Nem tudom, mennyire kell oroszbarátnak lenni ahhoz, hogy több mint hat hónap orosz bukdácsolást valaki sikertörténetnek lásson
„A helyzet orosz forras szerint is kritikus az orosz erők részére.
Ha Kupianszk elesik északon, Lyman délen, Izium védelme is reménytelen.
Számos orosz helyőrség bekerítésben van – most először a háborúban sok orosz fogoly lehet, ha nem tudnak gyorsan ellentámadást inditani. De még ha fordítanak is, a reputációs kár óriási, az orosz hadsereg eleve megtépázott hírneve újabb csorbát szenvedett.
Mi jöhet? Nem tűnik elégnek a »különleges művelet« ereje meg a vonalak tartására sem. Persze
meglátjuk a 3. Hadtestet, mit tud, de ha valódi, hadrafoghato erő is, a lyukakat kell tomni vele valószínűleg, igy komoly orosz offenziva nehezen képzelhető el Donyeck bevételére. Az oroszok most
túl kevesen vannak túl széles fronton, sebezhetőek még sok helyen.
Putyin aligha fogadja el a vereséget, ergo a logikus a mozgósitás vagy más tipusú eszkaláció. Putyin sarokba szorítva még veszélyesebb, szvsz semmi sem drága, valamit ki kell hoznia ebből a haborúból, ami nem csak indokolhatatlan, de ráadásul több mint bűn, hiba is.
Nem tudom mennyire kell oroszbarátnak lenni ahhoz, hogy több mint hat hónap orosz bukdácsolast valaki sikertörténetnek lássa. Csak az orosz gazdasagi felkészülés volt jó, a katonai nem hogy elégséges (2-esre becsültem márciusban, de csak a déli sikerek miatt), hanem elégtelen.
Van infó hogy jön egy 3. ukrán offenziva is, vagy Melitopol vagy Mariupol irányába.
Demko face