[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 613
44 941
113
Már töltöm is a lottót.
A francia CAESAR önjáró lövegekről, Kijev fegyvereiről és Párizs imázsvesztéseiről Összesen 14 francia CAESAR önjáró

tüzérrendszert
szállítottak át Ukrajnába (hivatalosan 18 darabot, de ez nem igaz).

▪️3 egység semmisült meg a Kurakhovo kompozíció elleni légicsapások következtében;
▪️2 darabot nevetséges összegért, ~ 120 ezer dollárért adtak el, és Uralvagonzavod gyomrában vannak;
▪️1 egység semmisült meg az odesszai Kuban szigeten.

A legérdekesebb ebben az egész történetben maga a francia hangulat. Főleg azután, hogy az önjáró fegyverek Oroszországban kötöttek ki. Mert ez nagyon megüti a francia fegyveres erők képét és a helyi katonaság hangulatát.

Mit mondanak francia katonai körökben?

▪️A CAESAR önjáró fegyverek Ukrajnába küldése az őrület egy formája volt: a Kijevbe szállított tüzérségi támasztékokat részben Marokkónak szánták állami szerződések alapján. És egy másik részt eltávolítottak a harci szolgálatból.

▪️A francia fegyveres erők egyes részein az Ukrajnába való átadás után csak egy CAESAR egység maradt.

▪️Ha a CAESAR az orosz fegyveres erők kezébe került, akkor ez a franciák szerint katasztrófa: a kilövők készenlétben vannak. Bár a Caesarokon nincs optika, mint olyan, a tűzvezetési és koordinációs rendszer mindenképpen érdekes.

▪️Hasonló kép nem csak a tüzérségi rendszerekben figyelhető meg: a MANPADS-ek átadása előtt a Mistral-t is kivonták a határon harci szolgálatot teljesítő egységekből, tulajdonképpen saját vonalaikat kitéve.

▪️A jövőben az erőforrásaikat kimerítő, Maliból kivont, ütött-kopott katonai járművek és teherautók átszállítását tervezik: nem nehéz elképzelni, milyen hírnevet rontanak majd a francia romok Franciaország imázsán, amikor az országba kerülnek. Ukrajna.
#Ukrajna #Franciaország
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Azt hiszem robbanoszerek. Nem tudom pontosan hogy van, reg olvastam rola.

Tornado ukran alakulat a kiengedett bortontoltelekekbol all. Hal Isten fogynak.
Ha emlékeim nem csalnak, az antimon triszulfid iniciáló robb. anyagokban és pirotechnikai anyagokban használatos , ezen felül maga az antimon az ólom egyik ötvözőanyaga.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113

Érdekes módon egy igaz mondat is elhagyta a koxos állat szájat. Itt bizony nem Ukrajnáról van szó:
Ezért is gondolom azt, hogy Putyinéknak minél előbb kb teljes ukrajnát el kéne foglalni, vagy nemtudom, mert jelenleg az idő nem Putyinéknak dolgozik. Előbb-utóbb valaki (Oroszo. vagy a nyugat) le fog gyengülni. Azért abban sem vagyok biztos, hogy pl Kína hagyná legyengülni úhymond az oroszokat, mert tudják jól, higy előbb-utóbb ők következnek majd.
De hát ezt biztosan tudják a Kremlben is a szakik, szóval biztosan megvan mindenre a terv, illetve a menetrend.

@Wilson jelentésében az általa kiemelt utolsó 2 mondat annyira röhejes, hogy majdnem kiköptem a sört xD "nem hajlandóak résztvenni" aha, álmodjatok hoholok
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:

  • Massive POW exchange. 144 soldiers returned to Ukraine. 95 are from Azovstal including 45 that are from Azov battalion. WTF ANONS?
  • The kike's minions tried to calm goyim down by saying that women would not be mobilized. Starting October 1, 2022 some women will be indeed enlisted in the army but it relates only to women with (((specific professions)))
  • Lightning hit a still wired bridge near Irpin town. It blew up.
  • Stoltenberg claims that the war will end during negotiations but it must be on Ukrainian terms.
  • The kike's minions promise not to send draft notices via Diya App (it's a pozzed malware that goyim can install here to get (((easier))) access to government services)
  • Syria officially recognized Donbas "republics"
  • Sweden and Finland received official invitations to join NATO
  • Increasing prices in Spain beat 40 y.o record
  • A Russian missile was intercepted in Odessa region
  • Norway to send tree MLRS M270 to Ukraine
  • NATO says that they are ready to discuss Ukraine joining the alliance once the war is won.
  • UN claims that there are 28 reported rape cases in this war
  • British ministry of international affairs claims that negotiations with Russia are possible only after Russia is defeated
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 368
113
Rusich

WaZH3IA.jpg


nmnFgYa.jpg
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Hát igen. Aki egy picit is látta/látja, hogy mi történik, annak egyertelmű volt. Innentől kezdve, aki azt mondja, hogy hát az oroszok kezdték, már hivatalosan is kiröhöghető.
Most akkor ki is az agresszor? :) amúgy birom, hogy ez a stoltenberg majom az ilyen kijelentéseivel konkrétan a felépített ukri propit csapja szét
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
870
4 909
93
cseh adomány

UAV, tüzérségi megfigyelésre
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 772
9 186
113
"

Oroszok Az Igazság Oldalán

❗️A NATO 2014 óta készül az Oroszországgal való konfrontációra – Stoltenberg
t.me
Hát igen. Aki egy picit is látta/látja, hogy mi történik, annak egyertelmű volt. Innentől kezdve, aki azt mondja, hogy hát az oroszok kezdték, már hivatalosan is kiröhöghető.
Most akkor ki is az agresszor? :) amúgy birom, hogy ez a stoltenberg majom az ilyen kijelentéseivel konkrétan a felépített ukri propit csapja szét"


Mikor és hol mondta?

Miben nyilvánult meg az oroszokat ért NATO fenyegetés?
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
680
2 083
93
Azt hiszem robbanoszerek. Nem tudom pontosan hogy van, reg olvastam rola.
Én azt találtam róla, hogy robbanószert lehet csinálni az antimon trikloridból, de amúgy ez egy érdekes fémásvány, aminek bizonyos formái fémek ötvözeteként is használhatóak. Ezért töltény is készülhet belőle, mert az ólmot kifejezetten megerősíti, megkeményíti, de más fémeket is feljavít. "Ritka anyagok egyike, mely fémként olvadékból szilárdulva térfogatnövekedést produkál, ezért öntéskor teljesen hézagmentesen tölti ki az öntőformát."....
Fontos alapanyagnak tűnik.
https://www.britannica.com/science/antimony
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 165
23 402
113
Meszike, tudsz valami konkrétabbat is, vagy csak a süketelés megy mint wilinek? :D Én folyamatosan kapcsolatban vagyok Moszkvában levő ismerősökkel, sem a munkahelyükön sem az élet egyéb területén nem nagyon érzik sem a háborút sem a szankciókat. Miben kellene észrevenniük? Hogy nincs mekikaja? Van helyette más. Hogy nincs Nike cucc? Leszarják. Mi nincs nekik, ami miatt fájnának a "szankciók"?
Itt az EU-ban viszont nincs gáz (leáll a BASF és vele együtt egy csomó beszállító) nincs olaj (az Észak-olasz iparvidék rogyadozik), nincs műtrágya (mi lesz az EU mezőgazdaságával? :D ) stb... Az acéltermékek ára az egekben, nincs épületvas, alig lehet cementet rendelni...
Esetleg megírhatnád, hogy mitől fáj jobban az oroszoknak az Eu szankció, mint egy európainak... :D
De konkrétumokat please, mert wilsoni süketeléssel tele van a padlás... :D
Tevedesben vagy, irom is miert! En magam teljesen jol erzem magam itt Ausztriaban. Nulla problema van, megy a Meki, az utcan jon a Nike, arat az Ikea… boldogsag van! Kikurt jo lesz majd telen begyujtani a Mekis zacskokkal meg szalvetakkal, aztan eloszor a Nike cipoket szorjuk a tuzre, hogy beinduljon vegul majd ratoljuk a szetszedett Ikea butorlapokat. Minden a legf*szabb, igy tovabb! Eljen az Unio, mindenkinek tuti jo!
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
M777-es szépen letalpalva tüzel.
Nekem továbbra sem tetszik az egész szerkezet lengedezése, ez hosszú távon nem vezet jóra. Persze értem hogy így helikopterrel szállítható súlyúvá tudták tenni, de továbbra is azt gondolom, hogy egy ilyen típusú konfliktusba felesleges és drága, mivel itt sima vontatottként használják, legtöbbször hagyományos gránátokkal.
Infláció, munkanélküliség, alkatrészhiány ami hosszú távon további inflációhoz és további munkahelyek megszűnéséhez vezet. Konkrétan a légi közlekedés fenntarthatatlan hosszú távon a szankciók miatt, de még a vasút üzemeltetésével is meg fog gyűlni a bajuk.

A SZU is összeomlott pedig nekik is meg volt mindenük papíron. Oroszországnak annyival jobb a mostani helyzete, hogy lehet még Kína csatlósa.

Szerk.: Jelenleg ugye rohadt magasan vannak az energiaárak, valószínűleg ezért is mert támadást indítani Putyin. Viszont ez nem lesz mindig így és el fog jönni még az idő amikor az oroszok hitelt akarnak majd felvenni, de ez nem lesz túl egyszerű, mivel technikai államcsődben vannak.
Meg fogják oldani, bármennyire is fáj ez neked. MINDENÜK IS VAN!
Lesz mit enni-inni, lesz mivel fűteni, benya is lesz a verdába stb...
Mondjuk való igaz Netflix nem lesz, amiatt lehet beüt a krach :D
Ezeknek is ennyi eszük van, hogy nem kötik le a robbantóhálózatot... pedig elég lenne pár kábelt lekötni ;)
Valami fura véletlen folytán mindig ezek a mérsékelten náczyfaszista alakulatok vannak a legjobban felszerelve hoholisztánban...
SZÁNALOM! Már ne is haragudj, de egy újságírónak nem prejudikálnia kellene. Egy újságírónak inkább a tényekkel kellene foglalkoznia és nem azzal, hogy melyik hülye mivel magyaráz egy olyan eseményt amiről fogalma sincs. Mert az egy dolog, hogy mit itt elaprítjuk egymást, de mindezt névvel cikkben lehozni...
Mondjuk egy Német Szilvikétől mit is várjon az ember? :DAkinek a 444-lakmusz-ceu szentháromság határozza meg az életét az egészen biztosan hiteles...
ezért én kérek elnézést :D
FWXqPSLUAAA8c7F
FWXqPSLUAAA8c7F
FWXqPSLUAAA8c7F