[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
601
7 218
93
"Szóbeli ígéretet nem ismer sem a nemzetközi jog, sem a diplomácia."
Mert te azt mondtad? Szép is lenne, ha a diplomáciában nem létezne a szóbeli ígéret :)

"Nem is ígértek semmit Gorbacsavnak. Azért állítanak ilyet, hogy megmagyarázzák tetteiket."
Hazudsz! Der Spiegel is lehozta a dokumentumokat, rengeteg diplomáciai távirat, memo tanúskodik erről mind amerikai, mind német, brit, francia részről.
De korábban be lett téve a Panorámának az a 30 évvel ezelőtti része, ahol Zbigniew Brzezinski maga mondja Sugár Andrásnak, hogy szó nincs a NATO bővítéséről, hát ugyan ki ellen akarnánk mi belépni a NATO-ba?

"A Jelcin tanácsadók CIA fizetési listáját bemutathatnád, ha szerinted tény. Ha nem, akkor csak kitaláció, szintén a ruszkik saját bűneik mentegetése érdekében."
Igen, az ilyen fizetési listák azok nyilvánosak. Alexander Ruszkoj és Jegor Gajdar a két legismertebb, a többi névvel kapcsolatban fordulj Ruszlan Haszbulatovhoz. Amerikától úgyis merőben szokatlan ez: Szu-csi Mianmarban, Szakállas Vili Grúziában stb stb.

"A ruszki nem ért el semmilyen iraki kivonulást 1990-ben. Ez történelem hamisítási kísérlet. Hazugság."
Nulla történelmi ismereteid vannak, nulla tájékozatlansággal, de belekiáltod a nagyvilágba, hogy ilyen nem volt. Ezzel szemben a tények: Gorbacsov és Csernajev (erről fogalmad sincs, hogy kicsoda) csak február 23-án 10x beszéltek nyugati vezetőkkel. Folyamatos volt a szovjet diplomáciai próbálkozás a háború megelőzésére. Gorbacsov válságstábol hívott össze januárban. Titkosítás alól feloldott amerikai iratok és Brent Scowcroft memoárja (szintén fogalamd sincs ki ez) szerint az amerikaiak zavaró tényezőnek minősítették Gorbacsov békés rendezésre irányuló próbálkozásait és komolyan aggódtak, hogy Szaddám eleget fog tenni az ENSZ BT határozatának, ami aláássa egy támadás jogalapját. Scowcroft így fogalmazott: "nem engedhetjük meg, hogy Gorbacsov belerondítson az öböl térséget érintő diplomáciánkba vagy a katonai műveleteinkbe egy ilyen kritikus pillanatban". Tarik Aziz február 22-én járt Moszkvában, ahol feltételekkel beleegyezett a kuvaitból történő kivonulásba. Gorbacsov - Csernajev szerint - nem simerte fel, hogy mire megy ki az amerikai játék, hogy a hidegháborús gyakorlat félre lett téve, nem egyenlő félként kezelte már, és a korábbi gyakorlattal ellentétben nem történt konzultáció, az amerikaiak csupán tájékoztatták a szovjet felet, hogy mi lesz. Gorbacsov továbbra is azt hitte, hogy a SZU és az USA egyenlő felek, és hogy az USA és Bush osztja az ő elképzelését egy új, szabályokon alapuló világrendről (ismerős a szöveg? :D). Jeffrey Engel szerint (ezt se tudod kicsoda) "mindkét fél új világrendet akart, de csak az egyik tekintette ennek részéének a katonai erő alkalmazását"

Szóval Tarik Aziz február 22-én Moszkvában Gorbacsov maratoni diplomáciai erőfeszítéseinek eredményeként beleegyezett a kivonulásba. Ez az amerikaiaknak nem tetszett, mert mindnképpen háborút akartak, így február 25-27 között támadást indítottak: A többi már történelem: a halál országútja. A támadás célja nem csupán irak ellen irányult, hanem a SZU/oroszok ellen is. És a samponos tábornok mivel magyarázta utólag? Ezek nem ártatlan emberek voltak, akik egyszerűen haza akartak térni irakba, ez egy csapat erőszaktevő és gyilkos volt, akik végigerőszakolták és lerabolták Kuvait belvárosát és szimplán el akarták hagyni a helyszínt, mielőtt tetten érték őket". De ismerős ez a szar szöveg.

Szóval egy magadfajta félművelt, tájékozatlan propagandistsa ne akarjon már tények nélkül beletoppantani a nagy semmibe és lehazugozni egy nála minden kérdésben jobban tájékozott, nagyobb tudású valakit :)

"A szerb háborúhoz hozzátartoznak a szerbek által elkövetett emberiség ellenes bűnök, népirtások. "
Emberiség elleni bűnök? Olyat legfeljebb az amerikaiak követnek el. Amire te gondolsz, az az emberiesség elleni bűnök. Ennyire kell komolyan venni bármit, amit leírsz. Erkölcsi alapok, ühüm :)
Az albán terroristák, a szervkereskedő maffia, a szerbek elleni atrocitások az smafu.
"Oroszország tehetetlensége, utólagos sértődöttsége a gyengesége ből következik: Nincs, nem volt befolyása azokra az eseményekre."
Lehetett volna, de akkor ma nem írnánk ide.

"A NATO bővítéshez semmi köze a ruszkinak. Az csak az érintett országokra tartozik. SENKI nem ígért semmit a NATO jövőjére vonatkozóan. Minden más csak orosz hoax."
Persze. A Salamon-szigetekre tervezett kínai támaszpont meg csak rájuk, az iráni atomprogram is csak az irániakra, a kubába telepíteni szándékozott szovjet atomrakéták meg csak kubára és a szovjetekre. Többit lásd a fentebbi pont: az egy jól dokumentált, bizonyított tény, hogy a nyugat szóban egyértelmű, írásban kétértelmű (a volt NDK területén túli bővítés következik-e abból, hogy már oda sem telepíthet semmit) garanciákat adott erre.

"A fegyverkorlatozási szerződések lebontásához két hülye kellett. Az egyik Putyin, a másik Trump lett. Hogy zsarolták e Trump -ta ruszkik? "
2001-ben Trump már elnök volt? :D Ilyen 'tudás' mellett hogy mersz egyáltalán hozzászólni és kinyilatkoztatni bármit is.

"A hadszíntéri rakéta védelem esetében az Sz-300V rendszerbe állításával a ruszki tette meg az első lépést az USA ellen! Az amcsi ABM rendszerek csak ezután jöttek (THAAD)."
MEgint fogalmad csin miről beszélsz. Szerény személyedben egy disqus-wikipedia szakos történésszel állunk szemben. Mi köze az Sz-300-nak és a TMD-knek az ABM-hez? Mi köze egy 88-ban hadrendbe állított TMD-nek egy 72-ben megkötött, 97-ben kibővített, majd 2001-ben amerikai részről felmondott egyezményhez?

"A ruszki sportolók az orosz államilag tervezett, szervezett és titkolt DOPPING rendszer miatt lettek diszkrimináva! Ordas nagy hazugság, amit állitasz. Sima hoax ez is."
Persze persze. Kicsit tartsad már Carl Lewis, Armstrong, Marion Jones és Phelps sörét :)

"A Budapestii memorandumot egyetlen ország szegte meg: Oroszország. Belarusszia nem tárgya, nem is értem, miért kevered ide. :D"
Na ez után kéne törölnöd a saját regisztrációdat. Fehéroroszország csak annyira tárgya az egyezménynek, mint Kazahsztán és Ukrajna. Ha azt se tudod, kik egy egyezmény részesei, akkor minek szólsz bele itt bármibe is? 3 teljesen egyforma egyezmény lett aláírva a 3 országra vonatkozóan. 3. pontban szerepel a gazdasági nyomásgyakorlás tiltalma. Ezt az USA 2013-ban felrúgta, mikor politikai nyomásgyakorlás céljából gazdasági szankciókkal sújtotta Fehéroroszországot. (az más kérdés, hogy soha nem volt nemzetközi szerződésnek tekinthető, és AMERIKAI NYOMÁSRA semmilyen granciát nem nyújtott a 3 ország számára.)

"Az ukrán beavatkozás Putyin részéről egy mindkét nép elleni háború. "
Ülj le, egyes!

"Nem Donbassz kell neki, hisz azzal nem sokra megy. Neki egész Ukrajna kellett volna. "
Az egyetlen helyes állítás az irományodban :D ukrajna Oroszország része, az ukránok oroszok.

"Az orosz lakosság elleni terror és a lakosság felfegyverzése egy több éves aknamumka volt részéről. Kellett az ürügy neki a beavatkozáshoz."
Fordítva ülsz a lovon. Ukrán nácik - amerikai nyomásra, amerikai érdekekből, amerikai támogatással - robbantottak ki polgárháborút és folytattak terrort azon ukrajnai oroszok ellen, akik nem tájszólással beszélnek, és képesek felismerni, hogy nekik a helyük az orosz kontinuumban, az orosz államon belül van.


Szóval az egész zagyvaságod tárgyi tévedések és hazugságok egymásra dobált halmaza, tények ismerete nélkül felmondott nyugati propagandaszöveg, annak érdekében, hogy elhazudd az igazságot, ne kelljen szembesülni a valósággal, mentse az USA kizárólagos világhatalmi törekvéseit, és az ennek érdekében elkövetett bűnőket, a gonosz orosz néplelket és oroszország saját érdekérvényesítését okolja a problémakért és kudarcokért.

Vigyáz a tényekkel - néha szembe jönnek, és ilyen számban kivasalnak :D
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 153
113
Kedves Wilson bot!

Ott volt az idezet az hozzaszolas legelejen. De berakom ujra, hogy lasd mit nem vesz eszre az analizalo software-d. Megint panel szoveg, tukorvaddal kiegeszitve, a matematikai kerdest eszre sem vette a korlatolt AI, igy arra nem is valaszolt. Szerintem a Wilson hardwareben lassan le fog fagyni a softwer. Na szoval akkor kiderult, valoban csak hus a femvazon... A hianyolt idezetet ujra berakom az egesz hozzaszolassal, csak hogy fejlodhessen a soft..

Nos, most vettem a faradtsagot es osszekapirgaltam, hogy mi az, amit nalad kifogasolnak a forumtarsak ezzel, marmint a reakcioiddal es tereleseiddel kapcsolatban, vizualizalva ezen a sajat peldan...

1. idezetben grigorij egyetlen helyen hivatkozik rad, megpedig a lengyel benzinszallitasokkal kapcsolatosan a hozzaszolasaban.
2. valaszolsz neki, de csak altalanossagban, panel valaszokkal, akar egy bullshit generatorbol. Sehol nem emlited, hogy nem arra valaszolnal, ami neked van cimezve, es mindenkinek egyertelmu.
3. en erre reagalva felhivom figyelmedet, hogy igenis nem 1x hintetted itt az iget a lengyel uzemanyag szallitasokkal kapcsolatban az ukriknak.
4. ez az erv visszakeresheto, igy most terelsz es azt irod, hogy olyasmire regaltal, amivel kapcsolatban nem lettel megszollitva es ki sem derul ez a hozzaszolasodbol, annyira altalanos.

Neha tenyleg ketelkedem benne, hogy ember vagy, nem pedig hus egy femvazon. :D tegyuk ezt legyszives egyertelmuve, eleg csak egy valasz: mennyi 8 es _ketto ha osszeszamoljuk oket ?

Milyen idézetről is beszélsz ha már így megtaláltál akkor vedd a fáradtságot légy szíves, hogy beidézed ide.

A hozzászólásod többi része pedig több mint nevetséges a számomra:
Mivel ilyen alapon én is ki tudom választani random módon pár hozzászólásodat és mindegyikre azt mondom, hogy nem csinálsz mást csak panel válaszokat puffogtatsz akár egy bullshit generátor,na akkor így már kvittek vagyunk.

A 4, ponttal kapcsolatban pedig fogalmam sincs mire gondolsz bár különösebben nem is érdekel, mert jól láthatóan fogalmad sincs miről volt szó.

most pedig valami erdekes. Egy melyukran kotodesu map-on Zolotoe-i zsak mar nem letezek, azt orosz teruletnek jelzi... :D

https://deepstatemap.live/en#11/48.8514/38.3684
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Alá támasztottam érvekkel az álláspontomat, ha ez neked nem felel meg az nem az én problémám.
Milyen érvvel támasztottad alá, hogy minden egyes hozzászólásommal semmibe vettem a fórum közösségét? Semmilyennel. Nem érzed cikinek az ilyen vádaskodást? Szerintem egyetlen olyan hozzászólást sem találsz tőlem amivel semmibe veszem a fórumközösséget.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Dehogy adtak. A ruszkikat megint ott kapták el ahol nem kellett volna, úgyhogy most a propagandájuk terel. áááá nem, dehogy övék az Orlan. Véletlenül se. Ők sosem sértenének meg légtereket. :rolleyes:
Most tényleg egy elkóborolt Orlan a legnagyobb örömöd? :) A hohol Sztrizs Horvátországig repült… :oops::oops::oops:
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Land lease(kölcsönbérleti szerződés) már meg lett szavazva!Aki akar nézzen ennek utána mit jelent,jelentett a második világháború idején!Innentől kezdve néhány kivételtől eltekíntve az amerikai kormányzat "korlátlanul"elláthatja az Ukránokat!
Texast vagy Alaszkát adják bérbe? :D:D:D
LEND LEASE!!!
De továbbra sem válaszoltál rá, hogy szerinted mennyi a kikonzerválás.
Megjegyzem a Discoveryn volt doku az Abrams felújításáról ;)
Ez abból egy részlet, nem pár napos mutatvány…
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 422
113

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 455
18 688
113
Land lease(kölcsönbérleti szerződés) már meg lett szavazva!Aki akar nézzen ennek utána mit jelent,jelentett a második világháború idején!Innentől kezdve néhány kivételtől eltekíntve az amerikai kormányzat "korlátlanul"elláthatja az Ukránokat!
Lend Lease, nem földbérlet... :D Egyébként küldhetik nyugodtan, legalább kiderül, hogy ez sem wunderwaffe...
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Patrick Lancaster Harkovban:

Brit-hohol gnómunk szerint a hazája meg se próbált tárgyalni az ügyében (halálra ítélték a szentemet):

Ez meg nem tudom volt-e már... A PzH2000-ek ukrán bevetését (tegnap) a hoholoknak sikerült pont a Barbarossza-hadművelet kezdetének évfordulójára időzíteni. Órára pontosan:
És a szrházi németek azon csodálkoznak,hogy miért kapnak kevesebb gázt,az oroszok helyében már a tegnapi nap folyamán teljesen elzártam volna a németek felé irányuló földgázt.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
885
9 994
93
2014-ben azt az ukrán hadsereget elsöpörte volna a 2014-s orosz haderő nagyon rövid idő alatt lerendezték volna a kérdést, nem lettek volna mint most hónapok óta elhúzódó harcok és a nyugat nem támogatta nem tudta volna támogatni Ukrajnát.Nem szabad elfelejteni, hogy a donbaszi szaki köztársaságok orosz támogatással történő kikiáltása és a sikertelen a sikertelen szaki kísérlet a szárazföldi kapcsolat megteremtésére Krím és Oroszország között adott hatalmas lökést az ukrán szélsőjobb megszervezéséhez és állami támogatásához.
Ebben nagyjából egyet is értünk. Azt tegyük hozzá, hogy a szélsőjobb már akkor is nagy számban létezett, de még főleg mint politikai erő és nem felfegyverzett alakulatok szintjén - ez a "fejlődés" egy eredménye volt a katonai pofonnak amit kaptak (ugye a Majdan után még az Index is cikkezett arról hogy miféle erők kerültek hatalomra). És igen, 2014-ben még valóban simán végigmasíroztak volna Ukrajnán az oroszok. Miért nem tették? Tán nem hitték el hogy sem az ENSz, sem Európa nem reagál semmit erre az egészre? Tán vártak arra hogy törvényesen felhatalmazzák őket a népirtás elleni beavatkozásra? Ebbe nem látunk bele, de a jelek alapján elképzelhető forgatókönyv. Lehet nem álltak készen, mert ilyen invázióra csak a világbéke bajnoka, az USA aki non-stop készen áll. Lehet hogy ekkora békát még lenyeltek volna. Igaz az előbbiek mainstream-nek ellentmondanak, mert így nem lehetne orkozni, agresszorkodni, stb. De hát a mainstream legutóbb Donbassz bombázásának elhallgatásával bukott, ismét, sokadszorra.
Ha 2014-ben támadnak, a nyugati világ reakciója hasonló lett volna: az USA már javában előkésztette a terepet, lettek volna szankciók is. Fegyverből adtak volna át kevesebbet, mert már nem lett volna kinek, hova. Katonailag egyszerűbb lett volna, ezt benézték.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Patrick Lancaster Harkovban:

Brit-hohol gnómunk szerint a hazája meg se próbált tárgyalni az ügyében (halálra ítélték a szentemet):

Ez meg nem tudom volt-e már... A PzH2000-ek ukrán bevetését (tegnap) a hoholoknak sikerült pont a Barbarossza-hadművelet kezdetének évfordulójára időzíteni. Órára pontosan:
Szép szimbolika hasonlóan értelmetlenül elégetni ezeket a szép vasakat...azért ilyenkor arra gondolok, hogy egy ilyen árából kb egy falunyi ember egzisztenciális félelmeit lehetne hipp hopp eloszlatni. Ehelyett lesz belőle egy rommá lőtt falu, pár halott és nyomorék, pár parazita meg csinál néhány kokós kurvás partit meg vesz még egy ferrarit. És még rosszabb mint egy világháború mert annak legalább vége ban, de ezek a lokális háborúk végtelenítve mennek.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Hölgyeim! Uraim! 32 és 64 bites Botok!
A napokban közzétett Tűzgyújtási, halászati, vadászati tanfolyam mellé beteszem az Édes Anyanyelvünk tantárgyat is.
ismétlem: "... Kiváló minőségű pattintott kőszerszámok, gyíkbőr saruk, garantáltan sugárzás mentes állatbőrök minden színben és méretben kaphatók! Ugyanitt barlangbelső-berendező szakembereink állnak rendelkezésükre!"
Apokalipszis, most! Kft.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
OFF:
Joghoz nem értesz látom.

Szerződés létrejöhet:
  • Írásbeli megegyezéssel.
  • Szóbeli megegyezéssel (gondolj csak a telefonos szolgáltatókra amikor az ajánlatra csak egy igen-t kell mondanod)
  • Ráutaló magatartással (pl amikor a google azt írja neked, hogy megváltoztatja az ÁFSZ-t és ha te márc 1 után tovább használod a szolgáltatásait azzal elfogadod azt.)

ON:
Ma hallottam, hogy azzal hogy a litvánok blokkolták az orosz vonatokat nemzetközi jogilag blokádot hajtanak végre Oroszország ellen, ami nemzetközi jog szerint háborús bűncselekmény szóval jogilag hadban állnak az oroszokkal. Mivel a vonat OF-ból OF-ba ment így nem vonatkozik rá az EU szankció. Át kell engedni.
Erről valami orosz forrás van, hogy hogyan viszonyulnak ehhez?
Mert ha ez igaz, Litvánia a támadó fél és nuku 5. ciki.
Mutasd már meg, hogy hol van az, hogy blokkolják a vonatokat?
Semmi más nem történt, mint ők is alkalmazzák az EU vonatkozó szankciót, se több, sem kevesebb.
A nem embargós áruk ugyan úgy jönnek-mennek, mint előtte.
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 001
9 976
113
Láthatóan az orosz piacot átveszi a Dongfeng, már 115 autót is eladott!! Az oroszok sokkal jobban szeretik mint a szar Subarut vagy Porschet.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 875
5 107
113
Texast vagy Alaszkát adják bérbe? :D:D:D
LEND LEASE!!!
De továbbra sem válaszoltál rá, hogy szerinted mennyi a kikonzerválás.
Megjegyzem a Discoveryn volt doku az Abrams felújításáról ;)
Ez abból egy részlet, nem pár napos mutatvány…

Texast vagy Alaszkát adják bérbe? :D:D:D
LEND LEASE!!!
De továbbra sem válaszoltál rá, hogy szerinted mennyi a kikonzerválás.
Megjegyzem a Discoveryn volt doku az Abrams felújításáról ;)
Ez abból egy részlet, nem pár napos mutatvány…
Technikai részleteket nem tudom ha valaki akar utánanézhet!Azt se tudom hog ezeket milyen állapotban tárolták le mennyi idő újra üzembe helyezni őket!Mennyi belőlük amit alapból úgy tároltak le hogy minimális előkészületbel harcképesek legyenek!
Texast vagy Alaszkát adják bérbe? :D:D:D
LEND LEASE!!!
De továbbra sem válaszoltál rá, hogy szerinted mennyi a kikonzerválás.
Megjegyzem a Discoveryn volt doku az Abrams felújításáról ;)
Ez abból egy részlet, nem pár napos mutatvány…
Ezen a videón az van hogy újítanak fel egy "leharcolt"abramsat!9000 darabot gyártottak le abramsből de mivel véget ért a hidegháború ezek jelentős részét "konzerválták"elhelyezték tartalékba!Hogy őszinte legyek fogalmam sincs ezek mekkora része milyen állapotban van!De valószínűleg jó állapotban van a nagy részük!Véleményem szerint ezek sokkal jobb állapotban vannak mint az Oroszoknál papíron tartalékban lévő több ezer T72-T80 nagy része!
 
W

Wilson

Guest
Kedves Wilson bot!

Ott volt az idezet az hozzaszolas legelejen. De berakom ujra, hogy lasd mit nem vesz eszre az analizalo software-d. Megint panel szoveg, tukorvaddal kiegeszitve, a matematikai kerdest eszre sem vette a korlatolt AI, igy arra nem is valaszolt. Szerintem a Wilson hardwareben lassan le fog fagyni a softwer. Na szoval akkor kiderult, valoban csak hus a femvazon... A hianyolt idezetet ujra berakom az egesz hozzaszolassal, csak hogy fejlodhessen a soft..
Nem erről a hozzászólásról beszéltem hanem arról amit anno az ukrán üzemanyaghelyzetről írtam, amit te annyira kifogásoltál és ha azt hiszed, hogy ilyen vérpistikés színvonalú hozzászólással bármit is elérsz nálam akkor nagyon tévedsz.
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
FV6m7OAXEAIAG4H
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Ide is berakom, mert nem vicc, csak a kommentek olvasása után erre gondoltam:
Körülbelül, úgy félmillió év múlva a tudósok arról fognak vitatkozni, létezett-e előttük már egy, két, három fejlett földi civilizáció. Vajon találnak valamit utánunk?