[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 460
37 968
113
img_2137.jpg
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 921
49 242
113
Hát, én tüzér nem vagyok, de a GPS mindig tudja a földrajzi északot, az biztos. 99% hogy a mágnesest is.
"A" GPS pontosan micsoda a te esetedben? Csak mert a GPS műholdak alapján ugyan nem fogsz te semmilyen orientációt megállapítani. Ha épp haladsz, akkor a haladási vektorból ki tudsz sakkozni valamit, de álló helyzetben nem. Ha valamilyen GPS-vevőre gondolsz, valamilyen iránytű mindenképpen kell bele, hogy orientálódni tudj.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 655
113
"A" GPS pontosan micsoda a te esetedben? Csak mert a GPS műholdak alapján ugyan nem fogsz te semmilyen orientációt megállapítani. Ha épp haladsz, akkor a haladási vektorból ki tudsz sakkozni valamit, de álló helyzetben nem. Ha valamilyen GPS-vevőre gondolsz, valamilyen iránytű mindenképpen kell bele, hogy orientálódni tudj.
Hát ugye, én 150 órában tanultam mágnességtant, másik 150ben elektronikus navigációt, és fasztuggya mennyi térképtant. Nem tudom, te hogy vagy vele.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 437
89 743
113
⚡A IAEA missziót az ukrán oldalon feltartóztatták. Nem engedték elmenni. Grossi személyesen tárgyal az ukrán hadsereggel
Az előzetes információk szerint a műsort 3 órával elhalasztják.
--
Hát ez kezd átmenni kabaréba.
Meg az is, amit itt pár nyugati felvilágosult leművel.
Honnan is ismerős ez? Ja, maláj gép 2014 ...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 055
57 606
113
Azért nem kell nagy fantázia; jönnek az ellenőrök, ha volt is orosz fegyverraktár, katonaság azt hátra vonják. Jön az ukrán desszant, pár őrt lefegyvereznek és elbarikádozzák magukat. Odaér a konvoj és kisírt szemekkel előjönnek, h "itt kérem lőnek ránk". CNN-től 9gag-ig rövid videók, stb. Ne mondd már, h ez Tolkien magasságú mese. Vagy szerinted eltévedt pergetőhorgászok érkeztek? #153 391-es kérdésem áll amúgy.
"CNN-től 9gag-ig. Ez jó!
Azt hittem, ez csak nekem tűnt fel.. :)
Március òta nem nézek 9gag-ot. Tele van szemetelve ukri propagandával.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 916
15 319
113
Az orosz értékek, amelyeket a kollektív nyugat megpróbál eltörölni és felváltani az aljas, bolond melegfelvonulásokkal. Nem fog működni ! Gyönyörű Oroszország !


Utolsó próbálkozás




Hersonban látványosan folytatódik az ellentámadás. Ebben még két kiiktatott T-72M1

 
T

Törölt tag 1711

Guest
Úgy látszik az erőműnél a ~60 fő csak az előőrs volt, egy egész zászlóalj odaveszett a vízben (írták is reggel Ka-52-esek bevetését orosz részről).
Mondjuk én is azon filóztam, hogy éppen a seprűfejű látogatása után indultak meg hirtelen az ukránok

That night, the SSO of the Armed Forces of Ukraine landed in the area of dachas northeast of the ZNPP and secretly occupied the initial attack lines by 5 o'clock in the morning. Their task was to break through to the territory of the station and ensure the reception of the main landing group.
At 05:20, the artillery of the Armed Forces of Ukraine opened fire on the posts of the RF Armed Forces on the territory of the station, and at about 06:00 the attack of the first wave of troops began.
At the same time, a second wave (2 barges) left Nikopol, which could take up to an infantry battalion, reinforced with mortars (plus BC). Taking into account the distance, the estimated time of his arrival at the ZNPP berth was about 7.30 am.
By this time, the forward detachment was supposed to knock down the forces of the National Guard from positions and break into the territory of the station. But the troops withstood the first strike, and at around 07:00, Russian aviation (or helicopters) sank both barges with the second echelon, after which the entire capture plan was thwarted and part of the forward assault group withdrew to the landing site, where it was pressed to the ground.
Thus, it can be stated that, yes, the plan was beautiful (and it also seems to have become known to Russian intelligence), no less beautiful than the landing of the special forces of the Airborne Forces in Gostomel, but the plan collapsed and led to the loss of two platoons of the MTR of the Armed Forces of Ukraine and up to the battalion of the second wave on barges. That is about 300-400 people. Without any result.


The Kremlin was aware of the plans of the GUR of the Armed Forces of Ukraine to take advantage of the arrival of the IAEA mission and conduct an amphibious landing to try to capture the NPP and make statements for a day that it was Russian special forces. Under ideal working conditions of the DRG, they calculated the task of taking the mission itself hostage and holding it on the mining of the nuclear power plant, demanding the complete withdrawal of Russian troops to the territory of Crimea.

Boris Johnson brought the operation plan and some of the instructors with him as a demob chord of his premiership, but if the GURU was successful, he would refuse to transfer power, citing an international emergency threatening a catastrophe of a planetary scale. At the moment, 47 DRG fighters have been destroyed, three have been captured (!), two are in serious condition between life and death. A group of 12 people is blocked from three sides and cut off from the water and boats, by 15:00 WHO will be finished. Zelensky's statement on this situation is expected later in the evening, the head of the IAEA Mission has already been notified of the situation, as well as UN Secretary General Guterres. The operation was coordinated by MI6 officers from their headquarters in the suburbs of Kiev.

All 64 people from the DRG have recently been trained in the UK and arrived from Warsaw to Odessa on August 29.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 239
3 535
113
Nezhettek furan annyi szent.
⚡A IAEA missziót az ukrán oldalon feltartóztatták. Nem engedték elmenni. Grossi személyesen tárgyal az ukrán hadsereggel
Az előzetes információk szerint a műsort 3 órával elhalasztják.

VILLÁM: Az ukrán csapatok partra szálltak Energodar közelében​


Most vált ismertté, hogy ukrán csapatok szálltak partra Energodar térségében. Erről Alexander Volga, a városvezetés vezetője számolt be, pontosítva, hogy a fegyvereseket már blokkolták.

Elmondása szerint a fegyveresek helyét megállapították - ez egy kerti társulás a város szélén, orosz repülőgépek tartják vissza őket.

A Volga szerint a művelet hamarosan befejeződik.

Az ukrán médiában már megindult a híradások hulláma, miszerint a NAÜ-misszió látogatása ilyen körülmények között állítólag lehetetlen.

Amint arról a Russzkaja Veszna beszámolt , szeptember 1-jén reggel az Energodart az ukrán fegyveres erők súlyos lövöldözésnek vetették alá - három civil meghalt, egy megsebesült, két óvoda épülete pedig kigyulladt. Az ütéseket a lakossági szektorban érték.

A kijevi rezsim olyan forgatókönyvet hajt végre, amelyben a NAÜ szakértői egyszerűen nem lépnek be a ZNPP területére.

Frissítve

08:43


Az Energodar ukrán csapatok általi leszállásának és ágyúzásának az a célja, hogy megakadályozzák a NAÜ megérkezését a zaporozsjei atomerőműhöz – mondta Volodimir Rogov, a zaporozsjei régió katonai-polgári közigazgatásának képviselője.


A NAÜ küldöttsége autóval hagyta el Zaporozsje városát a ZNPP irányába. A konvoj Energodar felé halad.

08:50

A kijevi rezsim pártfogoltja, a zaporozsjei régió Gauleiterje, Olekszandr Sztaruk azt mondta, hogy a NAÜ-misszió nem tudott eljutni Energodarba az ágyúzás miatt.

Azt állítja, hogy az orosz hadsereg bombázza azt az útvonalat, amelyen a konvojnak el kell jutnia a ZNPP-hez.

Emlékezzünk vissza, hogy a NAÜ látogatása és az ukrán fegyveres erők ágyúzásának rögzítése Oroszország érdekeinek síkjába tartozik, de ezeknek az ágyúzásoknak az eltitkolása, az irány, ahonnan történtek és történnek, éppen a fő feladata. a mai kijevi rezsim.


Источник: https://rusvesna.su/news/1662010278
Átmentek, nem mentek? Volt dugó, nem volt dugó, esetleg még most is ott állnak?
3 orosz forrás. Egy ukrán sincs benne. Tessék megmondani ebből most melyik az igaz, mert itt a monitor előtt én nem tudom megmondani, de lehet a másik monitor előtt világosabb a kép.
 

TID

Well-Known Member
2022. március 2.
115
889
93
Csehország képviselőházának elnöke Markéta Pekarová "szveterrel Putyin ellen" elnevezésu felhívást tett közzé a fb oldalán amiben arra buzdítsa a lakósságot hogy ha tehetik akkor állitsák lejjebb a fűtést othonukban es vegyenek fel egy szvettert.
A közzétett videóban elhangzik hogy : A szvetterre nem csak a hideg elleni védelmi eszközként kell tekinteni hanem mind a Putyin elleni harc szimbólumaként is, ugyanis hogy ha mindenki egy kicsit szerényeb lesz akkor kevesebbet fogja támogatni a háborúját, mivelhogy a pénzt amit kap a gázert, akkor abból a pénzből támogassa a háborúját.

A fb oldalán kozet bejegyzés fordítása google fordítóval:

"Valószínűleg egyetlen másik pulóver sem keltett ekkora feltűnést. Azt a pulóvert, aminek köszönhetően nemcsak a fűtési költségeket tudjuk jelentősen csökkenteni, de korlátozni is tudjuk azokat a forrásokat, amelyekből Putyin diktátor a háborúját finanszírozza.
És hogy megy ez együtt a fagyos gyerekekkel és idősekkel, akiket az ellenzék kísértet? Dehogy, semmi ilyesmi nem fog történni. De meg kell szoknunk, hogy az oroszbarát klikk mindig sikoltozni fog, amikor a Putyin-rezsimtől való függőségünk gyengül.
Kérem, tartsunk össze a nehéz időkben. Legyen a pulóver ennek a szimbóluma."

Link a videóra:
 
W

Wilson

Guest


Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 1., 11:24



A hersoni Front jelentései szerint tegnap visszaverték az ukrán fegyveres erők közvetlenül Sznyigirevka elleni támadását. Részletek még nincsenek.

Az Energodarnál történt partraszállással kapcsolatban (ha volt) szintén nincs információm.

Úgy tűnik (és várhatóan) - az ukrán fegyveres erők offenzívája a Herszon fronton az első támadások kudarca után sem ért véget, az ellenség legalább az egyik irányban próbálkozik sikerrel.

A harkovi fronton több irányban felerősödő ellenségeskedésről számolnak be.

Gorlovka térségében az ellenség taktikailag megszorította a DPR fegyveres erőinek egységeit a településen. Novoselovka (New Yorktól délre). A falu most nagyjából felére van osztva. Donyeck közelében folytatódtak a DPR fegyveres erőinek Krasznogorovka térségében történő előretörési kísérletei. Nem érkezett jelentés változásról a frontvonalban.

A kezdeményezésért folytatott harc folytatódik.
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 582
5 431
113
Pedig össze lehet rakni. Nem kell fantáziálni. Az ukránok azt állították az oroszok lövik az erőművet. Ez csak akkor értelmes ha ott ukránok vannak. Arra gondoltak a mai miatt az oroszok erőket vonnak ki . Ezért késnek az ellenőrök. Mihelyt elfoglalták volna azonnal mennek az ellenőrök akik ebbe szerintem vagy csak néhányan be voltak avatva. Mivel az ukránok nem tudták volna tartani az állásaikat azonnal világszintű botrányt generáltak volna. Mindenki gondolja tovább. Ez az aljas ötlet csak az aljas bongyor fejében merülhetett fel.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 237
83 364
113
Nem megerősített hírek:

A frissített adatok szerint Energodar part menti övezetében két uszályt is megsemmisítettek, egyenként 140 fegyveresből álló partraszálló csapatokkal, és Nikopol térségében körülbelül 50fegyverest, amelyek a következő szállításra készültek.

Az Ukrán Fegyveres Erők MTR-je(SOF) és az Ukrán Fegyveres Erők Fő Hírszerzési Igazgatósága(GRU) elit egységeinek teljes vesztesége körülbelül 320 ember, akik közül 230-at az Egyesült Királyságban képeztek ki.

A további ellenőrzést igénylő adatok szerint a brit védelmi minisztérium 6-8 tisztje vesztette életét a Dnyeper partján, Nikopol közelében. Jelenleg az ukrán fegyveres erők 4 tisztje van fogságban.

A NAÜ-misszió holnap délutánra tárgyal a ZNPP felé történő mozgás folytatásáról.

Jelenleg kb 28 km-re találhatók az atomerőműtől - a Novoaleksandrovka-i ellenőrzőpontnál ..
Valószínű, hogy Zelenszkij nyilvánosan az Ukrán Fegyveres Erők vezetését fogja hibáztatni a közeljövőben a művelet kudarcáért, és ez lesz az oka annak, hogy az Ukrán Fegyveres Erők legfelsőbb vezetése sorozatosan lemond.

lC_v4FvwbIc.jpg
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Átmentek, nem mentek? Volt dugó, nem volt dugó, esetleg még most is ott állnak?
3 orosz forrás. Egy ukrán sincs benne. Tessék megmondani ebből most melyik az igaz, mert itt a monitor előtt én nem tudom megmondani, de lehet a másik monitor előtt világosabb a kép.
Olvasd el amiket írnak, értelmezd (ez tényleg nehezen megy egyeseknek, főleg annak, aki lájkolta a posztod), ha kell nézz térképet is mellé.
De segítek:
Ugye a ZNPP Energodarban van.
Elindult a NAÜ a ZNPP (azaz Energodar) felé. Zaporizzsja régiónál van egy ellenőrző pont, ahol próbálnak átmenni.
Azt látták (@antigonosz által linkelt), hogy nagy a dugó.. Mennének át az emberek az "orkokhoz", mert a hoholoknál nem annyira jó. Persze ez is kamu ugye a hoholok szerint.

Ezután, jön az én hírem:
Nem engedik a hoholok, hogy elhagyják a kijev által ellenőrzött régiót. a NAÜ tagja beszélni próbál az AFU-val.

@Ursula által linkelt cikkben meg ezt írják:
"08:50
A kijevi rezsim pártfogoltja, a zaporozsjei régió Gauleiterje, Olekszandr Sztaruk azt mondta, hogy a NAÜ-misszió nem tudott eljutni Energodarba az ágyúzás miatt."
Ezt elvileg a hohol mondta szóval nem orosz forrás.

Közben a hoholok "partraszálltak". Egyértelműen az a cél, hogy a NAÜ ne tudjon odamenni a ZNPP-be.
Az oroszok elkezdték megsemmisíteni őket, erre a hoholok az alkalamat kihasználva rögtön mondják, hogy azért nem ér oda a NAÜ, mert az csúnya orkok bombázzák a partraszállt hoholokat. (vagy mi)

Ugye rögtön jött is a hír, hogy nem hoholok szálltak partra, hanem oroszok, falseflag keretében.
Ezekszerint amit @Ooorky is írt, hogy már a vízen is kilett szedve egy zászlóalj, ott vagy az oroszok a saját false-flag csapatukat nyírták ki (lol?), vagy a hoholok megint hazudnak, és nem flaseflag volt, hanem tényleg hoholok mentek.

Én ezt látom, aztán lehet benézek/kihagyok valamit. Pontosítsatok, ha hülyeséget írtam, köszi.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113

A Zaporizhzsja Atomerőmű ötödik erőművét leállították, az állomáson lévő ukrán leszállót megsemmisítették - Balitsky​


A Zaporizhzhya Atomerőmű ötödik erőművét leállították, miután az ukrán fegyveres erők megkezdték az állomás ágyúzását . Ezt Jevhen Balickij jelentette be a zaporozsjei régió katonai-polgári közigazgatásának vezetője.

Tisztázzuk, hogy a ZNPP ötödik erőművi blokkjának leállása az áramelosztó vezetékek sérülése miatt következett be. A hatodik tápegység továbbra is működik (60%-os kapacitással).

Balickij azt is elmondta, hogy megsemmisült az ukrán leszállóerő, amely ma a zaporozsjei atomerőmű közelében szállt le .
A helyszínről pontosítják, hogy az Energodarban jelenleg nincs áram, és nem működik a mobilkommunikáció.

Eközben a védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy annak ellenére, hogy a kijevi rezsim megpróbálta megzavarni egy NAÜ-szakértői csoport érkezését a zaporozsjei atomerőműbe, az orosz fél megerősíti, hogy kész teljes biztonsággal fogadni őket a további munkára.

Az atomerőmű területén nehéz a helyzet, de továbbra is teljes ellenőrzés alatt áll - jegyezte meg a minisztérium.

Источник: https://rusvesna.su/news/1662022200
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
522
2 411
93
Majd pár nap múlva meglátjuk melyik fél híresztel igazat a támadással kapcsolatba ,mert nyilván ha az orosz ilyen szépen visszaverte az ukránt csak lesz pár kitüntetős videó a környékről ,az ukrán oldalról meg zeli hiszti és egy csomó leváltás ,baleset és hasonló.