[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

"Botrány lesz": az orosz külügyminisztérium azzal vádolta az izraeli hatóságokat, hogy támogatják a kijevi nácikat​


Az orosz külügyminisztérium azzal vádolta az izraeli vezetést, hogy "támogatta a kijevi neonáci rezsimet".

Botrány lesz: az orosz külügyminisztérium azzal vádolta az izraeli hatóságokat, hogy támogatják a kijevi nácikat


Jair Lapid izraeli külügyminiszter bocsánatot kért Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől, amiért azt mondta, hogy Adolf Hitler zsidó. Az orosz miniszter felidézte a náci Németország vezetőjét annak kapcsán, hogy Vlagyimir Zelenszkij zsidó lévén állítólag a neonácikat is támogathatja.

Az orosz minisztérium közleménye szerint Jair Lapid izraeli külügyminiszter megjegyzései "történelmi ellenesek". Ez "megmagyarázta, hogy az izraeli hatóságok miért támogatják a kijevi neonáci rezsimet".

Volodimir Zelenszkij nem értett egyet az orosz külügyminisztérium vezetőjének állításával, miszerint a zsidók között vannak antiszemiták.

Ksenia Sobchak kommentálta az államközi vitákat .

"Most már nyilvánvaló, hogy botrány lesz. A kérdés csak a léptékben van. Mindenesetre a "nácizmust támogató" zsidók valami újat jelentenek" - költött az újságíró, aki az ukrajnai különleges hadművelet megkezdése után Izraelben tartózkodott, fejtette ki véleményét.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/society/1704907-mid_rf_izrail_kiev/
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 024
113

Németország új ötlete: télen a nyugdíjasok menjenek Törökországba, ne kelljen fűteni.​


Andreas Pinkwart észak-rajna–vesztfáliai liberális gazdasági miniszter az egekbe szökő energiaárak miatt azt javasolja, hogy a munkaadók a fűtési szezon kezdetekor küldjék haza, home office-ba a dolgozóikat, így nem kellene fűteni a vállalatok irodáit, ráadásul a gázfogyasztás is csökkenne – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Marija Linnhoff szerint az is segít, ha telente elutazna mindenki pár hónapra egy mediterrán országba.


És van még lejebb!! :) :D
.
.
Fel kene azt is talalnia a miniszter urnak, reszben a liberalis környezettudatossag jegyeben, hogy a WC papirt ketszer kelljen hasznalni! Teljes pazarlas most, hogy az egyik oldalat hasznalat nelkul dobjak ki a nemetek! :)
.
Ez a törökorszagi utaztatas is erdekes töluk, a regi nemet hagyomanyokba illöen marhavagonokba hajtsak fel a nyugdijasokat, azutan indulhatnak is a transzportok egymas utan? Amugy ezeket a több honapos török nyaralasokat fizetne a nemet allam? Mert török hotelekben elni honapokig nem egyszeru penzugyi feladat, es a tömeges odautazasok kemenyen felvernek az arakat.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 541
18 597
113
Az Egyesült Államok további 5000 páncéltörő rakétát ad át Ukrajnának a Javelin komplexumhoz.

John Kirby, a Pentagon szóvivője egy eligazításon mondta el az átadást .

A páncéltörő fegyvereket május 6-ig, péntekig szállítják Ukrajnába.
Teszem fel a kérdést hogy a francba viszik be őket még mindig?!
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 024
113
Az Egyesült Államok további 5000 páncéltörő rakétát ad át Ukrajnának a Javelin komplexumhoz.

John Kirby, a Pentagon szóvivője egy eligazításon mondta el az átadást .

A páncéltörő fegyvereket május 6-ig, péntekig szállítják Ukrajnába.
.
.
Hurra! Ennyivel is tovabb tart a haboru!! :( Eljen az USA, a beke vedelmezöje.
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 316
2 526
113
Az ukrán titkosszolgálat vezetője azt állítja, hogy magas pozíciójú Kreml-forrása megerősítette neki, hogy Putyin gyomorrákja van, és kiterjedt műtét előtt áll – Putyin már ki is választotta a helyettesét – az FSZB volt főnökét, Nyikolaj Patrusevot. Ukrajna szerint az lesz a feladata, hogy legyőzze Ukrajnát, amíg Putyin átesik ezen az állítólagos műtéten.

Ne feledjétek srácok, Kim Dzsong Un zöldséges volt, a nagynénjét megölték, Shoigu „nagy valószínűséggel” 5 hete meghalt, Putyinnak pedig már volt: Alzheimer-kór, agyrák, pajzsmirigyrák, degeneratív idegbetegség, Parkinson-kór.

ASB
Ennek ellenére azt mondom hogy az egészségügyi problémákat mint olyat egy 70 éves embernél nem lehet kizárni. Én is jégre futottam ezzel már korábban így óvatosabban fogalmazom meg az ezzel kapcsolatos véleményemet.
Figyeljünk.

A nagy vezetők és egészségügyi állapotuk taglalásánál illetve pontosabban annak hogy ez mennyiben befolyásolta döntéseiket külön szakirodalma van. Napóleon, Hitler, Eden, Kennedy… Hogy csak néhányat említsek. Mondjuk ezek utólag szoktak kiderülni.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
552
4 999
93
Az EU szakemberei tudtak az orosz fegyverkezésről. Azt is tudniuk kellett volna, hogy ha a szomszéd fegyverkezik, akkor valószínűleg akar valamit, és erre érdemes reagálni (nem nyilatkozatokkal). Szerintem tudták, csak nem volt szabad kimondaniuk, mert azzal aláásták volna az EU USA-csicska szerepét, és megkérdőjeleződött volna a NATO akkori (és jelenlegi) formájának létjogosultsága.
"Az EU szakemberei tudtak az orosz fegyverkezésről."

A 2014-től tartó erőteljes ukrajnai fegyverkezésről meg semmit sem tudtak. A néha-néha felbukkanó videókon látszik, hogy milyen erődítményrendszerek vannak kiépítve Kelet-Ukrajnában. Ne mondja senki, hogy ezeket pár nap alatt építették ki az ukránok. Aki ezt beveszi az egyéb idiótaságokra is képes. Az ukránok részéről nagyon is tudatos felkészülés folyt. Az ukrán nyersanyagok reményében az összes eus politikus félrenézett vagy ami a legrosszabb nem tudtak róla (ezt nem hiszem el), ebben az esetben teljesen alkalmatlanok, de sajnos nem leválthatók.
 

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
220
763
93
Az oroszok addig hergeltek, hogy még az eddig tartózkodó Izrael is elkezdhet katonai szállítmányokat küldeni Ukrajnába

Egyelőre ugyan csak szimbolikus szinten, de várhatóan Izrael is beszáll az Ukrajnát katonai eszközökkel segítő országok sorába azután, hogy az orosz-ukrán háború február 24-i kitörése óta több kijevi és nyugati kérést is elhárítottak a témában. Az ok? Oroszországnak sikerült a különböző nyilatkozatokkal felhergelnie az izraeli vezetést.

A Haaretz cikkét szemléző The Times of Israel arról ír, hogy az ország sem támadó, sem fejlett védelmi fegyvereket nem fog küldeni Ukrajnába, így a Vaskupola névre hallgató rakétaelhárító rendszert sem, de megpróbál olyan felszereléseket találni, amelyeket anélkül adományozhat, hogy válságot idézne elő Moszkvával.

Az izraeli fejlemény közvetlenül azután jön, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Hitlerhez hasonlította Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hozzátéve, hogy Adolf Hitlerben is „zsidó vér volt”. Lavrov nyilatkozatát Jair Lapid izraeli külügyminiszter „megbocsáthatatlannak és botrányosnak, szörnyű történelmi tévedésnek” nevezte, de Izrael szerte elítélték azt.

Eközben az orosz külügyminisztérium Twitteren tovább folytatta az Izrael elleni verbális támadást. „Figyelemmel kísértük az izraeli külügyminisztérium vezetőjének, Jair Lapidnak a történelemellenes kijelentéseit, amelyek nagyrészt megmagyarázzák a jelenlegi izraeli kormánynak a kijevi neonáci rezsim támogatására irányuló irányvonalát” – írták, valamint belinkeltek egy 900 szóból álló esszét, amit a külügyminisztérium jegyez az ukrajnai antiszemitizmus bizonyítékáról, és egy történelemleckéről, amely szerintük bizonyíték arra, hogy a zsidók a holokausztot megelőzően együttműködtek a nácikkal.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Az az érdekes, hogy az orosz propi is ugyanezt nyomja. Jelenleg az az orosz propi lemez, hogy a lengyelek akarnak "ősi lengyel" területeket elcsatolni meg bevonulni. Az az igazság, hogy szerintem arra megy ki a dolog, hogy egyes szomszéd nato tagok számára ellenségesre motiválják az ukrán hangulatot. Gyakorlatilag nekem úgy tűnik arra megy ki a dolog, hogy az orosz média eteti mind a hazai ukránokat, mind a rengeteg menekültet aki hozzánk jött, hogy mi szét akarjuk szedni az országukat, és kint hőbörögjenek e miatt az utcán, ezáltal az ukrajnát támogató országok kedvét elvenni a további támogatástól. PsyOps akciót látunk szerintem, és az index is tudatalatt kiveszi a maga részét belőle azzal, hogy terjeszti az "igét".
tény3: az orosz média azt állítja a lengyel hadsereg be akar vonulni a néhai lengyel ma ukrán területekre és megtartani azt
tény4: az ukrán média azt állítja a magyarok akarnak bevonulni és megtartani kárpátalját mert ezt beszélték meg Putyinnal
tény5: lengyel ex-miniszter mindkettőt állította

Legyen mondjuk 'tény6': Pont a lengyel hőbörög azon a kezdetek óta, hogy szárazföldi csapatokat kellene küldeni Nyugat-Ukrajnába ("békefenntartás" jeligére) meg vadászgépeket - lelődözni az orosz gépeket ("légtérzár"). A 'tény4' -el kapcsolatban meg: Ők meg pont minket nyaggatnak azzal, hogy mi (sem) ezt nem vagyunk hajlandóak megtenni ...

Persze az ukrán pont az 'orosz médiában" emlegetett félelmei miatt ebbe nem megy bele. A lengyelek viszont azóta is nyomják ezt a "be kéne vonulni Nyugat-Ukrajnába" című nótájukat.

Kérdés: Ezek alapján (is) vajon az "orosz propi lemeznek" vagy az "ukrán propi lemeznek" lehet több valóságalapja?


Azért jól felvonultak a nemzetiségi segédcsapatok: csecsenek, oszétek, altajiak, kazáni tatárok, kalmükök, burjátok, tuvaiak. Csak baskirokat és jakutokat nem láttam még

Igen-igen, mindhárom buddhista köztársaság képviselői jelen vannak. Ami érdekes, ha a videókon megfigyeljük ezen katonákat harc közben, akkor mindig hatalmas vigyorral az arcukon nyomják ...

Jakutokra emlékszek, de persze lehet csak valaki csak a gyémántbányákat emlegette rendszeresen valamilyen kontextusban (bár mintha katonák képében is jelen lennének) ... :) Észak-Oszétek igen. A Dél-Oszétekre (a de-facto ugye) kíváncsi lennék - Ők voltak ugye akik kimentek fegyver meg felszerelés nélkül. Kamilláztak egy sort aztán hazasétáltak. Gondolom a szakik hazazavarták Őket ... :) Ha már a környéken vagyunk, akkor abház meg grúz (nyilván nem együtt - annyira nem komálják egymást azért) önkéntesek viszont rendszeresen előkerülnek orosz oldalon. Meg persze fehérorosz önkéntesek szép számban ...

A baskírokat pont Te emlegetted korábban - igaz, nem harcoló alakulat képében, de kb. kizártnak tartom, hogy ne lennének jelen. Akik sokszor előkerülnek a dagesztániak az összes népükkel (így pl. az azeriek is) együtt. Doni kozákok dettó. Aztán pl. @Wilson is hozza kb. fél Szibériát példának, ha más nem gyászjelentések formájában. A Wagner oldalán is szerintem jelen van az orosz világ kb. összes képviselője ...
 
W

Wilson

Guest
Ennek ellenére azt mondom hogy az egészségügyi problémákat mint olyat egy 70 éves embernél nem lehet kizárni. Én is jégre futottam ezzel már korábban így óvatosabban fogalmazom meg az ezzel kapcsolatos véleményemet.
Figyeljünk.

A nagy vezetők és egészségügyi állapotuk taglalásánál illetve pontosabban annak hogy ez mennyiben befolyásolta döntéseiket külön szakirodalma van. Napóleon, Hitler, Eden, Kennedy… Hogy csak néhányat említsek. Mondjuk ezek utólag szoktak kiderülni.
Az köztudott még az orosz médiában is megjelent, hogy Putyinnak pajzsmirigy problémái pajzsmirigy rákja volt.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 342
84 589
113

"Botrány lesz": az orosz külügyminisztérium azzal vádolta az izraeli hatóságokat, hogy támogatják a kijevi nácikat​


Az orosz külügyminisztérium azzal vádolta az izraeli vezetést, hogy "támogatta a kijevi neonáci rezsimet".

Botrány lesz: az orosz külügyminisztérium azzal vádolta az izraeli hatóságokat, hogy támogatják a kijevi nácikat


Jair Lapid izraeli külügyminiszter bocsánatot kért Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől, amiért azt mondta, hogy Adolf Hitler zsidó. Az orosz miniszter felidézte a náci Németország vezetőjét annak kapcsán, hogy Vlagyimir Zelenszkij zsidó lévén állítólag a neonácikat is támogathatja.

Az orosz minisztérium közleménye szerint Jair Lapid izraeli külügyminiszter megjegyzései "történelmi ellenesek". Ez "megmagyarázta, hogy az izraeli hatóságok miért támogatják a kijevi neonáci rezsimet".

Volodimir Zelenszkij nem értett egyet az orosz külügyminisztérium vezetőjének állításával, miszerint a zsidók között vannak antiszemiták.

Ksenia Sobchak kommentálta az államközi vitákat .



Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/society/1704907-mid_rf_izrail_kiev/
Valami gixer van a fordítással. Ez pont az ellenkezője annak, mint ami miatt az ájvék megyen.
 
W

Wilson

Guest
Az oroszok addig hergeltek, hogy még az eddig tartózkodó Izrael is elkezdhet katonai szállítmányokat küldeni Ukrajnába

Egyelőre ugyan csak szimbolikus szinten, de várhatóan Izrael is beszáll az Ukrajnát katonai eszközökkel segítő országok sorába azután, hogy az orosz-ukrán háború február 24-i kitörése óta több kijevi és nyugati kérést is elhárítottak a témában. Az ok? Oroszországnak sikerült a különböző nyilatkozatokkal felhergelnie az izraeli vezetést.

A Haaretz cikkét szemléző The Times of Israel arról ír, hogy az ország sem támadó, sem fejlett védelmi fegyvereket nem fog küldeni Ukrajnába, így a Vaskupola névre hallgató rakétaelhárító rendszert sem, de megpróbál olyan felszereléseket találni, amelyeket anélkül adományozhat, hogy válságot idézne elő Moszkvával.

Az izraeli fejlemény közvetlenül azután jön, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Hitlerhez hasonlította Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hozzátéve, hogy Adolf Hitlerben is „zsidó vér volt”. Lavrov nyilatkozatát Jair Lapid izraeli külügyminiszter „megbocsáthatatlannak és botrányosnak, szörnyű történelmi tévedésnek” nevezte, de Izrael szerte elítélték azt.

Eközben az orosz külügyminisztérium Twitteren tovább folytatta az Izrael elleni verbális támadást. „Figyelemmel kísértük az izraeli külügyminisztérium vezetőjének, Jair Lapidnak a történelemellenes kijelentéseit, amelyek nagyrészt megmagyarázzák a jelenlegi izraeli kormánynak a kijevi neonáci rezsim támogatására irányuló irányvonalát” – írták, valamint belinkeltek egy 900 szóból álló esszét, amit a külügyminisztérium jegyez az ukrajnai antiszemitizmus bizonyítékáról, és egy történelemleckéről, amely szerintük bizonyíték arra, hogy a zsidók a holokausztot megelőzően együttműködtek a nácikkal.
Ez tipikus kapkodás, ami eddig nagyon nem volt jellemző az orosz külpolitikára, és pont Izraelt találják meg , aki nagyon élesen elhatárolódott az ukrajnai fegyverszállításoktól, számomra ez az orosz retorika Izraeliel szemben teljesen érthetetlen.
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 316
2 526
113
Persze még annyit az előzőekhez, hogy a nagyapám fiatalabb lánytestvérének (legfiatalabb húgának) a férje volt haláláig a "Győző bá" összes magyarországi bányájának a felelős műszaki vezetője... Tudom, hogy miről, mit beszélek... Kínos, amikor olyannal találkozol, aki többet tud az ikonjaidról (a valóságban), mint a hírekből Te...
Figyelj Kopi!
Alapban semmi bajom a hozzászólásaiddal(szubjektív)
csak kérlek fejezd már be a személyes vonatkozású, családi vonatkozású nyilatkozatokat.
Teljesen irreleváns. És nem tesz hozzá semmit a mondanivalodhoz.Peace!
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Valami gixer van a fordítással. Ez pont az ellenkezője annak, mint ami miatt az ájvék megyen.
Húú! Nem néztem mit fordított a google. Elnézést! Itt van helyesen:

Jair Lapid izraeli külügyminiszter bocsánatkérést követelt Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől, amiért azt mondta, hogy Adolf Hitler zsidó volt. Az orosz miniszter annak kapcsán idézte fel a náci német vezetőt, hogy Vlagyimir Zelenszkij zsidó lévén állítólag a neonácikat is támogatná.

Az orosz minisztérium közleményében úgy fogalmazott, hogy Jair Lapid izraeli külügyminiszter megjegyzései "történelemellenesek". Ezek "megmagyarázták, hogy az izraeli hatóságok miért támogatják a kijevi neonáci rezsimet".

Vlagyimir Zelenszkij nem értett egyet a külügyminiszter állításával, miszerint a zsidók között vannak antiszemiták.

Ksenia Sobchak kommentálta az államközi vitát.

"Most már nyilvánvaló, hogy botrány lesz. Az egyetlen kérdés a méretarány. Mindenesetre a zsidók "nácizmust támogató" zsidósága valami újdonság" - fejtette ki véleményét az újságírónő, aki az ukrajnai különleges művelet kezdete után hosszabb időt töltött Izraelben.
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 316
2 526
113
Akik itt 2022-ben az oroszok kapcsán a magyar ÁVO visszatéréséről merengenek, azok nagyvonalúan átsiklanak afelett, hogy az ÁVO-t a XX. század hozta létre.
A Tanácsköztársaság, a Vörös-, majd a Fehérterror, Trianon, a hungarizmus, a nyilaskeresztes ideológiák, a Szovjetúnió megtámadása, a munkaszolgálat, a Don-kanyar, a deportálások, Auswitz, a budapesti gettó, a budapesti ostrom, a hazatérés és a revans.
Az Andrássy út 60 használatba vétele pont olyan könnyen ment, mint azokban a MÁV vagonokban deportálni az embereket Kistarcsára, Recskre, vagy a messzi Vorkutára, melyekkel alig 5-6 évvel azelőtt még Auswitz-ba, meg Birkenau-ba hordták a nemkívánatosokat. Ahogy akkor igen sokan aggatták magukra bőszen a vörös csillagot, akik nem sokkal korábban még nyilas karszalaggal a karukon ütötték ki a fogakat.

Az ÁVO a XX. század közepi kortárs realitás folytonosságába illik bele, nem 2022-be. Értem én, hogy ha valaki túl sokszor nézi meg az Eldorado-t, vagy a Szabadság Szerelem című filmet és elég romantikus alkat, az képes napjainkban is lánctalpakról, bőrkabátokról, fekete autókról, pufajkákról meg davaj-gitárokról fantáziálni, ha meghalja azt a szót, hogy orosz.
“Mert jön a muszka és viszi a kakukkosórát!”

Ehelyett az orosz olajjal meg gázzal üzletel és Paksot akar építeni.
És ez nem tetszik a dollárnyomtató Sam bácsinak, aki szívesebben hozna inkább egy kis “demokráciát” némi tüntetés, alkotmányos válság, felfegyverzett csőcselék és ezek elutasítása esetén B-52-esek képében.
Kedves fórumtárs! Nagyfokú történelem ismeretről tanúskodnak a hozzászólásaid.
Csak az a baj hogy a háború megkezdése felírta azokat a lehetőségeket amit te optimálisan elképzeltél. Nincs mihez visszatérés. Bármi is lesz a háború eredménye az egy új helyzet lesz.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 699
15 469
113

Arestovich: Oroszországgal biztosan nem lesz békeszerződés​

2022. 05. 03. 09:15

Alekszej Aresztovics, Volodimir Zelenszkij ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója kijelentette, hogy szó sincs békeszerződés megkötéséről Oroszországgal.

Hangsúlyozta, támogatja Ukrajna katonai képviselőinek korábbi kijelentéseit, miszerint csak Oroszország "teljes kapitulációja" felel meg a térnek.



Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1704825-ukraina_dogovor_rossija/
Nincs mese, az oroszoknak létkérdés, hogy egy életképtelen Ukrajnát hozzanak létre, NATO szomszédok nélkül, elvágva minden nyugati utánpótlástól, mert amíg kapják a fegyvert a NATO-tól, addig nem lesz béke. Csak nyilván ehhez nem elég egy különleges művelet…