[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
A Siemens-turbinát egy kanadai javítóműhelyből repülővel szállították Németországba. Körülbelül július 24-én érkezik Oroszországba - írja a Kommerszant a helyzetet ismerő forrásokra hivatkozva. https://t.me/sputnik/8838

Szokásos este Nikolaevben:

‼️A legújabb hiperszonikus Zircon rakéta 2022 végén már szolgálatba állhat Ezt a rakétát az orosz haditengerészet felszíni hajóin történő telepítésre tervezték. Jelenleg a Zirkon sorozatgyártása folytatódik. Emellett kutatás és munka folyik a rakéta hatótávolságának növelésére /TASS/.

Féltik a mostani világrendet a majmok:

Szar lesz az élet? Drogozzatok! - Nehammer (kabaré, komolyan)

❗️ Donbass offenzíva: helyzet Kelet-Ukrajnában 2022. július 16-17. ▪️ Az elmúlt napokban az ukrán fegyveres erők több tüzérségi támadást hajtottak végre orosz területen: a brjanszki és a kurszki területen lévő Zernovo és Tetkino határ menti falvakat lőtték. Nem voltak nagyobb károk vagy áldozatok. A belgorodi régióban a légvédelmi eszközök a nap folyamán működtek. ▪️ Az orosz tüzérségi egységek számos csapást mértek az Oroszországgal határos területekre a Szumi régióban: Zarutszkoje, Sztarikovo, Budivelny és Esmani települések célpontjait találták el. ▪️ Viszonylagos nyugalom van a Harkivi régióban. ➖ A régió északi részén az AFU áthelyezett egy AN/TPQ-50-es légvédelmi radart a Cserkaszi Tiszkov területére. ➖ Az orosz fegyveres erők nagy csapásokat mértek az ellenséges létesítményekre Harkivban, köztük a Khartron gyárra, ahol külföldi oktatók állomásoztak. ▪️ Kelet-Ukrajnában a fő fejlesztések továbbra is a Bakhmut (Artemivskoje) irányába összpontosulnak: ➖ Az orosz alakulatok folytatták az AFU védelmi állásainak tűzzel való visszaszorítását a Szlavjanszk-Kramatorszk-Konsztantinovka vonalon. ➖ Szeversztől délkeletre folytatódnak a harcok Ivano-Darjevkáért. A térségben lévő AFU-egységek harci hatékonyságának megőrzése érdekében a parancsnokság rotálta a Terrorelhárító Zászlóalj 1. lövészzászlóalját. ➖ A védelmi vonal esetleges áttörése miatt a Szeverzkaja csapatcsoport parancsnokságát Zvanovkába helyezték át. ➖ A Szoledar szektorban a 14. OMB 1. és 2. zászlóaljának egységei tartják a védelmet az előrenyomuló szövetséges erőkkel szemben Belogorovka és Beresztovoj közelében. Az AFU tüzérségi legénysége HIMARS-okkal lőtte Mikolajivka, Beresztovojé és Sztahanov külterületeit. ➖ Bakhmutban (Artemivszk) az AFU mérnöki egységei védelmi állásokat készítenek elő az orosz fegyveres erők offenzívájához. Az Uglegorska TPP és Novoluhanske környékén is folyik az előkészítés. ➖ Donyeck irányában a szövetséges erők állásokat foglaltak el az Avdeevka-Kosztyantyinivka út mentén, és tűzuralomra tettek szert a Kamianka-Avdeevka út felett. Ez lehetővé tette a 110. dandár több egységének blokkolását Kamiankában. ➖ Az éjszaka heves harcok folytak Marinkában a DNR Népi Milícia és az Ukrán Fegyveres Erők egységei között. ▪️ Zaporizzsja térségében és Krivoj Rog irányában a felek továbbra is tüzérségi párbajokat vívnak, anélkül, hogy támadó akciót hajtanának végre.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Azt meghagyják a megmaradó kuplerájnak, amely lengyel meg egyéb “protektorátus” alatt lesz, és egy jó száz évre utálni fogja az oroszokat (de leginkább magát).

Ez utóbbi az igazi veszély mindenkire, aki a környékükön lesz - így ránk nézve is. És ezt nézte be leginkább Putyin, meg a hírszerzésük.
Tegnap belengették, hogy egész ukrajnát demilitarizálni kell.
Ergo lengyelek nemtudom mit akarnak nyugat-ukival, de jobb, ha át sem lépnek a határon, szerintem.
Ha nem lenne teljes demilitarizápva, ugyan úgy lőnék tovább a keleti részt a végtelenségig.
Jelenleg szerintem nincs más választás.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
A mai Oo nem a 20as évek Szovjetunioja.
Ugy mondanám,hogy a meglepően kitartó ukrán ellenállás a nyugati támogatással lehetővé teszi egy olyan kompromisszumos béke kiharcolását,ami nekünk 19ben nem sikerült.
De a pakliban azonban sokminden bent van.A jövö heti ukrán összeomlás ugyanúgy,mint hosszabb távon felkeményedő szankciók miatt egy orosz gazdasági és politikai összeomlás.Nyilvánvaló,hogy Putyin nem egy ilyen felőrlő háborút akart,hanem a zsidók 6 napos háborúját lemásolni.Most már belpolitikai okokbol sincs más vállasztása,mint korlátozott mozgósitással végigvinni egy belpolitikailag elfogadható győzelemig.
És tudja nagyon jol,hogy minnél inkább elhúzódik a háború,annál inkább növekszik a kockázata,hogy veszit.
És azt is nagyon jol tudja,hogy a háborút nem csak a csatamezőn vivják.
Sok még az akkor,meg a ha.Nem lefutott meccs ez még.Majd akkor meglátjuk a végeredményt,ha vége lesz a meccsnek.
Senki sem akar itt kompromisszumos békét. A nyugati hiénák kifejtették, hogy mit akarnak Oo al. Putyin olvas újságot, tud mindent. Világháború van jelenleg, nem lesz semmilyen kompromisszumos béke. Max olyan, amit a vesztes fél aként ad el a saját hallgatóságának.
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Hallottál Jamamotoról?Volt egy hires megállapitása.Ha a Japán Birodalom megtámadja az USAt,akkor fél/egy évig győzelemes hadjáratokat fog folytatni.De ha nem irják alá egy éven belül a békét-akkor nem tud garantálni semmit-érsd,Japán el fogja vesziteni a háborút.
Oroszok most ugyanigy vannak.
Csak az a gond, hogy akkor pont fordítva volt. Jamamoto volt az akinek nem volt üzemanyaga és nyersanyaga!
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
litván meg észt. A Krim meg nem orosz (még). Az M777-ből már a másodikat is kilőtték, a maradék kilencven valahány már nem számít.
Ugye ezt a második kilőtt M777, te sem gondolod komolyan? Nem csak az a veszteség amiről kép van. Néhány hét után alig 30 százaléka volt bevethető a leszállított mennyiségnek. Abba is maradtak az M777 szállítások.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 995
5 450
113
Sok sikert...
  • Lefolytatni a pilótaképzést a keleti blokkban szocializálódott hajózókon full nyugati technikára, terminológiára, eljárásokra, stb... (megvan ehhez az angolja elég pilcsinek?)
  • Nem volt szó a cikkben (és a 100 milkában) a földi kiszolgálókról... mert pilótákkal egyedül semmire sem mennek, kell ugye a földi személyzet képzése, és bizony itt nem játszik, mint SA-ba, hogy majd jönnek a nyugati üzemeltetők az aviationjobsearch.com-ról. Ők a pénzt szeretik, nem a cirkálórakétákat...
  • Ugye ehhez ki kéne építeni egy modern repteret, hangárokkal, ILS-el, tornyokkal, (a keleti szar beton nem az F-16 szintje) stb... sok sikert ilyen orosz CM/BM zivatarban.
  • Az a gépmennyiség, ami 4.th genből kéne az oroszok ellen normális eredményért az minimum 4 század. Annyi pilóta, kiszolgáló és gép. Ok, hajrá, az eddigi mutatós átadások után ezt nehezen hiszem el... kevesebbnek meg megint semmi értelme, max. az üss és fuss megy jobban, de harctér felett annyival nem vívnak ki légi fölényt.
Ugye a ATACMS is vörös vonal lesz az oroszoknak (ha telibeverik valamelyik orosz várost, hááát... nem lesz vidám ami jön), de ez a másik, előre megmondták. Szétbasszák az egészet a földön - ha nem megy odaolvasztják.
Ahogy írták lassú folyamat ebből minimum fél évig nem lessz semmi.Reptér igénye nem sokban különbözik a szovjet eredetű mig29,Su27-esektől(magyar 29-esek se viselték jól a "ridegtartást").USAF-nál már 100-as nagyságrendben van tartalékban F16C,F15C az F35 nagyobb számú rendszeresítésével ezek "feleslegessé"váltak.Kérdéses természetesen ezeknek a gépeknek az állapota és hogy még mennyi üzemóra van bennük.Ami inkább szűkös keresztmetszet lehet a gépek üzemeltetése,karbantartása,repterek védelme.Igaz ma már nem az élvonalat képviseli egy block50/52-es F16 de ettől még komoly csapásmérő potenciállal rendelkezik.Szándék esetén adhatnak hozzájuk AGM 154 130 km hatótávolságú siklóbombákat vagy akár a változattól függőben 370-900 km hatótávú AGM158 robotrepülőket is!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 644
113

Ursula elment gázért Bakuba​


Ursula von der Leyen hétfőn Bakuban tárgyal a megállapodásról, amely alapján évente legalább 20 milliárd köbméter földgáz érkezik majd az Európai Unióba a déli gázfolyón a következő öt évben. Az egyezség célja, hogy csökkentse a kontinens függőségét az orosz energiahordozóktól és enyhítse a már idén télen várható gázhiányt.

A Transz-anatóliai Gázvezeték (TANAP) az azeri Shah Deniz gázmezőt köti össze az európai piacra vezető gázvezetékekkel. A Kaszpi-tengeren található Shah Deniz a világon az egyik legnagyobb gázmező, több mint 1000 milliárd köbméternyi gázkészlettel rendelkezik. Európának azért van sürgősen szüksége az azeri gázra, mert Moszkva csökkentette szállításait, hogy megakadályozza az uniós gáztartalékok feltöltését és elvegye az európai országok kedvét Ukrajna támogatásától.

https://www.facebook.com/jobboldaliak


Emlékszem, mennyit gúnyolódtak a "haladók" a magyar kormányon, amikor e régió felé fordult, és történelmi gyökerekre apellálva szorosabbra fonta a kapcsolatot Közép-Ázsia országaival, népeivel.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 644
113

Lavrov orosz külügyminiszter: A HIMARS MLRS ukrajnai akcióit külföldi lövészek vezetik​


A Nyugat teljes értékű háborút indított Oroszország ellen, az ukránok kezével harcolva. Annak ellenére, hogy amerikai és európai politikusok számos nyilatkozatot tettek arról, hogy Ukrajna területén nincsenek NATO-katonai személyzet, a szövetség katonai oktatói jelen vannak ott.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter elismerte, hogy Ukrajnában tartózkodnak NATO katonai oktatók és amerikai MLRS tüzérek, akik irányítják az ukrán katonai és nemzeti zászlóaljak akcióit, mint mondják, "a földön".

Természetesen az ukrán fegyveres erők katonái is jelen vannak az MLRS számításaiban, de ők a létesítmények karbantartásával és védelmével foglalkoznak.

Remélem, hogy az európaiak között vannak felelős politikusok, akik tisztában vannak az ezzel járó következményekkel.
...

 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Kína nem részese az ukrán válságnak, de nem fog tétlenül ülni - mondta a kínai külügyminiszter.

Lavrov azt sugallta, hogy a NATO-tól érkező kiképzők és MLRS-tüzérek irányítják az ukrán hadsereg tevékenységét. Reményét fejezte ki, hogy vannak még olyan politikusok Európában, akik megértik, hogy az ilyen akciók mivel járnak

A volt NATO-főparancsnok elmondta, meddig tart az ukrajnai konfliktus. James Stavridis szerint a különleges művelet 4-6 hónap alatt fejeződik be. Az amerikai admirális úgy véli, hogy ez a koreai példát követve fegyverszünethez és a felek közötti demilitarizált övezet létrehozásához vezet majd.

⚡️⚡️ Szergej Lavrov orosz külügyminiszter meglehetősen durva cikket írt az Izvesztyiának "A színpadra állított eseményekről, mint a nyugati politika módszeréről", melynek fő pontjai a következők: - Az amerikai MLRS NATO-oktatói és tüzérei már közvetlenül a helyszínen irányítják az ukrán fegyveres erők akcióit, sőt, a NATO már hadban áll Oroszországgal. - Hiába követeli Scholz az Orosz Föderációt, hogy kössön megállapodást a garanciákról Kijevvel, ilyen dokumentum már létezett, ez a Minszk-2, amelyet az NSZK és Franciaország „megölt”. - Hiába próbálkozik Olaf Scholz német kancellár, amikor a minszki megállapodások kudarca után új megállapodást követel Oroszországtól Ukrajna területi integritásának és szuverenitásának garanciáiról. Nem fog. – A Nyugat és Kijev továbbra sem válaszol azokra az elemi kérdésekre, hogy sikerült-e megállapítani a bucsai provokációban meggyilkoltak nevét. - A Nyugatnak vissza kellene térnie az illúziók világából a földre, bármennyire is folytatják, nem fog működni. - Az Egyesült Államoknak nincs bizonyítéka az ukrajnai biológiai laboratóriumok békés természetére; – Moszkva a nemzetközi jog alapján „tisztességes játékra” szólítja fel a Nyugatot.
--
Mizu bucsások? Hol vannak a nevek/vizsgálatok? Ja, sehol.

Orosz sniper:

‼️Az ukrajnai helyzet elemzése az ellenség részéről Kulcs az Amerikai Háborús Tanulmányok Intézetének megállapításaiból: ▪️Az orosz erők folytatták a hadműveleti szünetből való kimért kilépést. ▪▪️Az orosz erők folytatták a korlátozott szárazföldi támadásokat Szeverszk, Bakhmut és Donyeck környékén, és katonai infrastruktúrát lőttek Donbassz-szerte. ▪️Az orosz erők erőfeszítéseiket a Harkivtól északra és a déli tengely mentén zajló védelmi műveletekre összpontosították. ▪️A Kreml az ukrajnai elhúzódó harcokra számítva hosszú távú feltételeket szabhat a haderőépítési erőfeszítésekhez. ▪️Az orosz hatóságok további erőfeszítéseket tesznek a felszabadított területek biztonságának garantálása érdekében.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
387
2 554
93
A nemességünk a török háború és megszállás alatt elnéptelenedett területre inkább telepített román jobbágyat mint magyart. Ennek egyszerű okai voltak : a magyarnak állandóan járt a szája, akár volt oka rá, akár nem. Ahogy akkor jellemezték, "nyakas paraszt" a fajtája, állandóan készen ált egy kis balhéra, lázadásra is. Ezzel szemben a román paraszt hátából "szíjat lehetett " hasítani, azt is türték. Tehát a betelepítéseknél az "uraknak" inkább az volt a szempont, hogy minél "nyereségesebb, nyugodtabb" legyen az üzlet, és nem a magyarság megtartása lebegett szemük előtt.
Saját, magyaros hülyeségünknek köszönhettük a népességi arányok durva elváltozását a Kárpát medence területén a XIX sz végére.
Ahogy írtad: "Ők meg addig nyugodtan kaszinózhattak, vadászhattak. Nem is kár értük, hogy eltakarították őket a történelem színpadjáról."
Azért telepitettek román parasztot mert az volt kéznél.Jah mert a magyar paraszt már akkor is demokratikus ellenzéki volt..Ezek a drága békés román parasztok meg egy nap szépen villával fejszével agyonbssztak minden magyart akit értek. .. Ugye a román bojárok azok aztán nem mészároslörincek hanem igazi jótét filantrópok.voltak.Élénk a fantáziád sztem irjál a telexbe kétfarkú elvtárs.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 322
68 545
113
Ahogy írták lassú folyamat ebből minimum fél évig nem lessz semmi.Reptér igénye nem sokban különbözik a szovjet eredetű mig29,Su27-esektől(magyar 29-esek se viselték jól a "ridegtartást").USAF-nál már 100-as nagyságrendben van tartalékban F16C,F15C az F35 nagyobb számú rendszeresítésével ezek "feleslegessé"váltak.Kérdéses természetesen ezeknek a gépeknek az állapota és hogy még mennyi üzemóra van bennük.Ami inkább szűkös keresztmetszet lehet a gépek üzemeltetése,karbantartása,repterek védelme.Igaz ma már nem az élvonalat képviseli egy block50/52-es F16 de ettől még komoly csapásmérő potenciállal rendelkezik.Szándék esetén adhatnak hozzájuk AGM 154 130 km hatótávolságú siklóbombákat vagy akár a változattól függőben 370-900 km hatótávú AGM158 robotrepülőket is!
En valahol nem is ertem miert kellett nekunk annyi ideig es penzert kepezni a szemelyzetet a Gripppenekre, no meg atalakitani a repteret meg hasonlok. Jah es ez egy csomo penzunkbe kerult, meg a fenntartasuk meg most is minden nap egy csomo penzunkbe kerul...
Valamit nagyon elrontottunk, csak ugy kellett volna tennunk ahogy irtad.
Kapni,mert van egy csomo amivel nem tudnak mit csinalni es persze patent allapotban van, vagy ingyer felujitjak. Meg par honap gyorstalpalora kikuldeni az allomanyt nehogy a gazkart elore toljak mint a Migen, hanem hatra. Repteret atalakitani nem is kell, eleg ha par katyut befoltoznak a kifuton.
Azert valahol eleg infantilis hogy ezeket az elkepzeleseket komolyan veszed.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 322
68 545
113

Ursula elment gázért Bakuba​


Ursula von der Leyen hétfőn Bakuban tárgyal a megállapodásról, amely alapján évente legalább 20 milliárd köbméter földgáz érkezik majd az Európai Unióba a déli gázfolyón a következő öt évben. Az egyezség célja, hogy csökkentse a kontinens függőségét az orosz energiahordozóktól és enyhítse a már idén télen várható gázhiányt.

A Transz-anatóliai Gázvezeték (TANAP) az azeri Shah Deniz gázmezőt köti össze az európai piacra vezető gázvezetékekkel. A Kaszpi-tengeren található Shah Deniz a világon az egyik legnagyobb gázmező, több mint 1000 milliárd köbméternyi gázkészlettel rendelkezik. Európának azért van sürgősen szüksége az azeri gázra, mert Moszkva csökkentette szállításait, hogy megakadályozza az uniós gáztartalékok feltöltését és elvegye az európai országok kedvét Ukrajna támogatásától.

https://www.facebook.com/jobboldaliak


Emlékszem, mennyit gúnyolódtak a "haladók" a magyar kormányon, amikor e régió felé fordult, és történelmi gyökerekre apellálva szorosabbra fonta a kapcsolatot Közép-Ázsia országaival, népeivel.
Amugy milyen csovon hoznak el a torokoktol az azeri gazt? Csak nem a Deli aramlaton?
Amugy nekem ugy remlik hogy nagyon nyihogtak az azeriek ellen a tavalyi ormeny/azeri haboruban. Igaz kozuk nem volt hozza mert tatott szajjal neztek. No meg szultan Erdogantol is kell ehhez jovahagyas, o meg haremholgykent kezelte a multkor ezt a fonnyadt nemet grofnot.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 481
33 889
113
En valahol nem is ertem miert kellett nekunk annyi ideig es penzert kepezni a szemelyzetet a Gripppenekre, no meg atalakitani a repteret meg hasonlok. Jah es ez egy csomo penzunkbe kerult, meg a fenntartasuk meg most is minden nap egy csomo penzunkbe kerul...
Valamit nagyon elrontottunk, csak ugy kellett volna tennunk ahogy irtad.
Kapni,mert van egy csomo amivel nem tudnak mit csinalni es persze patent allapotban van, vagy ingyer felujitjak. Meg par honap gyorstalpalora kikuldeni az allomanyt nehogy a gazkart elore toljak mint a Migen, hanem hatra. Repteret atalakitani nem is kell, eleg ha par katyut befoltoznak a kifuton.
Azert valahol eleg infantilis hogy ezeket az elkepzeleseket komolyan veszed.

Megírták már félhivatalosan, hogy önkénteseket fognak még küldeni. Párszáz ex-USAF beöltözik ukránnak és kész.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 739
32 438
113
Akkor picit konkrétabban az érhetőségről:
Az ukrán nyelv pont olyan, mint a nyugati és keleti szláv területek között élő, erősen keveredett népcsoport: Az ukránoknak nem sokat kell erölködniük akár lengyelül, akár oroszul akarnak érteni... valahogy "rááll" a fülük..
Ezért nem volt nehéz dolga Zselinek és cirkuszának (kormány és parlament) oroszról kis gyakorlás után ukránúl megszólalnia
A jiddis nem is szláv nyelv.
Inkább seggfejek
Kik is ők?
Nagyobb kockázatnak tartom azt ha Oroszország agressziója következmények nélkül marad. A légi közlekedést meg eddig a szakadároknak sikerült veszélyeztetni.
A következmény Ukrajna eltünése lesz.
Hol a jó édes jaktejbe mártogatott hetven lábú büdös talpú marsi pillangóban vannak azok az aleternatív mezők. Mert a térképen nem találom.
Földközi-tenger; Izrael/Ciprus
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 043
16 643
113
Azért telepitettek román parasztot mert az volt kéznél.Jah mert a magyar paraszt már akkor is demokratikus ellenzéki volt..Ezek a drága békés román parasztok meg egy nap szépen villával fejszével agyonbssztak minden magyart akit értek. .. Ugye a román bojárok azok aztán nem mészároslörincek hanem igazi jótét filantrópok.voltak.Élénk a fantáziád sztem irjál a telexbe kétfarkú elvtárs.
Jah mert a magyar paraszt már akkor is demokratikus ellenzéki volt.
Szerinted a demokrácia fogalma akkor már létezett? Hmmm
Ezek a drága békés román parasztok meg egy nap szépen villával fejszével agyonbssztak minden magyart akit értek
No igen több évszázados szívás után úgy érezték h itt az idő kicsit törleszteni. Ilyen a mi népünkkel is előfordult párszor..
Élénk a fantáziád sztem irjál a telexbe kétfarkú elvtárs.
Szerintem inkább olvasom és próbálom értelmezni a történelmet, ha sikerül ... :)pártfüggetlenül..