[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
ld sokadszorra Vietnamot. De lehetne hozni még pár példát a hidegháborúból.
Megy fullban a proxy war és nincs direkt konfrontáció. Najó néha a valóságban a Vietnámi Migekben szovjet pilóták ültek....

Ami sokadszorra is egy éktelen marhaság. Odáig tart a hasonlóság, hogy proxy-proxy és itt véget ér a dolog ... Még Kuba lett volna szegről-végről hasonló, ha végig ment volna a dolog (ugye gyakorlatilag nulladik lépésben vége is lett).

Az alábbi válaszom pont neked ment nem is olyan régen ugyanezzel kapcsolatban. Igen, az alábbi képzeletbeli Mexikós példa lenne hasonló ...

Egyelőre a nyugat megköszönheti a sorsnak, hogy az elmúlt két évtizedben Oroszország élén egy ilyen "chamberlain -kedő békegalamb" vezető van. Amennyiben kicsit is nyugati illetve "birodalmi" ("régi" szóval: imperialista) gondolkodásmódja lett volna, akkor:

  • nulladik lépésben egy rohadt erős ultimátum, hogy innentől egy db fegyver illetve egy db csepp üzemanyag sem,
  • aztán, aki nem érti arra megy a nuki. Persze akár egyfajta eszkalációs lépcsőfokok mentén ...

A 3 példából 2 -ben Szu szomszédos országról volt szó - egyben pedig "csak" környékbeli". Vietnámban a SzU támogatása "lóturó" volt a mostani USA/EU/NATO dolgokhoz képest.

Nem, nem olyan. Az lenne hasonló például, ha a Szovjetunió ment volna Mexikóba annak idején. Aztán a mexikóiak leöldösnének tízezerszámra jenkiket meg pár milliót kiágyúznának meg kazettásbombáztak volna az otthonukból ezzel elmenekülésre késztetve Őket. Persze nukleáris illetve piszkos bombás csapásokkal fenyegetve az USA -t közben (ne felejtsük - Szovjetunió van a hátad mögött a képzelt példában).

Aztán, ha az USA "morogni" kezdene, akkor hullává szankciózták volna európástól meg VSZ -stől. Igen, ez vicces persze, mert a VSZ meg az EU sem hasonlítható a mai EU/NATO -hoz, de képzeljük el, hogy hasonló nagyságrendű fenyegetést kap. Természetesen a UK (OK, ennek sincs akkori megfelelője a másik oldalon) meg Szovjetunió atomcsapásokkal meg 3. VH -val fenyegeti az USA -t.

Na, ekkor hasonlítana ez a "verkli", a mostanihoz ...

Ehhez képest '62 -ben pár teherhajótól teli lett rottyantva a gatya arrafelé ...
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 376
46 176
113
Harmadik ponton? :D
Februárban ezzel próbálkoztak és pofára esés lett! Azóta meg veszetettek egy valag embert és felszerelést.
A februári-márciusi műveleteknek semmi köze nincs a jelenlegihez. Most nincs kontrollálatlan rohanás. Nincs magára hagyott logisztika. Most alapos tüzérségi támogatás melletti darálás van.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 000
23 129
113
Nem értem ezt a csodálatos amerikai sorozatvető várást, az orosz tornádó simán ékkő 70 km- re, és nem hatot. Ráadásul az uragannak is van 300 mm verziója.
Pedig egyszerű mint a faék...

Azért várnak mindig valami újat, hogy hátha megfordítja a háború menetét..

Bayraktarral kezdődött, NLAW-on & Javelinen keresztül, az M777 tarackig, csak ugye a "szar", "szánalmas", "elavult", "romhalmaz", "fémhulladék", technikával felszerelt, korszerűtlen orosz hadsereg, megcsinálja az ukránokat szárazon .. most jelenleg ettől várja a helyi ukro fanklub a csodát!! :D
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 893
40 834
113
Tegnap esti helyzet.

Frissítés az elmúlt napról
Harkivi Front. Május 29-én harcok folytak Dergacsi közelében, amikor az ukrán fegyveres erők megpróbálták ellentámadni az újonnan elfoglalt állásainkat. De keményen visszaverték őket, és Jurij Podoljaka harkivi szemlélő szerint a harkivi kórházak tele vannak sebesült katonákkal.

Izyum front. Liman ismét vörös, már véglegesen, holnap ott várják a civileknek szánt humanitárius segélyt. A lakott területet azonban még mindig kaotikusan lövi az ellenség, és a környező erdőkben is folytatódnak a harcok - vannak összecsapások. Eközben a jelentések szerint heves ágyúzás zajlik a Velyka Kamyshevakától Szvjatogorszkig tartó vonalon, és már a Raigorodok megközelítésekor is lövéseket lehet hallani. Ez a következő erődítmény, azon túl pedig Szlavjanszk, ahol a hatóságok evakuálásra szólítják fel a lakosokat.

Luhanszki Front. Túlzás nélkül a legaktívabb a frontok közül. Folytatódik Kamyshevakha ostroma - mint különtudósítónk az LNR Nemzeti Frontra hivatkozva jelenti, a terület 40%-a már ellenőrzés alatt áll. Zsolnán továbbra is tart, de az AFU egy nagy csoportosulása görcsösen szorong, a bekerítőgyűrű még nem zárt.

Donyecki front. Nincs jelentős változás. Avdejevka közelében a tüzérség és a repülés keményen dolgozott, Krasznogorovka (egy Avdejevka melletti falu, nem város) közelében sikeres támadást jegyeztek fel, de a településeket nem ostromolták meg. Mint megjegyezték, a nyolcéves védelmi vonal mellett az orosz erők itt az AFU egyik legharcképesebb egységével, a 25. dandárral állnak szemben. És mégis, fokozatosan kiszorul a Szomália, a Spárta, a 100. és az 1. brigád is.

Déli front. Itt ma, a tegnapi, Davydov településnél történt csetepaté nyomán információs háború zajlott. Az ukrán Telegram-csatornákon felbukkantak olyan állítások, hogy a "zakhisnyikok" már kilenc kilométerrel előttünk, Bruskinszkojéig áttörtek. De forrásaink szerint, amelyeknek nincs okunk nem hinni, a zsaruk egész hőstette ott ért véget, ahol elkezdődött - a Davydov-fürdőnél, az inguleti átkelőnél. A harckocsicsoportot gyorsan a tűz zsákjába vették, az ukrán egységek elmenekültek, hátrahagyva felszerelésüket. A Beriszlav elleni tervezett támadást meghiúsították.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 893
40 834
113
Felvételek kerültek elő a Nemzeti Front harcosainak "agymosásában" részt vevő azovi fogoly kihallgatásáról
Vera Belousova tegnap 21:53-kor
FORRÁS
Azt állítja, hogy csak történelemórákat adott nekik
Vladislav Tutchak egy "azovi politikai instruktor", aki az Azov nemzeti zászlóalj (Oroszországban betiltott) harcosainak "kiképzésében" vett részt. Elmondása szerint az óráin nem volt ideológiai irányultság - csak a világ és Ukrajna hadtörténetéről szóló előadások voltak, amelyeket humanitárius képzésnek és a "kritikus gondolkodás" képességének elsajátításának nevez.

"Nem, a cél az volt, hogy előadást tartsak a világ és Ukrajna hadtörténelméről" - válaszolja Tutcsák arra a kérdésre, hogy részt vett-e az Azovszkij "átdöfésében".

Tutchak emellett tagadja, hogy az "azovi emberek" részt vettek volna a mariupoli civilek tömeges meggyilkolásában és eltemetésében. Azt is mondja, hogy nincs miért bűntudatot éreznie.



Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 467
19 016
113
Tegnap esti helyzet.

Frissítés az elmúlt napról
Harkivi Front. Május 29-én harcok folytak Dergacsi közelében, amikor az ukrán fegyveres erők megpróbálták ellentámadni az újonnan elfoglalt állásainkat. De keményen visszaverték őket, és Jurij Podoljaka harkivi szemlélő szerint a harkivi kórházak tele vannak sebesült katonákkal.

Izyum front. Liman ismét vörös, már véglegesen, holnap ott várják a civileknek szánt humanitárius segélyt. A lakott területet azonban még mindig kaotikusan lövi az ellenség, és a környező erdőkben is folytatódnak a harcok - vannak összecsapások. Eközben a jelentések szerint heves ágyúzás zajlik a Velyka Kamyshevakától Szvjatogorszkig tartó vonalon, és már a Raigorodok megközelítésekor is lövéseket lehet hallani. Ez a következő erődítmény, azon túl pedig Szlavjanszk, ahol a hatóságok evakuálásra szólítják fel a lakosokat.

Luhanszki Front. Túlzás nélkül a legaktívabb a frontok közül. Folytatódik Kamyshevakha ostroma - mint különtudósítónk az LNR Nemzeti Frontra hivatkozva jelenti, a terület 40%-a már ellenőrzés alatt áll. Zsolnán továbbra is tart, de az AFU egy nagy csoportosulása görcsösen szorong, a bekerítőgyűrű még nem zárt.

Donyecki front. Nincs jelentős változás. Avdejevka közelében a tüzérség és a repülés keményen dolgozott, Krasznogorovka (egy Avdejevka melletti falu, nem város) közelében sikeres támadást jegyeztek fel, de a településeket nem ostromolták meg. Mint megjegyezték, a nyolcéves védelmi vonal mellett az orosz erők itt az AFU egyik legharcképesebb egységével, a 25. dandárral állnak szemben. És mégis, fokozatosan kiszorul a Szomália, a Spárta, a 100. és az 1. brigád is.

Déli front. Itt ma, a tegnapi, Davydov településnél történt csetepaté nyomán információs háború zajlott. Az ukrán Telegram-csatornákon felbukkantak olyan állítások, hogy a "zakhisnyikok" már kilenc kilométerrel előttünk, Bruskinszkojéig áttörtek. De forrásaink szerint, amelyeknek nincs okunk nem hinni, a zsaruk egész hőstette ott ért véget, ahol elkezdődött - a Davydov-fürdőnél, az inguleti átkelőnél. A harckocsicsoportot gyorsan a tűz zsákjába vették, az ukrán egységek elmenekültek, hátrahagyva felszerelésüket. A Beriszlav elleni tervezett támadást meghiúsították.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
Kis pontosítás: "Mint megjegyezték, a nyolcéves védelmi vonal mellett az orosz erők itt az AFU egyik legharcképesebb egységével, a 25. dandárral állnak szemben. És mégis, fokozatosan kiszorul a Szomália, a Spárta, a 100. és az 1. brigád is."
Az eredeti szöveg: "Как отмечается, здесь помимо возводимой восемь лет линии обороны, российским войскам противостоит одна из самых боеспособных частей ВСУ – 25-я бригада. И тем не менее, и ее постепенно выдавливают Сомали, Спарта, 100-я и 1-я бригады."
Helyes fordítás: "Mint megjegyeztük, itt a nyolc évig épített védelmi vonal mellett az orosz csapatokkal az Ukrán Fegyveres Erők egyik legharckészebb egysége – a 25. dandár – áll szemben. És mégis, Szomália, Spárta, a 100. és 1. dandár fokozatosan kiszorítja.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 939
113
Én nem gondolnám, hogy ATACMS rakétát kapnának de persze ez nem jelent semmit.
Na akkor már ketten vagyunk ezzel így. De, annyit jelent hogy TE sem gondolod hogy megőrültek az amcsik, s ennek pl. örülök, ha nem vagyok ezzel a véleményemmel egyedül.

Ahogy írtam, azt gondolom hogy az ATACMS az a tápláléklánc végét jelentené, előbb próbálnának meg felszerelni 3 ukrán nehéz dandárt M1A2-vel, mint hogy taktika ballisztikus rakétákat dobáljanak át abba a konfliktusba, ami miatt Kissinger is hangot adott annak, hogy simán lehet belesodródnak egy olyanba, amit igazából nem akarhatnak.

Fogalmazzunk úgy, kikúrt mód szomorú lenne ha ekkora faszságot csinálnának. Még a HIMARS átadása is én azt gondolom eléggé vörös vonal közeli lenne, reálisan valami M270/M26 rakétákkal lehet itt TALÁN gondolkozni, amire nem szalad úgy tele a fasza hirtelen az oroszoknak, hogy lesz belőle kb. instant kurva nagy eszkaláció...
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 467
19 016
113
Felvételek kerültek elő a Nemzeti Front harcosainak "agymosásában" részt vevő azovi fogoly kihallgatásáról
Vera Belousova tegnap 21:53-kor
FORRÁS
Azt állítja, hogy csak történelemórákat adott nekik
Vladislav Tutchak egy "azovi politikai instruktor", aki az Azov nemzeti zászlóalj (Oroszországban betiltott) harcosainak "kiképzésében" vett részt. Elmondása szerint az óráin nem volt ideológiai irányultság - csak a világ és Ukrajna hadtörténetéről szóló előadások voltak, amelyeket humanitárius képzésnek és a "kritikus gondolkodás" képességének elsajátításának nevez.

"Nem, a cél az volt, hogy előadást tartsak a világ és Ukrajna hadtörténelméről" - válaszolja Tutcsák arra a kérdésre, hogy részt vett-e az Azovszkij "átdöfésében".

Tutchak emellett tagadja, hogy az "azovi emberek" részt vettek volna a mariupoli civilek tömeges meggyilkolásában és eltemetésében. Azt is mondja, hogy nincs miért bűntudatot éreznie.



Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
Ebben a fogolytáborban akkora a kegyetlenség, hogy a fickó frissen jött a fodrásztól... :D
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 939
113
ld sokadszorra Vietnamot. De lehetne hozni még pár példát a hidegháborúból.
Megy fullban a proxy war és nincs direkt konfrontáció. Najó néha a valóságban a Vietnámi Migekben szovjet pilóták ültek....
Figyelj, háttal ülsz a lovon!

Vietnamban SZÓ sem volt egy olyan helyzetről, hogy mondjuk az USA elbukta 3 déli megyéjét, Texasban betiltják az angolt, kicsit terrorizálják/öldöklik 8 évig a latinó kormány támogatásával a tesók a BrownPride nevében az ottmaradt redneck jelentős számú kisebbségét, mikor ezt a maradék USA megunja, és bemennek, orosz tanácsadók/önkéntesek egy háborúval felérő KÜLÖNLEGES KATONAI MŰVELETBEN és kapnak az oroszoktól ISZKANDERT, amivel akár elérhetik milliós amerikai városok, vagy épp kritikus infrastruktúrák, atomerőművek, olajfinomítók, esetleg a Csendes Óceáni flotta központjának területét.

Fordítva éppen ez lenne a helyet, ez ha tetszik ha nem, egy tű pontos analógia.

Szóval ébredj már fel, ez KURVÁRA NEM VIETNAM, itt az egyik ország a katonai atomhatalmak közül közvetlenül háborúzik a SAJÁT volt területén, a SAJÁT kisebbségét védve úgy, hogy a kérdésben szereplő fegyverrendszer a SAJÁT hátországát veszélyeztetné.

Ilyen még nem volt SOHA egyetlen szuper atomhatalommal kapcsolatban sem. Tény, tessék elfogadni, hogy ez kurvára nem vicc!
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
Tegnap esti helyzet.

Frissítés az elmúlt napról
Harkivi Front. Május 29-én harcok folytak Dergacsi közelében, amikor az ukrán fegyveres erők megpróbálták ellentámadni az újonnan elfoglalt állásainkat. De keményen visszaverték őket, és Jurij Podoljaka harkivi szemlélő szerint a harkivi kórházak tele vannak sebesült katonákkal.

Izyum front. Liman ismét vörös, már véglegesen, holnap ott várják a civileknek szánt humanitárius segélyt. A lakott területet azonban még mindig kaotikusan lövi az ellenség, és a környező erdőkben is folytatódnak a harcok - vannak összecsapások. Eközben a jelentések szerint heves ágyúzás zajlik a Velyka Kamyshevakától Szvjatogorszkig tartó vonalon, és már a Raigorodok megközelítésekor is lövéseket lehet hallani. Ez a következő erődítmény, azon túl pedig Szlavjanszk, ahol a hatóságok evakuálásra szólítják fel a lakosokat.

Luhanszki Front. Túlzás nélkül a legaktívabb a frontok közül. Folytatódik Kamyshevakha ostroma - mint különtudósítónk az LNR Nemzeti Frontra hivatkozva jelenti, a terület 40%-a már ellenőrzés alatt áll. Zsolnán továbbra is tart, de az AFU egy nagy csoportosulása görcsösen szorong, a bekerítőgyűrű még nem zárt.

Donyecki front. Nincs jelentős változás. Avdejevka közelében a tüzérség és a repülés keményen dolgozott, Krasznogorovka (egy Avdejevka melletti falu, nem város) közelében sikeres támadást jegyeztek fel, de a településeket nem ostromolták meg. Mint megjegyezték, a nyolcéves védelmi vonal mellett az orosz erők itt az AFU egyik legharcképesebb egységével, a 25. dandárral állnak szemben. És mégis, fokozatosan kiszorul a Szomália, a Spárta, a 100. és az 1. brigád is.

Déli front. Itt ma, a tegnapi, Davydov településnél történt csetepaté nyomán információs háború zajlott. Az ukrán Telegram-csatornákon felbukkantak olyan állítások, hogy a "zakhisnyikok" már kilenc kilométerrel előttünk, Bruskinszkojéig áttörtek. De forrásaink szerint, amelyeknek nincs okunk nem hinni, a zsaruk egész hőstette ott ért véget, ahol elkezdődött - a Davydov-fürdőnél, az inguleti átkelőnél. A harckocsicsoportot gyorsan a tűz zsákjába vették, az ukrán egységek elmenekültek, hátrahagyva felszerelésüket. A Beriszlav elleni tervezett támadást meghiúsították.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
A donyecki frontról szóló részt a DeepL félrefordította: ott a 25.-et szorítja ki a Szomália, a Spárta, a 100. és az 1. brigád.

Szerk: grigorij3 megelőzött :)
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 218
4 571
113
SAJÁT volt területén,
Amiről 1994-ben önként és dalolva lemondott.
Az én szememben az egyedüli elfogadható érvük az orosz kisebbség helyzetének alakulása miatti beavatkozás, ahhoz mérten kell(ene) a speciális katonai műveleteket végezni.
Nincs hidegháború-végi status quo visszaállítás, az anakronizmus, mintha ma az angolok, vagy a franciák indítanának harcot egykori gyarmatbirodalmuk/vélt vagy valós érdekszférájuk megváltozása okán, elmenve az atom-ütőkártyával való fenyegetésig.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Bocs de én inkább Görgeyt meg Klapkát tartom hősnek nem pedig Kossuthot. És van az a helyzet mikor le kell tenni a fegyvert.

Harcászati szintén talán.De stratégiai szintén soha!
A ruszki esetében ez különösen igaz. A ruszki a saját veszteségein mérhető a sikert.
Ha léteznek a fegyvert, akkor győzelemnek tudnak eladni az eddigi eredményt. Ha nem, folytatják még hónapokig, a ruszki annyira meggyengül, hogy hosszú évekig nem tud újabb háborút indítani.
És ez a cél. Ne tudja fenyegetni a térséget.

Fontos, hogy Putyler felfogja: katonai erő alkalmazása nem lehet sikeres, mert nem éri meg a hatalmas emberi, anyagi, gazdasági, társadalmi áldozat.

Ebben a háborúban a veszteség alapú hadviselés dominál.
A ruszki próbálkozik persze a hatasalapú eszközökkel (PSYOPS), ezért megy a bomlasztás, nácizás. És ezért vannak ilyen ostoba üzenetek, hogy adják fél.
A védő szempontjából sikeres a háború, hiszen Putyler a legtöbb célját már feladta. Már csak Donbaszért küzd.
De az is csak nagy veszteségekkel, lassan lehet meg. Közben szorul a húrok a nyakán.

A megszállt területeket csak béke esetén tudná megtartani. Ahhoz viszont valamit adni kell cserébe, hogy békét kössenek.
Mit fog adni a békéért?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Minimum hipotetikus a kérdés, mert mi nem gyilkolászunk nálunk élő,őshonos kisebbséget, szóval butaságot kérdeztél.
Katonaként nincs lehetőséged eldönteni, hogy hol az igazság. Nagy baj lenne, ha véleménye alapján kibújhatna a katona a feladat végrehajtása alól.

A katona védi az országot. Erre tesz esküt. Mindegy, hogy ki tört be az országba fegyverrel. Mindegy, hogy milyen indokkal.
Ha nem harcol, elárulja a hazáját.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 939
113
Amiről 1994-ben önként és dalolva lemondott.
Az én szememben az egyedüli elfogadható érvük az orosz kisebbség helyzetének alakulása miatti beavatkozás, ahhoz mérten kell(ene) a speciális katonai műveleteket végezni.
Nincs hidegháború-végi status quo visszaállítás, az anakronizmus, mintha ma az angolok, vagy a franciák indítanának harcot egykori gyarmatbirodalmuk/vélt vagy valós érdekszférájuk megváltozása okán, elmenve az atom-ütőkártyával való fenyegetésig.
Egyet értek, a háború szar, volt Budapesti Memorandum (amit egyébként kb. MINDENKI felrúgott valahol, NEM az oroszok egyedül a szerződésszegők), béke kell és kiegyezés.

DE!

Ez a múlt, az USA megígérte hogy nem terjeszkedik bele az oroszok pofájába a NATO, leszarták a szóbeli megegyezést/ígéretüket, közben szétbaszták a világot a 30 év alatt amíg olyan erőfölényben voltak, hogy azt csinálhatták amit csak akartak. Nem éltek, hanem VISSZAÉLTEK a történelmi lehetőséggel. Ez egy olyan embernek mint aki IMÁDTAM azt az USA-t, ami a '80 évekig volt, fáj. Haragszom rájuk érte! Lehettek volna VALÓBAN a szabad világ vezetője, de elbaszták, megrészegültek a saját hatalmuktól :(.

Az ukránokat is sajnálom azért ami most történik, de ők sem szentek, + EXTRA hülyék hogy hittek 2014 ben és azóta is a negédes szirén hangoknak. Valamint nem lett volna kötelező kibaszni a kisebbségeikkel, pláne nem kormányzatilag minimum félrenézni - de inkább támogatni - az oroszokkal való kegyetlenkedéseket. Nem grál lovagok ők sem, nincs fekete - fehér, jó - rossz oldal!

Az oroszokkal kapcsolatban is leírtam, agresszorok, sajnálom hogy háború van, be is néztek sok mindent, tuti van Patyomkin jelenség, Putyin sem a régi már, DE: amit írtam, nem mentegetve őket, MEGÉRTEM hogy mit miért csinálnak! Egyszerűen ez tényleg ami történt a Müncheni biztonsági konferencián felrakva az i-re a pontot, Nekik vörös vonal volt! Lehet ezen sápítozni, ezt kb. az Ő helyzetükbe behelyettesítve SENKI nem hagyta volna az atomhatalmak közül. Ennyi.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Megvédik? Kitől?
Az országuk? Az országuk próbálja épp kiverni onnan a nyugat által agymosott hülyéket és nácikat.
Az ukránok is oroszok, mi mások lennének? Az orosz a gyüjtő fogalom ott, amibe beletartozik a fehérorosz, kisorosz és a nagyorosz.
Ezt a hülye Sztálin b@szta el az erőszakos ukranizálással. Neked lehet furcsa, de a SZU első évtizedeiben az ukrán SZSZK-ban erőszakos ukranizáció volt. Aki kisorosznak tekintette, nevezte magát, az kapott a pofájára. 1917-ben alig 3 millióan beszéltek hoholul.

Between 1923 and 1933 the Ukrainian proportion of the population of Kharkiv, at the time the capital of Soviet Ukraine, increased from 38% to 50%. Similar increases occurred in other cities, from 27.1% to 42.1% in Kiev, from 16% to 48% in Dnipropetrovsk, from 16% to 48% in Odessa, and from 7% to 31% in Luhansk.[14]

Similarly expansive was an increase in Ukrainian language publishing and the overall flourishing of Ukrainian cultural life. As of 1931 out of 88 theatres in Ukraine, 66 were Ukrainian, 12 were Jewish (Yiddish) and 9 were Russian. The number of Ukrainian newspapers, which almost did not exist in 1922, had reached 373 out of 426, while only 3 all-republican large newspapers remained Russian. Of 118 magazines, 89 were Ukrainian. Ukrainization of book-publishing reached 83%


Ezt hasonlítsd össze a 2012-es, azaz a 'szabad, szuverén' ukrajna alatti adatokkal:

A 2012 study showed that:[73]

  • on the radio, 3.4% of songs were in Ukrainian while 60% were in Russian
  • over 60% of newspapers, 83% of journals and 87% of books were in Russian
  • 28% of TV programs were in Ukrainian, even on state-owned channels
Internet 2008-as adatok:
Russian is by far the preferred language on websites in Ukraine (80.1%), followed by English (10.1%), then Ukrainian (9.5%). The Russian language version of Wikipedia is five times more popular within Ukraine than the Ukrainian one, with these numbers matching those for the 2008 Gallup poll cited above (in which 83% of Ukrainians preferred to take the survey in Russian and 17% in Ukrainian.)[80]

While government organizations are required to have their websites in Ukrainian, Ukrainian usage of the Internet is mostly in the Russian language. According to DomainTyper, the top ranking .ua domains are google.com.ua, yandex.ua, ex.ua and i.ua, all of which use the Russian language as default.[81] According to 2013 UIA research, four of the five most popular websites (aside from Google) in Ukraine were Russian or Russophone: those are Vkontakte, Mail.ru, Yandex, and Odnoklassniki.


Magyarul ha az ukrajnai keleti szlávokat magára hagyták volna, akkor szép lassan maguktól is azzá váltak volna, amik: oroszokká.
Így majd most ehhez kell egy háború, pár évtized, néhány átnevelő tábor, meg a bunkócska te drága :D

Hát Putyler kútra el igazán. Most fejezi be a Sztálin hülyeségét.
Ez a háború kovácsolja nemzetté az ukránt.
Ezek már soha az életben nem lesznek oroszok.
Ennyi esze volt, a becsvágya, az elbaltázott háború legnagyobb eredménye ez. Ráadásul az ukrán most lesz csak igazán szélsőségeket hajlamos. A vérengzések vérengzéseket eredményeznek, tehát a maradék Ukrajnában is etnikai tisztogatás ok várhatók. Nagyon sok ruszkit, vagy oroszul beszélőt fognak elüldözni.
Ezzel Putyler megint tökön lőtte magát, mert pár év múlva nem lesz oka Harkovot, Odesszát támadni.
Nem lesznek ott már ruszkik.

Jól össze hozta a balfasz.
;)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Azért érdekes lenne ha végigjárnád a mostani ukrajna területét, az összes ott élő embert megkérdeznéd a "haza" fogalmáról, és arról is hogy ők mit tesznek "hazáért" valamint mit nyújt a "haza" a megélhetésükért a nemzet továbbépítéséért, furcsa és nem egyértelmű válaszokat is kapnál.

Oka az ukrán történelem igen zavaros évszázadaiban keresendő.

Fel is tehetnénk a kérdést hol van az ukránok valódi és emellett független hazája?
Gondolom erre most ők is keresik a választ, már évek óta, és sokszor külföldön..

Ezt 1918-ban is megteheted volna Magyarországon.
Attól, hogy nem mindenki gondolja ugyanazt, attól még a többség dönti el, hogy mi az a haza. És amíg a többség azt meg is védi, addig az állam, az ország fennmarad.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000