[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 780
9 245
113
Az offenzíva egyértelműen akadozik, Donbasszban nagyon lassan haladnak, Kijev környékérő kivonultak, most már Harkovtól is és ellentámadásban az ukránok, délen passzívak, védik Herszont...Ez így egyre nagyobb arcvesztés az oroszoknak, előbb utóbb változtatniuk kell, mert így egyre nagyobb lesz az ukránok arca:

Az ukrán elnök szerdán videokapcsolaton keresztül beszélgetett vezető franciaországi egyetemek hallgatóival, akiknek azt mondta: "az Oroszország által elindított háború akkor ér véget, amikor Ukrajna visszaveszi minden területét és emberét". "A háború csak akkor ér véget az ukrán nép számára, ha visszakapjuk, ami a miénk. Őszintén mondom: nincs szükségünk semmi egyébre. Szeretnénk visszakapni a békét" - hangoztatta az államfő. Hozzátette: "Oroszország sorra elvette minden jogunkat: a földünkhöz való jogot, a választás jogát, végül eljutottunk az élethez való joghoz". Elmagyarázta a francia fiataloknak, hogy "Ukrajna most az élethez való jogáért küzd, miközben a legjobb ukránok vesztik életüket" a harcokban - írta az Ukrajinszka Pravda. Zelenszkij kifejtette, hogy a tárgyalásokat a háború lezárásáról "csak abból a szempontból lehet lefolytatni, hogy Oroszország megértse döntéseinek tévességét és katasztrofális voltát, és kész legyen elviselni az Ukrajnában elkövetett bűncselekményekért a felelősségre vonást


Forrás: https://kuruc.info/r/4/243438/

Putyin lépéskényszerbe került mert ahogy most mennek a dolgok az neki nagyon nem jó. Ezért várt mindenki valamilyen bejelentést a győzelem napján. Az hogy nem érkezett bejelentés több dolgot is jelenthet. Vagy nem tudja mit lépjen vagy nem akarja hogy a nép tudjon róla.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 320
10 819
113
Nem piaci körülmények között. Nézd meg milyen szabályokat vezettek be az oroszok!
Ugyanaz a baj veletek, mint a nyugati vezetéssel jellemzően. Az általuk felállított keretekben gondolkodtok és kizártnak tartjátok, hogy ha valaki máshogy csinálja, az lehet jó. A magyar gazdaságban is rengeteg "unortodox" módszer lett bevezetve 2010 után, mindenki fújjolt nyugaton, aztán egész sok mindent lemásoltak más országok is, mert végülis működtek.
Ha most az oroszok nemhogy talpon maradnak, hanem még keresnek is azon, hogy kiléptek a megszokott keretek közül, akkor nem ér a nevük?
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 834
48 536
113
Putyin lépéskényszerbe került mert ahogy most mennek a dolgok az neki nagyon nem jó. Ezért várt mindenki valamilyen bejelentést a győzelem napján. Az hogy nem érkezett bejelentés több dolgot is jelenthet. Vagy nem tudja mit lépjen vagy nem akarja hogy a nép tudjon róla.
Vagy csak kevésbé művel operettpolitizálást a nyugati kollégáihoz képest. Ahogy nagyobb hangsúlyt kapnak a biztonságpolitikai kérdések, úgy esik vissza (exponenciálisan) az elérhető transzparencia.
Nem tiktokon kell háborút nyerni szerencsére.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 924
16 959
113
Nem piaci körülmények között. Nézd meg milyen szabályokat vezettek be az oroszok!
Látom! :)

Hiába államosították a Gazprom leányait Nyugaton, feketelistára kerültek Moszkvában.

Az orosz szankciós listán 31 szervezet szerepel Németországból, Franciaországból és más európai országokból, valamint az Egyesült Államokból és Szingapúrból. Ezek között vannak a Gazprom korábbi európai leányvállalatai, kereskedők és földalatti gáztárolók üzemeltetői.

A dokumentum szerint a listán szereplő vállalatokkal mostantól tilos lesz ügyleteket lebonyolítani. Különösen az orosz hatóságok, jogi személyek és állampolgárok nem köthetnek velük és az ellenőrzésük alá tartozó szervezetekkel üzleteket, nem teljesíthetik a velük kötött megállapodásokból eredő kötelezettségeket, és nem végezhetnek pénzügyi tranzakciókat a javukra. Ez magában foglalja a megkötött külkereskedelmi szerződéseket is. Ezeket a tilalmakat korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök rendeletében állapították meg.


A Minisztertanács rendelete további kritériumokat is meghatározta az orosz szankciós listán szereplő vállalatokkal szemben. Ezek közé tartoznak az ilyen szervezetek javára kötött ügyletek, illetve az ilyen vállalatokkal vagy az ilyen vállalatok javára kötött kifizetések, értékpapírügyletek, vagy a szankcionált szervezetek tulajdonában lévő vagy általuk bérelt hajók, amelyek az ő érdekükben vagy nevükben lépnek be orosz kikötőkbe.

Mint a dokumentum meghatározza, “az e rendeletben előírtakat akkor kell végrehajtani, ha a különleges gazdasági intézkedéseket végrehajtó személyek információval rendelkeznek arról, hogy az intézkedést a szankcionált személyek javára hajtják végre”.

Ezenkívül a Pénzügyminisztériumot jelölték ki felelősnek a lista módosítására vonatkozó javaslatok minisztertanács elé terjesztéséért, valamint a szankcionált személyekkel folytatott egyes ügyletek ideiglenes engedélyezéséért. A rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.

A szankcionált vállalatok

Az orosz szankciós listán szerepel csaknem az összes egykori Gazprom leányvállalat, amelyek államosítottak, mint a Gazprom Germania GmbH, a Gazprom Schweiz AG, a Gazprom Marketing & Trading USA Inc, a Vemex, a Wingas, az EuRoPol GAZ vállalat.

2022. március 31-én a Gazprom Csoport megszüntette a Gazprom Germania Gmbh-ban fennálló részesedését és a tulajdonában lévő összes eszközt, ideértve a Gazprom Marketing & Trading Ltd. vállalatot is. A holding már nem tulajdonosa a Gazprom Export Business Services szentpétervári székhelyű leányvállalatának, amely viszont a Gazprom Germania GmbH egyedüli alapítója. Az orosz holding szerint ezeknek a vállalatoknak fel kell hagyniuk a Gazprom védjegyeinek használatával is.

A német gazdasági és éghajlatvédelmi minisztérium szeptember 30-ig a Gazprom Germania GmbH-t a Szövetségi Hálózati Ügynökség gondnoksága alá helyezte, hogy biztosítsa a zavartalan ellátást.

A Gazprom Germania egy nemzetközi vállalatcsoport, amely leányvállalata, a Gazprom Marketing & Trading révén földgázzal kereskedik az Egyesült Királyság spotpiacain és cseppfolyósított földgázt értékesít Délkelet-Ázsiában, leányvállalata, a Gazprom Schweiz AG révén pedig földgázzal kereskedik Közép-Ázsiában és a posztszovjet államokban, valamint Ausztriában, Olaszországban és Szerbiában. A földgáz kereskedelme és értékesítése Németországban elsősorban a Wingason keresztül történt, Csehországba és Szlovákiában pedig a Vemex Gazprom Germanián keresztül történik.

A Gazprom Germania több jelentős földgáztárolót is üzemeltet Németországban, különösen a Wingas-szal együttműködve Jemgumban és Rehdenben, valamint több projektet fejlesztett Szerbiában, Ausztriában és a Cseh Köztársaságban.

Az EuRoPol GAZ a Gazprom és a lengyel PGNiG közös vállalkozása, amely a Jamal-Európa gázvezeték lengyel szakaszának tulajdonosa.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Hát sajnos volt idő amikor láttam néhány hátbalövést, és egyet kell értsek éber kollégával, a tatamin gyakorolt gurulás ritkán jelentkező reakció a 7.62-es hátulról érkezésére... :D A kaszkadőr emberke proidukciója nem sikerült túl életszerűre. :D
Láttál ezen a videón kigurulást?
Úgy fest, mintha letenné a kezét a baloldali, hogy megfogja magát... tényleg kigurulás kezdésének látszik, aztán, ahogy a másik is porfára esik...

Igyekszem kerülni, mindkét oldal propaganda-videóit... most sem tudom teljes bizonyossággal kijelenteni, hogy hiteles, vagy hamis-e...
Veled ellentétben.
Tiszteletem!
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 780
9 245
113
Ugyanaz a baj veletek, mint a nyugati vezetéssel jellemzően. Az általuk felállított keretekben gondolkodtok és kizártnak tartjátok, hogy ha valaki máshogy csinálja, az lehet jó. A magyar gazdaságban is rengeteg "unortodox" módszer lett bevezetve 2010 után, mindenki fújjolt nyugaton, aztán egész sok mindent lemásoltak más országok is, mert végülis működtek.
Ha most az oroszok nemhogy talpon maradnak, hanem még keresnek is azon, hogy kiléptek a megszokott keretek közül, akkor nem ér a nevük?
A mostani állapot olyan mint a kommunizmus, papíron működik de gyakorlatilag nem. Törvényileg előírták hogy mit csinálhatnak az emberek és a cégek a pénzükkel.

Az unortodox módszerekről meg annyit hogy nincsenek ilyen gazdasági szent grálok. Mindennek meg van az ára, a rubel megvédésének is.

 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 567
5 276
113
Mondjuk a 2 vh és az ukrán orosz háború esetében ugyan az ismétlődik. Akkor is és most is az van hogyha a többiek itt EU így döntött akkor mi is kövessük a példájukat. Meg ugyebár az USA mit vár el. Akkoriban nem sokat hezitált a magyar vezetés, lehet hogy Kassa bombázását is ők szervezték a németekkel. Mert ugyebár úgy értékelték hogy a németek biztos győznek és hát a románok ne hogy beelőzzenek minket az osztogatásnál . Hát ne akarjanak minket itt beszervezni . A másik az EU nem azért akar megszabadulni az orosz nyersanyagok mert az oroszok megbízhatatlan szállítók, ha nem magukból kiindulva úgy gondolják hogy az oroszok azt csinálják amit saját maguk tennének. Abba ugyanis biztosak lehetünk hogy fordított esetben a gázcsapok már zárva lennének szerződés ide vagy oda .
 

ender

Well-Known Member
2014. november 9.
51
514
83
Ez jó.

"...váltottak arra politikusok és influenszerek - akik korábban hangos ellenzői voltak a vírus miatti korlátozásoknak - hogy terjesszék az orosz háborús narratívát. "

Hogy van ez az összeesküvés elméletekkel? Gúny: vannak emberek, akik a mainstream hazugságok ellenszelében a cáfolhatatlan igazság és a tiltott tudás hordozói?

A cikk írója Kárpáti Jakab, aki nemrég még a Klubrádiónál és a 168 Óránál dolgozott.
Ez tökéletesen megmagyarázza, hogy miért próbálja a Mi Hazánk mozgalmat őrült covid konteósnak és orosz propagandagépezetnek bemutatni.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 773
113
Lol, Hombre!


Szerencsére már döntöttetek.
Az, hogy egy hangos kissebbség fantáziál Nagyorosz igazságról, esetleges világuralomról nem sok vizet zavar...
Sehol.

Ha azonban a Nagyoroszoknál gyakorolnátok ezt a kormánykritikát bezárnának benneteket (mint az ellenzéküket)... mert a Szabad-Világban éltek
Még szerencse hogy Ukrajnában nem hallgattatják el az ellenzékieket! :D

Erre mondják hogy öngól öcskös, ... de rugdossad nyugodtan
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 924
16 959
113

Kreml üzenete Finnországnak: Megfelelő választ fogunk adni erre a barátságtalan lépésre.​


Oroszország fenyegetésnek veszi Finnország NATO-csatlakozását.

Megszólalt Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov Finnország küszöbön álló NATO-csatlakozásáról. Szerinte ez egyértelműen fenyegetést jelent Oroszországra nézve és a NATO-bővülés nem szolgálja Európa és a világ stabilitását. Peszkov szerint megfelelő választ fognak adni erre a barátságtalan lépésre.

Amikor megkérdezték, hogy milyen válaszlépéseket következhetnek, Peszkov a következőket mondta a BBC tudósítása szerint: „Minden attól függ, hogy zárul a NATO-bővülése és hogy milyen katonai infrastruktúrák kerülnek közelebb a határaikhoz”.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
A cikk írója Kárpáti Jakab, aki nemrég még a Klubrádiónál és a 168 Óránál dolgozott.
Ez tökéletesen megmagyarázza, hogy miért próbálja a Mi Hazánk mozgalmat őrült covid konteósnak és orosz propagandagépezetnek bemutatni.
Olvastad?
Így indít: "A Politico cikke szerint többek közt Franiaországban, Németországban és az Egyesült Államokban váltottak arra politikusok és influenszerek - akik korábban hangos ellenzői voltak a vírus miatti korlátozásoknak - hogy terjesszék az orosz háborús narratívát."

A Politico cikke szerint. Olvasom az eredeti cikket. Nem.. semmi... egy pillanatra sem foglalkozik Magyarhonnal, sem a "Mi Hazánk mozgalommal...".
Lehet, hogy tényleg sok Vírusszkeptikus váltott témát, ami nem-mainstream... igazi renegátok... lázadók egy jogos ügyért...

Elérzékenyíti az embert ez a rengeteg romantika.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba