Az említett terület és Kupjanszk között légvonalban van cirka 100 km. Ha történt is valami ott, annak semmiköze nincs a jelenlegi főcsapásirányhoz.Rudenko állítása szerint
a Szeverszk közelében található Szerebrjanka térségében egy kb 2500 fős ukrán csoportosulást (+ harcjárművek) , a rádiófelderítés szerint sok külföldi zsoldos volt köztük, szétlőttek tüzérséggel és légierővel az oroszok,ezeknek kellett volna támadniuk Kupjanszk felől.
Kupjanszkba feltehetően Belgorodból megérkezett az orosz erősítés, a takarítás a légierő és a tüzérség feladata lesz
a Terroborona egységeit is elkapták : https://t.me/RtrDonetsk/9106
Nem tudom, hogy milyen térképeket néznek, de egy "álomszerű" (természetes) védvonal esett el Balaklia és Shevcsenkovo között. Eddig a pontig volt hihető kb. az orosz taktikai visszavonulás/csapdaállítás. A terület minden pontján már csak ezzel túllépték a d-20/30 lőtávolságát + sehol sincs kiépített védvonal. Amiről beszélnek, hogy a tüzérség elé húzzák az ukránokat az konkrétan nem létezik, mert ezt a távolságot vagy elérték vagy túllépték. Van olyan rész, ahol 50 km-es mélységről beszélnek egyes ukrán források...Ugye, hogy ugye? Ahogy korábban @ogretankHU is írta...
Személy szerint sajnálom az ukrán fiatalokat, akik értelmetlenül dobják oda az életüket egy olyan ideológiai téveszme hatására amit előre tudhatóan mesterségesen duzzasztottak fel, tápláltak a háttérben meghúzódó felbújtók. Ugyan így sajnálom az orosz oldal áldozatait is.
Az összecsapás a két világszemlélet között várható volt.
"Az ukrajnai háború valójában nem Ukrajnáról szól – nem Ukrajna szent határairól, amelyeket állítólag Oroszország megsértett. És egészen biztosan nem a „demokrácia védelméről” van szó, ahogyan a média és az amerikai (és európai) politikai és kulturális vezetők széles köre, Nancy Pelositól Lindsey Grahamen át Borisig folyamatosan a fülünkbe üvöltve halljuk. Johnson."
Ukraine, Vladimir Putin, and the Global Culture War
Written by Boyd D. Cathey. Originally published on The Unz Review The war in Ukraine is not really about Ukraine—it...southfront.org
Ez a térkép még tegnapi. Azóta, mint linkeltem vélhetően Shevcsenkovo is elesett.
Itt olvasható a fenti térképen túl néhány kísérő részlet:
Ez egy pro-ukrán forrás, amiben ezt olvashatjuk, hogy
"The goal of the Ukrainian offensive is clear: Kupyansk, the major railway junction in the area." - ~Az ukrán offenzíva célja világos: Kupjansk, ami mellett egy óriási vasúti csomópont található.
Liman és Izjum szempontjából a folyó túloldalán lévő vasútvonal számít, aminek a megszerzése tényleg óriási bravúr lenne, így ezért maradjunk egyelőre annyiba, hogy nem reális. Ám már bőven lőtávolon belül található; továbbá azt feltételezem, hogy nem ez a főcélja jelenleg az ukrán erőknek, hanem mint feljebb írtam Vesele (annak elfoglalása egy újabb zsákot eredményezne attól nyugatra), illetve megnyitná az utat Izjum felé, ahol már egy sokkal nagyobb zsák jöhetne létre...
Valamikor régebben olvastam egy pro-ukrán forrást, amiben 3 települést jelöltek meg, amelyek közül, ha valamelyik visszakerülne az óriási morál növekedést okozna: Herszon, Tokmak vagy Izjum.
Szóval ezért is gondolom azt, hogy nem Kupjanszk a cél. Bár szerintem ők sem hiszik el, hogy eddig eljutottak.