[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Jó, de Ukrajna nem azt mondta, h jó, akkor az a ti területetek, hanem, h a miénk. Akkor viszont ukránok azok is, akik ott élnek, nem? Csak úgy mint azok, akiknek most nem fizetnek nyugdíjat. És ha visszafoglalják, mi lesz? Újra fizetnek nyugdíjat, vagy olcsóbb gödörbe lőni a maradékot?
Persze, hogy Ukrajna azt mondta, hogy az övé és megpróbálta visszaszerezni.

Amúgy szerinted mit tenne a magyar kormány, ha pl a Szabolcs Szatmár Bereg és a Hajdú-Bihar megyében élő szakadárok kikiálltánák a saját köztársaságokat és Románia aktív támogatásával fegyveres harcot kezdeményeznének.Megpróbálná katonai erővel visszafoglalni, ugyanez a helyzet ált fenn az Ukránok esetében is .

Ha visszafoglalják miért ne fizetnék a nyugdíjakat?
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Pedig jobb lenne ha elhinnéd, hogy kokózik a törpe. Nem véletlenül kapták fel, az Orosz hírszerzés már régen és az ukrán oligarchák természetesen kezelték ezt a tényt. Nem kell felvételeket manipulálni, csak egy időre függőséget kellene neki okozni. Látványos lenne a koko hiánya :D
Igazából tökmindegy. Hány ilyen-olyan szerfüggő lehet pozícióban mindenhol a világon. Amúgy ha belegondolunk Hitler is szerfüggő kezdett lenni, hasonló, kemény "ostromlott" helyzetben, szóval nem csodálkoznék rajta ha igaz lenne, de az emberek 95%-a szerintem ilyen helyzetben csak valamilyen szerrel tud talpon maradni és menni tovább...
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 778
40 044
113
Melitopolban az ATB áruházláncot Mera névre keresztelték, az
árakat hrivnyában és rubelben is meghatározzák. Az árfolyam 1 hrivnya és 2,5 rubel között van.

@OpenUkraine
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
533
2 451
93
Na, az itteni kemény magból hányan voltak? :D
unknown.png

Patkányok.
A patkányok az Azovstal alatt bújdosnak az orosz macskák elől! Ott keresd őket ne itt! :p
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Nem barátom Oroszország biztatta fel a szakikat, hogy kiáltsák ki a függetlenségüket és Oroszország küldött fegyvereket és katonákat valamint aktívan fel is lépett az orosz hadsereg, hogy visszaverje az ukrán hadsereg támadását, amely visszaszerezte volna szerezni az irányítást Ukrajna ezen területei felett.És ezt Oroszország nem szívjóságból csinálta vagy azért mert aggódott az orosz ajkú ukrán állampolgárok miatt, azért csinálta, mert szárazföldi folyosót akart nyitni, Oroszország és a Krím között, csak ez nem jött össze neki.
A szakik és a krímiek is önállóak akartak lenni vagy oroszországhoz csatlakozni. Nekik addig volt jó, amedig békében élhettek Ukrajnában pl Janukovics alatt. Ukrajna orosz kisebbségének esze ágában nem volt a puccsista soviniszta adminisztráció uralma alatt élni. Akik ennek hangot adtak például Odesszában, azokat az ukrán radikálisok elevenen elégették. Másokat agyonvertek a Donbaszban. Tehát érthető, hogy csak bújtatott Orosz támogatással sikerülhetett megvédeniük magukat.
Igazad van a szárazföldi folyosóban, de ettől még nem tagadhatod el egy sokmilliós etnikum önrendelkezési jogát. Azt se feledd, hogy a szárazföldi folyosó csak azért nem jött létre olyan békésen, mint amilyen békésen a Krím visszacsatolása zajlott, mert egy Kolomojszkij nevű oligarcha gazember felbérelte és felfegyverezte az Azov soviniszták tízezreit, amelyek megakadályozták, hogy a teljes orosz többségű részek függetlenedhessenek. Ez az imposztor azután beültette az elnöki székbe a komédiását, Zelenszkit, hogy továbbra is védhesse a saját és az amerikai, pl Hunter Biden pénzügyi érdekeit. Ezek vitathatatlan tények. Lásd be, hogy az igazság jelenleg Ukrajna esetében az Orosz célokkal esik egybe. Zeleszkij fegyverezze le a nácikat, ismerje el Donbászt és Krímet, majd mondjon le, és azonnal véget érne a vêrontás. Vajon miért öleti továbbra is a népét? Azért hogy megmaradjon a dollármilliárdos vagyona amit Kolomijszkitól kapott és azért mert a gazdái azonnal likvidálnák, ha nem olvasná fel naponta amit megírnak neki. Alkut kötött az ördöggel, és most a lelkével fizet érte. Ezért van szüksége a drogra is, máshogy ezt nem lehet csinálni. Valahol még együtt is érzek Zelenszkivel, biztos hogy most már nem lépne bele ekkora pácba, csak most már csapdában van.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 900
113
Persze, hogy Ukrajna azt mondta, hogy az övé és megpróbálta visszaszerezni.

Amúgy szerinted mit tenne a magyar kormány, ha pl a Szabolcs Szatmár Bereg és a Hajdú-Bihar megyében élő szakadárok kikiálltánák a saját köztársaságokat és Románia aktív támogatásával fegyveres harcot kezdeményeznének.Megpróbálná katonai erővel visszafoglalni, ugyanez a helyzet ált fenn az Ukránok esetében is .

Ha visszafoglalják miért ne fizetnék a nyugdíjakat?
És addig miért nem? Megszűntek magyar állampolgárok lenni? Nem jelzés az, akár a lakosok, akár a világ felé, h te őket a sajátjaidnak tekinted? Egyébként miért pont Szabolcs meg Hajdú-Bihar? Miért nem a Budapest Köztársaság nyugdíjasainak nem fizetünk mostantól nyugdíjat, gyest, gyedet?
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Az orosz hadsereg Liman közelében szétzúzza az ellenséget, gyalogságunk pedig sorra veszi be az ukrán fegyveres erők erődítményeit.
Ebben a bevett erődítményben a katonák amerikai Javelin rakétavédelmi rendszereket is kaptak, amelyeket hamarosan az ukrán fegyveres erők elleni offenzívában fognak használni.
t.me/RVvoenkor

Sokat gondolkoztam (persze nem komoly), hogy alkudni kellene az orosszal (/ukránnal) Javelin -re, NLAW -ra meg egyéb hasonló nyalánkságokra.

Persze tudom ezek javarészt lejárat előttiek, de csapatpróbázni meg gyakorolni tök jó lehetne nekünk is ... :)
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Ott tartanak az ukránok, hogy a hivatalos média videójátékokból oszt meg jeleneteket. A hozzászólásokböl idézek:

Jamie Cooksey
3 nappal ezelőtt
Először azt hittem, hogy ez egy igazi pulykavadászat, de közelebbről megnézve kiderült, hogy ez egy videojáték! Csalódás, mert én erre a csatornára az ukrán győzelmekről készült "valódi" felvételek miatt iratkoztam fel. Itt az Egyesült Királyságban nem fizetek elő a Disney Channelre, úgyhogy kérlek, tegyetek fel hiteles videókat, ennél jobbak vagytok srácok

froop
3 nappal ezelőtt
Sajnos ez egy videojáték. De dicséret és hüvelykujj fel a címben való megemlítésért.

gcrav
2 nappal ezelőtt
Tehát az ukrán kormány finanszírozza a videojáték-posztokat az interneten!?

Ahol betalál a hiteles média:

bob Last
2 nappal ezelőtt
Ez egy remek poszt, remekül indult a napom!
Slava Ukrajna szeretettel Angliából

hairiz zamzam
3 nappal ezelőtt
Wow! Ez egy jó tökéletes találat!szép volt és AMEN az ukrán védőknek! SLAVA Ukrajna!

Valószínüleg nincs elég és igazi képanyag. Nőnek a gondok... Egy ideje a nettel is gondok vannak keleten:"Megerősítve: A valós idejű hálózati adatok azt mutatják, hogy a szolgáltatás kiesése több szolgáltatónál is fennáll, mivel az egyik cég azt mondja, hogy az incidens nem egy szolgáltatót érint."
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
533
2 451
93
A háború eleje óta rendszeresen halljuk, aztán mégiscsak repülgetnek az ukrán gépek... már hányszpr elhangzott, hogy az összes gépet meg katonai repteret megsemmisítették... aztán másnapp valahogy repülnek... mint a második világháborúban, nappal bombázás, éjszaka építkezés...
Aztán le is lövik őket! :D Különben meg ki és mikor mondta ezt a kijelentést, amit úgy szeretnek itt egyesek folyton felhoz heti szinten? o_O
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
352
2 101
93
Nem barátom Oroszország biztatta fel a szakikat, hogy kiáltsák ki a függetlenségüket és Oroszország küldött fegyvereket és katonákat valamint aktívan fel is lépett az orosz hadsereg, hogy visszaverje az ukrán hadsereg támadását, amely visszaszerezte volna szerezni az irányítást Ukrajna ezen területei felett.És ezt Oroszország nem szívjóságból csinálta vagy azért mert aggódott az orosz ajkú ukrán állampolgárok miatt, azért csinálta, mert szárazföldi folyosót akart nyitni, Oroszország és a Krím között, csak ez nem jött össze neki.
Ha itt lettél volna 2014-15-ben akkor láthattad volna mivel harcoltak a szakik, az volt nekik amit az ukriktól elvettek, megvettek.
Nem késő a művelődés itt a fórumon vissza tudsz olvasni.
 
W

Wilson

Guest
A szakik és a krímiek is önállóak akartak lenni vagy oroszországhoz csatlakozni. Nekik addig volt jó, amedig békében élhettek Ukrajnában pl Janukovics alatt. Ukrajna orosz kisebbségének esze ágában nem volt a puccsista soviniszta adminisztráció uralma alatt élni. Akik ennek hangot adtak például Odesszában, azokat az ukrán radikálisok elevenen elégették. Másokat agyonvertek a Donbaszban. Tehát érthető, hogy csak bújtatott Orosz támogatással sikerülhetett megvédeniük magukat.
Igazad van a szárazföldi folyosóban, de ettől még nem tagadhatod el egy sokmilliós etnikum önrendelkezési jogát. Azt se feledd, hogy a szárazföldi folyosó csak azért nem jött létre olyan békésen, mint amilyen békésen a Krím visszacsatolása zajlott, mert egy Kolomojszkij nevű oligarcha gazember felbérelte és felfegyverezte az Azov soviniszták tízezreit, amelyek megakadályozták, hogy a teljes orosz többségű részek függetlenedhessenek. Ez az imposztor azután beültette az elnöki székbe a komédiását, Zelenszkit, hogy továbbra is védhesse a saját és az amerikai, pl Hunter Biden pénzügyi érdekeit. Ezek vitathatatlan tények. Lásd be, hogy az igazság jelenleg Ukrajna esetében az Orosz célokkal esik egybe. Zeleszkij fegyverezze le a nácikat, ismerje el Donbászt és Krímet, majd mondjon le, és azonnal véget érne a vêrontás. Vajon miért öleti továbbra is a népét? Azért hogy megmaradjon a dollármilliárdos vagyona amit Kolomijszkitól kapott és azért mert a gazdái azonnal likvidálnák, ha nem olvasná fel naponta amit megírnak neki. Alkut kötött az ördöggel, és most a lelkével fizet érte. Ezért van szüksége a drogra is, máshogy ezt nem lehet csinálni. Valahol még együtt is érzek Zelenszkivel, biztos hogy most már nem lépne bele ekkora pácba, csak most már csapdában van.
Nem, szerintem a vitathatatlan tény az, hogy az oroszok miután felbiztatták a szakikat és látták , hogy nem jön össze úgy a dolog ahogy szerették volna, befagyasztották a konfliktust, 8 évre tengernyi szenvedést zúditva az ott élőkre, holott 2014-ben nem okozott volna gondot az orosz hadseregnek,hogy felszabadítsa Donbaszt nem tette meg.
Az pedig egy nagyon népszerű és sokat hangoztatott de téves érv, hogy a szakik önrendelkezést akartak.Nem Oroszország hatására Oroszország támogatásával kiáltották ki a függetlenségüket.Ha Oroszország nem támogatta volna őket soha a büdös életben nem lettek volna Donbaszban szaki köztársaságok.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
Ideje lenne ezt a soviniszta csürhét kipenderíteni az országból, amúgy is Kárpátalja magyar föld!

Ha nem tetszik itt nekik miert jottek ide? Az en adombol tartjak el oket.
Mondjuk egy videki varosban nem gondolom hogy ilyen skandalast rendeznenek csak a vörös Pesten.
Ne hpzzak ide a haborujukat, mert maguknak kivantak, menjenek haza.
Az itt elo emberek tobbsege pontosan kiismerte hogy hogyan viselkednek es mire szamithatnak toluk.

Azert valahol hihetetlen hogy amennyire a magyar ember ruhellte meg husz eve a "ruszkikat" es semleges volt az ukranokkal, ugy mostanra ez boven a forditottjara valtozott es ezert a 2014 utan hatalomra kerult ukran rezsim a leginkabb felelos. Amiota tart ez a haboru meg elo emberrel eggyel se talalkoztam aki ne oket okolna az aremelkedesert, a gazdasagi krizisert, a karpataljai magyarokert, az arrogans kovetelozo viselkedesukert, a haboruert, stb...
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Gyanítom pár emeletet ki kellett söpörni alaposan, ahhoz meg kellett valami húzósabb cucc.
Vontatott löveget nem fognak ki-be tologatni mikor rájuk lőhetnek egy ilyen önjáró meg legalább a kézifegyverektől és a repeszektől megvéd. Nem tudom mi ezzel a gond.
Nem gond. Csak következtetni próbáltam, miért így.
Ugyanis ha van a környéken ellenség, pölö azon a szinten, amit ki kell "söpörni", és RPG-vel rá próbál, akkor látványos a veszteség.
:)
Szóval én vagy mással, vagy messzebbről söpörnék......

De lehet teljesen más oka is ennek a túzfeladatnak...
Például filmforgatás.
:D
 
W

Wilson

Guest
És addig miért nem? Megszűntek magyar állampolgárok lenni? Nem jelzés az, akár a lakosok, akár a világ felé, h te őket a sajátjaidnak tekinted? Egyébként miért pont Szabolcs meg Hajdú-Bihar? Miért nem a Budapest Köztársaság nyugdíjasainak nem fizetünk mostantól nyugdíjat, gyest, gyedet?
Azért mert azok Magyarország ÉK és K-i megyéi csak úgy mint Donbasz Ukrajnának.Ukrajna mind a mai napig a saját állampolgárainak a szaki köztársaságokban élő embereket.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Neked fogalmad sincs az erőviszonyokról álomvilágban élsz.
Oroszország csak magára számíthat, míg Ukrajna mögött ott áll a komplett nyugat az USA-l az élen sokkal nagyobb gazdasági és katonai erővel mint amit Oroszország fel tud mutatni.
Már ne haragudj, elismerem hogy sok nyugati médiát olvasol, én pedig nem vagyok sem bennfentes, sem mindentudó. De sokkal több fogalmam van az erőviszonyokról mint hiszed, sok forrásból tájékozódom, és sok személyes tapasztalatom is van. Abszolút nem álomvilágban élek, csak éppen nem korlátoz a nyugati véleménybuborék, amelynek Te is a szószólója vagy. Már az sem igaz, hogy a komplett nyugat ukrajna mellett áll. A nyugat tisztában van azzal, hogy Kolomojszkijnak vége van, Zelenszkijnek meg pláne, de nyilván kifacsarják belőlük a maximumot. A nyugat nem egységes és pláne nem állnak Ukrajna mögött annyira mint a médiából lejön. Az oroszoknak csak azért kell óvatosan haladni mert tulajdonképpen a saját jövendőbeli területeiken folyik a harc.