[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 809
25 419
113
Alekszej Reznikov védelmi miniszter elmondta, hogy Oroszország hosszú háborúra készül Ukrajna ellen, erőforrásokat halmoz fel és védelmi erődítményeket épít a megszállt területeken.

Reznikov
: "Számos jel szerint Oroszország hosszú távú hadműveletre készül. A háború elhúzódó szakaszába lép.
És nagyjából várhatólag 2024 decemberében - 2025-ben fog majd valamikor Ukrajna sorsa bevégeztetni, amikor Neptunusz elhagyja otthonát... Néhány kisebb kunkor azért lehet még addig. (Minél hamarabb kapitulálnak, annál olcsóbban úsznák meg. Bár lehetséges, hogy a ruszkik egy idő után már egy feltétel nélküli fegyverletétel esetén sem állnának le.)
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 122
2 051
113
Ugye itt tulajdonképpen nem a rubel, mint a pénznem a lényeg - az abszolút másodlagos. Tulajdonképpen a fizetési feltételek közül a bankszámlaszámon meg a fizetés teljesülésének a tényállásán megy a vita. Tulajdonképpen a finn minden egyéb tekintetben (fizetési határidő, pénznem) ugyanúgy fizetne illetve egy plussz van, hogy megbízást kell adnia a köztes bankszámlán (ahova utal) egy átváltást és Gazprom -nak utalást.

Tehát mi is a konfliktus forrása?

  • a finn asszondja, hogy a fizetés a részemről befejezettnek tekinthető amint elutalom (ugye ezt sem teszi most ...) a lóvét EUR -ban,
  • a muszka pedig azt mondja, hogy a fizetés a részemről befejezettnek tekinthető amint megérkezett a lóvé a számlámra.

Első hallásra nincs ezzel semmi gond. "Békeidőben" valóban nincs is - mivel a kettő között mondjuk van egy minimális idő, de ennyi.

Na most mi a finn -nél a "nagy ötlet" (és miért kell hepciáskodni a muszkának)? Hát az, hogy mi lenne, ha egy általam (nyugat) által szankcionált számlára utalnám a zsét? Az lenne, hogy akkor jól el tudnánk lopikálni azt. Aztán egy részét az ukrán oligarchának adom vagy mit csinálok vele az a muszkát ne érdekelje. Különben is fogja be a pofáját - neki szerződés szerint az a dolga, hogy szállítson ...

Azaz a lóvé nem érkezik meg az orosz számlájára sosem ...

Na most a muszkának értelemszerűen nem tetszik a mutatvány. Pláne nem érti miért kellene neki ingyen (az ő szemszögéből) szállítania fél évig/két évig/10 évig/örökké (a kívánt aláhúzandó). Hab a tortán, ha egy részét odalökik annak az entitásnak akár fegyverre akit ellene uszítottak ...

Civil példa - hátha könnyebben érthető. Mondjuk minden hétvégén jársz étterembe. Ott fogyasztasz. Aztán ezt követően fizetsz is érte mindig. Namost egyik hétvégén kitalálod, hogy nem fizetsz a pincérnek egy vasat sem - helyette azt mondod neki, hogy az étterem előtt álló galerinek adod azzal a megbízással, hogy gyújtsa rá az éttermet (vagy a kocsiját mindegy). Aztán a következő hétvégén amikor már előre deklaráltan azzal jönnél, hogy ugyanezt tervezed és eztán a pincér elhajt a francba, akkor jól besértődsz és látványosan nem érted miért nem akarnak kiszolgálni ...



Ez ugye figyelmen kívül hagyja, hogy a kőolaj piac brutálisan rugalmatlan (a gáznál sokkal jobban).

Az orosz azt fogja mondani, hogy az ár annyi amennyi. Annyi VÁM -ot raksz rá amennyit nem szégyellsz - az nem érdekel. Ha nem tetszik a banán, akkor vedd meg máshol (nem tudod). A kőolaj árak kilőnek az űrbe. A muszka az olaját bárhol el fogja tudni adni. De mondjuk legyen 5% -al kevesebb. 3X áron. Már nemcsak a vadonatúj 5. Flottáját, hanem egy 6. -at is rittyent mellé. No meg a szintén új 6th gen vadász programja mellé már tervezgetni kezdi a 7th gent is ... :)

Sőt a valóság még ennél is borúsabb. Ez bizony ellenünk van. Még pontosabban zsákolni szeretnék a MOL -t (azt követően semmi gond nem lesz a muszka olajjal).

Ne felejtsük el - a VÁM -ot még lehet vétózni (hogy legyen vagy ne legyen), de annak mértékét már sima többséggel lehet módosítani. Azaz aláírjuk és a következő héten lesz mondjuk 100.000% VÁM akár a példa kedvéért (a lényeg, hogy a szempontunkból olyan, mintha be lenne tiltva) és az országban le is húzhatjuk a rolót ...

Azt se felejtsük - az USA illetve Nyugat-EU nem a saját muszka olaj importját VÁM -olná természetesen ...
Ne tervezzen 5. és 6. Flottát, mert jelenleg egy sincs neki. Neki Admiral Kuznyecov van és 20% alapkamat.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
odessa polgarmestere inkabb ruszki barat volt, ez koztudott is volt rola.
8 eve polgarmester.


rohadtul nem akarjak az oroszok sem hogy felszabaditsak oket ukrajnaban mert nem volt ra szukseg.
el voltak az oroszok ukranok egymas mellett


a polgi itt kb egy maffiozo alak, akit az oroszok tamogattak is.

most o is arrol beszel h mekkora barbarok az orkok.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 251
29 518
113
Amerikai elképzelés az olajembargó helyett/mellet(?) :

Amerika? Mi közük is van az Európai Unióhoz?
 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
És ma a hangulatos "Panzervafly"-ban igazi kringa fesztivál van.

1. videó: Egy orosz T-90 harckocsi vontatja az elfogott ukrán T-80BV-t. Zrada.

2. videó: Mit csinálnak a kedves testvérnép? Így van, a bukást győzelemre változtatja. Visszafelé görgetik a videót, aláírják és - íme. Most ez az ukrán T-80BV egy orosz T-90-est vontat hátul.

Várj, várj, ez még nem minden. Az ukrán videót a legcsekélyebb kétség nélkül újra közzétette Rob Lee (lásd a fotót), egy meglehetősen ismert, Oroszországra szakosodott amerikai katonai szakértő.

Biztos lehet benne, hogy ez a videó egy órán belül körbejárja a OSINT-et és a nyugati szakértőket Kofmantól Ryanig".

https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/8120?single
Ezt az Oroszok cseszték el. Ha fordítva vontatták volna a T-80-ast, most nem beszélnénk róla. Hacsak nem az lenne a hír: Ukrán T-80 ÜLDÖZI A MENEKÜLŐ OROSZ T-90-et!!! :)
 

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
126
771
93
Persze meg ahogy azt Grigorij elképzeli...:).
Saját területre, ezt most találtad ki?

Itt az evakuáció meghatározása..

"Evakuáció, evakuálás​


kiürítés; a katonaságnak, ill. a polgári lakosságnak és az intézményeknek kitelepítése ellenséges támadás v. elemi vész fenyegette helységből"


Jelentés Evakuáció
Mit jelent a Evakuáció ? Itt megtalálhatja a Evakuáció szó 2 jelentését. Ön is adhat további jelentéseket a Evakuáció szóhoz.


1​

0
c-up.png
0
c-down.png

Evakuáció​

kitelepítés, kiköltöztetés, kiürítés
Forrás: szinonimak.hu


2​

0
c-up.png
0
c-down.png

Evakuáció​

a katonaság vagy a polgári lakosság és a gyárak, intézmények kitelepítése az ellenséges támadás vagy az elemi csapás által fenyegetett területről; - evakuál, evakuálás.
Forrás: osaarchivum.org
Már megint próbálod magyarázni a magyarázhatatlant. Idézlek- a katonaság vagy a polgári lakosság kitelepítése az ellenséges támadás vagy az elemi csapás által fenyegetett területről; - evakuál, evakuálás.
Vagyis honnan hova ? és ezen van a hangsúly. A csöbörből vödörbe nem evakuáció. Kérdezd meg a tűzoltókat ,nem evakuálhatok égő házból a szomszédos égő házba.
 
W

Wilson

Guest
Ok, megvárjuk, elolvassuk.
Remélem tárgyilagos lesz.
Láttuk hogy bánnak azokkal akiket kollaboránsnak gondolnak, lásd a videót amikor a kocsiból kirángatott civilek fejét rugdossák. Itt meg fehér karszalagos civilek voltak orosz élelmiszercsomaggal. Simán begőzölhetett egy ukrán csapat (videó volt arról is hogy akin nincs kék karszalag arra először lőnek, aztán kérdeznek). Érdekük is, nem állt be mindenki mögéjük és folyamatosan keveslik az apanázst is. Egy ilyen esetre lehet hivatkozni.
Nem állt az érdekükben, hiszen az orosz haderő tökéletes munkát végez a világ közleményének,ukránok számára történő megnyerése érdekében.
 
  • Vicces
Reactions: Kalormen

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Ok, megvárjuk, elolvassuk.
Remélem tárgyilagos lesz.
Láttuk hogy bánnak azokkal akiket kollaboránsnak gondolnak, lásd a videót amikor a kocsiból kirángatott civilek fejét rugdossák. Itt meg fehér karszalagos civilek voltak orosz élelmiszercsomaggal. Simán begőzölhetett egy ukrán csapat (videó volt arról is hogy akin nincs kék karszalag arra először lőnek, aztán kérdeznek). Érdekük is, nem állt be mindenki mögéjük és folyamatosan keveslik az apanázst is. Egy ilyen esetre lehet hivatkozni.
Szerintem szükségtelen általánosítani... pont azért láttuk azt a videót, mert extrém túlkapás... minden nap rengeteg videó készül, de az ilyen ritkább... szerencsére.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 251
29 518
113
Nem számít, hogy én vagy te ,vagy bárki más mit hisz,ez az ukrán közvélemény számára evakuálásként van kommunikálva.
Tudod, mi volt még evakuációként kommunikálva? Amikor mesterséges megtermékenyítés tankönyvet kézirat alapján egy nem cakértő gépelt be. Na, ott volt a spermavétel úgy kommunikálva. Még jó, h volt lektor.
 
W

Wilson

Guest
Már megint próbálod magyarázni a magyarázhatatlant. Idézlek- a katonaság vagy a polgári lakosság kitelepítése az ellenséges támadás vagy az elemi csapás által fenyegetett területről; - evakuál, evakuálás.
Vagyis honnan hova ? és ezen van a hangsúly. A csöbörből vödörbe nem evakuáció. Kérdezd meg a tűzoltókat ,nem evakuálhatok égő házból a szomszédos égő házba.
Ne kezd már el te is, ennyire nem tudod értelmezni az evakuáció meghatározását.Az evakuáció meghatározása nem határozza meg, hogy honnan,l hova,csak a tevékenységet írja le....
 
W

Wilson

Guest
Tudod, mi volt még evakuációként kommunikálva? Amikor mesterséges megtermékenyítés tankönyvet kézirat alapján egy nem cakértő gépelt be. Na, ott volt a spermavétel úgy kommunikálva. Még jó, h volt lektor.
Mondom tök mindegy, hogy én vagy te vagy bárki más mit gondol az ukránok ezt evakuációként kommunikálták.
 
  • Vicces
Reactions: grigorij3

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 251
29 518
113
Mondom tök mindegy, hogy én vagy te vagy bárki más mit gondol az ukránok ezt evakuációként kommunikálták.
Persze, meg a játékot is valódi légiharcként kommunikálták, a Kígyó szigeti fogságba esés hősi halálként kommunikálásáról nem is beszélve. Még azt mondd meg, a kismalac hogyan kommunikálta a bicikliről való pofáraesést.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 838
30 983
113
az orosz baratok nem is tudjak hogy amit itt irkalnak ezen a forumon, nos sok mindenert azert oroszhonban gulag jarna.
ez kulonbseg orkland es az eu kozott.
A gulág már elég rég volt, de te mégis honnan tudod, hogy oroszhonban miért mi jár? Te vagy ott a főügyész vagy mi?
Az EU-ban sokmindent meg le sem írhatsz, nem is posztolhatod, mert ugyanúgy törlik, vagy kibasznak a munkahelyedről, mert kiderűl, hogy AfD szavazó vagy.