[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Azogos kiakad mert a lakosság már egyre nyíltabban ellenük van:


Ma Erdogan bejelentette, hogy a finn és svéd csatlakozási tárgyalások megkezdéséből nem lesz semmi amíg nem tesznek eleget kurdokkal kapcsolatos vállalásaiknak, többek között politikai menekültek kiadatásának.
Megemlítette, hogy Észak-Makedónia is 20 éve a NATO kapujában van, ha értik amire gondol.


reddites térkép, ezért csonka Oroszország:
C2EIQlW.png
Észak-Macedónia 2020 óta NATO tag... :D Egyébként hol van erre az Erdoganos dologra a forrás? Megjegyzem, hogy a megegyezés a finnekkel és a svédekkel már megtörtént Madridban.
 
  • Tetszik
Reactions: meszike91

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Nem gyűjtögetem a hozzászólásokat és kereső sem vagyok.

Két narratíva ment. Az egyik hogy nem tudunk valamit amit a kreml tud. A másik meg hogy milyen zseniális elterelő manőver volt oda menni Kijevhez.
Tudjuk már mind, hogy véletlenül sincs "kedved" alátámasztani a mondandód. (v.ö. : Szívem most ne, nagyon fáj a fejem!)
Nem véletlenül gondoltak téged szuk... izé csajnak na. :D
A tegnapi youtubeos Toroczkai-Drábik interjú azon része, amit a jutub amúgy cenzutázott volna.
Tartalom:
Miért van most háború
A (nem létező..) áttérhatalom mogotti ideológia
Stb..
Ettől el kell határolódjak! Ez valami alucsákós, összeesküvéselméletes csodabogarak agymenése, ezek azt sem hiszik el, hogy Lee Harvey magányos merénylő volt és sem a warmongerek, sem bizonyos szakszolgálatok nem voltak érintettek az ügyben!
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
370 ezer fős hadereje van tajvannak plusz másfél millió tartalékos!Tajvan jóval korszerűbb fegyverekkel van felszerelve mint az Ukránok ráadásul tajvan jelentős része hegyvidéki,dzsungel "ideális"terep gerilla háborúhoz.Elemzők szerint másfél milliós haderőt kéne mozgósítani Kínának hogy sikerrel járhasson.Véleményem szerint annál több "esze"van Kínának hogy egy ilyen háborút indítson és mindent egy lapra tegyen fel.
1400 millióból csak ki tudnák szorítani azt a 1.5 milliót ! Vagy akár 15 milliót is ! Ha valamiben qrva erős Kína az az emberi erőforrás !
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 952
82 758
113
Azogos kiakad mert a lakosság már egyre nyíltabban ellenük van:


Ma Erdogan bejelentette, hogy a finn és svéd csatlakozási tárgyalások megkezdéséből nem lesz semmi amíg nem tesznek eleget kurdokkal kapcsolatos vállalásaiknak, többek között politikai menekültek kiadatásának.
Megemlítette, hogy Észak-Makedónia is 20 éve a NATO kapujában van, ha értik amire gondol.


reddites térkép, ezért csonka Oroszország:
C2EIQlW.png
Ugye, ugye! Pedig mekkora ujjongás volt a médiában haladár körökből! Mindenki megszólalt, Biden ugyan Svájcot köszöntötte, de egyvalaki nem szólalt meg: Törökország. Se a külügyér, se Erdogan. :D
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 839
65 469
113
Hazaerkezett orosz katonak.


Viszontvalasz.

 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 091
113
https://podiji.karpat.in.ua/?p=87617&lang=hu
"Le akarják engedni az oroszok a zaporizsjai erőmű medencéit
Az oroszok által elfoglalt zaporizsjai atomerőműben leeresztik a hűtőmedencéket, mert szerintük a létesítmény dolgozói fegyvereket rejtettek el a medrükben, ez azonban nukleáris veszélyhez vezethet – figyelmeztetett szerdán az ukrajnai atomerőműveket működtető Enerhoatom állami vállalat.
A zaporizsjai atomerőmű megszállói azzal vádolták meg az ukrán atomtudósokat, hogy fegyvereket tárolnak az erőmű területén. Ennek érdekében több munkást őrizetbe vettek és megkínoztak, hogy beismerjék, vagy inkább megrágalmazzák magukat, hogy állítólag még márciusban valamiféle fegyvert, robbanószert vagy lövedéket dobtak az erőmű hűtőmedencéinek betontálaiba” – idézett az Ukrajinszka Pravda hírportál az Enerhoatomnak a Telegram üzenetküldő alkalmazáson nyilvánosságra hozott közleményéből.
A vállalat hozzátette: ezzel az ürüggyel az erőmű megszállói le akarják üríteni a hűtőmedencéket, hogy ellenőrizzék annak edényeit, és leállítsák az erőművek biztonsági rendszereinek vízellátását biztosító szivattyúkat. Az Enerhoatom hangsúlyozta, hogy ha az atomerőmű hűtés nélkül marad, az veszélyeztetheti a nukleáris biztonságot, különösen meleg időben, amikor a túlmelegedés miatt könnyebben hibásodhatnak meg a berendezések.
A vállalat szerint az sem zárható ki, hogy az oroszok tesznek robbanóanyagot, aknát, vagy bármi hasonlót a betontálakba, és utólag veszélyhelyzet okozásával vádolják meg a munkásokat.
Az Ukrajinszka Pravda emlékeztetett arra, hogy június 16-án tájékoztatták a zaporizsjai atomerőmű szervezeti alosztályainak vezetőit, hogy Oroszország szeptember 1-jétől a Roszatom orosz vállalat irányítása alá kívánja helyezni a nukleáris létesítményt."
Ez az amivel hülyeségből sem kellene szórakozni. Senkinek. Soha.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Észak-Macedónia 2020 óta NATO tag... :D Egyébként hol van erre az Erdoganos dologra a forrás? Megjegyzem, hogy a megegyezés a finnekkel és a svédekkel már megtörtént Madridban.
A csatalkozási szándék elfogadásától volt szó Madridban. Amibe a törökök belementek. Bizomyos feltételekkel, amiket pl a svédek még nem teljesítettek. Ez eddig csak egyfajta memorandum, semki több. Nem azt írták alá a törölöl, hog oké, akkor most nato tagok lehetnek részúlükről is...
Kicsit pontosabban nézz a dolgok után.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ennyit a finn nato tagságról:


In the future, Finland will not classify the Kurdish YPG in northern Syria or the Gülenists as terrorist organizations, unless the European Union makes a joint decision about it.
"If one of their members is guilty of preparing a terrorist act or committing a terrorist act, he is of course subject to the legislation in Finland in these respects," Foreign Minister Pekka Haavisto (Green) told IL in Madrid how Finland interprets the diplomatic declaration.
"Countries follow their own legislation", Haavisto emphasized.
In Erdoğan's reality TV show, it became clear that Turkey interprets the declaration in the opposite way.
On the main stage of the media center of the summit, the president demands the extradition of dozens of people from Finland and Sweden.
So nothing more than raising your hand and making determined eye contact with Erdoğan.


Member the Zelensky letter that Indonesian president allegedly handed to Putin?
It raised hell in Ukraine as Ukrainians suspect that Zelensky is giving signals to Putin that he is ready for talks.
Now presidents office assures everyone that there was no letter and that everything is fake. (Even tho Indonesian president personally said that he handed the message)
Lmao, let's humiliate the G20 host by basically calling him a liar


Ukrán kórházi beszámolók szerint az összes elengedett azogos egy életre megnyomorodott, a regulárisok/kényszer sorozottak csak könnyebb sérüléseket szenvedtek.
A fenti levéllel együtt úgy néz Zselés részéről ez a csere egy gesztus volt, mivel ők csupa magas rangú katonát adtak át.


s2F8Xvh.jpg
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Gyanús nekem a Fekete tenger környéke. Az oroszok leléptek a Kígyó szigetről, a románok pedig megpartizánkodták az ukrán búzás vonatot. Te, a románok már átálltak az oroszokhoz?

Szimplán ennyire trágya a román vasút, békeidőben ~50-nel mennek a tehervonatok (nálunk 80-100), most a nagy meleg miatt sok helyen 25-re korlátozták, mert annyira szar az egész sínhálózat.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
⚡Kijev számára "túl korai" előőrsöt létrehozni a Zmeiny-szigeten - mondta Natalja Gumenjuk, az ukrán védelmi minisztérium "Dél" műveleti parancsnoksága biztonsági és védelmi erőinek sajtóközpontjának vezetője. "Figyelnünk kell a viselkedésüket (az Orosz Fegyveres Erők - a szerk.) a hajók csoportosítása és más erők alkalmazása tekintetében. Túl korai lenne előőrsöt kialakítani a Zmeiny-szigeten" - mondta Gumenyuk a CNN-nek adott interjújában. "Erőink még nem szálltak partra a szigeten" - mondta.
--
Ezzel el is ismerték, hogy sokat nem mentek azzal, hogy most övék a kígyó sziget. Csak annyit, hogy most megfordult a kocka (ahogy valaki írta már itt korábban), amit eddig az oroszok kaptak, azt most a hoholok fogják
--
Nagy-Britanniában féltek az új orosz rakéta példátlan erejétől.

A Nyugatnak el kell ismernie Vlagyimir Putyin orosz elnök helyességét a Sarmat interkontinentális ballisztikus rakéta erejéről tett nyilatkozatában - írja a Mirror brit kiadása.

Putyin korábban azt mondta, hogy a stratégiai rakétarendszer célja az ország biztonságának és védelmi képességének megerősítése, hogy azok, akik megpróbálnák fenyegetni Oroszországot, "kétszer is meggondolják". Azt is hozzátette, hogy a "Sarmat" analógjai hosszú ideig nem lesznek a világon. "Ebben az esetben az elnök szavai nagyon közel állnak az igazsághoz" - állapította meg a kiadvány.

Tom Moore, az amerikai szenátus külügyi bizottságának volt vezető tagja a kiadványnak adott interjúban azt mondta, hogy az ilyen fegyverek "különleges technológiai összetettségük miatt komoly veszélyt jelentenek az Egyesült Királyságra és az Egyesült Államokra".
--
A britek rájöttek, hogy a Sarmat nem játék. (Ez lehet inkább a Sarmat topicba jobban illene, de na..)
(Fun fact: volt az orosz köztevében egy öreg, aki már kimondta, hogy az UK-val 1 darab Sarmat végezne.
--
A hírek szerint az indonéz elnök moszkvai látogatása során átadta Putyinnak Zelenszkij levelét. A levél tartalmát nem hozták nyilvánosságra. De nem valószínű, hogy van benne valami, ami megállíthatja az ukrajnai háborút, hiszen Zelenszkij teljesen tárgytalan ebben a kérdésben, az Egyesült Államok pedig már világossá tette, hogy nem fogják megállítani a háborút - ellenkezőleg, minden lehetséges módon demonstrálnak

Levelezget a zselé, mint általános iskolábana srácok a lányokkal.
--
Ukrik kapják az áldást az égből:
--
Nikolaev is kapott megint csomagot:
Folytassam?:D
:D:D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 370
45 694
113
Ennyit a finn nato tagságról:







Ukrán kórházi beszámolók szerint az összes elengedett azogos egy életre megnyomorodott, a regulárisok/kényszer sorozottak csak könnyebb sérüléseket szenvedtek.
A fenti levéllel együtt úgy néz Zselés részéről ez a csere egy gesztus volt, mivel ők csupa magas rangú katonát adtak át.


s2F8Xvh.jpg
Én egyet nem értek: hogyan lehet úgy megszövegezni egy egyezményt, hogy így is úgy is lehessen értelmezni. Jogászok hada szövegezi, jogászok hada ellenőrzi. Vagy az volt a cél, hogy Törökország ne ratifikálja a két ország felvételét a NATO-ba?