[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 892
56 745
113
Törvényhozás, közigazgatás, igazságszolgáltatás struktúrája, angolszász jogi alapok, iskolarendszer, bankrendszer, hadsereg szervezés, közös nyelv stb…
Saját maguk csak a kasztrendszert voltak képesek létrehozni, ami az egyik fő akadája annak, hogy India versenytársa legyen Kinának.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113
Az tényleg komoly cumi, gyorsan ki fogják iktatni a nyugati vonalakat, onnantól csak légiszállítás lesz.

Elméletileg még korábban kaptak az ukránok a németektől 100 db nehéztrélert vonatóval (azaz mindenestül). Akkor csorgott is a nyálam, mert amennyire jól emlékszem mi vettünk vagy 3 db -ot nemrég ugye. Azok még egy Leo 2 -est is elhordanak. Persze a világot nem váltja meg, de bármilyen szóba került nehéztechnikát elvisz. Viszont ezekről újabban nem hallottunk semmit ...

Van egy kis gond ezzel a kárpátaljai rakétával.... Többen állítják, hogy áthúzott Munkács felett... Nézzetek már a térképre hol csapódott be... Akkor honnan is lőtték ki? Volt, aki eleve azt mondta, hogy ha nem katonai cuccot ért, akkor az ukránok voltak... Bingó?

Szerintem ez valami olyasmi, mint az UFO észlelés. Egy valaki lát valahol valamit, akkor a környéken sok további ember fog szintén látni ...
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
W

Wilson

Guest
Már megijedtem,hogy az ukránok Moszkvát lövik. Bár inkább nekem úgy rémlik,hogy az ukránok vannak defenzívában,de javíts,ki,ha tévednék. Ja,és ne játszd meg ismét a nagy stratégát,mert ide biggyesztetted Girkin írását,itt is nagylélekszámú települések vannak amit az oroszoknak nincs szándékában sz.rrá lőni. Tehát ismét lukra futottak Wilsonék.
Nem is vártam tőled más választ , jól látható, hogy nem vagy tisztában az ukrán és orosz fél által alkalmazott tüzérségi eszközök típusaival, azok jellemzőivel, azzal sem vagy tisztában ,hogy milyen a modern tüzérség , hogyan alkalmazzák őket a tüzérségi radarokról azok alkalmazásáról fogalmad sincs, az UAV-k alkalmazására a tüzérségben csak zavaró mellékkörülményként hivatkozol, azt gondolod ,hogy 2022-ben is 100 évvel ezelőtti tüzérség által kialakított holdbeli tájat vízionálsz, ebből is látszik, hogy halvány dunsztod sincs arról, hogy azóta mennyit fejlődött a tüzérség pontossága.
Girkin írását pedig nem a tüzérség miatt tettem, be hanem az általános helyzet leírása miatt, nem gondoltam, hogy ezt ki kell külön írnom neked.

Az a baj, hogy ismét nulla tudással osztod az észt,de én segítek neked ezzel kapcsolatban is tágítani az ismereteiedet...:)
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
788
2 036
93

Attti

Active Member
2019. július 1.
40
222
33
Erről tud valaki valamit? Mármint a kárpátaljai részről.

Azért ha az áram, net , vasút, üzemanyag (csak import van már) megszűnik, akkor káoszba fullad az ország, egy hónap alatt. Hiába tartanak ki a fegyverek, össze omlik az állam, vagy puccs lehet. Esetleg bevonul a NATO humanitárius címszóval. Szóval ha az országos infrát ki ütik nagyrészt, az merőben új helyzetet teremt. (Bármennyi fegyvert küldenek, ha nincs mit enni. Hiába van gabona a silókban, ha nem lehet belőle kenyér az asztalon.)
 
W

Wilson

Guest
Vajon ez is egy Kilo -ról indult? o_O
Légi indítású Kalibr rakéták voltak Tu-95-ről vagy
Tu-160-ról indítottak őket a Kaszpi-tenger térségéből.

Körülbelül 18 rakétát lőttek ki amelyek Dnyipropetrovszk, Kirovohrad, Lviv, Vinnica, Kijev és Kárpátalja régió infrastruktúráját találták el. Más eszközökből rakétacsapásokat is mértek Odesa és Donyeck megyére.
 
W

Wilson

Guest
A norvégok által Ukrajnának szállított Mistralok már Ukrajnában vannak az új hordozó platformjukon...

279297210-2287555744735183-1693645036622482143-n-Kopiya-768x379.jpg
 
W

Wilson

Guest
Erről tud valaki valamit? Mármint a kárpátaljai részről.

Viktor Mikita, a kárpátaljai régió közigazgatásának vezetője elmondta, hogy a rakéta egy infrastrukturális létesítményt talált el Kárpátalja hegyvidékén.

„A szolgálatok a helyszínen dolgoznak, tisztázzuk az információkat a károkról és az esetleges áldozatokról” – írta táviratában a területi vezető . Az "Ukrajna 24" tévécsatorna szerint senki sem halt meg az ágyúzás következtében .

A hatóságok szerint a rakéta a volovetsi vasútállomás közelében találta el az egyik vasúti alállomást. Volovets Nyugat-Ukrajna egyik jelentős vasúti csomópontja.

Amint Segodnya megjegyzi , "ez az első rakéta, amely berepült a régióba".
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 553
32 043
113
Ami érdekes, ha a videókon megfigyeljük ezen katonákat harc közben, akkor mindig hatalmas vigyorral az arcukon nyomják.
A halállal való kapcsolatuk teljesen más, az élet elkerülhetetlen része. Buddhisták/muzulmánok.
Nem a game changer szállítmány a lényeg, hanem a politikai "szabad mező" a sakktáblán. Izrael egy oroszág, de sok mezőt foglal.
Az árnyéka nagy...
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 534
8 880
113