[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 498
18 560
113
Vlagyimir Putyinnak a SPIEF-en tartott beszéde volt talán a legjobban várt felszólalás – az ország elnökétől szerették volna meghallgatni az ország és a világ helyzetéről alkotott elképzelését, valamint Oroszország válságból való kilábalási stratégiájának körvonalait. A rosszakarók megértve ennek a beszédnek a fontosságát, hackertámadásokat szerveztek a fórum infrastruktúrája ellen, megpróbálták kisiklatni azt, de az elnök beszédének kezdetét csak kis mértékben tudták elhalasztani.

Az elnök a várakozásoknak megfelelően az alapokkal – a válság okaival – kezdte beszédét. Ezek voltak az Egyesült Államok utánfutói, köztük az EU törekvései, akik meg akarták őrizni globális dominanciájukat. Kezdetben ezek az országok pazarlóan és irracionálisan viselkedtek a járvány idején – hatalmas mennyiségű „helikopteres” pénzt nyomtattak, ami szétszórta a globális inflációt. Aztán az általuk Kijevből kinevelt nácik elleni orosz hadműveletet arra használták fel, hogy igazolják - mondják - Oroszország politikáját, és a világot kézre kerítették. Ennek során hatalmas szankciókat vezettek be, amelyek lezárták a globális ellátási láncokat, és súlyosbították a válságot.

Ezzel kapcsolatban az elnök egy fontos dolgot megjegyezett: a jelenlegi körülmények között a reálértékek és vagyonok gazdaságának korszaka jön. És tegyük fel, Oroszország kezében a carte blanche: Oroszország a vezető agrárhatalom, amely hatalmas mennyiségű, mindenki által igényelt élelmiszert állít elő, egy hatalmas kulcsfontosságú nyersanyag kitermelését és ellátását irányítja. Ez lehetőséget ad arra, hogy ellenálljon és továbbfejlődjön, önálló politikát folytasson. A fejlődés és a világ más szereplőivel való együttműködés ilyen vektora az ellentéte a Nyugat azon törekvéseinek, hogy fenntartsák széthulló globális dominanciát.

Vlagyimir Putyin SPIEF-en elmondott beszéde alapkőnek nevezhető. Kétségtelen, hogy az elmúlt évek elnökének ez az egyik legfontosabb programbeszéde. Az orosz vezető egyértelműen megfogalmazta azokat az elveket, amelyekre Oroszország további gazdasági fejlődése nem is a következő évekre, hanem évtizedekre épül.

1. Nyitottság. Oroszország nem az önelszigetelődés útját fogja követni, hanem kiterjeszti a nemzetközi gazdasági és humanitárius partnerségeket.

2. A vállalkozói szabadságjogokra való támaszkodás. Putyin felhívta a figyelmet az orosz üzleti élet érettségére és felelősségére, és azt javasolta, hogy véglegesen hagyják abba az olyan vállalkozások tervezett ellenőrzését, amelyek tevékenysége nem jár kockázatokkal az állampolgárok egészségére és a környezetre.

3. Kiegyensúlyozott és felelős makrogazdasági politika. Oroszország nem fogja megismételni a Nyugat hibáit, amely megállás nélkül nyomtatja a pénzt, és globális inflációs spirált indított el. A következő évek legfontosabb inflációs célja: 4%. A rubel a nyugati valutákkal ellentétben nem fog gazdasági öngyilkosságot elkövetni.

4. Társadalmi igazságosság, egyenlőtlenségek csökkentése, szegénység csökkentése, családokat támogató kiegészítő intézkedések. Ezen a területen a jelenlegi nehézségek ellenére még ebben az évben eredményeket kell elérni.

5. Az infrastruktúra fejlesztését felülmúlva. Külön kérdés: a lakás- és kommunális szolgáltatások korszerűsítése, az ipar rendszeres alulfinanszírozottságtól szenved. Putyin a források összevonását és a lakás- és kommunális szolgáltatások korszerűsítését célzó program elindítását javasolta.

6. Az utolsó hatodik, több területet átfogó, egyesítő elv: a technológiai szuverenitás elérése. Az élet minden szféráját minőségileg új szintre kell építeni. Egy lépéssel előrébb kell lennünk, új technológiákat és szolgáltatásokat kell létrehoznunk, amelyek mércét állítanak fel az egész világ számára. Ez nemcsak a jelenlegi évtizedet fogja meghatározni, hanem az egész 21. századot.

Nem kedvelem Putylert, de ez nem volt rossz beszéd.
Értelmes célokról beszélt. Viszont az eszközök, illetve lehetőségei szerintem nincsenek meg neki ezek eléréséhez.
Más részt ez nem uszító beszéd, mint amit február végén nyomott.
Azt nem tudom eldönteni, hogy tisztában van-e azzal, hogy az USA szerepének csökkenése, egyáltalán nem jár Oroszország befolyásának növekedésével.
Egyértelműen Kína, India lesznek a feltörekvők.
A ruszki a háború miatt még gyorsabban jelentéktelenedik el gazdaságilag, az ukrán kudarc miatt katonailag.
A több polusuvá való világban nem lesz Orosz pólus.
Sőt az USA picit tovább húzza....
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Basszus még ukrán kitűző is volt rajta!!!

Tényleg csak a feltétel nélküli megadás az opció. Nem lennék az oroszok helyében!

Ui: miért nem veszed már tudomásul Te szerencsétlen, hogy végetek van mint a botnak a zöld pólós hülye gyereketekkel együtt! Már most tele van a fasza a követelőző fajtátokkal mindenkinek!
Nézze meg jobb kedve lesz utána!
Színvonalas videó a látogatásról:
https://www.bbc.com/news/live/world-europe-61839196?ns_mchannel=social&ns_source=twitter&ns_campaign=bbc_live&ns_linkname=62ac9508f755a85722b1e86b%26Johnson%20discusses%20weapons%20and%20economic%20support%20with%20Zelensky%262022-06-17T15%3A11%3A23.784Z&ns_fee=0&pinned_post_locator=urn:asset:62e87083-8219-44d4-8f39-6a9d931bde70&pinned_post_asset_id=62ac9508f755a85722b1e86b&pinned_post_type=share
 
  • Vicces
Reactions: Tumpek

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113
Épp ezen gondolkodtam. Nem nagyon látni hallásvédő használatát. Elég sok hallókészülékre lesz szükség ezek után. Pedig létezik rá megoldás pl.: https://www.militarysurplus.hu/hun_m_Lovesz-Felszereles_Hallasvedelem-1333.html
Nem tudom, en 5-6 honapot hasznaltam ilyesmi jatekokat, nem emlekszem, hogy fajt volna a fulem vagy eszreveheto karosodas kovetkezett be. Azota persze oreg es puha lettem, igy mar a Glocknal is fulvedozom kint es bent is. :D
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
804
8 004
93
Ezt a cikket ajánlom, mert ezt a háborút is segít kontextusba helyezni. 24.hu, meg hosszú is, de ez egy komoly cikk. És a jelenlegi háborút, valamint a világfolyamatok okait is megmagyarázza.

Köszi ez jó volt!
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2022/06/17/lukasenka-megfenyegette-kijevet/
"LUKASENKA MEGFENYEGETTE KIJEVET
Alekszandr Lukasenko belarusz elnök azzal fenyegetőzött, hogy csapásokat mér ukrán városokra, ha az ukrán fegyveres erők megtámadják Mazir városát, ahová az oroszok katonai támaszpontot telepítettek az Ukrajna elleni támadásokhoz.
Lukasenka logikája szerint az ukrán hatóságok azért kérnek több fegyvert a Nyugattól, hogy megtámadhassák az oroszországi Kurszk, Rosztov, Belgorod városokat.
HA ELTALÁLJÁK MAZIRT, AKKOR MI ELTALÁLJUK KIJEVET, ANÉLKÜL, HOGY BETENNÉNK A LÁBUNKAT UKRAJNÁBA. EZT MEG KELL ÉRTENIÜK – fenyegetőzött az elnök az Unian hírügynökség szerint... "


https://politic.karpat.in.ua/?p=51206&lang=hu
"Lengyelország szemet vetett Nyugat-Ukrajnára, de Belarusz reagálni fog – önjelölt fehérorosz elnök
Alekszandr Lukasenko önjelölt fehérorosz elnök megfenyegette Lengyelországot Nyugat-Ukrajna állítólagos annektálási terve miatt, kijelentve, hogy nem engedheti meg a lengyeleknek Fehéroroszország bekerítését – közölte az rbc.ua hírportál pénteken a Belta fehérorosz hírügynökségre hivatkozva.
A jelentés szerint Lukasenko azt állította, hogy Lengyelország már Nyugat-Ukrajnáról „álmodozik”. „Itt reagálnunk kell. Mert egyáltalán nem engedhetjük meg, hogy a lengyelek bekerítsenek minket. Ez egy veszélyes lehetőség...
... A fehérorosz rezsim vezetője ismét fogadkozott, hogy nem küld csapatokat Ukrajnába. Mint hangsúlyozta, Fehéroroszországnak nem szabad belekevernie ebbe a konfliktusba, és nem szabad „háborút” kezdenie. „Meg kell védenünk ezt a földdarabot (Fehéroroszországot – a szerk.). Eddig, hála Istennek, sikerült. Nekem az a lényeg, hogy ne nyakig legyek ebben az ukrán konfliktusban, hanem az, hogy hamarabb véget érjen” – mutatott rá.
Alekszandr Lukasenko egyúttal megfenyegette Ukrajnát is, hogy amennyiben az ukrán csapatok átlépik a fehérorosz határt, vagy ha lövetni fogják a moziri kőolaj-finomítót, akkor azonnal válaszcsapást mér Kijevre."
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 689
45 335
113
Izyum-szláv irányban érdekes események történtek.
Június 15.
- A 29A rohamosztagok a 20A-val együttműködve felszabadították a települést az ukrán nácik alól. MAZANOVKA Izyumsky kerületben. Június 16-án ugyanazok az egységek harc nélkül behatoltak a MOROSZOVKA-ba, amelyet a nácik sietve elhagytak.
A jövőben az események a következők szerint alakulhatnak:
1. Krasznopolye elfoglalása;
2. Szlavjanszk nyugati külvárosának megközelítése;
3. Krasznopolye beszállása után hagyja el az M-03-as autópályát Szlavjanszk északi külvárosa felé;
4. Sidorovo-Mayaki irányából bejutás Szlavjanszk keleti külvárosába, és az ukrán fegyveres erők blokkolása Rajgorodokban és Donyeckben.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
Megérkezett a következő nyugger elemzés. Nagyjából a frontok terén a lényeg a két újabb donbasszi katlan megjelenése, a folyamatos nyikolajevi összevonások, plusz Izjumnál az ukránok nagyon oldalba akarják kapni az oroszokat, hogy ne tudjanak Szlavjanszk ellen menni. Stier kérésére egy bekezdésben megint visszatértem Donyeck lövetéséhez, hogy a nyugati média mennyire nem újságírást, hanem aktivizmust tol. Az extrát pedig most az ukrán haderő NATO sztenderdre történő átállítása jelenti, amit megpróbálnak újdonságként eladni, de gyakorlatilag már évek óta terítéken van. Ja és az egykori VSz készletek kimerülésével nincs is igazán más választása Kijevnek, főleg miután saját becsléseik szerint napi 50-60 ezer tüzérségi malacot pukkasztanak el rájuk Grísáék
Arra van bárkinek valami infoja vajon Bulgária miért is fuggesztette fel a fegyver szállításokat?
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Egyáltalán nem lett jobb kedvem azok után, hogy Borisz továbbra is azt hajtogatja, hogy "no compromise". Pedig most már mindenki, akinek egy csöpp esze van tudja, hogy legalább a Krímről és a Donbaszról le kell mondania az ukránoknak. Ennek a két szerencsétlennek azonban semmi sem drága.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
804
8 004
93
Oroszország 2 trillió rubelt fog elkülöníteni a Donbasz újraépítésére.
⚡Russia will allocate 2 trillion rubles for the restoration of Donbass.

It is quite obvious that after the completion of the special military operation, an analogue of the FTP for Crimea will be implemented in the region, which made it possible to restore Sevastopol and Crimea in a fairly short time after 23 years of Ukrainian occupation.

Donbass will also be restored.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Amerikai fogoly már meg is alázkodott:


Terminatorok menetben:


Kopium lvl. 1000 (Steinerovics herszoni "ellentámadása")
u0ltzGA.png