[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 796
14 298
113
Nem Mariupolra gondoltam. Az ukrán stratégia egy ideje már az hogy a végsőkig kitartanak, mert kell az idő a nyugati fegyverek megérkezéséig. E miatt kisebb egységek be lettek kerítve, de a fő erőkkel mindig ki tudtak vonulni.
Hmm vagyis jön a "Rugalmas elszakadás" (Lohol a hohol)
Majd a következő jelmondat " Kitartás a végsőkig"
Ezeket már mind ismerjük a II. Vh-ból
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113

Eleg csak a kepet megnezni. Nagyon messze vagyok a realitasoktol ha szerintem valahogy igy fog vegzodni? Vagyis hogy az oroszok elemennek a folyoig? 1 eves a video amugy.
Elképzelhető, hogy ennyinél megállnak, de szerintem délen el akarnak menni Transznyisztráig, akkor viszont a folyótól nyugatra a lehető legrövidebb határvonalra kell törekedniük, tehát Odessza mellé Kirovograd is kelleni fog. De ezt csak innen a fotelből mondom :)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Ez a gyors elfoglalás azt jelenti, hogy az ukránok kifulladtak vagy azt, hogy elhúztak onnan, mert az eddigi taktika miszerint haggyák magukat bedarálni szar volt annak akit bedaráltak? Ha az első, akkor a továbbiakban az orosz sereg haladási sebessége a konvojok békeidőbeli sebességével fog megegyszeni, ha a második, akkor az ukránok taktikát váltottak és lehet ha új nyugati parancsnokok is jöttek az új fegyverekkel.
Ne becsüld alá többek közt az
-Ukránok demoralizálódását.
- Az orosz tüzérség többek közt sokkhatását.
-A kényszer besorozattak aluklépzettségét (ha nem voltak egyáltalán katonák, akkor is csak 7-20 nap, ha voltak akkor egyből front vonal), márpedig azzal pótolják az elsővonalbeli harcedzett egységek veszteségeit is... A
- Az Ukrán nehéztechnika, lőszer, utánpótlás kimerülését hiányát, egyáltalán a logisztika nagyrészt ellehetetlenülését.

Mindeközben az orosz utánpótlás, logisztika, stratégia, és nem utolsó sorban a politikai elhatározás rendbenlevőnek látszik. És úgy néz ki, kapnak viszonylag folyamatosan új és friss csapatokat is.

Ettől függetlenül csak tippelhetünk mi fog történni...
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 157
113

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 157
113
"Archív felvételek arról, ahogy az Akhmat különleges erők katonái megrohamozzák Metelkino falut néhány nappal ezelőtt"


FWsBkGAWAAMvWf5
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
Telegramról, ha valakinek gondja lenne a reddittel:

Mi történt a nyakonlőtt (?) katonát kihúzni próbálóval? Mi gyulladt ki rajta?

5 percnyi full nyomor a videó amúgy.
Ha az oroszok rendesen csinálnák a psyopot, ezt most elküldenék minden ukrán háztartásba. Volt még az a gránáthajigálós-lövészárkos, esetleg azzal együtt :(
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
Telegramról, ha valakinek gondja lenne a reddittel:

Mi történt a nyakonlőtt (?) katonát kihúzni próbálóval? Mi gyulladt ki rajta?

5 percnyi full nyomor a videó amúgy.
Ha az oroszok rendesen csinálnák a psyopot, ezt most elküldenék minden ukrán háztartásba. Volt még az a gránáthajigálós-lövészárkos, esetleg azzal együtt :(
Gondolom eltaláltak rajta valamit, ami kigyulladt ettől. Nem értek hozzá, mivel nem voltam katona, de gondolom a rádió zárlatot kaphat, vagy akár egy füstgránát is kigyulladhat gyanítom, vagy ilyesmi.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 927
41 059
113
Tegnap esti összefoglaló.

Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe július 2-án este​

Szergej Storozsev ma 01:32-kor


Az elmúlt nap aktuális adatai
A Severodonetsk-Lysichansk hadművelet a végéhez ért. Az orosz hősről, Akhmat-Hadzsi Kadirovról elnevezett különleges rendőrezred és a Matvej Platovról elnevezett 6. kozák ezred katonáit emelték fel . A győzelem zászlaja az adminisztrációs épületben.
A fő kérdés most az, hogy az ukrán fegyveres erők hány hadereje vonulhatott vissza Szeverszkbe tűz alatt, és hány maradt Liszicsanszkban. Egy dolog világos, hogy mindenki, aki megmarad, vagy elpusztul, vagy fogságba esik. Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma közölte hogy három ukrán zászlóalj az elmúlt nap során állományának több mint 50%-át elveszítette Verhnekamenka és Zolotarevka térségében. Várja a támadás kezdetét Severskbe és Soledarba.

Az elmúlt napi helyzet a frontokon:
Donyeck front:
Az RF fegyveres erőket felmentették Klinovoe, Artemovsk előtt. Négy MLRS szakaszt találtak el Novoluganszkoje, Zselannoye, Berdychi és Vozdvizhenka térségében, ahonnan az ukrán fegyveres erők a DPR településeit lőtték.
Déli front:
A Zaporozhye régióban, a Melitopol melletti Akimovka faluban a fegyveresek egy újabb terrortámadás – gránátvetőből élelmiszerrel lőttek egy tehervonatot.
Kalibráció:
Az orosz légierő megtámadta az ukrán hadsereg katonai-stratégiai létesítményeit Harkovban és Pavlogradban.
Érkezés:
A repülés során az ukrán fegyveres erők megtámadták Liszicsanszkot a Tochka-U-val. Az ukrán fél megtámadta Jaszinovataja városát is.
A világban:
Lengyelország egyszerű lakosai az úgynevezett "Dmowski-menetre" indultak Varsó központjában, követelve a hatóságoktól, hogy helyreállítsák a rendet és "elsöprik" az Ukrajnából érkező menekülteket városokból és tartományokból. Az eseményt a helyi média már a várakozásoknak megfelelően oroszbarátnak nevezte, ugyanis ukránellenes jelszavak hangzottak el rajta.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 819
30 423
113
Nemtudom mennyire igaz ez a hír..
Azért eléggé érezhető, hogy bármikor beugorhatnak ők is a buliba. Nem gyenge mozgósítás van arrafelé a határ mentén.
Ha pedig úgy nézzük, hogy Putyinék nem állnak meg a donbasz/odessza bevétele után (ami szerintem elég valószínű), akkor kijev bevételénél jól jön az északi segítség. Meg persze nyugat-hohol-nál is.
Azért az egy kicsit erős szerintem, hogy "be akar vonulni".. ki akarna csak úgy..
A lengyel támadásra/bevonulásra tartalékolnak.
Szerencsétlenek... Szomorú ezt látni. Értelmetlen szenvedés. Meg kellett volna adniuk magukat.