[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

kamm

Guest
Ha így teszel, akkor az x ezer fős hadsereget lecseréled x millió dühös civilre, ami a lehető legrosszabb - lásd az ostoba jenki "megközelítést" Irakban. Ekkor az ukrán/orosz arány nem 3:1 lesz, hanem 300:1-hez. Sok sikert egy ilyen húzás után előadni a "gyere testvér, téged átvertek azok a mocskos angolszászok, béke veled". A motivált katonánál már csak a "nincs mit veszítenem" civil a rosszabb...

Fókuszáld az ellenfél civiljeinek dühét a "saját" "vezetésük" ellen, ne magad ellen.
Anno a jugo volt ilyen furcsa haboru, egyiknel a vizmuvek volt, masiknal az aram, nem is lottek egyiket sem, furodni meg tevezni mindket oldal szeretett... no meg az meg kb belso haboru volt.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
903
10 248
93
És nem, nem jó nekünk egy erős győztes ukrajna, főleg úgy hogy 10+ éve úgy keménykedünk velük hogy a NATO a hátunk mögött van nekünk meg kilóg a gatyából a seggünk.
Jól látom?
Szerinted mi keménykedünk az ukránokkal és nem fordítva?!?
Ilyen propit még az ukránok se hoznak akkora orbitális faszság.
 
K

Kopi2000

Guest
Én ebben nem hiszek. Az átlagukrán egy darabig majd pampog, közben kapja majd az orosz szórólapot a levegőből, hogy a megoldás a kukizongorista meg a bandája elüldözése, és a teljes demilitarizáció lesz.

Le fog esni nekik, hogy az oroszok TÉNYLEG az utolsó pillanatig visszatartották magukat, ahogy ezt állították magukról.

Aztán vagy elmennek a faszba’ abból az országból, vagy helyrehozzák a kapcsolatukat az oroszokkal.

Nem fogom most visszakeresni, de február végén többen azt tippeltük, hogy a civil infrastruktúrával kezdik majd a bulit.
Végül csak eljutottunk ide is.
Meglesz az ok, hogy oroszorszagot terrorisza, latoallamma minositsek. Az en szememben mar jo regen azok voltak...
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 164
60 911
113
A szerbia felöli vezeték 6 milliárd köbméteres, ezen jöhet azeri vagy kazah gáz pl. Létezik egy vezeték román- bolgár irányban 2,6.
Létezik egy horvát lng terminál ahonnan ha jól emlékszem 1.5 milliárd jöhet . És ezt duplázni fogják.
Van ausztria felé vezeték, szlovákok felé.
Kapacitás van, ha nem szarakodnának szlovénián keresztül lenne csatlakozás az olaszokhoz is.
1.5-2 milliárd köbméter a saját termelés.
És 4,4 milliárd a tároló kapacitásunk és 9.5-10 milliárd az éves szükséglet.
Matekozd ki
Mint Gulyás bevallotta, tőzsdei áron kapjuk, tehát mindegy hogy a drága orosz vagy a drága lng jön, mind a kettő ugyan olyan drága.
Tudom, a nyugat folyamatosan rohad, szétesik hanyatlik. De mi élünk szarul ők meg vígan és hiába várod az ősszeomlást.
De fölöslefes magyarázni bármit is.
Olyanok vagytok mint a hittérítők, vekattan egy lemez és csak mondjátok és mondjátok.
Igazad van. Valóban megvannak ezek a vezetékek nálunk, csak a másik végükön van a gond. A híres román gázmező felől például nem nagyon jön semmi.
A Nyugat nem él vígan, mi meg még nem élünk szarul. De majd fogunk és ezt köszönd a nyugati jóléti idiotizmusban kinevelt politikai elit ámokfutásának.

Ami pedig a keleti "barátainkat" illeti, nos, az ukrán rendszeresen a megtámadásunkkal fenyeget és a helyi magyar kisebbséget terrorizálja, a közvetlen szomszédunk.
Oroszország ezzel szemben nem a szomszédunk, nem akar megtámadni minket, megszállni meg végképp nem. De akar építeni egy új atomerőművet.

Az ukrán azon kívül, hogy a sajátját magára akarja robbantani, akar nálunk atomerőművet építeni? Tud egyátalán az ukrán bármit is építeni? Mert felfegyverzett szomszédként fenyegetőzni azt tud és ez engem egy cseppet zavar.

Viszont az elgondolkodtató, hogy az orosz nem elvesztette, csak kivonta a csapatait, hagyta, hogy az ukrán jól rámozduljon a területekre, megnyúljanak az utánpótlási útvonalak, majd a hétfő reggel nyolcas munkakezdésre szét lesz barmolva az egész ukrán villamoshálózat. Ha ez így lesz, az okozhat fejfájást Kievben.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 425
113
Eddig az ukránok csak védekeztek a bunkereikben.Most az usa stratégák megtalálták azt a harcmódot amivel a létszámfölényt érvényesiteni lehet.És a technika is összegyűlt.Annyira kevés az orosz haderő mint mi voltunk a Don kanyarban.Hogy miért nem léptek elötte ?Ez kérdés.Ahogy én látom persze..
Menni kellett, mert 9 milliárdot nem ad az USA a novemberi választások előtt, ha az ukránok ülnek az erődítményeikben és lemészároltatják magukat az orosz tűzérséggel ...
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Pitiáner, gyáva megtorlás... De nyugi, itt van rá a válasz: (;)
Olvasom, hogy az ukrán elnök szerint, amit most csinálnak az oroszok az terrorizmus:
Kérdezem én, hogy amikor az oroszok által elfoglalt területeken nem volt áram, vagy éppen ahogy Belgorodban nincs, az akkor nem terrorizmus?

Egyébként megy a napi pro-orosz összefoglaló:
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
A szerbia felöli vezeték 6 milliárd köbméteres, ezen jöhet azeri vagy kazah gáz pl. Létezik egy vezeték román- bolgár irányban 2,6.
Létezik egy horvát lng terminál ahonnan ha jól emlékszem 1.5 milliárd jöhet . És ezt duplázni fogják.
Van ausztria felé vezeték, szlovákok felé.
Kapacitás van, ha nem szarakodnának szlovénián keresztül lenne csatlakozás az olaszokhoz is.
1.5-2 milliárd köbméter a saját termelés.
És 4,4 milliárd a tároló kapacitásunk és 9.5-10 milliárd az éves szükséglet.
Matekozd ki
Mint Gulyás bevallotta, tőzsdei áron kapjuk, tehát mindegy hogy a drága orosz vagy a drága lng jön, mind a kettő ugyan olyan drága.
Tudom, a nyugat folyamatosan rohad, szétesik hanyatlik. De mi élünk szarul ők meg vígan és hiába várod az ősszeomlást.
De fölöslefes magyarázni bármit is.
Olyanok vagytok mint a hittérítők, vekattan egy lemez és csak mondjátok és mondjátok.
A nyugat a harmadik világ és a mi nyomorunkból él vígan, ezt sose felejtsd ;)
Kapacitás meg van ugyan, de remélem tudod, hogy pl az LNG esetében kb mi leszünk az utolsók akik hozzájutnak. A belevaló gáz az igazi kérdés. Mert azt se felejtsd el, hogy a románokkal is leszerződtünk némi gázra, de sajnos aztán mégsem kezdték meg a kitermelést. (vajon miféle nyomásra?)
@kriss02 https://forum.htka.hu/threads/hirek-ukrajnai-fegyveres-konfliktus.855/post-1305090
WTF? A hoholok kezdték a NATO style háborúsdit, hát most ők is kapják. A megtorlást meg majd meglátjuk, de én nem hiszem hogy okos dolog a ruszkikkal pofozkodóversenybe bocsájtkozni. Azt ugyanis nem a NATO hanem a hohol lakosság fogja állni.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Ha az ukrán Energiewende bejön az oroszoknak, kb 20 millió menekült ellátására kell számítani a nyugatnak. Elektromos áram nélkül, nem lehet több tízmillió embert etetni, nincs hűtés, élelmiszer feldolgozás. A 30 millió ukrán nem élhet konzerven, már ha létezik egyáltalán Ukrajnában még konzerv az elmúlt 6 hónap szükségletét tekintve.

Scholz örülhet lesz újra munkaerő az országban, és lassan vége lenne ennek a mókának.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
903
10 248
93
A szerbia felöli vezeték 6 milliárd köbméteres, ezen jöhet azeri vagy kazah gáz pl. Létezik egy vezeték román- bolgár irányban 2,6.
Létezik egy horvát lng terminál ahonnan ha jól emlékszem 1.5 milliárd jöhet . És ezt duplázni fogják.
Van ausztria felé vezeték, szlovákok felé.
Kapacitás van, ha nem szarakodnának szlovénián keresztül lenne csatlakozás az olaszokhoz is.
1.5-2 milliárd köbméter a saját termelés.
És 4,4 milliárd a tároló kapacitásunk és 9.5-10 milliárd az éves szükséglet.
Matekozd ki
Mint Gulyás bevallotta, tőzsdei áron kapjuk, tehát mindegy hogy a drága orosz vagy a drága lng jön, mind a kettő ugyan olyan drága.
Tudom, a nyugat folyamatosan rohad, szétesik hanyatlik. De mi élünk szarul ők meg vígan és hiába várod az ősszeomlást.
De fölöslefes magyarázni bármit is.
Olyanok vagytok mint a hittérítők, vekattan egy lemez és csak mondjátok és mondjátok.
Mivel ilyen kis ingerült és pökhendi vagy amint csatlakoztál, hát így kérdezem: biciklibelsőben élsz?
Hallottál már az Eu takarékoskodási programjairól? Szerinted miért áll a bál? Tudod, az északi áramlat 2-nek is rohadt nagy kapacitása van. És?
Szerinted a gáz olyan hogy ott topog mikor indulhat? Majd jöhet onnan is... egyszer.
Tudod nem a csapban születik a sűrített víz, az máshonnan kerül oda :D
Tudós úr :D
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 337
10 690
113
"Én nem gondolom, hogy előre el lenne döntve minden, meg Nagy Forgatókönyv író.
Putyin is aláírta a Hároméves Tervet?
Ezt a tudomásodra hozták?
Akkor mire fel ez a nagy felhajtás?
Meg minek? A jámbor tömeget ámítani? Annak elég az X-faktor is!
Túl sokszereplős, -tényezős, -faktoros a világ ambiciózus, meg kétbalkezes emberekkel, meg előre nem látható tetteikkel, meg eseményekkel."


Előre csak a szinjáték kerete van meg, a cél mint most ukrajna esetében is. Erre az eddig bekövetkezett eseményekből lehet valamilyen irányvonalat látni, sejteni. Én se vagyok jós, de ez a több mint féléves történés eléggé gázos..
Putyin nem aláírta hanem egyszerűen bele van kényszerítve a helyzetbe, és sajnos bárhogy próbál kihátrálni belőle, (pld sikertelen béketárgyalások, ukrán visszamondással) önhibáján kívül mindig visszacsúszik a gödörbe.
A nagy felhajtás, ukrajna áldozófüstje kell ahhoz hogy a világgazdaság totális átalakítását az átlagember elviselje, mondván jobb egy villany, gáz nélküli lakásban, mint a frontvonal közepén üldögélnie.
A jámbor tömeget a saját hátsója azért jobban érdekli mint az x-faktor, elhiheted..
Abban igazad van, hogy a sokszereplő -faktoros világ miatt a terv fő vonalának követése csak állandó követéssel új kottagyártással lehetséges (M.I. ?)

"Ki látta előre Csernobilt? Majd annak gazdasági hatásait?
S Belenko szökését?
Az FB megjelenését, hatását?
A Szmolenszki Tu-154 tragédiát, annak következményeit?
Direkt úgy futott az intervenció, hogy a Szovjetunió akkor ne bukjon meg? Azt ne mondja nekem senki, hogy direkt így volt 70 évig, s senkinek nem hiányzott nyugaton az imperialista kontroll hiánya?
Még az időjárást sem tudjuk előre megjósolni rendesen, akkor emberek fognak kottából játszani X év múlva?
S miért követne a változó világban szolgaian 100 éves kottát egy titkos társaság újabb generációja?"

A pár évre szóló terv vázlatokat el kell különíteni a véletlen eseményektől.

Tevek -tények Ukrajna háborúba tolásával kapcsolatban:
Pososheko CIA ügynök Kijevi "hangulatjelentése" régebbről (Wikileaks)
Ukrajnai háborúval kapcsolatos terv 2011 ben már Obama asztalán volt, (Wikileaks)
2013-2014 Kijevi Forradalmi Játékok Hollywood stílusban - kódneve Eurómajdan
Az ezután bekövetkezett eseményeket nem taglalom, itt már mindent kivesézett a fórum, lerágott csont.

"Az más, hogy a különböző agytrösztök célokat, megvalósíthatósági terveket tűznek ki. Variációkat futtatnak le a gondolt verziókban. S reagálnak, cselekednek.
De annyi a még nem létező, nem ismert változó, hogy évekre, évtizedekre képtelenség előre tervezni.
Célokat kitűzni lehet, sőt kell. Az eseményekre reagálni kell.
De ez nem egy mindenre kiterjedő előre gondosan megírt kotta.
Maximum vázlat."

Egyetértek, vázlat. Ezekkel dolgozik a tömeget befolyásoló Európai F.O.S média hírdegenerátor is hiszen a vázlatot ki kell tölteni. Müködésének eredményeképp az összes ujság lehozza valamint a kottákat szétosztják az EU médiabohóc sátrában a kesztyűzött és dróton rángatott bohócai között. Előfordul hogy a kottatartóba nem egyszerre kerülnek fel az új anyagok - eredménye a játékban EU disszonancia - kakofónia.

"
...az egyik rokoni ágban gyakran előfordultak khm. alkohol befolyásoltsága alatt balesetek, haláleset is, illetve életmód miatt betegségek.
Az "eredmény" után pedig jött a következtetés:
- Ennek így kellett lennie!
S persze mindenki egyetértően bólogatott, aztán ittak tovább.

Ez nem más, mint a felelősség hárítása, a tettekkel, illetve nem tettek következményeivel való szembesülés, s a konzekvenciák kerülése.
Kár bármit is más hogy tenni, mert úgy is megvan minden írva.

"Ennek így kellett lennie!"

Én pedig azt szoktam válaszolni:
Ez történt.
Az okokat meg nem sejtelmes kifogásokkal kell helyettesíteni."

Ez történt - és a történteket ki kel elemezni, hogy tanuljunk belőle, mert a jó pap is haláláig tanul..
Végtelenül megkönnyebbültem, hogy jól fogadtad a hozzászólásom.
Már nem először fordul elő velem, hogy már éjszaka van, mire a HTKA topikjait végigtudom futni. Mármint mostanában ez szinte csak az ukrán helyzetet jelenti a mennyiség miatt még úgyis, hogy be van kapcsolva a virtuális ignorálás. S ezután jön a ritka hozzászólásom. Amit igyekszem kulturáltan, érthetően, empatikusan.
No meg emoji mentesen megírni (különben túltolom, akkor meg senki nem veszi komolyan az igyekvésem)
Átolvasom, javítgatom, elküldöm.

...aztán meg (még mostanában) jön a másnap reggel, ránézek, hogy volt e, mi volt a reakció addig, s lefő a fejem, hogy félreérthető volt, mert úgy érzem, azt lehet hinni, hogy kioktatok, tudálékoskodok, elszámoltatok.

Pedig nem ez volt a szándék.

S ilyenkor megfogadom, hogy nem küldöm el, hanem alszok rá egyet, s másnap tovább finomítom, vagy el sem küldöm, mert már túl van a gumicsonton a fórum, nélkülem is kitárgyalták stb.

Na ez a jelenlegi hozzászólásom is most elsőre el lesz küldve:confused:

Hozzászólásaink témájánál maradva úgy érzem minőségi, kiváló hozzászólást írtál!
Reményeim szerint ezek fényében tán nem volt hiábavaló az én ezt megelőző pötyögésem sem.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 836
113

Beindultak az oroszok, szinte teljes Ukrajna áram nélkül​


2022. SZEPTEMBER 11. - 20:51

Magyar idő szerint kb 19 órakor teljes Ukrajna felett légiriadót rendeltek el. Cirkálórakéták kilövéséről számoltak be a Kaszpi-tengerről és a Fekete-tengerről. Ukrajna legtöbb régiójából áramkimaradásról számoltak be.
Harkov volt az első, ahol áramkimaradásról számoltak be egy erős támadás után. Egyes források szerint a zmijevi hőerőművet, valamint a harkovi hőerőműt, amely Ukrajna legnagyobb hőerőműve, érte a csapás.

A szumi régió vezetője szintén áramkimaradásról számolt be az egész régióban.

Hasonló nyilatkozatok érkeznek az áramellátás ingadozásáról Kijev, Kremencsug, Pavlograd, Poltava, Dnyepropetrovszk régiók környékéről.

Megsemmisült a harkovi hőerőmű

https://t.me/oroszhirek/4728

Az elmúlt percekben Dnyipropetrovszk több járásából, a Poltavai területről, a Harkovi területről is érkeztek jelentések a vízellátás szüneteltetéséről.
Ukrajna egész területén teljes áramszünet van- írja a helyi média.
Kijev szerint is baj van

Kijev megerősítette az áramkimaradásokat Ukrajna keleti régióiban – írja az AFP
Két ukrán ellenőrzésű atomerőművet is lekapcsoltak a hálózatról

Jelentések szerint az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött területen lévő két atomerőműt – a Hmelnickiji és a Dél-Ukrajnai – azonnal elkezdték leválasztani az áramhálózatról.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 067
13 444
113
K

Kopi2000

Guest
Mivel ilyen kis ingerült és pökhendi vagy amint csatlakoztál, hát így kérdezem: biciklibelsőben élsz?
Hallottál már az Eu takarékoskodási programjairól? Szerinted miért áll a bál? Tudod, az északi áramlat 2-nek is rohadt nagy kapacitása van. És?
Szerinted a gáz olyan hogy ott topog mikor indulhat? Majd jöhet onnan is... egyszer.
Tudod nem a csapban születik a sűrített víz, az máshonnan kerül oda :D
Tudós úr :D
A gaz marcsak olyan, hogy ott topog a vezetek vegen, ha vannak megbizhato szallitoid, akik nem fegyverkent hasznaljak ellened. Tegyuk fel, leborulunk Putyin elott, utana mondhatnank neki valaha, valamiben nemet? Hat nem, mert azonnal ujra elzarna a gazcsapot. Ez az a helyzet, amit nem szabad nekunk megengedni neki.. Azt nem ertem, ezt a csapdahelyzetet miert nem latjatok?
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 853
27 327
113
Ha az ukrán Energiewende bejön az oroszoknak, kb 20 millió menekült ellátására kell számítani a nyugatnak. Elektromos áram nélkül, nem lehet több tízmillió embert etetni, nincs hűtés, élelmiszer feldolgozás. A 30 millió ukrán nem élhet konzerven, már ha létezik egyáltalán Ukrajnában még konzerv az elmúlt 6 hónap szükségletét tekintve.

Scholz örülhet lesz újra munkaerő az országban, és lassan vége lenne ennek a mókának.
A háború előtt voltak 30 millióan, ma jó az 20nak is.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Ajjajj, kezdődnek a problémák a mámoros napok után
‼️☠️Ukrajna harcba kezdett a túlélésért:
A dél-ukrajnai és a hmelnyickiji atomerőművek megkezdték a blokkok leállítását.
A diszpécserek próbálják megakadályozni, hogy a rendszer összeomoljon.
Kijevben néhány helyen szintén nincs áram.
A fél ország áram és víz nélkül maradt.
A vonatok elkezdtek megállni.
"Az elektromos hálózatról és a kapcsolt energiatermelésről. A régiók egy rendszerbe vannak kötve. Az összes nagyobb alállomást egyszerre kell kiiktatnunk..." - KILLNET tagtársaink jelentik.

Eddig nem erről volt szó.​

"Ukrajna kész több áramot exportálni Európába"​

"Ukrajnát fokozatosan az európai energiabiztonságot garantáló tényezők egyikévé lehet tenni Zelenszkij szerint."

Most majd az áramot is az EU-nak kell adni nekik?
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
741
3 978
93
Kérdezem én, hogy amikor az oroszok által elfoglalt területeken nem volt áram, vagy éppen ahogy Belgorodban nincs, az akkor nem terrorizmus?
olyat ne kérdezz tőle, amin gondolkodni kell ... propaganda harcosok, akiket felélesztettek

metró bajban

internet bajban

Zelike mai beszéde :)