[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 788
113
Nem szoktam csúnyán beszélni, de: most sikítófrászt kaptam.

Weber: el kell osztani az EU-ba érkező földgázt - rendkívüli EU-csúcsot kell tartani​


Mint mondta, a tagországok állam-, illetve kormányfőit összefogó Európai Tanácsnak még júliusban rendkívüli ülést kell tartania, amelyen előkészítik az EU „vészhelyzeti ellátását” őszre és télre. Feltétlenül dönteni kell a „kötelező érvényű energiaszolidaritásról” – húzta alá a német politikus, kifejtve: el kell kerülni a koronavírus-világjárvány első szakaszában kialakult „zűrzavart”, amikor mindenki lezárta a határokat és „Európa kudarcot vallott”. A járvány elejét jellemző hektikus válságkezelés helyett előrelátóan kell dolgozni, fel kell készülni, „kötelező érvényű mechanizmusokat” kell kidolgozni a tározókban lévő földgáz „szolidáris” felhasználásáról, hogy „ne mindenki csak magával törődjön” – mondta Manfred Weber.

Ezeknek a mechanizmusoknak működniük kell ősszel, amikor igazán komolyra fordulnak a dolgok

– jelentette ki az EU jobbközép pártjait összefogó EPP vezetője.

A politikus szerint a rendkívüli uniós csúcson „a gáz méltányos elosztását célzó kötelező intézkedésekről” kell dönteni. A közösség területén működő gáztározókat közösen kell üzemeltetni, mert elfogadhatatlan lenne, hogy a „szerencsés” tagországok feltöltött tározókkal, mások pedig energiahiánnyal sújtva vágnának neki az őszi–téli időszaknak. A beszerzést is közösen kell intézni, hiszen csökkennének a fogyasztói árak, ha az EU tagjai együtt vásárolnának földgázt – mondta Manfred Weber. Arra a felvetésre, hogy az EU-s szerződések alapján mindez nem tűnik könnyen megvalósíthatónak, rámutatott, hogy az unió működését szabályozó lisszaboni szerződés valóban csak korlátozott hatásköröket biztosít az energiaágazatban, de ez így volt a koronavírus-világjárvány esetében is, és az EU mégis közösen szerezte be a vakcinákat.

Hozzátette, hogy át kell alakítani az EU-t, mert nincs felkészülve a jelenkor „viharaira”, megpróbáltatásaira.

Arról is szólt, hogy a kül- és biztonságpolitikában szakítani kell a teljes egyetértésen alapuló döntéshozatallal.

“ELEGEM VAN ABBÓL, HOGY ORBÁN VIKTORTÓL FÜGGÜNK KÜLPOLITIKAI KÉRDÉSEKBEN VAGY AZ UNIÓS OLAJEMBARGÓ ÜGYÉBEN” – MONDTA A BAJOR KERESZTÉNYSZOCIÁLIS UNIÓ (CSU) POLITIKUSA.


Ez valóban nem normális. Ha Orbán Viktor nem vétózna, mit osztana el ez a világ marhája!
"A lónak a f@szát!" (by Hadházy) :oops::)
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 790
12 120
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 890
113

Ukrajna bejelentette, hogy vesztettek, feladták Liszicsanszkot​


Súlyos harcok után az ukrán védők kénytelenek voltak elhagyni állásaikat Liszicsanszkban – jelentette be vasárnap este az ukrán vezérkar. Ez azt jelenti, hogy a kelet-ukrajnai szakadárok és az orosz hadsereg egységei közös erővel elfoglalták a kelet-ukrajnai Luhanszk megye teljes területét.

 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Működésben a sufnituning




Csak tudnám mi lett azzal a sok mellénnyel akit nyugatról kaptak?
Darkweben pár száz dollárért árulják..

Az Ukrán Fegyveres Erők egy nappal később elismerték a kijáratot Lisicsanszkból.
Ezt az ukrán hadsereg parancsnoksága közölte.
"A város elhagyásáról azért döntöttek, hogy elkerüljék a bekerítést" - áll a jelentésben.
Az alkotóktól: "nem visszavonultak, hanem előnyösebb pozíciókat foglaltak el" és "nem megadás, hanem evakuálás".
--
Kis fun, estére:
❓- A brit királyi hadsereg Twitter profilját feltörték és az NFTs csalások népszerűsítésére használták percekkel ezelőtt
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 678
34 565
113
Az a kerdes hogy mibol nincs meg eleg darabszam nekik ami alapjan kezdodhet a reverse engineering.

Gondolom Kina is "megtekintene" ezeket az eszkozoket.
Van azoknak sokkal jobb, nem fogják azt a dögöt lemásolni.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113

London nem bír magával..

A lefoglalt szó lehet, hogy egy kicsit erős..
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 043
5 488
113

Kreml: Minden követelésünket el kell fogadniuk, ha békét akarnak

Ukrajnának minden követelésüket jóvá kell hagynia, amikor a tárgyalások folytatódnak – ezt mondta Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő a Rosszija-1 adásában.
Úgy fogalmazott: szerinte csökkent az igény az iránt, hogy békés úton rendezzék az ukrajnai konfliktust, de„ előbb-utóbb a józan észnek diadalmaskodnia kell”, akkor pedig Ukrajnának vissza kell térnie a tárgyalóasztalhoz és „ismét meg kell érteniük, hogy mik Moszkva feltételei”,.
Le kell ülniük az asztalhoz és el kell fogadniuk ezeket. És utána egyszerűen csak hivatalossá kell tenniük azt a dokumentumot, amelyről sok szempontból nézve már megegyeztünk
– mondta Peszkov.
A szóvivő arról is beszélt, hogy szerinte a nyugati államok „a háború folytatására tették fel lapjaikat ” és ezért nem engedik meg Ukrajnának, hogy a békéről tárgyaljanak velük. Ezen kívül szót ejtett arról, hogy szerinte az európai államok vezetői nem a saját nemzetük érdeke szerint cselekszenek, és „a nyugati kollektívának ” rendelik alá magukat.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 902
113

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 780
26 881
113
Én egyébként az ukránok helyében megpróbálnam húzni az időt, látszólag belemennek az oroszok követeléseibe, persze legyen a krim meg a donbasz orosz, kezdjük meg a tárgyalásokat, de persze azonnali tuzszunettel. Aztán a tárgyalásokon huznám az időt, hogy közben beerkezzen a nyugati technika, aztán meg azt mondanám, hogy sajnos elakadtak a tárgyalások. Most napi ezer embert veszítenek, ha egy hónapig elhuzzak a tuzszunetet, akkor az 30 ezer ember, még sok értékes idő.
És Minszk II után hinni is fognak. Hogyne. Nem, Moszkva már nem hisz a könnyeknek.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Erről is lesz videó állítólag, M109 ? Valaki PzH 2000-nek írja
C6vbzZf.jpg
TUwh1olZFVs.jpg


Az orosz hadsereg kezébe került a Nyugat által Ukrajnába küldött PzH 2000 önjáró tarackok egyike – írja a Bild című német lap. Egy önjáró tüzérségi löveget találtak el a Donbászban. Ironikus, hogy a kiadvány jelzi: az önjáró fegyvereket egy elfogott német gránátvetőről lőtték le, amelyet Berlin is Kijevbe szállított. A Bild azt írja, hogy ezt a PzH 2000-et, amelyet a világ legdrágább és legkorszerűbb technológiájának tartanak, már az orosz hadsereg is tanulmányozza.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Lehet tudni, hogy milyen erők vannak Szeverszkben, vagy egyáltalán készülnek-e védekezni az ukránok? Mert ha a térségből érkező híreknek csak a fele igaz, akkor sztem nem lesz ott semmi komolyabb ellenállás. (Volt térkép, amely szerint a 128-asokat oda vonták vissza Liman-ból...)
Készülni készülnek de , hogy sikerül e náluk ezt sose tudni !
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and GI83

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Én egyébként az ukránok helyében megpróbálnam húzni az időt, látszólag belemennek az oroszok követeléseibe, persze legyen a krim meg a donbasz orosz, kezdjük meg a tárgyalásokat, de persze azonnali tuzszunettel. Aztán a tárgyalásokon huznám az időt, hogy közben beerkezzen a nyugati technika, aztán meg azt mondanám, hogy sajnos elakadtak a tárgyalások. Most napi ezer embert veszítenek, ha egy hónapig elhuzzak a tuzszunetet, akkor az 30 ezer ember, még sok értékes idő.
És csak te vagy helikopter mindenki más hülye ? Szun-Ce alap következtetése : Sose becsüld alá az ellenfeledet / ellenségedet ! Te most a komplett Orosz vezetést hülyézted/idiótáztad le ! Most komolyan ezt viccnek szántad ügye ? LOL