[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
879
4 952
93
Viszik a törökmézet, nagy a keletje.

291755008_394822315821773_4485734881659370404_n.png
hmm hmm
állítólag Magyarország területén keresztül nem vihetnek semmi halálosat ... állítólag?
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 284
37 224
113

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
  1. Felejtsd már el, nem Ukrajna harcol, az ukrán emberek 99%-ának a fasz kivan az egésszel, szarnak a zsidó színészre meg az amerikai érdekekre - élni szeretnének. Az van ott, aki nem tudott elmenekülni valami okból. A nacionalista réteg elvérzett eddig a frontokon meg az Azovstalban (és éppen reszelik a maradékot a sitten), aki még van, csak élni szeretne. Szenvednek lassan fél éve, és jövőképük az halál a fronton ahová elhurcolnak (hamarosan NŐKET bazdmeg!!), ha pedig nyernek valahogy az eddigi nyomor és elképzelhetetlen korrupció többszöröse.
  2. Az USA leszopná magát instant, ha Kína lenne olyan hülye és nekimenne Tajvannak, mert lerendezhetnék őket, jelenlegi erejükkel még menne. És Kína is tudja ezt nagyon jól. Amíg nincsenek olyan fölényben, ami ezt garantálja, nem adják meg ezt az ajándékot - az pedig 2050 magassága még szerintük is. Hacsak... hacsak valami rejtélyes nyomásra ki nem kiáltják a tajvaniak a függetlenségüket, pont ezért...
  3. "A NATO Oo. riválisa, ergo teljesen logikus az, amit Ukrajna támogatásával tesz." - az ugye megvan, hogy akkor ez innentől visszafelé is megy majd full nyíltan? Az USA/NATO következő háborúja bárki ellen most nem egy kényelmes lenyomás lesz, hanem az egész orosz (és kínai) támogatás ott lesz az ellenállóknak? Nem lesz kényelmes Afganisztán, hanem ontják a fegyvertől a hírszerzési adatokig mindent az ellenállónak, mintha nem lenne holnap? ÉK mögé instant beállnak Kína mellé, ahogy Iránnak sem kell innentől aggódnia, konstant A-50 coverage lenne a Kaszpi tenger felett és állandó ellátmány mindenből, stb... A nyugat most teljesen elvágta magát az elmúlt 30 év nyugis háborúitól, mert instant ugyanezt fogják eljátszani velük, mint most ők Ukrajnában - és nem olyan rejtettvisszafogott módon, mint eddig, hanem full nyíltan. Mert megtehetik immár... mit kapnak? Szankciókat?



És megint fehér emberek ölik egymást, miközben az összes barna szaporodik megállás nélkül, nyugati pénzen.
Jövőkép...
Apropó, még valami: a NATO már hivatalosan is kijelentette Madridban, hogy Oo. fenyegetés a Szövetség számára. Értsd, Oo. most már hivatalosan is NATO ellenfél.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
És ez miben mond ellent annak, amit írtam, hogy bekövetkezne robbanás ? Tekintve, hogy valószínűleg egyben zuhant vissza a boosterrel. A Kalibr felépítésével meg nem vagyok tisztában, nem vagyok rakéta fegyverzetis, hogy csípőből húzzam elő mindennek a paramétereit.

ps. de legalább Neked is feltűnt, amit írtam a booster - nem booster témában. Thx.
Ha magára a hajóra hullana vissza akkor is inkább begyulladna , de nem robbanna. persze az sem jó.
Ok. Akkor nem Kalibr vagy nem ez a verzió.
Attól még ott van a három vízbecsobbanás…
Az elsőnél nem válik le a booster, hanem egyben visszaesik az egész cájg, ezt felesleges forszírozni. A 2.-3.-4. indítás sikeres, ott csak a boosterek esnek vissza, és azokat nem is látod zuhanni olyan kicsik (relatív).
VLS-ből indítva egyébként kb az összes ugyanaz az alapkonfig és kb ugyanaz a booster is rajtuk. ( az elképzelhető, hogy nagyobb hatótávolságú verzión komolyabb booster van, de az nem jelent ekkora különbséget)
Ezen a videón is kalibr-okat reptetnek. Az elején az első kettő indítást érdemes megnézni. Ott mik hullanak a vízbe? Me' nem a rakéták.

Az a döntött indítóból indított cucc inkább valami régebbi hajó elleni P-xxx rakéta lesz , a felszíni indítású Kalibrok mind függőlegesen (VLS-ből) indulnak.
A profi zsoldos B+... Ilyen balfaxkodásért minden tisztességes lőtéren tarkólövés jár. :D
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 767
113
indul a következő éles teszt?
állítólag kipróbálják mennyire működőképes
Az ALABUGA komplexum egy nagyfrekvenciás, nagy teljesítményű elektromágneses generátor (EMP), amely a szó legigazibb értelmében képes 4 kilométeres körzetben az összes elektronikát elégetni.

4 km itt nem sok. Usa légi indítású emp fegyvere tudja a 16 km sugarú kört.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Ez a Tusajev meg már megint feltámadt, hála a csodatevő Ramzannak! (hogy Allah áldja meg... úgyis tudjátok! ) :D
 
W

Wilson

Guest
És ez min változtata? Nem úri huncutságból van ott az a raktár, hanem azért mert ott van a legjobb helyen. Ha messzebb rakod akkor nem tudja betölteni úgy a feladatát ahogyan azt kell.
Ugye a cikk szerint eddig az orosz lőszer szállító vonatok a fronttól 35-40 km álltak meg és ott pakolták le a lőszert és a közelben tárolták,ahonnan közvetlenül a frontra szállították a nyugati tüzérség és a Himarsok beérkeztével ezek már az ukrán tüzérség hatótávolságán belül kerültek így ha az orosz légvédelmi rendszerek,nem elég hatékonyak az ukrán tüzérséggel szemben akkor bekövetkezhet az amit a cikk állít.
"Minden megsemmisült raktár csökkenti azt a lőszer mennyiséget, amelyre hatalmas számú orosz tüzérségi rendszernek van szüksége a fronton. És Oroszországnak pótolnia kell ezeket az elveszett lőszereket. Először is, nem tud annyit termelni, amennyit felhasznál és veszít, ezért már szállítja a régi szovjet lőszereket. lőszert Fehéroroszországból Donbászba. " Most Oroszországnak le kell állítania a vonatokat 90-100 km-re a fronttól , különben az ukrán tüzérség megsemmisíti a lőszerraktárt és a lépcsőt. Vagyis Oroszország ismét teherautókra kényszerül támaszkodni front ellátásában. – jegyzi meg a szakértő.

Tainer hozzáteszi, hogy a 100 km-es kirakodás elölről szintén manuálisan történik, míg a hátsó területen a 100 km-es kirakás tovább tart. Ilyen távolságon így maximum napi egy kiszállításról beszélünk.
 
  • Tetszik
Reactions: Robur

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 029
16 538
113
4 km itt nem sok. Usa légi indítású emp fegyvere tudja a 16 km sugarú kört.
Itt inkább az lesz a gond. ha ezeket kezdik használni, akkor ezek már egy lépcsőfokkal a hagyományos fegyverzetek felett vannak, amiből egy nagyobb, mondjuk 4 MT-ás hidrogénbomba pár 100 km magasságba egy komplett földrészt tehet hosszabb időre "árammentessé". A most említett "mini" EMP eszközök bevetésével egy szintet emelkedik a "Hadművelet" tétje, és a lehetősége a világméretű konfliktus kialakulásához..
Nyugati oldalról 1945 óta Oroszország megrogyasztásához belefektetett összeg jóval átlépte az ezer milliárd USD nagyságrendet, a szankciós fegyvert maximális erővel, gyanúsan azonnal, egységesen kezdték használni az EU s országok is.
Túl nagy most már a beletolt összeg, aminek az eredmény nélküli elvesztése a nyugati világ részleges vagy teljes bukásához vezethet.
Ez pedig azt jelenti hogy 1930 óta a legnagyobb gazdasági válsággal nézünk szembe, amit csak egy igen nagy háború füstje álcázhat csupán..
A történelemben eddig minden komoly gazdasági válságot háborúk mesterséges gerjesztésével oldottak meg, igaz a mostani válságnál már a szemben álló felek az egész világot elpusztító fegyverekkel rendelkeznek.

Az egyes országok legfelsőbb vezetésében azért találkozunk ennyi "bohóc"-al, mert értelmes ember nem tudná ezeket az egy helyen, előre megírt szerepeket végigjátszani..
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
Ha magára a hajóra hullana vissza akkor is inkább begyulladna , de nem robbanna. persze az sem jó.

Az elsőnél nem válik le a booster, hanem egyben visszaesik az egész cájg, ezt felesleges forszírozni. A 2.-3.-4. indítás sikeres, ott csak a boosterek esnek vissza, és azokat nem is látod zuhanni olyan kicsik (relatív).
VLS-ből indítva egyébként kb az összes ugyanaz az alapkonfig és kb ugyanaz a booster is rajtuk. ( az elképzelhető, hogy nagyobb hatótávolságú verzión komolyabb booster van, de az nem jelent ekkora különbséget)

Az a döntött indítóból indított cucc inkább valami régebbi hajó elleni P-xxx rakéta lesz , a felszíni indítású Kalibrok mind függőlegesen (VLS-ből) indulnak.
A profi zsoldos B+... Ilyen balfaxkodásért minden tisztességes lőtéren tarkólövés jár. :D
Szerintem nem esik vissza. Mind a négy annál a hízottabb-határozottabb füstpamacsnál dobja el azt a részt, kb egy magasságban (amikor kizoomol akkor látszik jobban). És látszik, hogy tovább halad mind a négynek a röppályája.

Roger beep
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
879
4 952
93
ezt is használják
LPD-801 drónellenes fegyver

gondolom itt eldől hogy a melyik használhatóbb. ez, vagy stupor
ahogy figyelem egyre több "modernebb" technika jelenik meg, nyilvánvalóan tesztelési céllal. illetve ezeket egyre gyakrabban meg is mutatják ...
Itt inkább az lesz a gond. ha ezeket kezdik használni, akkor ezek már egy lépcsőfokkal a hagyományos fegyverzetek felett vannak, amiből egy nagyobb, mondjuk 4 MT-ás hidrogénbomba pár 100 km magasságba egy komplett földrészt tehet hosszabb időre "árammentessé". A most említett "mini" EMP eszközök bevetésével egy szintet emelkedik a "Hadművelet" tétje, és a lehetősége a világméretű konfliktus kialakulásához..
Nyugati oldalról 1945 óta Oroszország megrogyasztásához belefektetett összeg jóval átlépte az ezer milliárd USD nagyságrendet, a szankciós fegyvert maximális erővel, gyanúsan azonnal, egységesen kezdték használni az EU s országok is.
Túl nagy most már a beletolt összeg, aminek az eredmény nélküli elvesztése a nyugati világ részleges vagy teljes bukásához vezethet.
Ez pedig azt jelenti hogy 1930 óta a legnagyobb gazdasági válsággal nézünk szembe, amit csak egy igen nagy háború füstje álcázhat csupán..
A történelemben eddig minden komoly gazdasági válságot háborúk mesterséges gerjesztésével oldottak meg, igaz a mostani válságnál már a szemben álló felek az egész világot elpusztító fegyverekkel rendelkeznek.

Az egyes országok legfelsőbb vezetésében azért találkozunk ennyi "bohóc"-al, mert értelmes ember nem tudná ezeket az egy helyen, előre megírt szerepeket végigjátszani..
a történelem nagyjából azt mutatja, hogy a válságokat vagy háború, vagy valamilyen technikai "ugrás" oldhatja meg. ha ilyen nincs, akkor összeomlás következhet be.

Erről valakinek valami értelmes infó? Régi képek, vagy csak a helyi média hallgat?
van megfelelő helyen nagyon közeli ismerősöm. alkalomadtán rákérdezek, mert ha igen, akkor ezt nagyon el fogják titkolni a nyilvánosság előtt. szvsz.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 672
79 941
113
Ugye a cikk szerint eddig az orosz lőszer szállító vonatok a fronttól 35-40 km álltak meg és ott pakolták le a lőszert és a közelben tárolták,ahonnan közvetlenül a frontra szállították a nyugati tüzérség és a Himarsok beérkeztével ezek már az ukrán tüzérség hatótávolságán belül kerültek így ha az orosz légvédelmi rendszerek,nem elég hatékonyak az ukrán tüzérséggel szemben akkor bekövetkezhet az amit a cikk állít.
Úgy működik a rendszer, hogy a BTG-nek van egy "logisztikai raktára" ezek azok a raktárak amiket ezred vagy hadosztály raktárakból látnak el. Nem lehet hátrébb rakni pl egy BTG vagy akár hadosztály raktárt, mert akkor nem lesz ott és akkor a raktárkészlet ahol és amikor kell. Egész egyszerűen az alegység és egység raktárak ott vannak ahol az elegységek és egységek. Ezt vagy így csinálod vagy sehogy.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 350
5 048
113
Szmert izme.... izé, vesszenek az árulók!!! :D
"Смерть шпионам!" :D :hadonaszos:
Van aki pártolja a halálbüntetést, kényszervallatást meg hasonlókat is.
Pont gyeniszova asszonyság az egyik jelölt amúgy, ahogy említetted, a kitalált tömeges erőszakolásos sztorijaival.
Én speciel nem: a kényszervallatásnak van az a foka, hogy az alany azt is bevallja, amit soha nem követett el, szóval itt nem arról van szó, hogy mennyire kemény a vallatott, hanem arról, hogy mennyire béna a vallató. Úgyhogy én ezt rohadtul nem pártolom.
Az említett perszónát nem tudom és nem is akarom tolerálni: valószínűleg számos téren libsinek számítok, de az ő esetében egyszerűen nem találok enyhítő körülményt.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Szerintem nem esik vissza. Mind a négy annál a hízottabb-határozottabb füstpamacsnál dobja el azt a részt, kb egy magasságban (amikor kizoomol látszik jobban). És látszik, hogy tovább halad mind a négynek a röppályája.

Roger beep
Persze hogy nem, de legrosszabb esetben, booster hibával vissza is eshet, láttunk már karón varjút :)
Itt az elsőről szerintem nem vált le a booster és ezért nem indította be a menethajtóművet. Ezekben azért komoly védelmi biztosítékok vannak.

Úgy gondolom megtalálták a megfelelő embert.


Valahogy sejtettük itt páran, hogy egy arab buzi lesz.. :D
Hiába na, a brit hagyományok meg a tradicionális értékek! :D
Ezért meg én kérek elnézést!!! :D :D :D