Szerintem itt már nincs az a légvédelem, ami annyi rakétát képes akárcsak követni, amennyit itt mindkét fél használ.
Azt hiszed minden településnél van légvédelmi rendszer?
Csak frontközelben! Egyébként a jenkik adják az infót -a koordinátákat állandóan (azokkal kéne már valamit csinálni végérvényesen) a banderistáknak.
Itt szerintem inkább azon lenne a hangsúly az oroszok szempontjából, hogy legalább a lőszerraktáraikat tudják megvédeni, amúgy az orosz légvédelmet csak azért említettem meg, mert ugye pár napja az oroszok elhintették, hogy már üzembe helyezték azt a szuper titkos EW eszközt amely a GPS irányítású (Himars) GMLRS rakéták ellen hatékony....
Más
Sztrelkov mai helyzetjelentése..
29 Jul, 09:54
A fronton kialakult helyzetről
A két legforróbb pont a Donyecki Front és a Herszon Front középső része (az Ingulets folyó mentén).
A donyecki fronton csapataink két napon át tartó offenzív harcok során taktikai sikereket értek el (a legjelentősebbeket tegnapelőtt, az offenzíva első napján). Két helyen sikerült előrenyomulnunk: Marinkától északra az AFU "megszökött" egy akna szellőzőaknájából, és erőink elfoglalták ezt a védelmi csomópontot. Krasznogorovka és Peski között több pontot is sikerült elfoglalnunk. Avdijivka közelében tegnap kisebb előrenyomulásra került sor.
Az AFU frontját azonban sehol sem lehet áttörni, és az ellenséges védelembe való behatolás viszonylag sekély. (Legalábbis eddig). Az AFU súlyos veszteségeket szenved a masszív tüzérségi tűz miatt. A veszteségeink (úgy tudom) sokkal alacsonyabbak, és ez már jó.
Az ellenség ma este és ma reggel újabb rakétatámadásokat indított a lőszerraktárak ellen. Ilovajszk közelében és magában a városban lévő létesítményeket találták el és robbantották fel.
Általánosságban, mint már korábban írtam - komoly sikerekre nem számítok ebben az irányban - az ellenség a szárazföld belsejében fekvő, hosszú távú állásokon védekezik, és a gyalogságunk nagyon kevés ahhoz, hogy a kezdeti sikerek után mély benyomulást tegyen. Ha lassan "át is rágják magukat rajta", amíg végül szilárd infrastruktúrával nem találkoznak, majd véres utcai harcok következnek mindkét oldalon. A végeredmény a következő védelmi vonalba való "beleütközés".
A Herszon fronton: tegnap nem kaptam megerősítést azokra az állításokra, amelyek szerint csapataink teljesen visszafoglalták Andrejevkát és visszaverték az ukrán fegyveres erőket az Ingulets folyó mögött. A térségben továbbra is heves harcok folynak. Az ellenség tüzérségi és rakétacsapásokat indít Cskalovo falura (mélyen a Beriszlav felé irányuló védelmünkben), amely valószínűleg a legközelebbi operatív célpontja ennek az AFU-offenzívának. Tüzérségünk és repülésünk viszont "bevasalja" az ellenség frontvonalát és hátsó létesítményeit.
Tegnapelőtt, tegnap és ma is folytatódtak az orosz terület szórványos ágyúzásai az ellenség tüzérsége által. A határ menti katonai egységeket és a Kurszki és Brjanszki területen lévő településeket lőtték.
Más területekről nem érkezett információ.
P.S. A "miért nem kommentálom Novoluganszkoje felszabadítását?" kérdésre. - Azt válaszolom, hogy ez most egy másodlagos irány, az ellenség az Uglegorszkaja TPP feladása után kitartó harcok nélkül elhagyta a falut, megtisztítva a kialakult taktikai "zsákot". Sokkal fontosabbak az Artemivszk irányában folyó harcok, de ott - a legjobb esetben is - egy idő után a város peremén kezdődnek a harcok, amelyet az ellenség a fő védelmi vonallá alakított.