[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
És? Nem ez volt a kérdés... Hogy jön ez ide? o_O
Meg ugye ahoz kell valami védelmi rendszer is, hogy fogyóeszközök legyenek.
Úgy jön ide, hogy ezeknek az iráni drónoknak elenyésző esélyük lesz mélyen az ukrán vonalak mögött, hosszú ideig felderítést végezni a Himarsok után kutatva.
 
  • Tetszik
Reactions: PPP

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 982
22 862
113
Mennyi esélye van egy orosz SF erőnek mélyen az ukrán front mögött lokalizálni, és megsemmisíteni a 12 ukrán Himars indítóból akár egyet is amelyek a donbaszi fronttól Herszonig tevékenykednek, úgyhogy az ukránok teljes mértékben tisztában vannak azzal, hogy az orosz SF alakulatok vadásznak az ukrán Himars indítókra?
mivel nem 12 négert küldenek be az oroszok mint SF egységet elvegyülniük sem lesz nehéz .., a fegyerzet a nyelv ugyanaz így bármennyi,bizonyára ők is így gondolják mivel ha nem így lenne nem küldenének be senkit, az meg egy egészen "elhanyagolható" tény,hogy ez az SF egység bármelyik tagja simán lehet(ne) ukrán civil lakosnak álcázva,így sem fegyver se egyenruha nem szükséges .. elég ha a célkoordinátákat megadja, vagy a felvonulási útvonal pozícióját, és itt is vegyük figyelembe hogy van egy elég nagy lélekszámú kollaborálásra hajlamos ukrán nemzetiségű lakosság is,bármennyire nem is tetszik ez itt a hoholista bagázsnak,ez egy háború mindenki túlélni akar nem meghalni
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 570
113
Ma reggeli becsapódások Nyikolajev régióban az ukrán állásokra. 10 rakéta érkezett valószínü Tornado-Sz
qNecpsgG5Ys.jpg



Gracsok repkednek Herszon régió felett ma reggeltől


Ka-52 Vichr-1 rakétát indít

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 570
113
A 2S7 "Pion"tüzérségi lövegeket elkezdték eltávolítani az Omszki 94. raktárból .

Április elején 170 tüzérségi darab volt látható a Google Earth képén.

A június 2-i képeken már 135 egységet rögzítettek.

Az utolsó elérhető képek július 18-tól 110 egységet rögzítettek.

Agqix_gmHlg.jpg

YRQBvKj7vso.jpg
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 245
24 250
113

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 506
54 459
113

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 785
113
Ha lessz egy kis idejük az ukránoknak, összedobnak egy saját Iszkandert.
GROM-2 hasonló tartományban működik mint az ISKANDER-E.
(CEP 15 m nem is olyan rossz)
De nem működik mert nem lett idő a rendszeresítésre.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
"Ukaini is (very) gay", nemtudom hányadik rész:

Mennek az emberek és a cuccok:

Washington álmodozik:

Állítólag himars rakétát lő a légvédelem:


⚡Wagneriták és a 6. ezred elfoglalta Pokrovszkoe-t Hosszú harcok után a PMC "Wagner" és az LPR NM 6. ezrede a szövetséges erők tüzérségének és légierejének támogatásával elfoglalta Pokrovskoje falut. Újabb mérföldkő került leküzdésre a Bakhmutovszkij irányban. Pokrovszkijtól Artyomovszkig (Bakhmut) még 5 km van hátra.

Az orosz védelmi minisztérium legfrissebb adatai a különleges művelet menetéről: ▪️A nagy pontosságú fegyverek több mint 40 külföldi zsoldost - többnyire lengyeleket - semmisítettek meg az "Idegenlégió" DPR-ben lévő telepítési pontjánál. Az orosz légierő likvidálta az 59. motorizált gyalogsági dandár tüzérségi osztályát Nyikolajevben. Az ellenség személyi veszteségei meghaladták a 70%-ot. A DPR Jagodnoje területén megsemmisítettek egy AN/TPQQ-37 típusú, az USA által gyártott AN/TPQQ-37 típusú anti-tüzérségi radarállomást. Több mint 70 nacionalistát és egy lőszerraktárt semmisítettek meg a DPR Zaitsevo faluban. Mykolaiv, Zaporizzsja régiókban és a DPR-ban 6 ukrán MLRS "Grad" szakaszát verték el.

Szankció bohóckodás kifújt:
Az EU kijelentette, hogy kimerítette az Oroszország elleni szankciók lehetőségeit.

Erről a Le Monde számol be egy meg nem nevezett európai diplomatára hivatkozva.

Megjegyzik, hogy az Európai Unió által elfogadott hetedik szankciócsomag az előző hattól eltérően nem tartalmaz komoly intézkedéseket.

A 27 európai ország tehát nem szándékozik önként megfosztani magát az orosz gáztól.

"Már most is próbálnak megbirkózni a Gazprom szállításainak zavarával. És bár Lengyelország és a balti államok szívesen megtennék ezt a lépést, nem fogják magukat ilyen büntetésnek kitenni" - írja a lap.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
885
9 994
93
Mennyi esélye van egy orosz SF erőnek mélyen az ukrán front mögött lokalizálni, és megsemmisíteni a 12 ukrán Himars indítóból akár egyet is amelyek a donbaszi fronttól Herszonig tevékenykednek, úgyhogy az ukránok teljes mértékben tisztában vannak azzal, hogy az orosz SF alakulatok vadásznak az ukrán Himars indítókra?
Meredeken hangzik de azt figyelembe kell venni hogy egyelőre még orosz lakta területeken megy a harc. Bár a lakosság meg van félemlítve, de passzív támogatásra számíthatnak. A fene tudja mennyien informálhatják az oroszokat ezeken a területeken, de nem véletlenül van belengetve ukrán oldalról mindenféle megtorlás a kollaboránsoknak.
 

ronis

Well-Known Member
2022. március 23.
162
977
93
A technology gap kína és a nyugat között 15 éven belül bezárul.
szerintem közel sem kell ehez 15 -év, a mostani folyamatok nagyon fel fogják ezt gyorsítani, olcsó energia nélkül olyan gazdasági recessziós spirál indulhat be aminek a végét sem látni.
Borítékolom hogy energia inségben sok EU ország simán össze fog veszni egymással, mivel mindenki a saját érdekét nézi, és akkor még tegyük hozzá az ellátási láncok meg akadását minden területen, a társadalmat sújtó negatív folyamatokat , hatalmas munka nélküliséget, inflációt .
Én Európaiként abban bízok hogy viszonylag rövid legyen (1-2 tél) ez az ideológiai, gazdasági és energetikai ámukfutás, a valóság addigra ugyis pofán veri az EU-t elhajolni nem lehet előle, és utána ezt az egész liberalista zakkant csürhét elzavarják örökre és megindul egy tisztességes realista alapu gazdasági és energetikai vissza rendeződés-közeledés oroszország felé.
Mivel ez az EU érdeke, és így tudna igazán "naggyá" válni az öreg kontinens .

Eggyelőre nem ebbe az irányba megyünk, DE fog ez változni.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 414
6 898
113
Úgy jön ide, hogy ezeknek az iráni drónoknak elenyésző esélyük lesz mélyen az ukrán vonalak mögött, hosszú ideig felderítést végezni a Himarsok után kutatva.
a bayraktarok kifejezetten jól muzsikáltak szíriában líbiában és karabahban
légvédelemmel mérsékelten ellátott ellenfelek ellen
az ukránoké se lehet sokkal különb
és ha kapnak egy tucat nasamsot iris-t-t mittoménmit, tekintettel ukrajna méreteire, nem tűnik jelentős kihívásnak azokkal a drónokkal máshol operálni
 
  • Tetszik
Reactions: Tumpek and fip7