[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Kissinger: a háború szélén állunk Oroszországgal és Kínával.

2022-08-13 20:23


Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter a Wall Street Journalnak nyilatkozva elmondta, hogy Washington elutasította a hagyományos diplomáciát, és egy jelentős vezető hiányában a világot a háborús szakadék szélére sodorta Ukrajna és Tajvan miatt.

Kissinger korábban nagy port kavart, mert azt javasolta, hogy Kijev mondjon le egyes területi követeléseiről, hogy véget vessen az Oroszországgal fennálló konfliktusnak.




A most 99 éves Kissinger egy nemrég megjelent könyvében, amely a második világháború utáni prominens vezetők profilját mutatja be, részletesen kifejtette a Nyugat szerepét az ukrajnai konfliktusban. Oroszország februári döntését, miszerint csapatokat küld az országba, saját biztonsága motiválta, mivel Ukrajna NATO-csatlakozása a szövetség fegyvereit Moszkva 300 mérföldes (480 km-es) körzetébe helyezné. Ezzel szemben, ha Ukrajna teljes egészében orosz befolyás alá kerülne, az nem sokat tenne “az orosz dominanciától való történelmi európai félelmek lecsillapításáért”.

A kijevi és washingtoni diplomatáknak egyensúlyba kellett volna hozniuk ezeket az aggodalmakat – írta, és a jelenlegi ukrajnai konfliktust “egy sikertelen stratégiai párbeszéd következményének” nevezte.

Egy hónappal a könyv megjelenése után a Wall Street Journalnak nyilatkozva Kissinger kitartott amellett, hogy a Nyugatnak komolyan kellett volna vennie Vlagyimir Putyin orosz elnök biztonsági követeléseit, és visszautasította a jelzést, hogy Ukrajnát egy napon felveszik a NATO-szövetségbe.

Az ukrajnai katonai műveletet megelőzően Oroszország írásban ismertette az Egyesült Államokkal és a NATO-val a biztonsági aggályait, amelyeket mindkét fogadó fél elutasított.

Kissinger, aki az 1960-as évek végén és az 1970-es évek elején kiterjedt tárgyalásokat folytatott a vietnami kommunistákkal, még akkor is, amikor az amerikai hadsereg háborút vívott ellenük, azt mondta, hogy a modern amerikai vezetők hajlamosak úgy tekinteni a diplomáciára, hogy “személyes kapcsolatot ápolnak az ellenféllel”, és a Wall Street Journal által használt szavakkal élve “hajlamosak a tárgyalásokat inkább misszionárius, mint pszichológiai szempontból szemlélni, inkább megtérítik vagy elítélik tárgyalópartnerüket, mint megértenék a gondolkodásukat”.

Kissinger amellett érvelt, hogy az USA-nak “egyensúlyra” kell törekednie önmaga, Oroszország és Kína között.

Ez a kifejezés “egyfajta hatalmi egyensúlyra utal, az olykor ellentétes értékek legitimitásának elfogadásával” – magyarázta Kissinger. “Mert ha azt hiszed, hogy erőfeszítéseid végeredményének a te értékeid érvényesítésének kell lennie, akkor szerintem az egyensúly nem lehetséges”.

Richard Nixon elnök alatt Kissinger irányította az USA diplomáciai kapcsolatfelvételét Kínával az 1970-es években, amelynek célja az volt, hogy Pekinget elszakítsa Moszkvától, és a világ erőegyensúlyát a kommunista Keletről eltolja.

Joe Biden elnök alatt az Egyesült Államok végignézte, ahogy Kína és Oroszország elmélyíti kereskedelmi és diplomáciai kapcsolatait. Az Egyesült Államok Tajvannal kapcsolatos politikája – Joe Biden nyilvánosan szakított a sziget függetlenségével kapcsolatos, Kissinger-korszakbeli washingtoni kétértelműséggel, Nancy Pelosi képviselőházi elnök pedig a hónap elején Tajpejben tett látogatásával feldühítette Pekinget – tovább rontotta az Egyesült Államok és Kína kapcsolatát, és az a Tajvani-szoroson megnövekedett katonai tevékenységet eredményezett.

Kissinger szerint az USA már nincs abban a helyzetben, hogy akár Oroszország, akár Kína oldalán álljon a másik ellen. “Mindössze annyit tehetünk, hogy nem gyorsítjuk fel a feszültséget, és lehetőségeket teremtünk, ehhez pedig valamilyen célt kell kitűznünk” – mondta.

Kissinger a nemzetközi kapcsolatok reálpolitikai iskolájának jeles képviselője, amely a nemzetek gyakorlati érdekeit az ideológiai állásfoglalások elé helyezi. A külügyek tárgyilagos szemlélete azonban nem csak dicséretet, hanem ellenségeket is szerzett neki.

A nyár elején Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elítélte Kissingert, amiért azt javasolta, hogy Kijevnek el kell fogadnia a “status quo ante” visszaállítását – lemondva a Krímre vonatkozó területi követeléseiről, és autonómiát biztosítva a Donyecki és Luganszki Népköztársaságoknak -, és békeszerződést kell kötnie Oroszországgal egy harmadik világháború elkerülése érdekében. Kissinger később tisztázta, hogy ezeket a követeléseket csak ideiglenesen kellene félretenni az azonnali tűzszünetről szóló tárgyalások érdekében, de Kijev ennek ellenére Ukrajna ellenségének bélyegezte, és “orosz-fasiszta propaganda és zsarolás narratíváinak terjesztésével” vádolta.

Ideiglenesen félre tett követelésekkel, hogy kössön békét?
Ideiglenesen mondjon le a Krímről?
Amúgy, ha ennyire jó ötlet, a területet az agresszor nak elv, akkor adja vissza Alaszkát a ruszkinak.
Sokkal jobban járna mindenki, szerintem Putyin azonnal belemenne.
:)
Hülye volna, ha nem.
Kissinger unokái meg megtudják, milyen okos volt a pápa....,
Csak, nehogy nácikká váljanak, és irtsáka kanadai oroszokat....
;)
 
  • Tetszik
Reactions: PPP

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
orosz oldalról is várnám ugyanezt
hogy ne arról szóljanak a hírek hogy jelenovkában egy börtön forma börtönben tartják fogva a magukat megadókat, hanem egy oroszországi - nincs halálbüntetés ! - kellemes éghajlatú szanatóriumban, ahol jó a kaja szépek a lányok gyors a wifi
kisebb túlzással
Orosz oldalról folyamatosan a humánus bánásmódot látod. Ez a videó is az, a múltkorinál is ott volt hogy, elég volt a videozásból, lássátok el és hozhatjuk sorra a példákat. Se a ruszkiktól, se a csecenektől nem ezt vártuk. A ruszkik abszolút emberségesen bánnak a foglyokkal, a csecsenek meg barátságos Rumcájszosdit játszanak mindenkivel,aki nem lő rájuk, nem geciskednek, hanem segélyt osztogatnak.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 992
13 300
113
Be akart állni önkéntesnek -egszerü katonának, de állítólag a régi szolgálati útlevelével próbált átjutni a határon, ami szerintem nem igaz. Az orosz vezetés bögyében van egyébként Strelkov mert sokszor kritizálta az orosz lagymatag politikát és a hadvezetést.
Addig jár a korsó a kútra amíg el nem törik. ;)

:oops::cool:

Viszont a "telegramos csatornájan" ma állitolag nagyon aktív volt ...
 
W

Wilson

Guest
Én ezt annyira nem hiszem, hogy nagy okosság...
Egyrészt az MT-LB váza nem arra készült hogy egy ilyen brutális 100 millist tegyenek rá.
A másik dolog, hogy úgy 2 méter magasságba felpakolni egy páncéltörő ágyút? Zsíros falat lesz egy Kornetnek ;)
Most hogy így leírtam... tulajdonképpen elég sanszos, hogy hamarabb kilövik majd, minthogy a vázat szétszaggassa.
Ha megnézed nem csak úgy ráhegesztették azt a Rapiert arra az MT-LB platformra másrészt kicsit utána nézve ennek a módosításnak, az Ukránok nem elsősorban mobil páncélos vadásznak szánják, hanem elsősorban előkészített lőállásokban akarják majd elsősorban használni.A személyes véleményem az, hogy érdekes egy elgondolás, de én nem látom ennek a párosításnak az egyértelmű előnyeit.
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 104
1 975
113
Orosz oldalról folyamatosan a humánus bánásmódot látod. Ez a videó is az, a múltkorinál is ott volt hogy, elég volt a videozásból, lássátok el és hozhatjuk sorra a példákat. Se a ruszkiktól, se a csecenektől nem ezt vártuk. A ruszkik abszolút emberségesen bánnak a foglyokkal, a csecsenek meg barátságos Rumcájszosdit játszanak mindenkivel,aki nem lő rájuk, nem geciskednek, hanem segélyt osztogatnak.
Rákosi Mátyás büszke lenne rád!
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 771
30 521
113
Ha megnézed nem csak úgy ráhegesztették azt a Rapiert arra az MT-LB platformra másrészt kicsit utána nézve ennek a módosításnak, az Ukránok nem elsősorban mobil páncélos vadásznak szánják, hanem elsősorban előkészített lőállásokban akarják majd elsősorban használni.A személyes véleményem az, hogy érdekes egy elgondolás, de én nem látom ennek a párosításnak az egyértelmű előnyeit.
Lö párat,aztán állást vált.Ezt önjáróként gyorsabban meg tudja tenni,mint vontatva.
 
W

Wilson

Guest
Ne aggódjatok Sztrelkov miatt, valószínűleg nem fogják ott helyben főbe lőni....:)

Arra viszont kíváncsi leszek, hogy a Kreml mennyire akarja elhalgattatni ,mert az kétségtelen, hogy az utóbbi időben egy kritikusabb hangot ütött meg velük szemben,és ennél sokkal kevesebbért is ítéltek embereket letöltendő börtönbüntetésre Oroszországban.
 
K

Kopi2000

Guest
Ne aggódjatok Sztrelkov miatt, valószínűleg nem fogják ott helyben főbe lőni....:)

Arra viszont kíváncsi leszek, hogy a Kreml mennyire akarja elhalgattatni ,mert az kétségtelen, hogy az utóbbi időben egy kritikusabb hangot ütött meg velük szemben,és ennél sokkal kevesebbért is ítéltek embereket letöltendő börtönbüntetésre Oroszországban.
Szerintem cellatarsa lesz Navalnijnak....ugy 10-15 evig... Elvegre mindketten a vezert kritizaltak...
 
  • Szomorú
Reactions: Raszputyin

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 472
13 272
113
Egy hónapja nincs már semmilyen elmozdulás.

Hallottál olyanról, hogy hadműveleti szünet ? 150 - 180,000 katonával harcolnak, kell őket pihentetni, váltani, nem pedig a világháború idején non-stop harcolnak egyszerre 10 millió katonával, mindenféle rehab nélkül.

Ha tényleg az ukránok támadják már a Krímet akkor az a herszoni offenzíva előkészülete is lehet, de többet nem tudni.

Az Ukránok a Szovjetuniótól megörököltek 600 T-72A-t, és abból 500-at elpasszoltak Szudánnak, Etiópiának és hasonló országoknak. Majd 100 darab kiöregedett, modernizáció nélküli T-72-essel indítanak gigantikus offenzívát ? Az Oroszoknak az 500 T-72B-vel nem sikerül semmit haladni, de majd a 100 darab ugyanolyan Szovjet korszakos raktárkészlet Ukrán zászlóval majd világmegváltó lesz.

Ez a Krími csapás óriási blama, egyfelől, másfelől viszont néha vak tyúk is talál szemet, amit gyorsan pótolnak. Egyetlen reptér ez, nem pedig másik 5 - 6 reptér is kapott fullos csapást. És emellett még kedvenc és idézett hasonlattal a Szovjet Hadsereg egy nagy vörös hörcsögként raktározta el az elmúlt nagyjából 70 év minden haditechnikáját és lőszerét, Munkácstól / Breszttől Usszurijszkig. Szaporodtak, lettek Orosz, Ukrán, Fehérorosz hörcsögök, az Ukránok sokmindent elpasszoltak, de a Fehéroroszok és Oroszok semmit nem dobtak a szemétbe, biztonsági okokból történő megsemmisítésre, ott rozsdásodnak valahol az Urál és Vlagyivosztok között Ezeket a dolgokat elő lehet venni és az elmúlt öt és fél hónapban elő is vették.

Miért kommentelsz úgy, hogy katonai kérdésekben nulla a hozzáértéseket, helyette csak a wishful thinkingeket tolod ?

Szar az Orosz katonák helyezete. De az Ukránoké meg tragikus.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 532
113
Hatalmas robbanások rázták meg Donyeck központját kb 1,5 órája.
Az egyik lövedék a város Kijevszkij kerületébe érkezett, nem messze a Donetsk City bevásárlóközponttól. A második lövedék a Béke tér és az Artyem utca kereszteződésében robbant fel.

EmkANmrZOak.jpg

mlV27AA4ip0.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 582
63 950
113
A drive-ról egy HARM azonosítósdi:
És a használata, ukrán kitekintéssel:
Telibeverte azt a konyhat, csak nem a mikro zavarta meg?
Érdekességnek berakom, csakhogy lássátok, milyen ötletek is megfogalmazódnak a mainstream nyugati véleményformáló firkászok fejében.
A Bildnél dolgozó germán újságíró javaslata:
5 000 000(!) férfi és nő mobilizálása…

De ő gondolom a hatorszagbol irogatna a twitterre ahogy eddig is.
De miert nem all be zsoldosnak ha ekkora gyulolet eg a sziveben?


Khersonban az oroszok ellátása két pontonátkelőhelytől függ – a brit hírszerzéstől

Khersonban az oroszok ellátása két pontonátkelőhelytől függ – a brit hírszerzéstől​

2022. 08. 13. 18:44
az orosz megszállóknak csak felületes javításokat sikerült végrehajtaniuk az ukrán erők által megrongálódott hersoni Antoniv-hídon, de ez továbbra sem teszi lehetővé a csapatok alapvető ellátását.

Ez áll a brit titkosszolgálatnak a brit védelmi minisztérium Twitterén közzétett jelentésében – számol be az Ukrinform.

"Az elmúlt napokban Oroszországnak csak felületes javításokat sikerült végrehajtania a megrongálódott Antoniv autópálya-hídon, amely valószínűleg szerkezetileg sérült" - jegyzi meg a jelentés.

Ugyanakkor megjegyzik, hogy a Dnyeper nyugati partján, a Herszon régióban található két fő közúti hidat, amely az oroszok által megszállt területre vezet, „a megszállók által – a szerk. fő katonai ellátás."
Olvassa el még: A fegyveres erők támadása után használhatatlanná vált a Kahovskaya HPP melletti híd
"Oroszország július vége óta a vasúti híd melletti pontonátkelőhelyet használja a hadsereg fő utánpótlási útvonalaként. Még ha Oroszországnak sikerül is megjavítania a hidakat , azok sebezhetőek maradnak. A földi támogatás szinte biztosan csak két pontonon múlik. átkelőhelyeken” – áll a felülvizsgálatban.

Mint az Ukrinform beszámolt róla, az ukrán fegyveres erők újabb támadása után az Antonivszkij hídon megkezdték a városban tartózkodó orosz katonák családjainak kiszállítását Herszonból.
Figyelj mester, ukrinfo, hoholradio, brit tudos, brit politikus, jenki politikus, jenki volt katona, na ezek mind az alternativ valosag. A meseben van ugy hogy a csavo beul az urhajoba aztan szetlovi a birodalom legjobb pilotait meg a harcallomast. Na ez egy meseben elmegy, a valosagban hohol Jóska ezt nem fogja megcsinalni.

Légishow valahol Ukrajna nyugati része felett. A pilótát Hartmann ihlette a sisak felirata alapján...
Vajon miert pont Hartmann? Ukran hos mar ciki?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 777
40 034
113
Összefoglaló 08.13.

Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe augusztus 13-án este​

Olga Melkova ma 06:24-kor


Az elmúlt nap helyzete a frontokon
  • Harkov irányában orosz csapatok megtámadták az Ukrán Fegyveres Erők tartalékait a Gavrilovka pályaudvar környékén a harkovi régióban, megsemmisítve több mint 70 katona és több mint 300 sebesült. Udy falu elfoglalásáról tudósítanak. Még nem erősítették meg azokat a jelentéseket, amelyek szerint az orosz csapatok behatoltak Odnorobovkába – az ukrán fegyveres erők erős erődítményt építettek ki ezen a területen.
  • Artemovszkij (Bakhmut) irányban taktikai szünet következik. Az orosz csapatok erősítést és anyagi erőforrásokat gyűjtenek, hogy megerősítsék pozícióikat. Ezenkívül a szövetséges erők támadása során a DPR Artemovszk régiójában az Ukrán Fegyveres Erők 72. gépesített dandárjának két századát teljesen megsemmisítették.
  • Donyeck irányában az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma arról számolt be, hogy a DNR -ben Peskit teljesen felszabadították. Innen hajtották végre nyolc éven át Donyeck szakadatlan ágyúzását, és ezt a települést az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága ugródeszkának tekintette a DPR fővárosa elleni támadáshoz.
  • Déli irányban az Ukrán Fegyveres Erők két Mi-24-es támadóhelikopterét semmisítették meg a földön a Nikolaev régióban.
Érkezések . A Zaporozsjei Atomerőmű és Energodar városa ismét ágyúzás alatt áll Ukrán által. Az ukrán fegyveres erők kilenc lövedéket is kilőttek a Zaporizzsja erõmûvel szomszédos területen. Új Kahovkát ma lőtték. Az ukrán fegyveres erők folyamatos lövöldözése miatt a Kakhovskaya vízerőmű vészhelyzet előtti üzemmódban dolgozni, ami egyebek mellett a Zaporozsjei Atomerőmű reaktorainak hűtését is veszélyezteti, és katasztrófába torkollhat. A nap folyamán 3 ember meghalt és 7-en megsérültek a Gorlovka elleni ukrán támadások következtében. Összesen 5 ember vesztette életét a DPR-ben szombaton, további 15-en megsérültek – jelentette a köztársasági JCCC-s képviselet. A helyi lakosok éjszakai érkezésekről számolnak be Donyeck központjában – tüzet rögzítettek a nyugdíjalap épülete közelében. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

Az orosz űrrepülőerők rakétacsapásokat mértek a Nikolaev, Donyeck és Harkov régiók stratégiai létesítményeire és irányítópontjaira.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 454
18 667
113

Igor Sztrelkovot őrizetbe vették, miközben önkéntesként próbált a frontra kerülni (FOTÓ)​


Igor Sztrelkov önkéntesként próbált a frontra kerülni, de a Krímben őrizetbe vették.

„Természetesen ez egy egyedülálló történet, amelynek nincsenek analógjai. Gyakran a törvényes okokat megkerülve küldik az embereket háborúba, lehetőséget kapnak a harcra, engesztelésre az elkövetett bűnökért. Itt, horoggal vagy szélhámossal, az ember megpróbál háborúba szállni, készen arra, hogy a legértékesebbet - az életét - a Szülőföldért és elveiért adja. De nem engedik be” – írja A. Zsucskovszkij milicista és önkéntes – „Annak ellenére, hogy Sztrelkov nem tűzött ki semmilyen politikai célt, és nem állt szándékában zavart kelteni Novorossziában.


Azt írják, hogy Igor Ivanovics fedőútlevéllel próbált eljutni a Herson Frontra, amelyet a különleges szolgálatoknál használt.


Источник: https://rusvesna.su/news/1660413313

A kommentárok vegyesek, van, aki támogatja, és van, aki sározza. A nevére még a kezdeti harcoknál emlékszem, de nem igazán tudom, miért váltották le.
Ajajj, mi lesz most Wilsonnal? Leülttették a forrását... :D
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Hallottál olyanról, hogy hadműveleti szünet ? 150 - 180,000 katonával harcolnak, kell őket pihentetni, váltani, nem pedig a világháború idején non-stop harcolnak egyszerre 10 millió katonával, mindenféle rehab nélkül.



Az Ukránok a Szovjetuniótól megörököltek 600 T-72A-t, és abból 500-at elpasszoltak Szudánnak, Etiópiának és hasonló országoknak. Majd 100 darab kiöregedett, modernizáció nélküli T-72-essel indítanak gigantikus offenzívát ? Az Oroszoknak az 500 T-72B-vel nem sikerül semmit haladni, de majd a 100 darab ugyanolyan Szovjet korszakos raktárkészlet Ukrán zászlóval majd világmegváltó lesz.

Ez a Krími csapás óriási blama, egyfelől, másfelől viszont néha vak tyúk is talál szemet, amit gyorsan pótolnak. Egyetlen reptér ez, nem pedig másik 5 - 6 reptér is kapott fullos csapást. És emellett még kedvenc és idézett hasonlattal a Szovjet Hadsereg egy nagy vörös hörcsögként raktározta el az elmúlt nagyjából 70 év minden haditechnikáját és lőszerét, Munkácstól / Breszttől Usszurijszkig. Szaporodtak, lettek Orosz, Ukrán, Fehérorosz hörcsögök, az Ukránok sokmindent elpasszoltak, de a Fehéroroszok és Oroszok semmit nem dobtak a szemétbe, biztonsági okokból történő megsemmisítésre, ott rozsdásodnak valahol az Urál és Vlagyivosztok között Ezeket a dolgokat elő lehet venni és az elmúlt öt és fél hónapban elő is vették.

Miért kommentelsz úgy, hogy katonai kérdésekben nulla a hozzáértéseket, helyette csak a wishful thinkingeket tolod ?

Szar az Orosz katonák helyezete. De az Ukránoké meg tragikus.

Csakhogy az egyik támad, a másik véd.
Ez katonailag nagy különbség lehet.
Fél év alatt, nagy veszteségek árán Donbassz ért küzd, a déli területek védelmére készül a ruszki.
A tankok harmadát, a BMP-k negyedét elvesztette. Meghalt 30 000 katonája, és a céljai nagyrészt nem érte el.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Én ezt annyira nem hiszem, hogy nagy okosság...
Egyrészt az MT-LB váza nem arra készült hogy egy ilyen brutális 100 millist tegyenek rá.
A másik dolog, hogy úgy 2 méter magasságba felpakolni egy páncéltörő ágyút? Zsíros falat lesz egy Kornetnek ;)
Most hogy így leírtam... tulajdonképpen elég sanszos, hogy hamarabb kilövik majd, minthogy a vázat szétszaggassa.
Pedig volt rá elképzelés, igaz nem ilyen sufnituning formában
Bolgár könnyű harckocsi tervezet a 1980-as évek végéről
Bulgaria-LPT-Lek-Plavus-Tank.jpg

Az ukrán elképzelés se lenne teljesen rossz, ha ez nem 2022 nyarán, hanem mondjuk 2016 táján jut eszükbe