[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 679
34 577
113
fs8-y210.jpg
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
A videó ruszki érzékenyités.
Ettől függetlenül azt gondolom, tisztességesen bánnak az ukrán foglyokkal.
Azt sem hinném, hogy lelövik a sajátjaikat.
az ukran civileknek egy ket sztorijat olvastam a meduzan, akik kijutottak az orkok altal elfoglalt reszrol,
az total gyasz amit az orkok muvelnek.

az ukran hadifoglyokkal ha normalisan is bannak az a felhajtas miatt lehet, vagy az adott figyelem miatt.

2014-ben is megadta magat tobbszaz ukran, aztan csak leggepuskaztak oket.
angol cikk :

ezek orkokkent viselkednek.

a keleti front valahogy mindig ilyen embertelen volt.

az oroszok szerint ukrajnanak nincs joga a letezeshez, ez full naci hozzaallas.
nem csak putyin reszerol, a tarsadalmuk ilyen.
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 104
1 975
113
https://news-front.info/2022/05/17/zhiteli-elenovki-trebujut-smertnoj-kazni-dlja-vseh-azovcev/

Jelenovka falu (DNR) lakói, ahová május 16-án ukrán neonáci harcosokat hoztak az Azovsztal üzemből, halálbüntetést követelnek az Oroszországi Föderációban betiltott Azov összes harcosára. „Gyűlöljük az ilyen embereket. Nekem úgy tűnik, ezek beteg emberek, akik nem a családjukért élnek, hogy biztonságot, jót teremtsenek. Ezek az emberek zsoldosok, pénzért tesznek mindent. Nem fogják fel, mit csinálnak, de egyértelműen valamilyen befolyás alatt teszik. Azok számára, akik bűncselekményeket követtek el, embereket öltek meg, gyerekeket gyilkoltak, nem hiszem, hogy a börtön a legjobb megoldás. Számukra a halálbüntetés a legjobb megoldás” – mondta az egyik helyi lakos. Beszélgetőtársunk szerint a Jelenovkában élők többsége is úgy gondolja, hogy az ukrán neonácikat ki kell végezni: az elmúlt években fegyveresek többször is ágyúzták a települést, ami emberáldozatokhoz vezetett (csak 2016-ban négy ember halt meg Jelenovkában) többek között egy terhes nő is életét vesztette.
Jahhh....
Mondta egy helyi lakos :D
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
Ha nem hajlandó fizetni a már kapott gázért, akkor nem kap a továbbiakban gázt ...

Egyszerű a matek ...



Az orosznak nem jó, de ugye nem Ő a szervező fél. Az ukrán addig nyomja amíg a gazda parancsolja - azaz az utolsó ukránig. Az orosz meg denacifikál és demilitarizál ...

A szankcióknak egyfelől semmi értelme. Már csak a lebegtetésükkel elszálltak az energiahordozó- és nyersanyagárak. Az orosz köszöni szépen ... Azaz pont a szankciókkal finanszírozzák a muszkát ... :) A másik oldalról viszont nem EU érdek. Az olcsó és biztos energiahordozó- és nyersanyagról történő leszakadás egy brutál erős egyoldalú (EU a rosszabbik oldalán) függésre, többszörös árért és komoly bizonytalanságért. Ráadásul hiányos állapotok is meg elszállt árak stb. ...

A fegyverek és lóvé adása is kizárólag a háború elnyújtására jó. Az idő a muszkának dolgozik - így többet keres illetve sokkal jobban is fáj a másik oldalnak. Másfelől lesz még idén aratási szezon meg a "winter is coming" dolog is még ...



Don Vétó ...

Mi lenne, ha az USA a saját muszka olaj importjára vetne ki vámot, amit odaadhat az ukránnak vagy akinek akarja ... Tudom nem így működik a világ, de ...
Ezt ök sem gondolják komolyan.De ha igen akkor ez a szabadkömüves államiasult banda érthetelen hogyan tudja uralni a világot ilyen kevés ésszel.Magyarország az Egyesült Államok tagállama lenne,hogy meghatározzák neki az orosz olajvámot és nagyságát?Vagy hogyan akarják ezt átültetni a gyakorlatba?
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 905
113

:D
Simán lehet, h vele is LSDt etettek az amcsik a tudta nélkül, akkor tök valós UFO-élményei lehettek.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 506
54 460
113
Pár hónapja ki lett tárgyalva.
A gép fedélzeti számítógépe a GLONASSt használja üzemszerűleg, ellenben például cross reference célra nagyszerű használni egy másik GPSt, ellenőrzés céljából (ahogy az RNS vagy a többi rádiónavigáció is rádolgozik a GPS adatokra, és ha nagy az eltérés, azonnal dobja is). Legtöbb FMS használ minden hozzáférhető L jelet, és mivel az oroszok nem cseszegetik a NAVSTAR jelet Ukrajna felett, miért nem használnák azt is, a legegészségesebb jel...

Mindenki használ a világon mindent, mert az összes modern navigációs rendszer adaptív, begyűjt minden létező forrást aztán abból leszűri a pontos koordinátákat. Az meg, hogy használnak kézit egy bónusz vevő duplikáció. Független a gép energiaellátó rendszerétől.
Köszi. Aki rendszeresen követi a fórumot, annak nehezen érthető, hogy ugyanazon, régebben letárgyalt kérdések többször felszinre kerülnek. Mottó:Nincsenek régi viccek, csak öreg emberek vannak. Egy újszülöttnek minden vicc új....
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
885
9 994
93
Mint írtam még folyik a törvényszéki és a nemzetközi vizsgálat, az ukránok meg természetes, hogy már hangoztatják, hogy az oroszok voltak.Amúgy az én meggyőződésem az, hogy az Ukránoknak semmilyen érdekük nem fűződött egy ilyen cselekményhez, mivel a világ nagyrésze már mögöttük állt.
Ok, megvárjuk, elolvassuk.
Remélem tárgyilagos lesz.
Láttuk hogy bánnak azokkal akiket kollaboránsnak gondolnak, lásd a videót amikor a kocsiból kirángatott civilek fejét rugdossák. Itt meg fehér karszalagos civilek voltak orosz élelmiszercsomaggal. Simán begőzölhetett egy ukrán csapat (videó volt arról is hogy akin nincs kék karszalag arra először lőnek, aztán kérdeznek). Érdekük is, nem állt be mindenki mögéjük és folyamatosan keveslik az apanázst is. Egy ilyen esetre lehet hivatkozni.
 
  • Tetszik
Reactions: Kalormen and paul64

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
azovstal vedoi ha jol tudom nem stalingradban harcolnak az orkokkal.

az orkok mentek be oda es a hazajukat vedik az azovosok.

megall az esz hogy egyesek szerint a hazajukat vedok a nacik.
akkor dobo is az volt, meg a pesti sracok is.

oroszorszag egy nagy benzinkut, semmi tobb, de abbol tenyleg jo nagy.

siralmas amit muvelnek ukrajnaban.

mariupolt olyan szepen felszabaditottak hogy nem maradt ott ember se orosz se ukran.
biztos minden kitelepitett orosz boldog hogy felszabadult onnan.

kb szegyellhetik az oroszok mariupolt,mert hogy azt nem lehet valami nagy diadalnak eladni az tuti.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
Tudod én azt nem értem miért mentek le a pincébe miért nem hagyták el időben a várost. Annak a két, háromezer azovosnak nagyobb haszna lett volna máshol ahol tudnak harcolni. Ők meg választottak egy -két hónap all inclusiveot odalent s most hősök.
Nagy vesztesöget okoztak (idöben föleg)... szerintem.
 
  • Vicces
Reactions: antigonosz

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyek „pénzmosási rendszernek” tűnnek – kongresszusi képviselő​

Marjorie Taylor Greene képviselő azt állítja, hogy az amerikai segélyek Kijevnek az amerikai politikusok „barátai és családjai” által irányított civil szervezetekhez jutnak.
Az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyek „pénzmosási rendszernek” tűnnek – kongresszusi képviselő

FÁJL FOTÓ. © Global Look Press / www.imago-images.de

Az a pénzügyi támogatás, amelyet Amerika nyújt Ukrajnának, nagyon úgy néz ki, mint a pénzmosási rendszerek – mondta Marjorie Taylor Greene (R-GA) képviselő a „The Truth With Lisa Boothe” podcastban hétfőn. Az állítólagos ukránoknak szánt pénz „non-profit és civil szervezetek” zsebében köt ki , amelyeket gyakran a washingtoni politikusokhoz közel álló emberek irányítanak – állította Greene.
„40 milliárd dollárt akarnak eljuttatni Ukrajnának, és ez a 40 milliárd dollár a már odaadott pénzen felül van. Ez 53 milliárd dollárt tesz ki. Ez több mint kétharmada a külügyminisztérium teljes éves költségvetésének” – mondta a kongresszusi asszony, utalva a legújabb segélycsomagra, amely jelenleg az amerikai szenátuson megy keresztül.
Greene szerint az amerikai tisztviselők ezt azért teszik, hogy végül finanszírozzák a „családjaik és barátaik” által működtetett civil szervezeteket. „Ez alapvetően olyan, mint a pénzmosási rendszerek” – mondta.

A kongresszusi képviselőnő úgy véli, hogy ezeket az összegeket inkább az Egyesült Államokon belüli problémák kezelésére kellene fordítani, beleértve a hajléktalanságot vagy az embercsempészetet, amelyek Greene szerint „rekordmagas” szintet értek el.
Az adóforintjaink olyanok, mint egy nagy slusszalap a bûnügyi mûveletek számára, és ennek véget kell vetni.
A közelgő 40 milliárd dolláros segélycsomagból 900 millió dollárt „képzett” szervezeteknek és civil szervezeteknek adnak átfogó szolgáltatásokra, lakhatásra és egészségügyi szolgáltatásokra – mondta a kongresszusi képviselő, hozzátéve, hogy ezek a szervezetek „jogosulhatnak minden olyan segítségre, amelyet az Egyesült Államok kormánya adhat. őket."
Az amerikai republikánusok Ukrajna „meghatalmazott háborús” készpénzén civakodnak

Washington azt is tervezi, hogy 150 millió dollárt biztosít a globális mezőgazdasági és élelmiszer-programok számára egy olyan időszakban, amikor az amerikai gazdálkodók „a megszűnés határán vannak” – mondta Greene, hozzátéve, hogy az elmúlt héten beszélt a kerülete gazdálkodóival. rájöttek, hogy „olyan bántották őket az infláció és a magas üzemanyag-, vegyszerek és műtrágyaköltségek… nem érik el a nullszaldót”.
A kongresszusi képviselőnő azzal is vádolta az Egyesült Államokat, hogy álszent az állítólagos szándéka miatt, hogy „segítsen az ukrán népen”. Washington pénzt önti Ukrajnába, de „teljesen figyelmen kívül hagyja” a világ többi konfliktusát – mondta, hozzátéve, hogy „Etiópiában jelenleg polgárháború zajlik, több ezer ember halt meg és milliók kényszerültek elhagyni a lakóhelyüket”, de az Egyesült Államok kevés figyelmet fordít ezt a tényt.
Ez akkora képmutatás. Nem életek megmentéséről van szó, hanem Ukrajnáról.
Greene nem az egyetlen, aki aggódik az Egyesült Államok kiadásainak átláthatósága miatt, amikor Ukrajnának nyújtott segélyekről van szó. A múlt héten a 40 milliárd dolláros ukrajnai segélycsomagról szóló törvényjavaslat gyors szavazását Rand Paul kentuckyi republikánus szenátor akadályozta meg. Különleges főfelügyelő kinevezését követelte, aki felügyeli a hatalmas segélycsomag elköltését.
Az Egyesült Államok prioritásként kezeli Ukrajna felfegyverzését a Covid segélyekkel szemben

Paul ragaszkodott ahhoz, hogy javaslatát a törvényjavaslathoz egészítsék ki, amely megkövetelné, hogy a felülvizsgált jogszabály a szenátus jóváhagyása után újabb szavazásra kerüljön a Ház elé. Megjegyezte, hogy a legutóbbi csomag a konfliktus februári kitörése óta 60 milliárd dollárra növeli az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyeket, közel annyit, amennyit Oroszország évente a teljes védelmi költségvetésére elkülönít. A szenátor azzal is érvelt, hogy Amerikának növelnie kell adósságát, és súlyosbítania kell az inflációs válságot, hogy a segélyt Kijev rendelkezésére bocsáthassa.
Greene maga is azon 57 republikánus képviselő között volt, akik kétszer is ellene szavaztak, hogy pénzügyi támogatást küldjenek Ukrajnának a konfliktus során. Mindkét segélycsomag azonban elsöprő támogatást kapott a Házban, és 368-57 arányban fogadták el.
Szombaton Mitch McConnell (R-KY) az Egyesült Államok Szenátusának kisebbségi vezetője is az Egyesült Államok támogatásáról biztosította Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt kijevi látogatása során. Azt is megfogadta, hogy „elvégzi a munkát” a segélycsomagról szóló törvény elfogadásával.
 
W

Wilson

Guest
Hogy céloznak ezzel?
Amikor előszőr láttam erről videót akkor azt hittem hogy valami légvédelmi cucc. 10-12 km nincs az az isten hogy nem hegyes területen ilyen lőtávokról rálátásod legyen, szóval felmerült bennem hogy lehet előretolt irányzó aki valahogy megjelöli a célt? Vagy hogy működik? Értem én hogy radaros, de felrepül a föld felé néz amikor célratart, azt hittem hogy az árnyékolja a radar jelet. Mi akadályozza meg hogy valami nagyobb radar

A Brimstone rakétarendszer jellemzői​

A hossza 180 mm, tömege 50 kg, átmérője 180 mm. Harcban bevált, alacsony biztosítékú, közeli légtámogató fegyver, amely földről vagy a levegőből is indítható. Földről indított rakétákkal sikeresen hajtottak végre lövéseket az Egyesült Államokban, az arizonai Yuma Proving Grounds-on.

A rendszert fix vagy mobil földi kilövőkről is ki lehet lőni, és a felfüggesztett UK Tracer páncélos felderítő- és felderítőjármű projekthez javasolták.

Légi indításakor a rakéta megfelel és meghaladja a nagy hatótávolságú páncélelhárító fegyverekkel szemben támasztott RAF-követelményeket, így a vadászrepülőgépeknek megfelelő képességet biztosítanak tankok és páncélozott eszközök megsemmisítésére az ellenséges vonalak mögött.

A Brimstone a RAF Tornado GR4, GR4A és Eurofighter Typhoon repülőgépei szállítják, és helyettesítik az RBL 755 kazettás bombákat.

A rakéta kis mérete és súlya lehetővé teszi, hogy sokféle helikopterbe és merevszárnyú repülőgépbe integrálható legyen, beleértve az L-159- et , a Hawk-ot és az F/A-18-at.

Páncéltörő robbanófej​

A Brimstone egy tandem, nagy robbanékonyságú páncéltörő robbanófejjel van felszerelve, amely képes áthatolni a reaktív páncélzaton is.

Az elülső töltet elindítja a reaktív páncél robbanását, és szabaddá teszi a főtöltet útját, hogy a páncéltörő sugárnyaláb áthatoljon rajta.

Brimstone „tűz és felejts el” rakétarendszer​

A Brimstone egy tüzelj és felejts rendszer, amely nem igényel további interakciót az indítóplatformtól vagy a kilövés utáni célmegjelölőtől.

Miután elhagyta a kilövőt, a szilárd hajtóanyagú rakétamotor szuperszonikus sebességre gyorsítja fel a rakétát.

Ennek a motornak rövid égési ideje és nagyon alacsony füstkibocsátása van, nagyon alacsony vizuális és infravörös jelet biztosít, minimálisra csökkentve az ellenséges érzékelők észlelésének valószínűségét.

A Brimstone rakéta radarkeresője​

A Brimstone kisméretű, robusztus, 94 GHz-es, milliméteres hullámú radarkeresővel van felszerelve, amely minden időjárási körülmény között, nappal és éjszaka is képes működni. A kereső rossz látási viszonyok között és rossz harctéri körülmények között is működik, és nem érzékeny a harctéri körülményekre, mint például a füst, a por,stb

A milliméteres hullámú radar szélessávú működést tesz lehetővé, megkönnyítve a nagyon kifinomult elektronikus ellenintézkedések alkalmazását. A milliméteres radar hatékonyabb mint a hagyományos centiméteres radar esőben, havas esőben és ködben, de előnye a nagy penetráció az infravörös érzékelőrendszerekhez képest, amikor ellenintézkedéseket alkalmaznak.

A Brimstone keresője terepkövető képességgel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a föld felett meghatározott magasságban utazzon.

A digitális autopilota a pálya közepén nyújt útmutatást, és nagy pontosságú digitális tehetetlenségi mérőrendszert használ a nagy pontosságú navigációhoz a célpontok nagy hatótávolságú és távoli műveletek során történő megtalálásához.

A hordozórakéta tűzvezérlő egységén és rakétáján található rendkívül fejlett irányítórendszer a célpont koordinátáit, irányát, sebességét, távolságát a célponttól, a rakéta röppályája adatait és más érzékelők adatait használja a vezérlők irányításához és az optimális repülési útvonal létrehozásához a célponthoz.

Többszörös kilövés​

Abban az esetben, ha a csatatéren egy csoport ellenséges páncélozott járművet azonosítanak, több Brimstone rakétát is ki lehet lőni. A rakéták egyetlen platformról repülhetnek ki, és nagy területet fedhetnek le.

Ahol az ellenséges erők páncélozott járművekből álló alakulatokkal rendelkeznek, a Brimstone-t ugyanazon a folyosón lehet repülni, hogy megtámadják az alakulatot.

A beavatkozó algoritmusok a fedélzeti számítógépben csökkentik annak a valószínűségét, hogy egynél több rakéta eltalálja ugyanazt a célt. Ezen túlmenően, a tűzparancsnoki és vezérlőrendszer képes kiosztani az egyes rakétákat, hogy egymás után sorszámozott érvényes célpontokat támadjanak meg.

Brimstone sérülést ellenőrző rendszer​

A rakétarepülés keresési szakaszában a milliméteres hullámkereső széleskörű keresést végez a földi célpontok után közvetlenül maga előtt és mindkét oldalán.

Az alacsony járulékos sebzés elleni védekezés érdekében a rakéta beprogramozható úgy, hogy addig ne kezdje el a célkeresést, amíg el nem halad egy adott ponton. Ez lehetővé teszi Brimstone számára, hogy biztonságosan átrepüljön a baráti erők felett.

A Brimstone programozható úgy is, hogy a célpont keresését leállítsa egy meghatározott tevékenységi területen túl, vagy csak egy meghatározott területen belül fogadjon el célt.

A beágyazott algoritmusok lehetővé teszik hogy csak az érvényes célpontokat támadják meg egy meghatározott területen belül. A nagy szelektivitás lehetővé teszi a Brimstone számára, hogy megcélozza a páncélozott járműveket, és figyelmen kívül hagyja az egyéb állandó vagy mozgó eszközöket, például házakat vagy autókat. Lehetőség van arra is, hogy a rakétát úgy programozzák, hogy egy adott radarjellel rendelkező célpontokat, például járőrhajókat csapjon be.

A rakéta programozható önmegsemmisítő mechanizmussal van felszerelve.

Beimstone rakéta fejlesztések​

A Brimstone 2 a Brimstone rakéta továbbfejlesztett változata nagy pontossággal és alacsony járulékos sebzéssel.

Új kettős érzékelő kereső technológiával rendelkezik, legújabb milliméterhullámú radarral (mmW) és félig aktív lézeres kettős üzemmódú keresővel rendelkezik.

Az 1,8 méter hosszú rakéta tömege 116 font (52,7 kg), átmérője pedig 0,18 méter.

2013 októberében lőtték ki gyors célpontokra telemetriai rendszerrel, és 2014 decemberében szerelték fel először egy Typhoon repülőgépre.

A Brimstone 2 gyártása 2014 júliusában kezdődött, a rakéta pedig 2016 júliusában állt szolgálatba a brit RAF Tornado GR4 repülőgépével.

Az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma (MOD) 400 millió GBP (565 millió USD) értékű megrendelést adott az MBDA-tól a továbbfejlesztett Brimstone 2 precíziós irányítású levegő-föld rakéták szállítására a RAF Typhoon sugárhajtású repülőgépeihez 2018 márciusában.

2019 márciusában a Brimstone 3, egy ultranagy precíziós rakétarendszert először sikeresen tesztelték a svédországi Vidsel Trials lőtéren. Az új hardverfunkciókkal rendelkező legújabb változat fejlett felülettől-felületig való képességet biztosít. Az MBDA 2021 februárjában szerződést kapott az Egyesült Királyság Minisztériumától a Brimstone 3 fegyverrendszer fejlett szoftverfejlesztésére
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Alekszej Reznikov védelmi miniszter elmondta, hogy Oroszország hosszú háborúra készül Ukrajna ellen, erőforrásokat halmoz fel és védelmi erődítményeket épít a megszállt területeken.

Reznikov
: "Számos jel szerint Oroszország hosszú távú hadműveletre készül. A háború elhúzódó szakaszába lép.
És nagyjából várhatólag 2024 decemberében - 2025-ben fog majd valamikor Ukrajna sorsa bevégeztetni, amikor Neptunusz elhagyja otthonát... Néhány kisebb kunkor azért lehet még addig. (Minél hamarabb kapitulálnak, annál olcsóbban úsznák meg. Bár lehetséges, hogy a ruszkik egy idő után már egy feltétel nélküli fegyverletétel esetén sem állnának le.)
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 104
1 975
113
Ugye itt tulajdonképpen nem a rubel, mint a pénznem a lényeg - az abszolút másodlagos. Tulajdonképpen a fizetési feltételek közül a bankszámlaszámon meg a fizetés teljesülésének a tényállásán megy a vita. Tulajdonképpen a finn minden egyéb tekintetben (fizetési határidő, pénznem) ugyanúgy fizetne illetve egy plussz van, hogy megbízást kell adnia a köztes bankszámlán (ahova utal) egy átváltást és Gazprom -nak utalást.

Tehát mi is a konfliktus forrása?

  • a finn asszondja, hogy a fizetés a részemről befejezettnek tekinthető amint elutalom (ugye ezt sem teszi most ...) a lóvét EUR -ban,
  • a muszka pedig azt mondja, hogy a fizetés a részemről befejezettnek tekinthető amint megérkezett a lóvé a számlámra.

Első hallásra nincs ezzel semmi gond. "Békeidőben" valóban nincs is - mivel a kettő között mondjuk van egy minimális idő, de ennyi.

Na most mi a finn -nél a "nagy ötlet" (és miért kell hepciáskodni a muszkának)? Hát az, hogy mi lenne, ha egy általam (nyugat) által szankcionált számlára utalnám a zsét? Az lenne, hogy akkor jól el tudnánk lopikálni azt. Aztán egy részét az ukrán oligarchának adom vagy mit csinálok vele az a muszkát ne érdekelje. Különben is fogja be a pofáját - neki szerződés szerint az a dolga, hogy szállítson ...

Azaz a lóvé nem érkezik meg az orosz számlájára sosem ...

Na most a muszkának értelemszerűen nem tetszik a mutatvány. Pláne nem érti miért kellene neki ingyen (az ő szemszögéből) szállítania fél évig/két évig/10 évig/örökké (a kívánt aláhúzandó). Hab a tortán, ha egy részét odalökik annak az entitásnak akár fegyverre akit ellene uszítottak ...

Civil példa - hátha könnyebben érthető. Mondjuk minden hétvégén jársz étterembe. Ott fogyasztasz. Aztán ezt követően fizetsz is érte mindig. Namost egyik hétvégén kitalálod, hogy nem fizetsz a pincérnek egy vasat sem - helyette azt mondod neki, hogy az étterem előtt álló galerinek adod azzal a megbízással, hogy gyújtsa rá az éttermet (vagy a kocsiját mindegy). Aztán a következő hétvégén amikor már előre deklaráltan azzal jönnél, hogy ugyanezt tervezed és eztán a pincér elhajt a francba, akkor jól besértődsz és látványosan nem érted miért nem akarnak kiszolgálni ...



Ez ugye figyelmen kívül hagyja, hogy a kőolaj piac brutálisan rugalmatlan (a gáznál sokkal jobban).

Az orosz azt fogja mondani, hogy az ár annyi amennyi. Annyi VÁM -ot raksz rá amennyit nem szégyellsz - az nem érdekel. Ha nem tetszik a banán, akkor vedd meg máshol (nem tudod). A kőolaj árak kilőnek az űrbe. A muszka az olaját bárhol el fogja tudni adni. De mondjuk legyen 5% -al kevesebb. 3X áron. Már nemcsak a vadonatúj 5. Flottáját, hanem egy 6. -at is rittyent mellé. No meg a szintén új 6th gen vadász programja mellé már tervezgetni kezdi a 7th gent is ... :)

Sőt a valóság még ennél is borúsabb. Ez bizony ellenünk van. Még pontosabban zsákolni szeretnék a MOL -t (azt követően semmi gond nem lesz a muszka olajjal).

Ne felejtsük el - a VÁM -ot még lehet vétózni (hogy legyen vagy ne legyen), de annak mértékét már sima többséggel lehet módosítani. Azaz aláírjuk és a következő héten lesz mondjuk 100.000% VÁM akár a példa kedvéért (a lényeg, hogy a szempontunkból olyan, mintha be lenne tiltva) és az országban le is húzhatjuk a rolót ...

Azt se felejtsük - az USA illetve Nyugat-EU nem a saját muszka olaj importját VÁM -olná természetesen ...
Ne tervezzen 5. és 6. Flottát, mert jelenleg egy sincs neki. Neki Admiral Kuznyecov van és 20% alapkamat.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
odessa polgarmestere inkabb ruszki barat volt, ez koztudott is volt rola.
8 eve polgarmester.


rohadtul nem akarjak az oroszok sem hogy felszabaditsak oket ukrajnaban mert nem volt ra szukseg.
el voltak az oroszok ukranok egymas mellett


a polgi itt kb egy maffiozo alak, akit az oroszok tamogattak is.

most o is arrol beszel h mekkora barbarok az orkok.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 905
113
Amerikai elképzelés az olajembargó helyett/mellet(?) :

Amerika? Mi közük is van az Európai Unióhoz?
 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
És ma a hangulatos "Panzervafly"-ban igazi kringa fesztivál van.

1. videó: Egy orosz T-90 harckocsi vontatja az elfogott ukrán T-80BV-t. Zrada.

2. videó: Mit csinálnak a kedves testvérnép? Így van, a bukást győzelemre változtatja. Visszafelé görgetik a videót, aláírják és - íme. Most ez az ukrán T-80BV egy orosz T-90-est vontat hátul.

Várj, várj, ez még nem minden. Az ukrán videót a legcsekélyebb kétség nélkül újra közzétette Rob Lee (lásd a fotót), egy meglehetősen ismert, Oroszországra szakosodott amerikai katonai szakértő.

Biztos lehet benne, hogy ez a videó egy órán belül körbejárja a OSINT-et és a nyugati szakértőket Kofmantól Ryanig".

https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/8120?single
Ezt az Oroszok cseszték el. Ha fordítva vontatták volna a T-80-ast, most nem beszélnénk róla. Hacsak nem az lenne a hír: Ukrán T-80 ÜLDÖZI A MENEKÜLŐ OROSZ T-90-et!!! :)