg.

a haboru elott tizezrervel telepedtek le ukrajnaban oroszok, bar az is igaz, hogy 11 millios az ukranok szama oroszhonba. mkinen van ott rokona es nem is akarnak tudni arrol mi folyik ukrajnaban.

az oroszoknal is beallt mki putin moge, de putin arra epitett mindent hogy nala rend beke gazdagoas van, oligarchaknak meg kuss.

most viszont ott se jo vilag jon.

amikor nyugdijkorhatart akart emelni vladimir, meg nyudijat csokkenteni ott is gyorsan vissza kellett venni ezekbol a tervekbol.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 683
9 461
113
Igen, láttam.
De azt hogy hova megy a rakéta azt nagyon nem műszer alapján lövi be, hanem egy próba lövés után helyesbít...
Engem a mondat elhangzásának ideje zavart. Mert akkor még nem a saját rakétája ment, hanem a lérak emelkedett el a földtől. Az egész úgy tűnt, hogy ő szemmel vette észre a lérakot. Nem hallottam a gép akusztikus figyelmeztető rendszerét, ahogy például a Kamovnál rendszeresen lehetett hallani, hogy ha indítottak valamit a földről. Itt meg semmi.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 683
9 461
113
De a videó végén cigaretta kiosztásakor felbukkant egy mongoloid emberke,ez viszont az orosz hadseregre utal.
A fiatal,nem mongoloid kinézetű srác, aki szintén az új orosz harckocsizó sisakot viselte, az annyit mondott előtte, hogy: "harcolunk a hazánkért, az Oroszországi Föderációért". Plusz a tank hátuljára az volt írva, hogy "Altaj".
 

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
222
763
93
Nem tudom pontosan mi meg hogyan zajlott a topikban, mivel az elmúlt napokban annyira nem figyeltem, de íme itt a nyugger féle szokásos összefoglaló
Ez durva azért. Ha elzárják a nyugati fegyvercsapokat akkor az ukránok elég nagy gondban lesznek sztem. Ez alajpán úgy jön ki többnyire nyugati fegyverszállitmányoknak köszönhetik az ellenállást.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 795
46 983
113
+18
⚡ az ukrán fegyveres erők harckocsizó csoportjának veresége Izsum közelében, orosz katonák keresik egy ukrán harckocsizó lábát

Az Ukrán Fegyveres Erők többi harckocsija még kevésbé volt szerencsés - a tankokkal együtt megsemmisültek.

https://t.me/intelslava/25594
Szerencsétlen... Ez is egy fiatal srác, még ha életben is marad, hát nem tudom :(.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 795
46 983
113
"Ment a rakéta"- és közben látni a földről emelkedő füstcsíkot, ami vélhetően a légvédelmi rakéta indítás jele. Aztán utána kezdenek oda lövöldözni NIR-el és gépágyúval.
Ez kb. arra pont jó is volt, hogy aki lőtte a rakétát az ne legyen nagyon nyugodt, és ha van még ott másik Manpads, vagy másnál másik, az inkább azon gondolkodjon hogy HA egyáltalán túléli, hogy húzzunk a picsába fedezékbe, és nem a célzáson jár az esze.

Tipikus elnyomó - lefogó területtűz volt, pánik reakcióban. Pont megértem, heliben ülve ha húz felém egy manpad és van még rá időm, a kitérő manőver/ellentevékenység mellett ugyan ezt csinálnám én is.
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
437
3 300
93
igen annak idején én is azt írtam,hogy Zelenszkijnek fel kellett volna számolnia az országán belül található neonáci egységeket, (kérdezte is valaki hogy én mondanám meg személyesen Jarosnak ezt a döntést ? nem,nem én mondanám meg mert nem én vagyok Zselé az ukrán elnök .. ) ,kapacitás lett volna rá,még ha nehezen is ment volna,meg ugye benne van a pakliban hogy Zselét éri valami "véletlen" baleset,felrobban az autója vagy valami .. na de erről ,hogy így fel lettek fegyverezve a nackók pont Zselé főnöke Kolomojszkij tehet .. hiszen az AZOV az ő "magánhadsereg" volt ,mégis azt érzem,hogy ha ezt meglépte volna Zelenszkij akkor kevesebb áldozattal járt volna ez Ukrajna számára.leülni tárgyalni az autonómiáról,meg rendbetenni a hazai kisebbség dolgait,elfogadható EU-s szinten.,így semmi jogalapja vagy hivatkozási lehetősége nem lett volna az oroszoknak bármire is.

Ukrajna egy "semleges" /tudjuk hogy ilyen nincs,de törekedhetnének rá/ vezetővel,aki lenyírbálná az országban lévő oligarchákat,sokkal többre menne,mint az EU vagy NATO csatlakozással,hiszen a mezőgadasága meg az ipara tudott volna annyi tőkét termelni,hogy felállhattak volna a szarból,ráadásul lehettek volna a Kelet és Nyugat kapuja is egyben, Persze Zelenszkij egy jól megfizetett báb,akinek semmi nem drága. Azt csak szemléltetés képen említem meg hogy a mi oligarcháink 90%-a az kb fűnyíró meg kutyaszarszedő lehetne az ukrán kiskirályok kertjében !!!
Nem oszlathatja fel senki sem az Azovot sem a többi álnáci alakulatot,mert még Jacenyuk-Turcsinov-Porosenkó idejében,2014-ben az Ukrán Nemzeti Gárdába integrálták ezeket a csoportosulásokat.Az Ukrán Nemzeti Gárda pedig a belügyminisztérium hatáskörébe tartozik.Müködése teljesen törvényes Jeszenszky egyetlen tollvonással nem szüntetheti meg.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 856
86 852
113

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 300
12 646
113
Az Azov beintegrálása a hadseregbe, az szerintem épp amiatt volt, hogy ha felszámolni nem is tudják, irányításuk alatt tartsák őket.

A szélsőségek adottak voltak. De felszámolni őket nem lehetett. A hadseregbe integrálni és azon keresztül kontroll alatt tartani, arra volt csak lehetőség.
E helyett az történt, hogy az Azov integrálta be a hadsereget.
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93

Az EU újabb, közel 19 milliárd forintnyi humanitárius segítséget nyújt Ukrajnának


Az Európai Unió újabb, ezúttal 50 millió eurós (kb. 18,8 milliárd forintos) humanitárius segélyt jelentett be az ukrajnai civilek megsegítésére. A legsürgősebb humanitárius szükségleteket fedeznék belőle, például egészségügyi ellátás, ivóvíz biztosításával. Ezzel az EU összesen már 143 millió eurós humanitárius segítséget nyújt a háború kezdete óta Ukrajnának.
Janez Lenarčič, az Európai Bizottság humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős biztosa azt mondta, hogy már most is rengetegen szorulnak segítségre, de „fel kell készülnünk Oroszország könyörtelen támadásainak megszaporodására Ukrajnában, főként keleten.” (Sky News)
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93

Érkezik az újabb amerikai segítség Ukrajnába

Megérkeztek az első szállítmányok Ukrajnába az Egyesült Államok legújabb hadászati szállítmányaiból, írta meg a BBC.
A héten Joe Biden amerikai elnök jóváhagyott egy újabb 800 millió dollár (300 milliárd forint) értékű katonai segélycsomagot az országnak. A szállítmányban olyan új fegyverek vannak, amelyek hasznosak lehetnek az Oroszország által nemsokára elindítandó keleti „széles körű hadművelet” ellen.