[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 473
67 838
113
A brit The Guardian akaratlanul is megcáfolta az Oroszország elleni jelenlegi információs háború egyik fő ideológiai vonalát egy ukrán hadművelet kapcsán. Az úgynevezett “bucsai mészárlásról” van szó, a helyi lakosok meggyilkolásának vádjáról, amelyet a kijevi sajtó szerint a településről visszavonuló orosz csapatok követtek el. A halottak testéről készült felvételeket a világmédia az orosz háborús bűncselekmények bizonyítékaként mutatta be.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/242824/
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
592
4 524
93
Orosz/Szaki beszámoló....

Harcok Rubizsnéért....​


Kezdettől fogva minden egy ismerős helyen ment keresztül. Március elején a dandár Rubeznoje térségébe vonult. Észak felől közeledtek. Szemtanúk beszámolói szerint a város szélén lévő egyik erdei úton az oszlop megállt, és egy felderítő osztagot küldött előre. A felderítő csapat két ukrop erődítményt talált, az ukropok nem sejtették, hogy bármi is történt. 40 percig tartott, amíg eldöntöttük, hogy mi legyen a következő lépés. Ez idő alatt az ukropaiak felfedezték az oszlopot, és aknavetős és tüzérségi sortüzet nyitottak. Ezen a rajtaütésen zászlóaljunk létszámát a harcba lépés előtt megfelezték. A saját zászlóaljamról fogok írni, mivel nem voltam tisztában mások tetteivel.

1010872_original.png


Mi akkoriban Vityukkal és Íriszzel együtt voltunk Luganszkban, és megpróbáltunk háborúba menni - erről itt írtam. Az ír a kórházi ismerősök révén valami szörnyű számokat hangoztatott háromszázról és kétszázról, de akkor még nem hittem el. Mint később rájöttem, nem tudtunk elmenni, mert azok, akiknek el kellett volna küldeniük minket, a 300-asok kiszállításával és a 200-asok azonosításának megszervezésével voltak elfoglalva. Később, már a zászlóalj táborában a hazatérő könnyű sebesültek megerősítették a veszteségeket.

E vereség után a zászlóalj visszatért az állásaiba. Fagyos, havas idő volt, három napig ellenséges tűz alatt feküdtünk. Tilos volt tüzet rakni. A veszteségekhez nagy mennyiségben hozzáadódtak a fagyhalál is.
Általánosságban elmondható, hogy a támadás kezdetére a zászlóalj állományának már csak egyharmada maradt.

Ezután a dandár tüzérségének támogatásával megrohamozták az északi részt, ahol 5-9 emeletes lakóházak álltak.

1010984_original.png


Az ukropok nem védték meg őket, és gyorsan visszavonultak a magánszektorban előkészített állásokba. Március végén csecsenek foglalták el ezeket a házakat, és megrendezett videókat tettek közzé arról, hogy hősiesen "megtisztítják" a két héttel korábban kiürített ötemeletes épületeket.

Aztán a szar elkezdett nagyon rosszra fordulni. Az ukropaiak betongarázsokat használtak erődítményként - ezek a kép jobb oldalán vannak. Az általuk védett blokkok pirossal vannak bekarikázva.

1011290_original.png


Tökéletesen felkészültek a pozícióikra. Az állásoktól délre van egy alacsonyan fekvő terület, amely a tüzérségtől védelmet nyújt. Egy "üzenet útja" vezet oda. A településen észak felé vezető utcák végén betonbunkerek állnak. A településrészeken előre elrendezik a "tüzelőzsákokat": a kereszttűzre alkalmas szektorokat megtisztítják, a pincékben géppuskaállásokat alakítanak ki, és előkészítik a mesterlövészek állásait. Magukba a "zsákokba" gondosan ösvényeket köveztek ki - kerítéseket és fészereket lyuggattak ki. A harcosok, akik a harcban próbálnak felderíteni, hogy ne a belőtt utcákon keresztül menjenek, udvarokon mennek keresztül.
És ezeken a folyosókon keresztül géppuskák és mesterlövészek kereszttüzébe kerülnek. Csoportok haltak meg, mielőtt egyáltalán észrevették volna, hogy lövöldöznek rájuk

Nézd meg a fejlődés káoszát. Az udvarokon egyáltalán nem lehet látni semmit - mindent elzárnak a kerítések és a házak

1011555_original.png


Egy csoport besétált az egyik ilyen zsákba. A parancsnok - egy karcolás sincs. Visszajött, embereket vitt el, 200 embert vitt el. Ugyanaz a nyomvonal. Még hármat kiiktattak. És ennyi volt egy hétig. Ennek eredményeként 20 *200 ember feküdt ott, akiket több hétig nem lehetett elvinni. A "200 ember kivégzésére" vonatkozó parancs egyenértékűvé vált a "menjetek és haljatok meg" paranccsal.

Április közepére néhány ember maradt a "háború előtti" századunkból. Az önkénteseket és a tartalékosokat már küldték a csatába. A tömeges önkéntesek 2014-2015-ös tapasztalattal rendelkeztek, de itt teljesen más háború van, és a tapasztalatuk nem segít semmit. A tartalékosok pedig bányászok, akiket az utcán kaptak el a legcsekélyebb tapasztalat nélkül. De ez senkit sem érdekel. Vegye kezébe a géppisztolyát, és menjen előre az aknavetők alá. Katasztrofális emberhiány volt, a harcosok egy hónapig vagy még tovább nem hagyhatták el a frontvonalat. Sokan megőrültek az ilyen terhelésektől. Néhányan erősen inni kezdtek, szerencsére a fronton nem volt probléma a piával. Matematikailag szinte semmi esélye nem volt arra, hogy élve és sértetlenül kijusson. Minél tovább maradsz ott, annál kevesebb esélyed van. Azok közül, akikkel barátok voltunk, vagy akikkel kenyeret osztottam, nyolc ember halt meg két hét alatt. A többiek megsebesültek vagy gránát sokkot kaptak. Egy héten belül három század parancsnoki tiszti pozíciója változott - mivelkettő meghalt. Egyáltalán nem maradtak század-szakasz szintű tisztek.

Április közepén, számos támadás és súlyos veszteségek után a garázsokat elfoglalták. Egy nappal később egy alacsony helyről feljött egy Ukropov tank, és egyszerűen alapjaiban rombolta le a garázsokat.
Ukropov tankjai ott teljes büntetlenséggel tevékenykednek. Két Ukropov tank több órán keresztül - módszeresen és nyugodtan - szétszedte ezt a mellettünk lévő kilenc házat. Hogy a tüzérségünk akkoriban hova nézett - nem tudom

1011716_original.png


Robbanások történtek a zaryai üzemben. Mindkét alkalommal egy kilencemeletes épületben voltam. Teljes érzés egy erőteljes érkezés egyenesen a házba - a lakások fém ajtajai csak úgy fél repültek . Figyelembe véve, hogy a robbanások öt kilométerre voltak, a gyár környéke egy holdbéli táj lehetett - a robbanóanyag mennyisége itt több tíz tonnára rúgott, ha nem többre.

Mindez elkerülhető lett volna a légi erő alkalmazásával. Pasecnik azonban azt mondta: "A saját erőinkkel fogunk boldogulni". Így hát megbirkóztak ezzel,úgyhogy falkákban küldték az embereket a vágóhídra.

A csecsenekről később külön írok.

Colonelcassad
Ukrán propaganda. Jó volt olvasni, érdekes előadás. Köszönjük! Majd lesz belőle egy amcsi film is, a film vége felé rájön, hogy a rossz oldalon harcolt és átáll, majd győznek. A film utolsó kockáin már a végtelen béke van, csendesen sétálgat a naplementében Odessza tengerpartján majd vesz egy fagyit 2 rubelért...
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 625
45 042
113
Az Ukrán Fegyveres Erők döbbent katonája eltávolítja az elesett és megsebesült ukrán katonákat
, az egységet tűz alá vették.
http://t.me/RVvoenkor
 
W

Wilson

Guest
Milyen dátummal van fenn?
Ma reggeli dátummal tessék győződj meg róla.


Ja és érdemes elolvasni a beszámoló alatt az orosz kommentelőket.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Ki kavar Moldovában?
Logikusabb, hogy a RU specops akciózott tegnap, amire ma-holnap jól fel lehet húzni, a csatlakozzunk RUanyácskához, védjen
meg minket bullshitet. Nem ismerős narrativa, kicsit se?
Nem vagy kicsit lemaradva?
2006-ban volt róla népszavazás.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 625
45 042
113
Az európaiak nem törődnek Ukrajnával: az OBI visszatér Oroszországba

A német építőipari hipermarketek hálózata Az OBI újraindul Oroszországban. Már április 27-én több moszkvai hipermarket is megnyitja kapuit, a májusi ünnepek vége előtt pedig a tervek szerint a lánc összes hipermarketjét elindítják – áll a cég hivatalos közleményében.
@RVvoenkor
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 625
45 042
113
Joggal feltételezhető, hogy a csapás következő célpontja a Dnyeszter folyón átívelő híd lehet, amelyen keresztül Moldova és Ukrajna közötti közlekedési kapcsolatokat bonyolítják le.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 368
113
Újabb halott ukrán katonák a donbasszi frontról.
Ahogy elnézem, ezek területvédelmisek lehettek (zöld csík/karszalag, fiatalok-öregek vegyesen) :(
Illetve az egyiknek mintha sínbe rakták volna a lábát ... egy bottal.
A mindenfele hatrahagyott ukran halottakbol es fegyverzetbol latszik hogy Izjumnal az oroszok haladnak elore. Meg sok ilyen kep lesz mire kipucoljak azt a teruletet. Nagy ott a baj ukran oldalon, terelnenek a Transznyisztra-Mikolajev reszen hogy Izjumtol eroket vigyenek at az oroszok es megalljanak igy, nyugati orjonges, szoval gond van en ugy latom...
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 980
8 534
113
Mindenestre a haderő fejlesztés fellendítené, ha mi is odaadnánk a T-72-seket LeoA4HU-kért, a vontatott tarackokat Pzh 2000-ért (még úgy is, hogy kevesebért, és a BTR-80/80A-kat pedig akár Marder A5-ért. Utóbbiak még mindig nem elavultak.
Amúgy is az oroszok egybevesznek minket az EU/NATO-val, ez a kis fegyvercsomag nem osztana, szorozna szerintem..
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 999
23 155
113
Megdöbbentő részletek Zelenszkij botrányos cégügyeiről és offshore-birodalmáról

"A Guardian baloldali lap még tavaly ősszel fedte fel a Pandora Papers offshore-botrányban kiszivárgó adatok alapján az elvileg korrupció- és oligarchaellenes ukrán elnök furcsa üzleteit - írja a Mandiner. Akkor természetesen nem volt még orosz-ukrán háború, következésképpen a meglehetősen elfogult brit baloldali lap fenntartás nélkül szidta Zelenszkijt, és azt is nehezen lehetne állítani, hogy Ukrajnával szimpatizált volna."
 
W

Wilson

Guest
A 128. dandár Facebook oldalán közzétett videó amelyben egy a dandár által kilőtt
(a dandár szerint NLAW-l) orosz harckocsiban bekövetkező lőszer robbanás látható...

 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Nem tudom mikori, a feltöltés mai:

Vicces ez megint.
Hogy fikáztátok az elején az öreg, pipás ,szakállas mikulást és trsait Kijevben, aki ment a barrikádokra...?
Akkor annyi nem volt, hogy legalább színlelve az elismerést a korának, elhatározásának egy 'ez nem semmi' elhangozzon.
Ez persze most nyilván tök más, a hősiesség netovábbja, ugye? :D