[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Hoppácska, Kubinkában SpecOp tárlat lesz, Bayraktarral :)
Nekem úgy rémlik, hogy akiknek a cuccait ott őrzik azokat csúnyán megpocsékolta a maci :oops::oops::oops:
Lehet ez a finom utalás is csak a szokásos ruszki humor, amit Ramzan, Lavrov és a Mester is tol :D
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 209
9 342
113
indul a következő éles teszt?
állítólag kipróbálják mennyire működőképes
Az ALABUGA komplexum egy nagyfrekvenciás, nagy teljesítményű elektromágneses generátor (EMP), amely a szó legigazibb értelmében képes 4 kilométeres körzetben az összes elektronikát elégetni.

Látjátok? Bezzeg a román Bisonok emiatt nem aggódnak, ott nincs amit kisüthetne :D
 
W

Wilson

Guest
Úgy működik a rendszer, hogy a BTG-nek van egy "logisztikai raktára" ezek azok a raktárak amiket ezred vagy hadosztály raktárakból látnak el. Nem lehet hátrébb rakni pl egy BTG vagy akár hadosztály raktárt, mert akkor nem lesz ott és akkor a raktárkészlet ahol és amikor kell. Egész egyszerűen az alegység és egység raktárak ott vannak ahol az elegységek és egységek. Ezt vagy így csinálod vagy sehogy.
Értem, de gondolom a frontól 30-40 km lévő lőszerraktárak esetén nem a BTG-k logisztikai raktárairól van szó.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 651
7 158
113

Az elmúlt nap helyzete a frontokon
Újabb összetűzések sorozata zajlik a Kígyószigeten: az ukrán fél úgy döntött, hogy felállítja oda saját sárga-Blakit zászlóst, és erre küldte oda a különleges alakulatokat. Az orosz fél válaszul csapást mért a szigetre.
Pozíció a frontokon:
Izyum-szlavón front
. Az RF fegyveres erői befutottak a Völgy és Krasznopoly területére. Kemény harcok dúlnak e falvak környékén, az ukrán fegyveres erők minden áron igyekszenek megakadályozni, hogy az oroszok észak felől Szlavjanszk felé nyomuljanak. Adamovka falu közelében, Szlavjanszk környékén Szu-35-ösünk lelőtt egy ukrán Szu-25-öt.
Donyeck front . A Grigorovka elfoglalásáról és Szeverszk északi elkerüléséről szóló jelentések korainak bizonyultak - súlyos összecsapások vannak a falu területén. Az RF fegyveres erők offenzívájának üteme lelassult, többek között az ukrán fegyveres erők erdőültetvényeken történő „sorompók” taktikája miatt, de a harcosok haladnak előre.
Egyes hírek szerint ma az ukrán fegyveres erők megpróbáltak áttörést elérni az Uglegorszki Hőerőmű területén, maradék tartalékaikat a támadásba dobva, sőt még Versinát is elfoglalták. Ezzel azonban véget ért az ellentámadásuk, és Jurij Podolyaka szerint ez a wagneriták érdeme.
Déli front . Helyzetharcok, a helyzet kissé feszült - az ukrán fegyveres erők nyomást gyakorolnak és előrenyomulnak. Az orosz csapatok rendes módban visszautasítják őket. Nikolaev körzetében Szu-35-ös vadászgépünk lelőtt egy ellenséges MiG-29-est.
Határvidék . Ma drónok támadták meg az orosz határőrök két bevetési pontját a Kurszk régióban, Elizavetovka és Andreevka térségében.
Érkezés. Donyeck ismét a fegyveresek tűz alá került – egy nő meghalt a Petrovszkij körzetben. A Kirov régióban kitört tűz az olajraktárban érkezés után. Makiivka és Gorlovka is megkapta.
Kalibrálások . Az RF fegyveres erők nagy pontosságú fegyvere megsemmisítette a tartalékos parancsnokság 63. gépesített dandár 107. zászlóaljának parancsnoki beosztását a Mikolajiv régióbeli Barmasovóban. Ugyanebben a régióban felszámolták a külföldi zsoldosok Poszad-Pokrovszkij állomáshelyét és az Ukrán Fegyveres Erők egységeinek kiképzőközpontját Ochakov körzetében. Bombázták az ukrán fegyveres erők raktárait is Szeverszk, Artemovszk, Zvanovka térségében.
A világban . Nagy-Britanniában ma hivatalosan is beadta a bejelentést a botrányos miniszterelnök, Boris Johnson , azaz Johnsonyuk, más néven Csuprin, a kozák lemond. A politikájával kapcsolatos tömeges elégedetlenség és a nagy horderejű botrányok erősebbnek bizonyultak. Borisz azonban legalább októberig betölti a feladatait.
Érdekesből. Az Uralvagonzavod az államvédelmi parancs részeként egy tétel BREM-1M páncélozott mentőjárművet küldött az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Johnson Zelenszkijnek: Köszönöm a barátságodat, Volodimir, hős vagy, mindenki szeret téged

Johnson Zelenszkijnek: Köszönöm a barátságodat, Volodimir, hős vagy, mindenki szeret téged​

2022. 07. 07. 23:56
Boris Johnson brit miniszterelnök beszámolt a Volodimir Zelenszkij elnökkel folytatott telefonbeszélgetésről, amelyben megköszönte barátságát.

Johnson írt errőlJohnson a Twitteren – írja az Ukrinform.

"Ma beszéltem Zelenszkij elnökkel, hogy megerősítsem az Egyesült Királyság megingathatatlan támogatását Ukrajnának – létfontosságú védelmi segítséget nyújtunk mindaddig, amíg szükség van rá. Köszönöm a barátságodat, Volodimir, te hős vagy, mindenki szeret téged" – írta Johnson.
Olvassa el még: Johnson bejelentette lemondását
Volodimir Zelenszkij Ukrajna elnöke korábban Johnsonnal folytatott telefonbeszélgetésén megköszönte Ukrajna határozott és megalkuvás nélküli támogatását.

Mint arról beszámoltunk, Boris Johnson, Nagy-Britannia miniszterelnöke mondta , hogy a Konzervatív Párt új vezetőjének megválasztása után lemond a kormányfői posztról.

Több Johnson-botrány közepette a héten két kulcsfontosságú minisztere és három tucattal kevesebb magas rangú kormánytisztviselő mondott le, de Johnson maga azt mondta, nem tervezi a kilépést.
Olvassa el még: A brit kormány változásai nem érintik a nyugati támogatást Ukrajnának - Fehér Ház
Az első nagy horderejű botrány akkor robbant ki, amikor a kormányfői rezidencián a COVID-zárlat idején ismertté vált a felek. Aztán Johnsonnak sikerült elegendő támogatottságot szereznie a párton belül ahhoz, hogy hatalmon maradjon. Azonban ezen a héten Johnson megpróbált kinevezni egy szexuális visszaélésekkel vádolt képviselőt frakcióvezető-helyettesévé. Bár a miniszterelnök nyilvánosan bocsánatot kért emiatt, kabinetjének két tagja úgy döntött, hogy kilép a kormányból.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Zaluzsnij a jövőbeli hadműveletek terveit tárgyalta a brit főhadiszállásról

Zaluzsnij a jövőbeli hadműveletek terveit tárgyalta a brit főhadiszállásról​

2022. 07. 07. 22:12
Valerij Zaluzsnyij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka a jövőbeli hadműveletek terveiről tárgyalt Nagy-Britannia védelmi vezérkarának főnökével, Tony Radakin admirálissal, aki látogatásra érkezett Ukrajnába.

Amint az Ukrinform beszámolt róla, Zaluzsnij ezt a Facebookon jelentette be .

"Rendkívül kellemes volt fogadni Ukrajnában Nagy-Britannia Védelmi Vezérkar főnökét, Sir Tony Radakin tengernagyot. Ez a látogatás erőteljes támogatási jelzés az ukrán fegyveres erők számára az orosz agresszor elleni harcban" - írta.

A főparancsnok elmondása szerint a Radakinnal való megbeszélés során "nagyon gyümölcsözően" dolgoztak az irányítóponton, és részletesen megbeszélték a jövőbeli műveletek terveit.
Olvassa el még: Zelenszkij: Zaluzhnijjal nincs félreértés, csapatként dolgozunk
"Katonaként megértjük a helyzetet, és minden erőnket a szabadságharcra adjuk" - tette hozzá.

Zaluzsnij egyúttal köszönetet mondott Radakin admirálisnak és Nagy-Britannia minden népének "Ukrajna megingathatatlan támogatásáért, segítségéért és bizalmáért".

Mint arról beszámoltunk, Radakin admirális 48 órás látogatáson Ukrajnában tartózkodott. Elmondása szerint a látogatás célja az volt, hogy "jobban megértsék a hadműveleti helyzetet, és megvitassák a főparancsnokkal az Ukrajnának nyújtott további segítségnyújtás kilátásait".

Fotó: Valerij Zaluzsnyi, Facebook
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 257
5 304
113
Miért tűnt el a BMPT a frontvonalból és a médiából? Mert az oroszok megpróbálják menteni a BMPT tekintélyét. Hamar ki kellett vonni a frontvonalból a csodajárgányt, mert legalább 3 megsérült, egy mozgásképtelenné vált, annyira nem bírták a tüzérségi tüzet.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 566
79 734
113
Miért tűnt el a BMPT a frontvonalból és a médiából? Mert az oroszok megpróbálják menteni a BMPT tekintélyét. Hamar ki kellett vonni a frontvonalból a csodajárgányt, mert legalább 3 megsérült, egy mozgásképtelenné vált, annyira nem bírták a tüzérségi tüzet.
Nagyon okos vagy.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 371
113
Az Elmúlt 24 órában, csak Herszonban és Mykolaivban 4 orosz lőszerraktár robbant fel
További felvételek az elmúlt 24 órából(Ez a f*s csak 3 hivatkozást enged betenni):
egy is sok volt a f*sból nem kellett volna egy oldalt telef*snod

https://hvg.hu/zhvg/20220618_sanghaj_sinopec_tuz
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
LPR Népi Milíciája által zsákmányolt ukrán haditechnikai eszközök bemutatója