[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113
Oroszokról azt olvastam napi 70-80.000 tüzérségi lövedéket lőnek ki, mellette jön még amit a harckocsik, légierő dobál + aknavetők és társaik.
Már volt aki azon örömködött, hogy az orosz ipar nem fogja bírni a heti 500.000 lövedéket, erre tájékoztatták őket, hogy még 80-as évekbeli készleteket málházzák kifele.

Viszont ha Ukrajna kifogyott az sokat elmond az orosz taktikai csapások valódi hatásáról.
Ha csak az ukrán lőszerraktárakat veszem alapul (a szovjet korszakban építették és az oroszt is), akkor iszonyatos mennyiségű lőszer lehet felhalmozva orosz területen. Lényegesen több raktárat feltételezek Oroszországban mint Ukrajnában Tüzérségi lőszerből és szabadesésű bombákból nem hiszem hogy hamar kifogynának.
Az ukrán raktárakat azért emlegettem, mert ami 2018-ben felrobbant ott 70000 t lőszer volt.
https://www.origo.hu/nagyvilag/20181010-minden-loszerraktarat-elvizsgalnak-ukrajnaban.html

2017, ez sem lehetett kicsi
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
Mert megérdemlik:

„Vjacseszlav Vologyin, az Állami Duma elnöke kijelentette, hogy az ukrán nacionalisták halálbüntetése megérdemelt büntetés. A halálbüntetés az Állami Duma elnöke, Vjacseszlav Vologyin szerint jól megérdemelt büntetés azon ukrán nacionalisták számára, akik civilek ellen bűncselekményeket követnek el. Miután az Állami Duma megvitatta az Oroszországi Föderáció és a DNR törvényeinek harmonizációját, Vologyin a jelenlegi „háborús körülmények közötti” normákról beszélt, amelyeket a Donyecki Népköztársaságban alkalmaznak. Vagyis a halálbüntetésről. „Aki civilekre lövésre ad parancsot, és aki ezt teljesíti, annak meg kell értenie, hogy bűncselekményt követnek el, és ezért a számonkérés a lehető legszigorúbb lesz. A halálbüntetés az a büntetés, amelyet ezek a fasiszták megérdemelnek” – írta Vologyin a Telegram csatornáján. Megemlítette, hogy az ukrán nacionalisták szinte naponta ágyúznak civileket és civil infrastruktúrát. Ártatlan emberek halnak meg és súlyosan megsérülnek repeszek és lövedékek alatt. Korábban a DNR-ben a bíróság halálra ítélt három külföldi zsoldost, akik a kijevi rezsim oldalán harcoltak. Bebizonyosodott két angol és egy marokkói bűnössége, akik a mariupoli csata során estek fogságba.”

https://news-front.info/2022/06/15/...nnoe-nakazanie-dlja-ukrainskih-nacionalistov/
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 726
3 828
113
Nem csápoltam a szankcióknak.
Csak realitásokat figyelembe kell venni, gyorsan alkamazkodni hozzá, különben jön a nagy pofon.

1 dolog valóban zavar. Sokan a magyar nemzeti oldalon Putyin seggéből nem tudnak kijönni. Sajnos már meghaltak az 56-osok, a 45-ösök meg még régebben, igy nem tudnak mesélni a hősi szovjet/orosz hadseregről.
Tartsatok ki!!! Megyünk. Tartsatok ki!!!

Valamiért ez jutott az eszembe.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 866
91 380
113
A 18asok és 20asok is, meg a 67esek, meg a 66osok, meg a 15ösök, meg a 90esek, meg a ... ... ... ...
amikor nem a szovjet/orosz, hanem az általad naponta 3szor körbeszopott nyugatiak jöttek volna erre terjeszteni a demokráciát.
Nem tudom mennyire tűnt fel de általában kiröhögni szeretem a Nyugatot is. Ugyanezt teszem Putyinnal, csak sokak szemében ez szentségtörés. Pedig nem sok különbség van az USA és Oroszország közt. Ugyanúgy eltaposnak minket ha útban vagxunk, ugyanúgy a vezetőjének már nyugdíjas éveit kellene töltenie és nem országot vezetnie.. Csak Putyin eddig jobb szellemi állapotban volt.

Most hogy Mariupolban, Harkovban meg Kelet - Ukrajnában úgy menti meg az orosz nemzettársait, hogy többet megölt mint az ukrán nácik, hát gratulálni tudok csak. Ez az igazi orosz népírtás, épp Putyin vezeti.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 673
8 603
113
A telex nem propaganda?:)
A telexen bőven olvasni arról is hogy milyen nehéz az ukránok helyzete és a telex nem az ukrán kormány irányítása alatt áll. Ilyesmit az "oroszok az igazság oldalán"-ról nem mondhatunk el. Legfeljebb azt lehet mondani hogy elfogult a telex.
Szegénykém! Kevesebb sorospropagandát kellene olvasnod! Kapnak a nyugattól úgy kétszáz löveget (önjáró és vontatott), amivel párhuzamosan a saját vagy kétezer exszovjet lövegük kifogy a keleti lőszerből. Az ukrán tüzérség éppen elveszti kapacitása kilencven százalékát! Nagyon szarul állnak az ukránok és ez csak drasztikusan romlani fog, az egyetlen előnyük, hogy az orosz katonák meg már nem akarnak harcolni. Az egyetlen aprócska ukrán előny az lehet, hogy a beérkező pár dandárnyi új erejüket tudják majd egy-egy kritikusa fronton (szerintem Herszonnál vagy Melitopolnál) átütő erejű támadásra koncentrálni egy rövid időre az ott állomásozó, addigra mégleharcoltabb, mégdemoralizáltabb orosz zhcs-k ellen. Aztán nagyjából ennyi lesz ez a háború a két fél kimerülése miatt, amiből az ukránoké lesz a katasztrofális a technika tekintetében (az embereiket, ha máshogy nem akkor a neonáci záróosztagokkal még harcra tudnák kapacitálni), az oroszoké csak a súlyos az emberanyag tekintetében (a technika, a lőszer és az üzemanyag még meglenne).
Meglátjuk majd. Amerikának ez aprópénz és cserébe két legyet üthet egy csapásra. Először is rendezi az orosz kérdést, másodszor pedig olyan üzenetet küld Kínának amiből érteni fognak. Kína sokkal megfontoltabb mint Oroszország.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 673
8 603
113
Szeverodonyeck mai drónfelvételen:

Jól látható, hogy az ukrán fasiszták itt is az "élő pajzs" taktikát alkalmazták és a lakótelepi házak közé vették be magukat.

Ilyen problémájuk nem lenne az oroszoknak, ha a saját országukba lennének és nem megint más országával akarnák bővíteni a birodalmukat.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Nem csápoltam a szankcióknak.
Csak realitásokat figyelembe kell venni, gyorsan alkamazkodni hozzá, különben jön a nagy pofon.

1 dolog valóban zavar. Sokan a magyar nemzeti oldalon Putyin seggéből nem tudnak kijönni. Sajnos már meghaltak az 56-osok, a 45-ösök meg még régebben, igy nem tudnak mesélni a hősi szovjet/orosz hadseregről.
A hoholok az ellenségeink, még szép hogy tapsolok hozzá, ha kipicsázzák őket :)
Azért figyelmedbe ajánlanám, hogy 1945 amennyire én emlékszem 1941 következménye volt, szvsz házhoz mentünk a pofonért. És igen, tudom hogy nem volt választásunk, de ez a történteken nem változtat.
1956 pedig Jalta következménye volt, amikor is az általatok úgy körbeszopkodott nyugat úgy adta Sztálin elvtársnak gebinbe egész Kelet Európát, hogy öröm volt nézni. Megjegyezném azt is, hogy Nagy Imréék emlékezete is azért olyan veretes, mert sosem jött el az Ő országuk. Annyiban különbözött párttársaitól, hogy mártírt csináltak belőle, de egyébként pont ugyanolyan kommancs volt mint a többi ;)
 

snakeye

Active Member
2010. április 27.
134
173
43
Szeverodonyeck mai drónfelvételen:

Jól látható, hogy az ukrán fasiszták itt is az "élő pajzs" taktikát alkalmazták és a lakótelepi házak közé vették be magukat.

nem lehetne csak annyit írni, hogy az ukrán erők? miért kell fasisztázni? Ott vagy ismersz egyet is személyesen? Honnan tudod, hogy melyik milyen eszmét követ? Csak nyomod fullba az orosz propot. Egyébként nézd meg minden európai országban a szélsőjobbos vezetők vannak jóban az oroszokkal, akkor ki is a fasiszta vagy a fasisztabarát? Az hogy ki és hova rakja az eszközeit, hát a másik oldal se különb , az meg megint egy másik dolog, hogy még mindig a második VH-s szinten vannak. Nulla preciziós csapásméréssel! Most jöhetnek az anyázások. Köszönöm.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113
Szeverodonyeck mai drónfelvételen:

Jól látható, hogy az ukrán fasiszták itt is az "élő pajzs" taktikát alkalmazták és a lakótelepi házak közé vették be magukat.


Nincs ebben semmi kivetnivaló, szerintem. Ha erdőben lennének akkor fa alatt lenne a pozíció, de egy városharcban a házak között fognak tüzelőállást foglalni. Mindkét fél így tesz. Láttam videót arról hogy orosz 2S4 a házak közül lő. Nyilván az ukránok ezt többször teszik mert ők védekeznek, meg azután jól mutat a CNN-en, hogy a gaz oroszok lövik a lakóházakat. A civil lakosság jelenléte a harci övezetben már más kérdés.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Ilyen problémájuk nem lenne az oroszoknak, ha a saját országukba lennének és nem megint más országával akarnák bővíteni a birodalmukat.
Ukrajnában 10 millió Orosz él.Pogromokak csináltak a náci ukránok,és kétséged se legyen,hogy te is akkorát kapnál egy azovos nácitól,hogy körbetekeredne a fejed mint a bagolynak mert mertél Magyar nyelven megszólalni.Ez járjon az agyadban amikor ezt a gané népséget véded.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Akarod mondani
aEwe5GN_460s.jpg
Hatalmas :D
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 140
33 439
113
Nincs ebben semmi kivetnivaló, szerintem. Ha erdőben lennének akkor fa alatt lenne a pozíció, de egy városharcban a házak között fognak tüzelőállást foglalni. Mindkét fél így tesz. Láttam videót arról hogy orosz 2S4 a házak közül lő. Nyilván az ukránok ezt többször teszik mert ők védekeznek, meg azután jól mutat a CNN-en, hogy a gaz oroszok lövik a lakóházakat. A civil lakosság jelenléte a harci övezetben már más kérdés.
de nézz nyugodtan utánna a többi magyar városnak hogy is zajlott ez egy világégésbe...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 792
30 363
113

Lassan aktuális lesz:

26ea722d5e1c5eb4f9be8c4e1a694cab20c190bc.jpeg

A gonosz Putyin fehyverként használja a gázt. :D
Putykó utolsó lapja.

https://ahazapartja.hu/wp-content/uploads/2021/05/image.jpeg