Egy ukrán helyzetjelentése Peszkiből(kis település Donyeckhoz közel)
Az ismert ukrán propagandista, Butusov úr mesél az ukrán csapatok helyzetéről Peski településen, a 21. „Sarmat” zászlóalj osztagának parancsnoka nevében:
Peszki. Húsdaráló.
Mit veszítsek, mit lehet még elvenni tőlem személyes poklom hatodik napján, Piszkijben, egy kilométerre az ukrán Donyeck első utcájától? A 152-es kaliberű lövedékektől lövészárkokban hevernek a hőség alatt azoknak a testei, akik kedvesebbek voltak számomra, mint a rokonok. Ahogy korábban írtam, egy kibaszott falubant 6500 lövedék kevesebb, mint egy nap alatt.
Hat napja volt ilyen támadás, és nem fér a fejembe, hogyan marad legalább néhány gyalogságunk életben ebben a tűzzáporban.
Nem, nem nyafogok.
Két 82-es és 120-as kaliberü aknavető működik oldalunkról.
Néha felébred és Donyeck felé "tüsszent" két tüzérségi darabot.
Alig válaszolunk. Nincs ellenütőtűz, az ellenség, anélkül, hogy magának gondot okozna, tüzérségi lövedéket szór a lövészárkaiinkba, nagyon erős, beton állásokat bont le tíz perc alatt, szünet nélkül áttörje a védvonalunkat. és minimális pihenés
Tegnapelőtt áttörték(a védővonalat), és patakként hevertek a "kétszázasok" / "háromszázasok" . Statisztikát nem publikálok, nálunk tilos, de a veszteségek számát és százalékát el sem tudod képzelni.
Ez egy kibaszott húsdaráló, ahol a zászlóalj egyszerűen visszatartja az inváziót a testeivel.
Majdnem egy hete várunk legalább valami segítséget, ami eltalálná az ellenséges tüzérséget, minket, ismétlem, büntetlenül lőnek mindennel, amiben az orosz katonai rendszer gazdag, ma a légierő(orosz) dolgozott.
Büszke vagyok a zászlóalj vezetésére, amely itt marad velünk. A zászlóaljparancsnok velünk van, mindenki velünk van, sebesülten, könnyű háromszázasok, pár óra múlva visszatérnek pozíciójukba, ha lehet így nevezni ezeket a feneketlen tölcséreket.
Háború folyik.
De ellentüzérségi harc nélkül értelmetlen húsdarálóvá válik, ahol egy nap alatt eszeveszett mennyiségű gyalogságunk őrölődik meg.
Biztos, hogy az igazságot akarod? Itt van, a meztelen igazság.
A tartalék pozícióba megy, zárja le magával az áttörést, és öt perc múlva 15 emberből már csak egy marad épségben.
A holttestek hevernek. Ha könnyű 300-as, talán szerencséd lesz, megbotlik, és gyalog kiszállsz, odaérsz.
Csak 300-ast vittek el. Végig kiabált: - Hol a támogatás? Hol van a tüzérség? Miért hagytak el minket? Miért nem fedezett minket senki?
Nem tudom, barátom, miért nem takart minket senki... sikoltozik, És szégyellem, hogy még mindig épségben vagyok, csak párszor lettem elég süket.
Hánytam, feldühödött, bocsánat, és újra a sorokban.
Minden tartalék feloszlik, a haditechnika lángokban áll, az ellenség közeledik és probléma nélkül elfoglalja pozícióinkat egy újabb tüzérségi zápor után.
Jelenleg elveszítjük Peszkitt, minden emberi és anyagi lehetőségünk szinte kimerült.
Denis, egy mariupoli lakos, aki azt mondta nekem, hogy "Nos, hiszek, Arestovichnak, hamarosan mindent visszaveszünk" meghalt. Kétszer is megsebesült, közvetlenül az árokban kötözték be, mondták neki, Denchik, menj az evakuáció helyszínére, de ő azt válaszolta: "Srácok, nem hagylak el benneteket."
És először megsebesült, és a második seb után tovább lőtt.
Még nem vittük el a holttestét. Peszkik romjain hever széttárt karral, tekintete merev. Bosszút kér. Hogyan utasíthatom el a legutóbbi kérését? Hogyan hagyhatjuk el Dant?
Azt hiszem, Dimka végül is él. Mert nem halhatott meg, mivel nemrég tért vissza a kórházból, csak megkérte a barátnőjét. Azt mondják, hogy az egyik plébánia után egyszerűen eltűnt. Földdel borítva. De úgy gondolom, hogy ez tévedés, és ő él. Bolond remény és remény.
Tudom, hogy az én államom nem szeret hangosan gondolkodni. De nem maradt választásom a győzelmi düh és a letartóztatás között. Az igazságnak kell szólnia, nem pedig a konyhában zajló suttogó beszélgetéseknek. Természetesen ez az üzenet külön fog repülni, mert hogyan; Tehát valóban hazudik az állam saját polgárainak?
Nem lepődök meg, ha ma valaki azt mondja: "Siroza a Kreml ügynöke a donyecki front győztesének zseniális tervét fecsegte, feltesszük a Myrotvoretsre."
Haboztam kijelenteni, hogy minden ellenőrzés alatt áll. Most Peszkiben nincs semmi az irányítás alatt, de valamiért az igazságot elhallgatják.
Csengessétek meg a törött harangokat, miközben testekkel borítjuk be Peszkit."
(Cenzor.net)