[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 316
68 532
113
Vegulis mind a ketto szerette a faxt...
Mondjuk ukran allamisag a 18-ik szazadban... de hat tudjuk az ősember is ukran volt meg ősember is maradt.

A honvedo ukran hosok ismet sikeresen telibevertek egy buszt.

A palyaudvarral egyutt. Zsiros civil celpont volt, kihagyhatatlan a honvedo hoholoknak.
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
682
2 087
93
Antallffy Tiborbá fordítása a csordaszellemről, valamint Clausewitz téziseinek a jelenlegi háborúra való alkalmazásáról , jók a kommentek is.
"Mit jelent ma inni a Kool-Aid-et? Ez azt jelzi, hogy a szóban forgó személy feladta önazonosságát, és behódolt annak a csoportos gondolkodásnak, amely ma a politikagyártást jellemzi.".....

https://www.antalffy-tibor.hu/3906-drinking-the-kool-aid

Ha tóvám, akkor bocs.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 316
68 532
113
"Marina Viazovszka jelenleg a Lausanne-i Műszaki Egyetem számelméleti tanszékének vezetője, Zelenszkij azonban elmondta, hogy bízik benne, hogy egyszer haza fog térni, és Ukrajnában fog tanítani."
Sajnálatos módon nem Ukrajnában tanít.
Persze ha ott tanítana akkor nagy kérdés hogy kapna e díjat.
Emigrálj érj el eredményeket és kapsz egy nyalókát...
"Ilyen ez a pop szakma..."

Bízzunk benne hogy visszatér és ott is egyetemi tanszékvezető lesz!
Ugye meg veletlenul sem azert nyert mert ukran? Oyan deja vu erzesem van, biztos az eurovizios fesztival miatt.

Avdejevka, kipucolt bunkerek.

 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 789
14 876
113
Mennyi Smerch találat kell egy ukrán állás elpusztításához?És mennyi Himars egy orosz célpont elpusztításához?

Olvasgass egy kicsit a szakiktól és megtudod mennyire hatékony az ukrán tüzérség beleértve az M777-t.


Itt egy orosz cikk a Himarsról jó olvasgatást...


Az Ukránokat Real-Time infókkal tápolja a NATO, a Nyugati cuccok érkezése előtt is ezzel a súgással segítették a műveleteiket, pl a Hosztomeli reptér megvédése.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 227
4 697
113

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Orosz propagandisták állítják, hogy Szeverszk már el is esett. Ukrán katona a várost járva kérdezi a helyieket, hogy ez igaz-e.:)

Liszicsanszkról is azt mondták az ukránok, hogy az övék a város.Úgy 1.5 napig folyamatosan hazudták, hogy az oroszok nem foglalták el. Igaz, előbbiek már a komplett Luhansz megye elfoglalását ünnepelték még az ISS-en is... :D
Majd elmondják megint, hogy stratégiailag elhagyták a várost és különben is a taktika része volt az elvesztése és ezzel igazából ártanak az oroszoknak :D
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
954
11 215
93
1-es pont németek miatt van nem határkerítés hanem szögesdrót kerítés a dél szláv népek felé.
De be van ígérve románoknak is...
2 én már most 800 ért tankolok.
Felháborító hogy annyian használják indokolatlanul a import autót meg import üzemanyagot!
De ez is egyfajta közgazdaságtan amit a mostaniak meg elődeik tolnak hogy import import import aztán meg lehet behozni olyan cégeket akik eurót termelnek.
Ez egy spirál amiből szépen kijönni nem lehet.
3 németek magyarok szlovákok maguknak szúrták el a durva oroszoktól való energia függéssel.
USA 10 éve szabályosan könyörgött minden szinten e államoknak hogy csinálják másként. Azért se.
Most meg megy a sírás.
Evolúció.
Szép nagyra nőtt a orosz energia dinoszaurusz e államokban.
Jöjjenek a alkalmazkodó képesebb társadalmak pl. lengyel román kitettség sokkal kisebb vagy a francia spanyol ír stb.
A eu sok állama meg van orosz energia nélkül a ő iparuk majd prosperál míg a orosz energiának kitettek meg becsődölnek.
Hoztak politikai döntést magyar német vezetők viseljék a következményeit.
Ez ilyen.
Persze meg akarják "hekkelni" a rendszert a politikusok és a szart szőnyeg alá söpörnék attól az még ott van és büdösít rendesen.
Akkor ime /kiemelések tőlem/ hogy visszakanyarodjunk a topik témájához /Románia is növeli a gáztermelését a fekete-tengeren:


https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

Ukrajna növeli a gáztermelést - Shmyhal utasította a terv kidolgozására

2022. 07. 13. 21:19

Denys Shmyhal miniszterelnök hangsúlyozta, hogy Ukrajnának növelnie kell saját gáztermelését.

Ezt az olaj- és gázkomplexum helyzetéről tartott tanácskozáson mondta el – számol be az Ukrinform a miniszterelnöki távirati csatornára hivatkozva.

A kormányfő tájékoztatása szerint kiemelten a földgázkitermelés és besajtolás, valamint az őszi-téli időszakra való felkészülés kérdései kerültek szóba.

„Kiemelte, hogy Ukrajnának növelnie kell saját gáztermelését. Az ehhez szükséges intézkedéseket kormánytisztviselőkkel, országgyűlési képviselőkkel és a gáztermelő cégek képviselőivel folytatott megbeszélésen tárgyalták” – jegyezte meg a miniszterelnök.

Olvassa el még: Finomító helyreállítása és gáztermelés : Galuscsenko bemutatta az energiaipar fejlesztési tervét

A találkozó eredményei szerint Shmyhal megbízta az Energiaügyi Minisztériumot és az Ukrajnai Naftogaz NJSC-t a piaci képviselőkkel együtt, hogy dolgozzanak ki egy olyan megközelítést, amely lehetővé teszi az állam számára, hogy a szükséges mennyiségű üzemanyagot megvásárolja a hazai piacon, és a vállalatokat növelje. Termelés.

„Ukrajnának megvan a lehetősége arra, hogy saját energiaforrásait biztosítsa, és fokoznunk kell az energiafüggetlenség felé való elmozdulást” – hangsúlyozta a kormányfő.


Olvassa el még:
Az NCRECP jóváhagyta a gáztárolók fejlesztésének 2031-ig szóló tervét

Amint az Ukrinform beszámolt róla, Ukrajna fellendülési tervében az egyik központi helyet az állam energiafüggetlenségének megvalósítása szenteli. Denys Shmygal miniszterelnök szerint mindenekelőtt saját gáztermelésünk jelentős növeléséről beszélünk, hogy saját szükségleteink 100%-át önerőből tudjuk biztosítani.
Hogy összefoglaljam az előző kommentjeidet röviden:
A Zorbán a hibás hogy nálunk nincsenek se alpesi vízerőművek, se tengeri olajmezők, se óriási szénmedencék, és nem raboltuk le a világot annak idején gyarmatosítva akit csak lehet, aminek a javaiból, azt tisztára mosva privatizáltuk volna nyugat-európát és most röhögve ki tudnánk fizetni a drágább energiahordozókat.
 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 734
4 179
113
A képlet nagyon egyszerű. Orosz katonák vannak Ukrajnában (most már teljes nyíltan felvállalják), nem pedig ukrán katonák Oroszországban.
Tudod te is nagyon jól, hogy igazából, ukrán katonák vannak az orosz lakosság nyakán, csak régen el lett baszarintva a piros vonal...
De már püfölik őket nyugat felé az orosz katonák.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
954
11 215
93
.
.
BRICS = Brasil, Russia, India, China és South Africa
.
Ezek az országok eleve alkalmatlanok az igazi szoros együttműködésre, mert túl azon, hogy utálják/irigylik a nyugatot, jobb hiján összefognak, de sok közös nincs bennük. Ja mondjuk az uralkodó elitek gazdagsága mögötti szegénység is közös pont, de ezzel sokra nem mennek. Irán, Egyiptom, Szaud-Arabia, Törökország esetleges felvétele csak ókori gyökerű, primitiv vallási ellentétekkel lehetetleniti tovább ezt az amúgy se életképes "szövetséget".
.
Kina és India között pl eleve több a vetélkedés, akár ellenségeskedés, mint az összetartó erő.
Kina kilóg a sorból a gyors gazdagodásával, a maga diktatórikus és világhatalmi álmaival, rég nincs egy súlycsoportban Dél Afrikábal, Braziliával, vagy az érdeklődő Argentinával és a többivel, maximum az a kérdés, hogy ki áll be Kina csatlósának. A BRICS egyetlen valódi funkciója az lehetne, ha a többi ország beállna Kina feltétel nélküli csicskájáva, de erre India és talán az oroszok se lesznek hajlandók.
.
Szerintem itt a topicban ez a BRICS nagyon túl van értékelve évek óta.
Tényleg micsoda különbségek! Lehet nem fog működni!
Még szerencse, hogy Románia és az USA tök hasonló a NATO-ban, de hogy Romániánál maradjunk, minimum egy BeNeLux az EU-ban.
:D
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 043
16 639
113
Ennyi erővel nyíltan is beszállhatnának a buliba, meg évekkel ezelőtt csatlakoztathatták volna őket, és hadd szóljon.
Akkor nem lehetne eljátszani a nagy világmegmentő szerepet mint a jó Amerika Kapitány,

Most a F.O.S médiacirkuszban a bábjátékosok előadják, hogy a g.ci orosz megtámadta ukrajnát, a világnak összefogva meg kell állítania és megbüntetni.. (feldarabolással, ásványi és természeti kincseinek a szűkülködő nyugat részére történő felszolgálásával).
Már megint Hitler köszön vissza a múltból, kell az "élettér"..
Ahogy halad az idő előre, egyre hiteltelenebbek ezek a produkciók, bábjátékos cserék kezdődtek (kormánybukások).

Egyébként ezen bábok jó része úgy vélte hogy az elkövetkező időszak színjátékát már épp börrel és ésszel nem tudják követni, inkább most borítanak le..