[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 1711

Guest
Ne feledjük, hogy kezdődött:


Winter is coming:
ZEh1ZN6.png



Winter is coming part 2, electric boogaloo:
ud2YJWZ.png



Javelint valaki?
KDpmIyg.png


 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Lengyelország PT-91 Twardy harckocsikat szállíthat Kijev számára. A szállítás egyetlen feltétele, hogy Varsó M-1A2 Abrams harckocsikat szeretne kapni cserébe. Lengyelország legalább 232 db PT-91 harckocsival rendelkezik. Varsó korábban körülbelül 240 T-72M1 harckocsit szállított Ukrajnának, amelyekért cserébe Leopard 2A7 harckocsikat szeretett volna kapni. Azonban Berlin nem teljesítette a kérést.
Üveggolyót gyémántra ? Hülye polákok !
 
W

Wilson

Guest
Sztrelkov humorizál....



Sztrelkov Igor Ivanovics

július 13., 18:23


Bejelentés Varsóban: "A 12. páncélos lovasdandár sürgősen kutyákat és grúzokat toboroz a harckocsi személyzet kiegészítésére. Együtt szabadítottuk fel Berlint, együtt fogjuk bevenni Moszkvát!".

Pályázatot hirdettek Kijevben a "Zelenszkij és Tokajev. Találkozó a Volgán című festményre".

Szergej Sojgu hadseregtábornok bejelentette, hogy nyugállományú tábornokokat toboroz a "pszichikai támadás" előkészítésére, amelyet az utolsó tankok, rakéták, lövedékek és lőszerek elhasználása után kíván végrehajtani. Shamanov tábornokot javasolják a támadás irányítására, míg Szergej Kuzhugetovics szerényen csak nézőnek szánja magát, mivel nincs, aki helyettesítse őt a védelmi miniszteri poszton.

Az orosz védelmi minisztérium élesen elítélte azokat a felelőtlen kijelentéseket, amelyek szerint az orosz fegyveres erőknél hiányoznak a pilóta nélküli repülőgépek. A légierő parancsnoksága büszkén válaszolt az ilyen kirohanásokra: "De hamarosan drónmentes lesz a repülésünk! Páratlan!"

A kínai Mavik UAV-gyártó új szervizprogramot ajánlott az ukrán és az orosz hadseregnek. A javaslat szerint a cég ezentúl nem külön-külön fogja szállítani a drónokat mindkét félnek, hanem saját koordinációs központot hoz létre saját személyzettel és technikai felszereléssel, amely egyszerre fogja végezni a légi felderítést, valamint a tüzérségi tűzkorrekciót mindkét fél számára. A fizetés minden küldetésért külön-külön vagy percenként - az ügyfél választása szerint - Mir kártyával (az Orosz Föderáció esetében) vagy MasterCard rendszerrel (Ukrajna esetében). Kedvezmények és felhalmozó bónuszok széles rendszere!

A Hadtörténeti Intézet megbízást kapott a Védelmi Minisztériumtól a "Különleges katonai műveletek története" című 50 kötetes kiadvány megírására. Az előzetes tervek szerint minden kötet az USO egy-egy szakaszának leírását tartalmazza. A szerzői csoport ellenjavaslattal állt elő: Shamanov tábornok előrejelzése alapján egy 10 kötetes művet készítenének, amelyben minden kötetben egy-egy hadműveleti év szerepelne.

A Komszomolszkaja Pravda rádió szerint a Donyecki Népköztársaság vezetője, Denis Pushilin különös figyelmet szentelt a Kremlben tett látogatása során, hogy megvizsgálja az ott tárolt réz és bronz torkolattöltő simacsövű ágyúkat. A Barants ezredes a szemle után adott exkluzív interjúban elmondta, hogy arra kérte az orosz vezetést, hogy erősítsék meg a DNR Népi Milícia tüzérségét ezekkel a szép példányokkal, amelyek ugyan nem olyan modernek, mint a DNR-nél jelenleg szolgálatban lévő Degtyarev géppuskák és háromsoros puskák, de még mindig képesek komoly károkat okozni a donbászi védőknek.

EGY KIS FEKETE HUMOR 2

A neves orosz hazafi, Vlagyimir Rudolfovics Szolovjov a "Szutki Vlagyimir Szolovjovval" című műsorban nyilvánosan megvádolta a népszerű televíziós műsorvezetőt, V.R. Szolovjovot, hogy közel 8 éven keresztül támogatta és népszerűsítette a "nem alternatív minszki megállapodásokat", amelyek segítségével Ukrajnának sikerült új hadsereget létrehoznia és folyamatosan lőni a donbászi köztársaságokat. Vlagyimir Rudolfovics azzal is megvádolta V.R. Szolovjovot, hogy áruló, mert V.R. Szolovjov (az ő szavai szerint) két luxusvillát vásárolt a NATO-országban, Olaszországban, a Comói-tónál, és ott tartózkodási engedélye volt. Hogy kiemelje Szolovjov bukásának mélységét, Vlagyimir Rudolfovics így kiáltott fel a levegőben: "El tudják képzelni? Ez a gazember, ez a külügyminisztériumi ügynök 2014-ben teljes mértékben igazolta az áruló Girkint, aki feladta Szlavjanszkot, amit most az orosz fegyveres erők több hadseregével sem tudunk bevenni!" - Ezzel kapcsolatban sok blogger a neten azt kérdezi: "Vajon V.R. Szolovjov beperli Vlagyimir Rudolfovics Szolovjovot hamis vádak megfogalmazása miatt? Vagy maga Vlagyimir Rudolfovics Szolovjov fogja sürgetni az RF ügyészségét, hogy figyeljen oda V. R. Szolovjov régóta tartó felforgató tevékenységére"?

A népszerű katonai szakértő, Borisz Rozsin (más néven "Kassad ezredes") cáfolta azokat a hamisításokat, amelyek szerint őt, és nem a védelmi minisztérium szóvivőjét, Konasenkovot kellett volna altábornaggyá előléptetni.
"Különböző feladataink vannak - jegyezte meg Rozsin az AVIA.pro online kiadványnak adott interjújában - Igor Jevgenyevicsszel. Úgy is mondhatnánk - különböző szerepek. Hazafias szempontból támogatom és magyarázom az Orosz Föderáció fegyveres erőinek jövőbeli sikereit, Igor Jevgenyevics pedig a már elért sikereket. Meg kell mondanom, hogy kollégám sokkal sikeresebb volt nálam, mivel előnyösebb helyzetben van - úgymond "a tényből". És a katonai-intellektuális munkám eredményei - azok a jövőben lesznek! És amikor ezek megvalósulnak, Konasenkov tábornok lesz az, aki újra be fogja jelenteni őket. Tehát elmondhatjuk, hogy ez a díj közös. Remélem, Igor Jevgenyevics ezt megérti.

Az Orosz Föderáció védelmi minisztériuma köszönőlevelet küldött kijevi kollégáinak a lejárt szavatosságú lőszerek megsemmisítésében nyújtott aktív segítségükért. A levél megjegyzi, hogy az elmúlt két hétben nagyrabecsült ukrán partnereink "N-ezer" tonna lőszert semmisítettek meg ingyenesen, amelyek korábban többszörösen, minden raktározási időszakon át tárolva hevertek.
Forrásunk szerint válaszlevelükben az ukrán partnerek megköszönték tevékenységük nagyrabecsülését, megjegyezve ugyanakkor, hogy (viszont) az Orosz Föderáció már több mint 4 hónapja nyújt hasonló segítséget az AFU-nak, sokkal nagyobb mértékben és olyan hatékonyan, hogy már a világ számos országából - még Ausztráliából és Új-Zélandról is - vesznek fel megrendeléseket a lejárt szavatosságú fegyverek és lőszerek megsemmisítésére. Végezetül Zaluzhny tábornok, az AFU vezérkari főnöke reményét fejezte ki, hogy az AFU és az RF fegyveres erőinek vezérkara közötti kölcsönösen előnyös együttműködés még sok-sok éven át folytatódni fog.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 594
47 899
113
Az sok.
Ukrajna és Oroszország a legnagyobb gabona exportőrök között vannak.
Most brutális infláció van kb. minden gazdaságban /pénz elinflálódik.
Tőzsdék zuhannak.
Kriptó zuhan.
Aki teheti reáljavakba menekül.
Ukrajnában ott a gabona ami perspektívikusan hétről hétre többet ér /közép európában pl. gyenge lett a termés/ kilengések a árban lehetnek.
És akkor oda akarnak állni a sorba hogy hát akkor papír pénzért már egy hét múlva is többet érő reáljavakat adjanak el.
Mindegy hogy aknamezőkön át is.
+ akkor is ha a orosz partra száll odesza környékén...
Mit lehet erre mondani?
Nálunk elegendő gabona termett, még exportra is jut.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 526
44 339
113
Még egy M 777
Újabb megsemmisült amerikai M777 tarack az LNR-ben.
Ez a második megsemmisült amerikai tarack egy napon belül. Az LPR hadsereg 4. dandárja felvételeket közöl a felszabadult Liszicsanszkról. Úgy tűnik, a tarackot tüzérségi tűz vagy légicsapás semmisítette meg
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Egyet lehet vele érteni.
Az hogy Oroszország célja változatlan az meg lényegében a védelem és ellentámadások alapja.
https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

Danilov: Rugalmas menetrend van a megszállt területek visszatérésére, határidő nélkül

2022. 07. 13. 17:35

Ukrajna felváltva hagyja el az Orosz Föderáció által ideiglenesen megszállt területeket, amíg el nem éri az 1991-es határokat.

Ezt Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági Tanács titkára nyilatkozta a Radio NV adásában – írja az Ukrinform.

„Minden földünk vissza fog térni hozzánk. Ez csak sorrend és idő kérdése. Ezt a kérdést a mi katonaságunk megoldja: jobban megértik, hol, milyen irányban kell először, másodszor, harmadszor, negyedszer harci műveleteket végrehajtani. Nekik ez a menetrend. Elég rugalmas, sok körülménytől függ. Nemcsak Herszon megye, hanem egész szülőföldünk, amelyet 1991-ben határoztak meg, visszatér otthonunkba” – mondta Danilov.

Olvassa el még: Danilov : Az egész ország elfoglalása csak idő és rend kérdése

Azt is megjegyezte, hogy "a háborúban nem lehetnek határidők – ez nem verseny a termelésben. Háborúban nem működik".

Mint Danilov kijelentette, a hatóságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a katonai segélyek átvételének, tárolásának és felhasználásának minden eljárása nyílt és átlátható legyen partnereink számára, "az eredmény velünk együtt érdekli őket, partnereink előtt nincsenek titkaink ," ő mondta.

Véleménye szerint nincs ok Ukrajnát azzal vádolni, hogy a partnerek által biztosított fegyverek a "feketepiacra" kerülnek.

A Nemzetbiztonsági Tanács titkára arról is beszámolt, hogy a megszállók aggódnak a Krími híd miatt, gondosan őrzik azt, folyamatos kiképzést tartanak, és megerősített légvédelmet telepítettek oda.

Olvassa el még: Danilov : Az ellenség nem változtatott Ukrajna teljes elpusztítására vonatkozó tervein

A megszállók az úgynevezett szárazföldi folyosón keresztül próbálják kiszállítani a vállalkozásoktól az ellopott gabonát és fémet. az Orosz Föderáció egy martalóriaország, amely kihasználja a helyzetet – hangsúlyozta a Nemzetbiztonsági Tanács titkára.

Mint arról beszámoltunk, Oroszország minden lehetséges módon megpróbálja megzavarni a nyugati partnerek fegyverszállítását Ukrajnába, többek között információs kampányokkal és hazugságokkal az Ukrajnában állítólag elfogott vagy illegálisan vásárolt új rendszerekről. Az ukrán védelmi minisztérium ugyanakkor hangsúlyozza , hogy a nemzetközi partnerek szigorúan ellenőrzik az Ukrajnának szállított fegyverek elosztásának és felhasználásának folyamatát.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 570
17 634
113
Egyet lehet vele érteni.
Az hogy Oroszország célja változatlan az meg lényegében a védelem és ellentámadások alapja.
https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

Danilov: Rugalmas menetrend van a megszállt területek visszatérésére, határidő nélkül

2022. 07. 13. 17:35

Ukrajna felváltva hagyja el az Orosz Föderáció által ideiglenesen megszállt területeket, amíg el nem éri az 1991-es határokat.

Ezt Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági Tanács titkára nyilatkozta a Radio NV adásában – írja az Ukrinform.

„Minden földünk vissza fog térni hozzánk. Ez csak sorrend és idő kérdése. Ezt a kérdést a mi katonaságunk megoldja: jobban megértik, hol, milyen irányban kell először, másodszor, harmadszor, negyedszer harci műveleteket végrehajtani. Nekik ez a menetrend. Elég rugalmas, sok körülménytől függ. Nemcsak Herszon megye, hanem egész szülőföldünk, amelyet 1991-ben határoztak meg, visszatér otthonunkba” – mondta Danilov.

Olvassa el még: Danilov : Az egész ország elfoglalása csak idő és rend kérdése

Azt is megjegyezte, hogy "a háborúban nem lehetnek határidők – ez nem verseny a termelésben. Háborúban nem működik".

Mint Danilov kijelentette, a hatóságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a katonai segélyek átvételének, tárolásának és felhasználásának minden eljárása nyílt és átlátható legyen partnereink számára, "az eredmény velünk együtt érdekli őket, partnereink előtt nincsenek titkaink ," ő mondta.

Véleménye szerint nincs ok Ukrajnát azzal vádolni, hogy a partnerek által biztosított fegyverek a "feketepiacra" kerülnek.

A Nemzetbiztonsági Tanács titkára arról is beszámolt, hogy a megszállók aggódnak a Krími híd miatt, gondosan őrzik azt, folyamatos kiképzést tartanak, és megerősített légvédelmet telepítettek oda.

Olvassa el még: Danilov : Az ellenség nem változtatott Ukrajna teljes elpusztítására vonatkozó tervein

A megszállók az úgynevezett szárazföldi folyosón keresztül próbálják kiszállítani a vállalkozásoktól az ellopott gabonát és fémet. az Orosz Föderáció egy martalóriaország, amely kihasználja a helyzetet – hangsúlyozta a Nemzetbiztonsági Tanács titkára.

Mint arról beszámoltunk, Oroszország minden lehetséges módon megpróbálja megzavarni a nyugati partnerek fegyverszállítását Ukrajnába, többek között információs kampányokkal és hazugságokkal az Ukrajnában állítólag elfogott vagy illegálisan vásárolt új rendszerekről. Az ukrán védelmi minisztérium ugyanakkor hangsúlyozza , hogy a nemzetközi partnerek szigorúan ellenőrzik az Ukrajnának szállított fegyverek elosztásának és felhasználásának folyamatát.
Mester ezek a víziók még a Tatuin bolygón is minimum mosolyt fakasztanak az arcokra,pedig ott a buckalakók élnek.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Egyet lehet vele érteni.
Az hogy Oroszország célja változatlan az meg lényegében a védelem és ellentámadások alapja.
https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

Danilov: Rugalmas menetrend van a megszállt területek visszatérésére, határidő nélkül

2022. 07. 13. 17:35

Ukrajna felváltva hagyja el az Orosz Föderáció által ideiglenesen megszállt területeket, amíg el nem éri az 1991-es határokat.

Ezt Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági Tanács titkára nyilatkozta a Radio NV adásában – írja az Ukrinform.

„Minden földünk vissza fog térni hozzánk. Ez csak sorrend és idő kérdése. Ezt a kérdést a mi katonaságunk megoldja: jobban megértik, hol, milyen irányban kell először, másodszor, harmadszor, negyedszer harci műveleteket végrehajtani. Nekik ez a menetrend. Elég rugalmas, sok körülménytől függ. Nemcsak Herszon megye, hanem egész szülőföldünk, amelyet 1991-ben határoztak meg, visszatér otthonunkba” – mondta Danilov.

Olvassa el még: Danilov : Az egész ország elfoglalása csak idő és rend kérdése

Azt is megjegyezte, hogy "a háborúban nem lehetnek határidők – ez nem verseny a termelésben. Háborúban nem működik".

Mint Danilov kijelentette, a hatóságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a katonai segélyek átvételének, tárolásának és felhasználásának minden eljárása nyílt és átlátható legyen partnereink számára, "az eredmény velünk együtt érdekli őket, partnereink előtt nincsenek titkaink ," ő mondta.

Véleménye szerint nincs ok Ukrajnát azzal vádolni, hogy a partnerek által biztosított fegyverek a "feketepiacra" kerülnek.

A Nemzetbiztonsági Tanács titkára arról is beszámolt, hogy a megszállók aggódnak a Krími híd miatt, gondosan őrzik azt, folyamatos kiképzést tartanak, és megerősített légvédelmet telepítettek oda.

Olvassa el még: Danilov : Az ellenség nem változtatott Ukrajna teljes elpusztítására vonatkozó tervein

A megszállók az úgynevezett szárazföldi folyosón keresztül próbálják kiszállítani a vállalkozásoktól az ellopott gabonát és fémet. az Orosz Föderáció egy martalóriaország, amely kihasználja a helyzetet – hangsúlyozta a Nemzetbiztonsági Tanács titkára.

Mint arról beszámoltunk, Oroszország minden lehetséges módon megpróbálja megzavarni a nyugati partnerek fegyverszállítását Ukrajnába, többek között információs kampányokkal és hazugságokkal az Ukrajnában állítólag elfogott vagy illegálisan vásárolt új rendszerekről. Az ukrán védelmi minisztérium ugyanakkor hangsúlyozza , hogy a nemzetközi partnerek szigorúan ellenőrzik az Ukrajnának szállított fegyverek elosztásának és felhasználásának folyamatát.
"szülőföldünk, amelyet 1991-ben határoztak meg"

No comment :oops:
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 810
30 767
113
Mi a jelenlegi ukrán helyzet? haladnak az oroszok vagy megálltak vagy átszerveznek? Az "elfogulatlan" román sajtó szerint az ukránok délen támadnak és mindent szarrálőttek, utánpótlást, raktárat a kapott HIMARS-okkal. Azok is csak célpontok, amit az oroszoknak el kell tudni találni ugyanúgy, mint minden mást, mert hanem a tüzérségük nem fog tudni megfelelően dolgozni.
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
163
1 859
93
" Forditva viszont nagyon sokba kerulhet ez meg, hiszen utolso baratjat veszitheti el Magyarorszag."
Ebböl is látszik, hogy Lengyelországnak is csak addig kellett Magyarország, amíg nem talált olyat akivel helyettesítheti és többet profitálhat. Személyes tapasztalatom, hogy annó a lengyelekkel pont ilyen volt dolgozni. Amíg érdekében áll, addig vigyorog, majd tovább lép! Ha bekerülnek egy munkaközösségbe, akkor mindenkit kitúrnak és hozzák a lengyel haverokat.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 526
44 339
113
Az offenzíva folytatódik.
A jelentések szerint az LNR Népi Milícia egységei az Orosz Föderáció fegyveres erőivel együtt elérték Szeverszk és Soledar külvárosait.