[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 501
93 722
113
Nos nem értelek, mit gondolsz? Nem azért kapták az ukránok a páncélosokat, hogy használják is azokat? Meg nemcsak dzsihádmobilokkal harcolnak az ukránok a ruszkik ellen, ahogy azt néhány oroszbarát fórumtárs láttatni szeretné, ami látszik a veszteségből is, meg az alábbi képsorokból is..

Egyszerűen arra, hogy sokan lefitymálták ezt a katonai tamogatást, pedig a kelet-europai T-72-esek nélkül nem lenne ma ukrán offenzíva ráadásul 2 fronton.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 492
18 507
113
Ha rám gondolsz, én tényleg fel :)
Ez a 100-150 ezer fős sereg elegendő lett volna az eredeti tervhez, ami nem volt rossz, Castel szerint is csupán perceken múlt a sikere, de az amerikai valósidejű felderítésnek és információátadásnak köszönhetően nem sikerült.

Ilyenkor egy vezető a megváltozott helyzethez alakítja az új stratégiát és a taktikai műveleteket is.

  1. Senki nem gondolhatta komolyan, hogy 100e harcoló katonával elfoglalja ukrajnát az eredeti terv kudarca után. 2. vagy 3. nap el kellett volna rendelni a teljes mozgósítást.
  2. Nem lehet a levegőbe beszélni - ha már kimondtam, hogy bármilyen beleavatkozásért nagy dádá jár, akkor ehhez tartom magam, és nem válok paródiává, hogy még akkor sem teszek semmit, amikor már nem csak javelin meg manpads érkezik, hanem tankok, vadászgépek, lövegek, MLRS-ek.
  3. Beloruszia státuszát egyértelművé kellett volna tenni, és igenis megindítani azt a haderőt is a lengyel határ menti vákuumba. Senki nem léphet be ukrajnába, maximum civilek kifelé.
  4. Nem kellett volna kivonni az orosz csapatokat Kijev környékéről, hanem erősítést küldeni, és szétbombázni kijev teljes civil infrastruktúráját, és szétlőni a döntéshozatali központokat. Ez utóbbit rögtön azután, amikor az eredeti terv kudarca nyilvánvalóvá vált, és a kezdeményezés és az előny még az oroszoknál.
  5. Minden környező reptérre Breszttől a Krímig századokat áttelepíteni, és 0-24-ben menni a bombázásnak. Ukrán vasúti hálózat megbénítása priorítás. Utána a többi nagyvárosban is a civil infrastuktúra szisztematikus pusztítása. Lehet, hogy a civil nyomás napokon, heteken belül feladásra kényszerítette volna az ukrán vezetést.
  6. A hírek szerint már majdnem volt megegyezés egyszer, de az angolszász hatalmak mondták, hogy nyet. Évek óta jönnek a hírek, hogy az SBU székház egy szintje full CIA. Nagykövetség lebombázásra is van amerikai precedens.
  7. Információs háború - egyik legnagyobb hiba, hogy érintetlen maradt a tele- és infokommunikációs infrastruktúra. Serényen mobiloznak a fronton lévő katonák haza, a civilek külföldre, mennek a videók tiktokra, telegrammra, twiterre. Március 1-re se TV, se rádió, se telefon, se mobil, se internet nem szabadott volna, hogy legyen.
  8. Ezt a neolovagias hadakozást gyorsan el kellett volna felejteni - nyugaton úgyis el lett hitetve a közvéleménnyel, hogy az oroszok népírtanak, gyilkosol, barbárok stb. Ezek meg fehérkesztyűben hadakoznak, hogy jajj, csak nehogy a szegény civileknek kényelmetlenségük legyen, mert akkor majd nem fognak minket virágokkal várni. Teljes agyrém.
Műveleti szinten
  • teljesen kizárt, hogy nyugat ukrajnában komoly létszámú/mennyiségű harcoló alakulatok lettek volna. Ahogy írtam, beloruszok breszt felől új frontot kellett volna nyissanak, elvágva minden nyugati utánpótlást. A kijevnél lévő orosz csapatoknak pedig az erősítés megérkezése után nyugatra fordulni és Zsitomír, Rovnó felé megtámogatni előbbieket.
  • Kigyó szigeti és tengeri bohóckodás: Kőkorba kellett volna bombázni Odesszát (olyan barikádokat emeltek ott a civilek, mindegyiknél többszáznyi molotovval, hogy egy találat, és a saját molotovjaik gyújtották volna fel a várost). Már a Moszkva elsüllyesztéséig sem szabadott volna eljutni, de annak intő jelnek kellett volna lennie. Nyilvánvalóan nem engedem meg, hogy akár nyugati, akár saját fegvyerekkel lőni tudják a hajóimat.
  • Dnyeszterfehérvártól délre eső területeken partraszállás és hídfő kialakítása. Elvágva a Román utánpótlási vonalat.
  • Donyeck - amikor fél év alatt 2 km-t tudsz előre jutni, akkor ott valamit elbasztál. Hol voltak a bombázók, hogy Avdejevkát és Peszkit szétbombázzák. De itt is világosan kiderült, hogy 100e emberrel nem lehet 1000km-es fronton harcolni. Csak ide, erre a pontra kellett volna ennyi, és áttörni akkor is, ha 30 ezer ott marad. Utána szabad az út Dnyeprpetrovszkig, vagy délről megtámogatom a Kramatorszk, Szlovijanszk, Bakmut elleni támadást.
  • Na de az igazán vicc kategória - Szumi és Harkov 30km-re vannak az orosz határtól és nem sikerült elfoglalni őket. 1-2 rakettyázás, de pár napja még egy csimpánz is békésen grasszálhatott az utcákon. Mikor egy szilveszteri petárdázásnál is fél napra bújik el minden állat. Fél év nem volt elég, hogy a határ orosz oldalán 50-50e fős csoportot létrehozzanak, és döntő támadást indítsanak a két város ellen?
  • Esetleges nuukleáris fegyverhasználat - az amerikaiak máig azt hazudják, hogy japánban azért kellett egy nagy város közepére dobni fényes nappal 2x is, hogy ezzel életeket mentsenek meg, mert különben egy elhúzódó, keserves, faluról-falura történő harc kezdődött volna. Most hagyjkuk, hogy ez hazugság, mert csak a békeszerződés azon pontján ment a vita, hogy a Császár felelősségre vonható-e, de itt ugyanerre hivatkozva elég lett volna egyszer egy korlátozott csapás figyelmeztetésként, és 24 órát adni a megadásra. A kremencsuki víztározó közepe felett elég magasan robbantott atombomba jóformán semmilyen komoly pusztítást nem végzett volna. Láttam, hogy itt valaki az atomfegyver bevetése miatti sugárzásról hadovál, hogy NATO határok így meg úgy. Egy 500-1000m-en robbantott atom jóformán nem hagy vissza maradandó sugárzást, eloszlik a légkörben. Földközeli robbantásnál van csak az, hogy mind a robbantás epicentrumától adott körben, illetve a aktuális széliránytól függően egy több tíz km-es vonalban elszennyezi a területet.

Ja, és miközben a harkovi szégyen megtörténik, közben 50ezer orosz katona bohóckodik a Vosztok hadgyakorlaton. Hát mi ez?
Március óta a körbekerített Mariupolon kívül nem sikerült jelentős várost elfoglalni. Se Nyikoleajevet, se Szumit, se Csernyigovot, se Harkovot, se Zaporozsiját, se Szlovijanszk-Kramatorszkot. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy ehhez kevés az ember...

Nagyon sok zagyvaság ez. Olyan, mintha elhitted volna ruszki hazugságokat.
Kijevnél szarrá verték őket, a teljes pusztulás elől menekültek.
Az orosz kevés, rosszul felkészített és felszerelt erővel rendelkezik.
Ezért szenved.
Lukasenka meg beintett, cserben hagyta.
Fogy a levegő Putyin körül.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 988
87 597
113
"Jomini of the West" twitter link
"Jomini of the West"

Megint egy autista észlény. Silvio, semmit se tudunk. Ami jön, az találgatás. Amit pedig ez az autista ír, totális faszság, főleg, hogy itt nem az arabok harcolnak a ..., na jó, a zsidókkal harcolnak, Zé, oké, de még mindig NINCS VÉGE! Ebből lehet Ardennek, lehet Jom Kippur, de lehet olyan gci nagy ukrán vereség, hogy télen már Odesszában telelnek az oroszok. Térjünk erre vissza jövő pénteken! Addig is sok info ugyanis nem lesz.

Amit eddig Konasenkov március óta mondott, kb. egyezett a helyzettel. Tegnap elmondta mi van, kedd környékén okosabbak leszünk. Bár te azt mondod Magyarországnak drukkolsz, pedig por ukro fan vagy atlantista létedre, nem törődve mi lenne Magyarországgal, a kárpátaljai magyarokkal, ha ukronácik nyernének, és konkrétan fake ukrán agitpropot teszel be kb. augusztus vége óta a fórumra. Szerintem, inkább ne tegyél be. A civil menekültek benézése Piszkiből, meg a krími tankok harkovinak eladva nem kicsit volt durva, de ugyanez volt pár hónapja Putyin Iránban c. hülyeségeddel. Kérlek, ne. Értem, hogy drukkolsz az ukránoknak, én hányok tőlük és attól, hogy ha nyernének mennyire lennének veszélyesek Magyarországra, de az én vagyok, viszont én nem pakolok be semmilyen olyan ukrán helyzetjelentést vagy videót, amiről nem tudom, hogy ténylegesen akkor és ott készült ahol!

Más.
Árak:

Mariupol:

Ez a V24 ez valami hihetetlen legalja oldal. Ki pénzeli?
24.hu
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 153
15 799
113
Ezen a ponton már a B) opció (taktikai atomcsapás) is a vereség beismerése lenne. Ha az elején alkalmaztak volna taktikai atomcsapást mondjuk Lvov környékére, amikor a Nyugat elkezdett haditechnikát szállítani Ukrajnának, annak fegyelmező hatása lett volna. Ha most dobnak taktikai atomot, akkor az már inkább nevetséges lesz, mert elárulja, hogy vesztettek. Mindössze arra lenne jó, hogy az USA/NATO/EU telekiabálja a világot, hogy Oroszország közveszélyes, és fel kell oszlatni mint államot.
Putyin A)-B) -t semmiképpen sem fogja választani, a C) -t választaná (kivonulás), de nem meri. Jelen helyzet szerint úgy fog abbamaradni a háború, hogy a háború kifullad, és Oroszországban belpolitikai válság, zavargások lesznek.

Ezen a szinten ez már 100% -ban Putyin felelőssége. 20+ éve szinte korlátlanul uralja Oroszországot.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Így néz ki egy orosz javítóbázis? :)
Vagy hibás eszközök raktára. De ennek nincs jelentősége. A lényeg hogy a videó ukrán propi céljaira lett használva. Nem zsákmányoltak tömegesen orosz haditechnikát, az orosz visszavonulás rendezetten zajlott, ellentétben a hoholok Liszicsanszkból való futásával.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 772
9 183
113
Vagy hibás eszközök raktára. De ennek nincs jelentősége. A lényeg hogy a videó ukrán propi céljaira lett használva. Nem zsákmányoltak tömegesen orosz haditechnikát, az orosz visszavonulás rendezetten zajlott, ellentétben a hoholok Liszicsanszkból való futásával.
Ennyi idő alatt egyáltalán lehetséges lett volna ekkora területről szervezetten visszavonulni úgy hogy az eszközeiket is viszik magukkal?
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Honnan tudod biztosan? Egy koordináta volt a válaszban, semmi más. Semmi bizonyíték nincs arról hogy a krímen készült.
Nézz már rá...
Azovszke
Stimmelnek az épületek , oszlopok stb...
Sajnos rengeteg videó és képanyagot újrahasznosítanak manapság. Ahogy az orosz, úgy a hohol oldalon is komolyan megy a dezinfó, csak mivel az információs térben a hohol botok vannak túlsúlyban, így az ő oldalukról sokkal több dezinfó jut el hozzánk.
Az utóbbi napokban, hetekben jelentosen megnőtt a kelet-europai elvesztett páncélosok aránya az ukrán veszteségek kozt. Sem a herszoni, sem a harkovi támadás nem ment volba végbe ezen katonai támogatások nélkül.

Valahogy kifelejtetted a nyugati eszközöket, pedig még hoholok által közzétett videó is volt itt amiben egymás után volt 2-3 kilőtt ex-NL YPR-765 egy helyszínen... Nem tudom mennyit adtak át végül, de elég rendesen fogynak, LNR/DNR is használ elfogott példányokat.
Szóval azt mondod, az a magyar érdek, hogy nyomorba süllyesztenek, elpusztítanak mindent, ami magyar gazdasági erő, és az ide küldött alamizsnából nyugati cégektől vehetünk arab kaját a betelepítetteknek?
Engedd el, fogyatékos... Az EU szerint a pénz helyes elköltése az lenne, hogy a pénzek 80%-át a német és egyéb nyugati multiknak adjuk, a maradékból pedig migránsokat etetünk. A megfoghatatlan jogállamiság és egyéb baromságok pedig azt jelentik, hogy érzékenyített bírákkal gyengítsük az igazságszolgáltatást és legyen itt is káosz mint nyugaton. Aki ezt érzi helyesnek az semmiképp sem nemzeti és még kevésbé épeszű.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Mivel mindenhol agymenések mennek, van nekem is egy teóriám:

  • ez még mindig hibrid háború, ezért kevés a harcoló alakulat, pont annyi, hogy lekösse és fogyassza az ukrán haderőt, és csak azért ennyi és ennyit megy, hogy az ukrán még elhiggye, működhet a katonai tér.
  • közben mi mind Ukrajnába figyelünk, mert háború van és most éppen orosz szopóroller - legalábbis Pestről/Mannheimből/Berlinből/Kijevből nézve.
  • az internet népe - hasznos idióták és droidok jelentős része is - napi feljegyzést vezet a kilőtt orosz harckocsikról, elfogott tisztekről, pózolás lőszerekkel (valamikor, valahol), trófeaként bemutatott wc-papírguriga szintig minden. Ezzel megvan az információs tér.

Itt egy magánvélemény:

Sokan kérdezik, miért van még mindig ukrán net, miért nem lövik le? Ha alkalmazom Geraszimov elveit, akkor az információs tér elsőre úgy tűnik, ukrán túlsúly, mivel ukrán IP-ről nyomják a pro-ukrán szöveget, vagyis nem lehetnek orosz botok. De mi van akkor, ha ezek tényleg orosz botok és a pro-ukrán szöveg azért van, hogy továbbra is elhidd, ez a háború ukrán oldalról nyerhető, csak kell a Nyugat pénze? Ezzel átevezünk a diplomáciai térbe.

Nagyon sokat olvastam Geraszimov 2014 és 2015 közötti írásait. Abban volt egy rész, ami szerintem fontos: "legitim politikai rendszerek a belső konfliktus és instabilitás kiprovokálásával". A puding próbája az evés, majd jött a Krim, ahol ez működött, majd jött a nyugati világ (pl. RAND és társai), hogy ez miért nem működhet újra. Valószínűleg igaz, Ukrajna esetében direktben nem, ezért kellett tovább lépni.

Geraszimov szerintem (legalábbis én így tenném), a konfliktust a fenti két térben mozgatja igazán, mert itt a NATO egyértelmű katonai ereje hatástalan:

Diplomáciai/politikai tér

  • realitás érzéket elveszített európai vezetők reakciója egyértelmű, egyemberként fognak lépni Ukrajna mellett.
  • milyen hatalmi helyzetben nyertek a legfőbb európai országok vezetői? Igazából a lehető legszarabb helyzetben, kényszer-szövetségek és összetákolt koalíciók sorozata, vagyis billeg alattuk a szék.
  • belpolitikai balhék sorozata van jelenleg, kezdve Scholtz Cum-ex ügye, finn táncikálás, tejfölfej bukott, olasz kormányválság, spanyol balhé Marokkóval és Macron széke sem fix. USA-ban készülő félidős választás. Hogy erről eltereljék a figyelmet, még erősebben beállnak az orosz-ellenes kórusba, sőt, egymásra licitálnak, így mutatnak erőt a szavazóknak és próbálják leuralni a médiát.
  • a külföldi médiumok átvésznek minden ukrán infót, így az átlagember is elhiszi, ez nyerhető, igaza van a jelenlegi vezetésnek. Nem számít a pénz és azok akik azzal jönnek, hogy ezt a pénzt odahaza kellene elkölteni, orosz bérencek - noha, ők már korábban figyelmeztettek.
  • a regnáló elit ellenben lassan célpont lesz, ahogy jönnek a nehézségek, és ezzel átjövünk a negyedik térbe:

A gazdasági térbe:

  • nem kell hozzá jóstehetség, hogy belássuk, ha az energia drágul, akkor minden drágul. Ehhez annyit kell csinálni, hogy kevés lesz belőle.
  • az EU kapásól a szankciókkal kezdte, ehhez tapsoltak az emberek, a népszerűségi pontok mentek fel és robog a szankciók vonat - ahogy 2015 óta tudják, az EU ezt fogja meglépni.
  • a gáz szállítások volumene el kezd csökkeni és ezzel a gáz ára felmegy..


Itt kezdődik viszont a dolog érdemi része, ahonnan szerintem a dolgokat visszafelé kell nézni:
  • az átlag német/olasz/angol/francia könnyű célpont, minden gazdasági nyűg rajtuk csattant és fog csattani.
  • ezek az emberek az utcán elintézhetik a jelenlegi politikai elitet, ha nem bírják a számlákat fizetni
  • ha ez a politikai elit bukik, akkor a nép egy olyan csapatot fog kiemleni, amelyik az előző bagázs politikájának az ellentéte. Persze, most nem szabad orosz-német/francia/olasz megegyezésről beszélni, de az új politikai elitre már nem az ég rá, hogy lepaltálnak a ruszikkal, hanem megoldják az elődök által okozott egzisztenciális válságot. Ennek persze ára lesz, biznisz Oroszországgal és az ukrán támogatás levágása.
  • az EU-s pénzügyi segély nélkül az amerikai/angol segély maximum katonailag valami, de az ukránok nem kapnak se nyugdíjat, se egyebet - gázt sem nagyon.
  • az EU-ba elkezd áramlani az orosz gáz, míg Z megszállottan vezényli a Volksturmot.
  • közben Z lejáratása már elkezdődött, lásd az olasz villa, stb. Az oroszok ezután elkezdik a látjátok, az EU elárult bennetek narratívát, ami az adott körülmények között fogadó fülekre fog találni, aminek a végén Z bukik és megsemmisül politikailag. Az emberek békét akarnak, mert már egyértelmű lesz, nincs EU-s pénz, csak amcsi fegyver, a miért is!? Hogy meghalt 200k ukrán? Covid alatt is, de többé nem lesztek az amerikai szarkeverésbe bevonva.

- Geraszimov végjátéka nem az oroszbáb ukrán vezetés lesz, hanem egy oroszbarátabb EU-s vezetés, ahol az amcsi báb lengyel vezetés elszigetelődik, és az átlag EU-s polgárok harcolják ki a Lisszabon-Vlagyivosztok tengelyt. Ekkor már nem csak 30% lesz az orosz gáz aránya, hanem még több, plusz ha így megy tovább nyaranta, akkor a gázhoz feljön az élelmiszer témaköre is.

Emiatt egy nagyon piszkos angolszász titkosszolgálati aknamunka mehet már a háttérben. A készülő tüntetéseket Nyugat-Európában majd a covid-ra hivatkozva próbálják elnyomni.

Orosz részről szabotázs Ausztrália/Katar/USA/Algéria LNG infrastruktúrájában elképzelhető, akár egy újabb "megfeneklett hajó" Szuez környékén, hogy a maradék LNG hajó se érjen be Európába.

Az egyértelmű és fő célpont a nyugat-európai jólét és polgár. Az ő szenvedésük és elégedetlenségük az igazi fegyver, ami ellen nem jó se a HIMARS, se külföldi zsoldos...

Kína pedig tudja, hogy az Ukrajnába küldött fegyverek már nem bukkanhatnak fel Tajvanon, ez a deal az oroszokkal plusz az olcsó gáz.

Ez csak egy teória, egy másik nézőpontból.
Respect1.jpg


Ugyan ezt gondolom de nyilván csak egy részét tudtam volna így megfogalmazni ! Köszönöm ezt az írást mert így igazol , hogy nem csak én látom hasonlóan a helyzetet !
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 597
6 034
113
Elég megkérdőjelezhető forrásnak bizonyul a "Oroszok az igazság oldalán" meg a többi ismeretlen oldal, nemde?
.
.
Már az oldal neve is minimum megkérdőjelezhető, mert itt mindenkinek van valami részigazsága, nem fekete- fehér történet ez, egyik oldal sincs a nagybetűs Igazság oldalán.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 637
48 368
113
Az orosz katonaság elhagyta a kozák Lopant a harkovi régióban

. Ezek a városvezetésről készült fotók ukránbarát források.

Az orosz hadsereg az ukrajnai hadművelet első napjaiban elfoglalta a települést.

A kozák Lopan Harkov és Belgorod régiók határán található.


Csakugyan kivonulnak a harkovi területről?