[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 968
57 042
113
Na igen, debütált nyugger kolléga, bár oldalamról a pénteki adás lesz az érdekesebb :D

Egyelőre úgy tűnik ez inkább egy erősebb fing a biliben, ahol Viszokopolje és Poszad-Pokrovszkoje térségében lepattantak az orosz VDV-tengerészgyalogos egységekről, az Andrejevka-Lozovoje vonal mentén van minimális előrehaladás. Oroszok 800 métert írnak, ukránok 6 kilométert, legyen középérték és az meg 3. Cserébe Blagodatnojéról és Sznyigirjovkáról szintén lepattant Tarasz. Éjjel lesz majd érdekes, sokan akkorra várják az ukrán aktivitást, cserébe már most magasak a veszteségeik
Nyugger kolléga outingolta magát! :rolleyes:
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 068
16 819
113

Az Orosz-Ukrán konfliktus nem elhanyagolható következménye.​

A dollár halála?​


2022. AUGUSZTUS 29. 10:25

A világkereskedelem elméletei trianguláris rendszerről beszélnek, amikor egy térségnek nagy szüksége van egy másik térség áruira, de neki nincs olyan áruja, amit cserébe adhatna. Ezért aztán kénytelen bekapcsolni egy harmadik térséget, hogy áthidalja ezt a nehézséget. Ennek klasszikus példája volt a 17–18. század során, hogy Európának nagy szüksége volt az Új Világ áruira (cukornád, gyapot, dohány), de nem tudott kellő mennyiségű árutömeget felajánlani cserébe. Ezért olcsó és gyenge minőségű iparcikkeit Afrikában rabszolga-„árura” cserélte, amit aztán horribilis haszonnal tudott Amerikában értékesíteni, így a háromszög „két szöge” (Európa és Amerika) nagyon jól járt, Afrika viszont totális katasztrófába süllyed ennek nyomán azóta is folyamatosan.

Ilyen „csinált” rendszer volt a „petrodollár”, amellyel Amerika Szaúdi-Arábiával összejátszva az egész világot taszítja fél évszázada katasztrófába, még ha a világ eddig erről nem is nagyon vett tudomást, de most valami nagyon megváltozóban van. Ám előbb lássuk a történetet. Amerika világbirodalmi alapjait a kereskedelem, a pénz és a média jelenti. A gigantikus katonai erő inkább „csak” a nyomaték kedvéért van bekészítve, hogy ha a fenti három szoftfegyverrel nem tudná „jobb belátásra” bírni a világnak e birodalmi rendbe engedelmesen belesimulni nem igazán kívánó szereplőit, akkor legyen mindig egy kis kijózanító „show-műsor” is kéznél.

Az 1944-ben Bretton Woodsban létrejött rendszer adta a pénzhatalmi talapzatát az amerikai birodalom globális uralmának, és ez közel negyed évszázadon át senki által meg nem kérdőjelezhető konstrukciónak bizonyult. Nem volt szükség semmilyen „háromszögre”, mert a világ minden áruja Amerikába özönlött, és ezért Amerika csak „papírral” fizetett. A világ nem aggódott, hiszen ez a „papír-”, vagyis dollártömeg mögött a világtörténelem legnagyobb aranytartaléka és a dollárnak ehhez az aranyhoz való, rögzített árfolyama állt, vagyis ha a már nagyon sok dollártól „felfúvódott” (a felfúvódás latinul infláció) világ túl nagynak találta volna ezt a dollártömeget, akkor bármikor beválthatta azt értékmegőrző aranyra. Ám a hatvanas évek végére már valóban elkezdett aggódni a világ, és elkezdte volna aranyra váltani a dollártömegét, ami Amerika számára végzetes lett volna, mert akkor kiderül, hogy nem tud mivel fizetni a gazdaságát megfinanszírozó világnak. És ekkor jött az újabb „aranyháromszög” ötlete, csak megfelelő „harmadik szöget” kellett találni hozzá, és aki keres, talál. Szaúdi-Arábia, illetve az ő ellenőrzése alatt álló, közel-keleti olajmonarchiák „blokkja” vált ezzé a hiányzó harmadik szöggé.

Az egyezség lényege az volt, hogy ha a világot együttes erővel rá tudják kényszeríteni arra, hogy csak dollárért vásárolhasson olajat, akkor ezzel Amerika megtalálta azt az „árucikket”, amellyel fizet a neki szállító világnak. Már csak arra volt szükség, hogy az így nélkülözhetetlen univerzális „árucikké” váló dollárt diszkréten eloldják az aranytól, hisz a rögzített árfolyam rövid időn belül aláásta volna a rendszer egészét. És ezután még volt egy „apróság”: kellett „csinálni” egy újabb közel-keleti háborút, hogy erre hivatkozva tizenhatszorosára lehessen emelni az olaj árát, amelynek megvásárlásához előbb persze dollárt kellett vásárolni, ügyes ugye?

Az 1971 óta eltelt fél évszázad során az amerikai birodalom ezzel a rejtett globális hatalomgazdasági diktátummal százezermilliárd dollár nagyságrendű erőforrást szívott el a világ többi részétől, főként Európától, Oroszországtól és Kínától, miközben belső hanyatlása miatt egyre degeneratívabb módon használta fel a kiszivattyúzott erőforrásokat, amelynek végső mozgatója ez a petrodollárra épülő „aranyháromszög” volt. A világ olajfüggő többsége ugyan közvetlenül Szaúdi-Arábiának fizette az olajért ezt a horribilis összeget, de annak nagy része – hogy, hogy nem – Amerikában landolt, leginkább fegyvervásárlás formájában.

A most zajló háború kiprovokálása mögött a birodalmi elitek azon felismerése húzódott meg, hogy növekedett az esélye annak, hogy Európa, Oroszország és Kína egyre szorosabb eurázsiai együttműködési rendszere fokozatosan okafogyottá teszi ezt a hatalomgazdasági konstrukciót, és ezzel romba dönti a dollárt és a dollár pénzhatalmi pozíciójára épülő birodalmat. Ám ez a preventív világháború most a birodalom szempontjából is összezavarodni látszik.

Ahogy várható volt, Európa ugyan valóban engedelmesen felszámolja önmagát, és minden eddiginél kiszolgáltatottabb bábjává válik a birodalomnak, ám Oroszország és Kína nemcsak, hogy egyre szorosabb együttműködésben áll ellen, de arra is esélyt ad Szaúdi-Arábiának, hogy felmondja a birodalommal kötött, 1971-es alkut, a birodalom pedig nincs abban a helyzetben, hogy ezt megakadályozza, legfeljebb alázattal esdekelhet a szaúdi trónörökösnek egy kis együttműködésért. Új globális hatalomgazdasági rendszer körvonalai vannak kibontakozóban, és az amerikai birodalom ezért tesz meg láthatólag mindent annak érdekében, hogy Oroszországot végzetes lépések megtételére kényszerítse, és ezzel olyan globális katasztrófát idézzen elő, amelynek nyomán talán még lehet esélye arra, hogy a világ megmentőjének szerepében lépjen fel.

De a jelek szerint most már mindkét fél végzetes csapdában van, amelynek lényege: győzz vagy meghalsz! S ha úgy néz ki, hogy meghalsz, rántsd magaddal a pusztulásba az egész világot. Az amerikai birodalom előtti öt évszázad öt birodalma mindig a pénzhatalmi szerepének bukásával hullott a semmibe. A jelek szerint most is ez van történőben."

Bogár László közgazdász
Ez alátámasztja az eddigi itteni véleményemet, hogy a proxiUkrajna álcázó, áldozó füstje mögül kilátszik a patás (nem ló) láb, valójában egy gazdasági világháborúról vonja el az emberek figyelmét az ott történtek, és az Európai F.O.S médiacirkusz bohócainak játéka adja hozzá a zenei aláfestést.. időnkét eléggé falsul, disszonáns játékkal.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 159
3 442
113
A repülőket visszavonták, ja mikor a heliket az országút mellől vetik be! A szu25 meg az útról mezőrôl száll fel.
Magyarán Ön az augusztusi események fényében, arra a következtetésre jutott, hogy a krími légvedelmet nem erősítették meg? Vagy éppen a Kercsi-hídhoz nem telepítettek légvédelmet (erről itt is volt videó)? Hogy a replülők és helikopterek száma változatlan maradt? Sőt a fronthoz közelebb vitték azokat és a mezőkön végzik az esetleges karbantartásukat, illetve töltik azokat fel üzemanyaggal és lőszerrel?

Egyáltalán volt bármilyen hatással maga szerint az oroszokra az ott történt ukrán támadások/szabotázsakciók?
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
⚡Az ukrán offenzíva során 26 ukrán harckocsit, 23 BMP-t semmisítettek meg, két Szu-25-ös támadó repülőgépet lőttek le - Orosz Föderáció védelmi minisztériuma

⚡Az ellenség több mint 560 katonát vesztett: Orosz Védelmi Minisztérium

Ezekszerint jól sikerült.
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 950
7 725
113
⚡Az ukrán offenzíva során 26 ukrán harckocsit, 23 BMP-t semmisítettek meg, két Szu-25-ös támadó repülőgépet lőttek le - Orosz Föderáció védelmi minisztériuma

⚡Az ellenség több mint 560 katonát vesztett: Orosz Védelmi Minisztérium

Ezekszerint jól sikerült.
jó de egy millióbol , szóval az szinte semmi :hadonaszos: :confused:
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
⚡Az összes orvost sürgősen behívták Nyikolajevbe - rengeteg sebesült hokhol érkezik a frontról a városba.

Azért valahol szomorú, hogy a darálóba küldik őket.
Kíváncsi lennék amúgy az Orosz veszteségekre is egy ilyen visszaverés után. Vagy arányokra.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 506
18 617
113
Ezt nagyon benézted, még hogy Koszovóban békét teremtett az USA. Koszovó területén bármikor újra etnikai háború törhet ki, ti ezt nevezitek békének.

Ennyi zagyvaságot összehordani.
;)
Koszovóban a szerb etnikai tisztogatásokat végzett, állami terrort alkalmazott az albánok ellen.
Most béke van.
Megy az uszítás a háttérből, de gyengék.
Nem tud már a ruszki háborút szítani.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 698
19 157
113
⚡Az összes orvost sürgősen behívták Nyikolajevbe - rengeteg sebesült hokhol érkezik a frontról a városba.

Azért valahol szomorú, hogy a darálóba küldik őket.
Kíváncsi lennék amúgy az Orosz veszteségekre is egy ilyen visszaverés után. Vagy arányokra.
Na akkor ennyivel ki is fulladt a nagy ellentámadás! Sejthető volt!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 130
82 909
113
Az RT katonai tudósítója, Alekszej Repin @frantic_asel bemutatott egy felvételt az ukrán fegyveres erők által az Energodar tegnapi lövöldözésének következményeiről.

A tüzet 155 mm-es NATO fegyverekből lőtték ki. Több civil megsebesült, közülük kettõ állapota súlyos. A sokemeletes épület is súlyosan megrongálódott, és több mint 25 autó leégett.

A helyi lakosok bosszúnak tekintik ezeket a sztrájkokat: a múlt héten aláírásgyűjtést kezdeményeztek, és a NAÜ-hez fordultak azzal a kéréssel, hogy fordítsanak figyelmet a zaporozsjei atomerőmű ágyúzására.

A kijevi provokációk ellenére a NAÜ-misszió már elindult a ZNPP felé. Fennáll annak lehetősége, hogy a szervezet több tagja állandó jelleggel az erőműben marad.

Addig is folytatódik az ágyúzás: ma az ukrán fegyveres erők újabb támadása után áttörték a Zaporizzsja Atomerőmű nukleáris üzemanyagot tároló különleges épületének tetejét (https://t.me/rt_russian/125460 ).

p.s. be volt kapcsolva a tv, pont ment a tv2 Tények a retardok meg kijelentik, hogy az oroszok ma ismét lőtték a zaporozsie atomerőmüvet,meg Energodar városát-amit mellesleg az oroszok ellenőriznek hónapok óta. 1:1 átveszik az ukrán propagandát anélkül, hogy ellenőriznék az ukrán hírek hitelességét.


----------------------------------------------

Nem lehet megállítani a két hónapja tartó ukrán terrorista ágyúzást a Herszon régióban

Az offenzíva során az ukrán fegyveres erők sok lőszert halmoztak fel a nagy pontosságú MLRS-hez. És aktívan használják őket.

Az ukrán infrastruktúra Herszon-Nikolajev irányú megsemmisítésének megtagadása(oroszok által) nap mint nap támadások elé állítja a Herszon régióban élő civileket.

– Úgy tűnik, javában zajlik a népszavazási kampány a felszabadult területeken?
- A legjobb propaganda a békés égbolt, nem a „második Donyeck”

KovOdnf4_kc.jpg
 
K

Kopi2000

Guest
⚡Az összes orvost sürgősen behívták Nyikolajevbe - rengeteg sebesült hokhol érkezik a frontról a városba.

Azért valahol szomorú, hogy a darálóba küldik őket.
Kíváncsi lennék amúgy az Orosz veszteségekre is egy ilyen visszaverés után. Vagy arányokra.
Nem kell mindent a ruszkiknak sem bemondasra elhinni. Nehany nap mulva majd tisztabban fogunk latni.. Orulnek, ha nem az oroszok jonnenek ki jol, ebbol a mutatvanybol....
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 769
17 874
113
Nyikolajev


Ukráno kegész nap Novaja Kachovkát lőtték, szétlőtték a város központjában található bevásárló központot is.



Az ukrán csapatokágyúzása következtében áttörték a Zaporizhzhya atomerőmű különleges épületének tetejét, amelyben nukleáris üzemanyagot tárolnak - közölték a helyi hatóságok.
_y71ydMgaGI.jpg


Más...

Gennagyij Truhanov Odessza polgármestere tárgyalásokat kért Oroszországgal.

Azt tanácsolta Kijevnek, hogy tárgyaljon Moszkvával és keressen kompromisszumokat.

„Emberek millióinak élete forog kockán” – ébredt rá hirtelen.

Ravasz, tudja, honnétl fúj a szél.

Ez egy natúr, bitumenes csarnoktető, ebben nem tárolnak nukleáris üzemanyagot, az hótziher. Ez a tető nem egy terrortámadást, de egy 120kg környéki, idegállapotba jövő hegesztőmérnököt sem bírna ki. Tény és való, hogy a reaktorépület mellett van, de nem azzal a funkcióval - ettől függetlenül nem kellene nukleáris komplexumok környékén durrogtatni...
Na igen, debütált nyugger kolléga, bár oldalamról a pénteki adás lesz az érdekesebb :D

Egyelőre úgy tűnik ez inkább egy erősebb fing a biliben, ahol Viszokopolje és Poszad-Pokrovszkoje térségében lepattantak az orosz VDV-tengerészgyalogos egységekről, az Andrejevka-Lozovoje vonal mentén van minimális előrehaladás. Oroszok 800 métert írnak, ukránok 6 kilométert, legyen középérték és az meg 3. Cserébe Blagodatnojéról és Sznyigirjovkáról szintén lepattant Tarasz. Éjjel lesz majd érdekes, sokan akkorra várják az ukrán aktivitást, cserébe már most magasak a veszteségeik
Gratula, jó lett a műsor - az Ultrahang-ot nagyon szeretem, de a Moszkvatér is elég jó oldal. A munkám a gázzal, vegyiparral függ össze, ezen a vonalon kb. 5 globális játékos van:
  • USA (innen könnyű híreket szerezni)
  • Európa (még itt vagyok)
  • Arab világ (innen nehéz híreket szerezni, ha bármi van, azt jobbára a műszaki kontraktorcégektől tudom meg)

És ott van az orosz érdekszféra, nagyon komplex és magyar fejjel nehezen értelmezhető - ha nincs insider vonalad. Nagyon jó és változatos írások vannak, változatos témában, ráadásul magyarul. Mivel mindent kétszer olvasok - egyszer, amit leírnak és egyszer, ami a sorok között van, így még több mindent tudok beépíteni a napi döntéseimbe. Az oroszok jelenléte/nem jelenléte a gáziparban egyértelmű, mind alapanyag, mind berendezés vonalon és főként, mi lesz az energiafronton. Nálam a világ így képződik le, a hosszútávú döntéseimet is így hozom meg. Ez az oldal és a neokohn számomra a két, hatalmas pozitív meglepetés.

Aztán az ötödik játékos Kína. Itt a keménydió az információhoz jutás, de ez nemsokára megváltozik....
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 388
26 783
113
Kiváncsian várom, hogy az oroszok megint Tűzzsákot csinálnak Andrejevkánál? Az ukránok nem tanulnak, vagy ua. történik, mint tavasszal a Donyeck folyó átkeléseknél, valami nagyon fontos ott? A sorrend nem jó, Andrejevka 3., a nyíl pedig a negyedik.
wr-960.webp

https://www.kp.ru/daily/27437.5/4639155/
Az oroszok szerint nagy harcok (lövöldözések) vannak délen, de nincs igazi támadás. - ez 18 órás hír.
Az ukrágok BM-27 Uragan sorozatvetővel lövik az atomerőművet. - 1/2 18 órás hír.
Augusztus 31-től szeptember 3-ig tart a NAÜ szakértőinek küldetése a Zaporozsjei Atomerőműben
FsadtSNr63J7QADMXxg6.jpg

2022.04.24 Ukrán védelem
Ykraine.jpg

2323.jpg

Végre egy orosz 2K22 Tunguzka (a háttérben)
1200_0_1632125011-3395.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 130
82 909
113
Akkor röviden. Mi volt ez a mai déli akció?

Megindult, nem indult?
Áttörtek, néhol áttörtek, lepattantak?
Áttörtek, de súlyos veszteségek árán?
Megindult...

Az ukrán csapatok súlyos veszteségeket szenvedtek el, miközben megpróbáltak támadni a Nikolaev és Kherson régiókban

▪A támadást Zelenszkij közvetlen utasítására három irányba hajtották végre;

▪A harcok során 26 ukrán harckocsi, 23 gyalogsági harcjármű, további kilenc páncélozott harcjármű megsemmisült, két Szu-25-ös támadógépet lelőttek;

▪Az ellenség munkaerő-vesztesége több mint 560 katona volt.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 614
8 152
113
Ennyi zagyvaságot összehordani.
;)
Koszovóban a szerb etnikai tisztogatásokat végzett, állami terrort alkalmazott az albánok ellen.
Most béke van.
Megy az uszítás a háttérből, de gyengék.
Nem tud már a ruszki háborút szítani.
Te el is hiszed amit írsz?

Koszovó felkészült a szerb támadásra​

Megakadályozná az újabb szerb–koszovói konfliktust Washington és Brüsszel​


Ilyen az USA féle béke!

Ennyire felkészületlen troll-t én még nem láttam. Kérem többet olvasni mielőtt ide írsz, mert a főnit így lejáratod.



 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113



Milyen önfeláldozó a booby trapes videóban a srác, mindig ilyen bajtársakra vágytam, akikre lehet számítani a bajban! :D
Költői túlzás. Az hogy egy volt FSzB-s áruló elpatkol külföldön, nyilván nem véletlen, de azért érezzük hogy ettől még nyugodtan putyinozhatsz, semmi bajod nem lesz. Litvinyenko leszámolás volt, mégha tragikusan szarul is sikerült. Ezt - helyesen - nem támogatta a nyugat, hónapokig volt hangos a média tőle. Bizod volt más is, nem kétlem.
És az ukrán merényletektől miért nem hangos a nyugat? Pedig nem egy volt Donbasszban is. Számosságát tekintve nagyon "termékenyek" az ukránok ebben, és a célszemélyek is tág civil körben mozognak. Ez elfogadható? Ez kettős mérce, az ilyenek eszik hiteltelenné az egész nyugati médiát.
Litvinyenkó pontosan azt kapta amit megérdemelt. Elengedték a faszit és szépen eléldegélt a korábban FSZB-sként épített kapcsolatrendszere segítségével. Pontosan tudta mivel játszik, a patkányokat sehol sem szeretik. Szmert izmennyikam!
A Novicsokos viccparádét meg hagyjuk meg a humor topiknak... Persze tök hihető, hogy olyan cuccot használnak aminek mikrogrammokban mérik a halálos dózisát és nemhogy nem halnak bele a mérgezettek, de komoly bajuk sem lesz tőle, miközben azok a kutatók, akik dolgoztak vele és véletlen mérgezést kaptak, az ellenanyag azonnali beadása ellenére megnyomorodtak és pár éven belül elpatkoltak. (ha jól emlékszem 2 baleset volt vele) Ehhez képest Kim a kis pufi sima biner VX-szel úgy lemérgeztette a bátyját, hogy a kórházig sem értek el vele.... (folyékony VX halálos adagja egy 70 kg-s emberre kb 5mg, a Novicsok nagyjából 5-10x hatásosabb)
hát ez a Patronos bélyegsor ultragáz... Pedig lehetett volna jó :)
Jövő év elején jönnek nekik használt abramsekRendeltek 250 Db új sep3-as M1 abramsat.Folyamatban F35 beszerzés.Himars-ból is nagyobb mennyiséget rendeltek amihez rendeltek acatms rakétákat is.
És szerinted milyen mennyiség jön majd? Már többször figyelmeztettelek :
"Ábrándozás az élet megrontója, mely kancsalúl, festett egekbe néz..."
Annak mi értelme lenne? Az oroszok úgyis tudják, hogy megtámadták-e őket vagy sem. A köznek meg semmi értelme előadni, hiszen úgyis kiderül, hogy nem támadtak.
Az eddigi hazugságaiknak mi értelme volt?
Ne már... Ezt majd akkor, ha jönnek a fotók pl. a főtérről! Tudod, ahogyan Wagner muzsikusai szokták ;)
Tudod, így :
v-mvd-lnr-zayavili-o-vzyatii-uglegorskoi-tes-qmuk4gdh-1658853721.t.jpg


Szted mi volt ami a hétvégén durrant?

Eljutottak? Egy részük.
A tűzijáték :)))
Sztem ez a hét akkor fontos lesz. Ebben volt sokak reménye.
Jaja én is alig várom, hogy megmozduljanak a hoholok és rommá aprítsák őket! :)))

A nyomozóbizottság megerősítette a Herson régió kormánya elnökhelyettesének meggyilkolását​


Alekszej Kovaljovet, a regionális adminisztráció elnökhelyettesét az orosz nyomozóbizottság szerint a Herszon régióban ölték meg.

A nyomozóbizottság szerint Kovaljovet augusztus 28-án otthonában lőtték agyon, élettársát is megölték. A hivatal további részleteket nem közölt a történtekről.

A Baza Telegram csatorna értesülései szerint Kovaljov fején lőtt holttestét édesanyja találta meg - a tisztviselőt pumpás sörétes puskával lőtték le. Barátnőjét nyakon szúrták.


Источник: https://rusvesna.su/news/1661784367
Állami terrorizmus