Az erőd elhagyott öreg, kezdesz egyre több marhaságot összehordani !
Meséld már el, hogy a 3 halálos ítélet után ki fog tolongani?
Mit akarnak a kolumbiaiak? Itt nem holmi rosszul felszerelt dzsungellakó gerillák ellen kell bohóckodni, ez nem egy kokainos buzizsúr, itt a Russzkaja Armija áll a másik oldalon! De persze, meg lehet próbálni, csak nehogy a végén modern fegyvereket és egyéb támogatást kapjanak azok a marxista gerillák
Khm. Bár alapvetően Yoda nálam ignore-on van, de a kolumbiai katonákról mondanék pár szót, tekintve hogy 18 hónapot töltöttem el egy kolumbiai zászlóaljjal egy bázison, meg sokat voltam velük kapcsolatban, pár dolgot azért itt leírnék, mert sztem nagyon nem vagy képben.
Az átlag kolumbiai katona kb 160 cm magas és felerészben indián. A nagyjuk elképesztő szegénységből jön, nem ritka a 10 feletti gyerek. Bevonulnak, aztán kiképzést követően mennek a dzsungelbe. Aki aláírja a 25 évet, az 10 év után házat kap, 25 év után nyugdíj. Amikor kint voltam, akkor 400 dodót keresett egy soros havonta.
Cserében végtelen harc a kokainbárók, a gerillák, a bűnözők és a terroristák ellen. Akikkel lehúztam szolgálatot kb 1 éven, meg utána 6 hónapon át, azok közül az egyik Lancero volt, valami ranger csapat. Mutatta a hasát, ejtőernyővel dobták le a kokain ültetvényre és a zsoldosok már a levegőben megsorozták.
A másik SF alakulatban volt, 156 cm magasan, 17 testvére volt, aból 11 lány még otthon, az egész zsoldját hazaadta a szüleinek. Az ő élete a kiképzést követő pár ( egyidős volt velem, 7. évet volt akkor már a seregben) évben úgy nézett ki, hogy 1 hónap dzsungel és 3 hónap hátország. Mutogatta a sebeit, volt hogy mentek a dzsungelben, aztán repeszgránátot basztak közéjük, ő megúszta. Kitüntetésként válogatták be békefenntartónak.
Akit kivittek békefenntartónak, az mind ölt már, és kiemelt jutalomként volt ott 1 évig. A 400 dodós hazai fizetés mellett kaptak még 400 dodót. Elképesztő fegyelem volt kint, megbecsülték magukat. De a történetek amit elmondtak, azok alapján kb ha azt mondták hogy ölsz, akkor öltek, nem volt kegyelem egyik oldalról sem.
Olyan szinten szarják le az ellenség életét, amire szavak nincsenek. Egyszerű, félig irástudatlan fél indián-fél latino katonák. És ott ők a dzsungelben gyalogosan járőröznek, meg kézifegyverekkel harcolnak.
Ezeket a "kokainos babazsúr" meg "bohóckodás" szavakat lehet elfelejteni. Rengeteg sebesülttel, sok veszteséggel, rengeteg dzsungelszolgálattal jár egy kolumbiai veterán 25 éves szolgálata.
Ezt csak azért irtam, mert nagyon degradálóan írtál egy alapvetően rohadt kemény bandáról.
Amúgy sztem az ukrán meg a ruszki oldal is az, de ne fitymáljunk már másokat, akik nem 3 hónapja harcolnak a saját országukon belül, hanem már évtizedek óta.