[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 355
45 533
113

"Feszült a helyzet": folytatódik az Izyum-Kupyansk védelmi hadművelet​


Az Izyum-Kupyansk védelmi hadművelet Harkov irányában folytatódik, az ellenség nagy erőket vet csatába.

A Veterán önkéntes alakulat harcosai azt mondták Szemjon Pegov katonai biztosnak (a WarGonzo projekt szerzője), hogy továbbra is visszaverik az ellenséges támadásokat Izyum irányában.

A helyzet feszült, az ellenség jelentős erőkkel rendelkezik, a helyi lakosok az orosz hadsereget kérik, hogy védjék meg őket.

„Eddig sikerült megfékezni a város védőit létszámban és felszerelésben jelentősen felülmúló ellenség támadását. A helyzet azonban rendkívül feszült, és a döntéshozók figyelmét igényli. Ezt gondolják a harcosok a lövészárokban” – mondja Pegov.


Источник: https://rusvesna.su/news/1662717829
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 355
45 533
113

Nagy csata kezdődik Harkov régióban​

Nagy csata kezdődik Harkov régióban |  Orosz tavasz
A Kharkiv régióban ebben a pillanatban nagy csata kezdődik. Az orosz hadsereg tartalékokat ad át a frontra.
► Az ukrán fegyveres erők ágyúzása miatt Harkiv régió lakóit evakuálják az LPR-be és Oroszországba – írja a régió CAA.
► A harkovi régió Kupjanszki kerületében nehéz a helyzet, de a katonaság kellő biztonságban tartja Kupjanszkot, a várost – számol be a járás vezetője.
► „60 OMSB-veterán (beleértve az Oplot ZP egységet, Sergey „francia” Zavdoveev parancsnok) átvette az irányítást a Kupjanszk–Izyum út felett” – jelenti Zakhar Prilepin.
► Ezenkívül a 60 OSMB "Veterans" harcosai a front középső irányában védekeznek Szlavjanszk felé.
► Donbass védői dolgoznak, és hálásak a látható segítségért, amely elkezdett megjelenni – tette hozzá Prilepin.

Источник: https://rusvesna.su/news/1662719378

A segítség a közelben van: A "Brave" hatalmas oszlopa az Izyum frontra megy (VIDEO)​


Hatalmas orosz haditechnikai konvoj halad Izyum irányába.

Az "orosz tavasz"
részleteiről a felvételt biztosító katonai forrás számolt be.

Az orosz fegyveres erők további erőket gyűjtenek az ukrán fegyveresek Izyum irányú ellentámadásának visszaverésére.


Источник: https://rusvesna.su/news/1662720658



Mindenesetre, ha nem igaz a csapda-elmélet, ezt jól elcseszte at orosz hadvezetés. Nem Putyin a katonai irányító, többször elmondta, hogy mivel ő nem katona, a hadműveletek nem az ő dolga.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Harkov felé mennek

⚡A RF AF PÁNCÉLOZOTT FELSZERELÉSÉNEK ÉS SZEMÉLYZETÉNEK TÖMEGES ÁTADÁSA A KHARKOVI RÉGIÓBA SÜRGŐSEN FOLYAMATBAN VAN.

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma Mi-26-os helikopterekkel erősíti az orosz csoportosulást Kupjanszk és Izsum közelében. A tartalékosok a földön is alkalmasak.

⚡ Csata Izyumért: hatalmas orosz katonai konvoj halad Izyum irányába Az orosz fegyveres erők további erőket gyűjtenek az ukrán fegyveresek ellentámadásának visszaverésére Izyum irányába

Most mindkét oldalról további erőket vonnak a frontra, és a logisztika megszervezése nagy jelentőséggel bír. A tartalékok bevetésének gyorsasága fogja meghatározni a felek további sikerét.

Az Ukrán Fegyveres Erők természetesen Kupjanszk elfoglalására és Izyum elvágására fognak törekedni, kiegészítve ezt az Izyum és Szláv irányából érkező csapásokkal.

Az Orosz Föderáció fegyveres erői Kupjanszk védelmének biztosítására és az Izyummal való stabil összeköttetés biztosítására fognak törekedni, lehetőség szerint igyekeznek majd továbblépni az ellenség nyugatra szorítására.

Jó nagy dara lesz arrafelé. Kíváncsi vagyok meddig tudják a hoholok tolni.

 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
514
1 727
93
Az a gond, hogy az oroszoknak per pillanat nem érdekük a gyors lezárás. Amíg az EU és főleg a német kancellár nem megy hozzá kanosszát járni a Kremlbe, és nem könyörög a gázért, addig itt nem lesz semmi.
Ezt a logikát eddig sem értettem és most sem értem; ha behúzza Ukrajnát (vagy azt a részét ami neki kell), ugyanúgy tudja sz****ni a gázzal az EU-t (főleg mivel attól a szankciók valszeg ugyanúgy megmaradnának), úgyhogy nekik is az lenne a jobb ha már túl lennének ezen a részén.

Az persze igaz hogy nem mindegy milyen veszteségekkel tudja ezt megtenni, de azt ne mondja már senki hogy ha be tudnának masírozni Kijevbe akkor nem tennék mert az a terv hogy a mostani vonalakon szötymörögjünk ameddig csak lehet, mert az fáj majd odaát (miért is?)
 
K

Kopi2000

Guest
Azért remélem már képben vagy a szolgálatoknál, mint anno Győrkös, mert te is először csak odaköpsz az orosz turistára, most már fejbe akarod lőni aki civil ruhában menekül (akkor meg már na sag' schon fejbelőnél minden civilt aki az ukrán elől menekül ), aki meg nem menekül de orosz, azt a fejbelövés előtt vagy után köpnéd le, mert sercinteni is nagyon tudsz ahogy mesélted?
Szerintem inkább azokat kéne megfigyelni a szolgálatoknak, akik mindennap a MO szövetségi elkötelezettsége ellen agitálnak. Egyet tudsz ezzel érteni?

Mindenesetre teszek fel egy orosz filmet tegnapról, Kupiansk-ból. Arrafelé gyorsan változik a helyzet, mert az ukránok minimum a város határánál állnak, ott fotózkodnak...


UI.: a korábban általam berakott térkép megerősítést nyert...

 
T

Törölt tag 1711

Guest
Hát ez nem jött össze, szilárdul a védelem:


18+


Állítólag ő a felelős a balaklavai incidensért, nem sokkal utána ősi Szovjet szokás szerint leváltották és frontszolgálatra rendelték ahol azonnal megadta magát...
tAyBX1t.jpg



01oAwYx.png
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
Az annyira tetszik, hogy az ukránok oldalán harcoló önkénteseket férgezitek, hogy küldök neked néhány videót...

Volt betéve Silvio-tól is orosz veszteség egy úton, most ugyanez geolokálva lett..



Ukrán civilek további örömködése...Semmi sem fehér meg fekete.... De biztosan kényszerítették Őket, mint korábban írtátok...

Két asszony örül nekik, de sok... A többség fél, mert az SBU már szedi össe a lakosokat , akik várták az oroszokat. Szerencsétlenekre kínzás,börtön rosszabb esetben halál vár.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Demoralizáló hadművelet: Egy AFU felderítő csapat felhajtott Kupianskba és fényképeket készített egy sztélénél, hogy megijessze a lakosságot.
Ez az út Kontsedalovka felé vezet a Senkovo oldaláról, mondják a helyiek. Ezen az oldalon nincs szilárd védelmi vonal.

Ismerős a nem oly rég történt ukrán vándor határcölöp? Nincs sok különbség.


Szerencsétlen ukrán kiskatonák a lehető legrosszabb időpontban lettek beküldve a twitter offenzívába, miközben ők a halálba száguldoznak néhány fotóért az NPC-k egy halott öregasszonnyal vannak elfoglalva.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
903
10 248
93

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 890
40 826
113