[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 540
18 829
113
Gázról mutathatnál számokat, ha szerinted minden OK. Azt is leírhatod honnan szállítasz le 2 hónap múlva még ennyit ami nem orosz, mert én nem tudom (mondjuk a nyugati ipar képviselői se). Tudod mi lesz ha a lakosságnak lesz de az iparnak nem? Ugyanúgy megfagy a lakosság! Mintha mostanában nem lenne ingyér gáz. Ha 3x annyiért szerzi be Ojrópa, versenyképes lesz szerinted? Erről kussol Leyen manó, hogy a szép bérekhez kellett az olcsó gáz. Most vagy elmerül az únió, vagy tizedelik a fizukat.
Ukrán magyarellenességről frissítsd fel az ismereteid. Ők katonailag is rühellnek, fenyegetnek, szerencsére az Eu csak éhen döglesztene. Tudod ez az a szövetség, ahol nem a választópolgárok és a szövetségben szereplő országok az elsők. Volt itt infó róla elég.
A jelen ukránellenességre csak a múlt szovjet dolgait hozzátok fel folyamatosan a jelen realitásait takargatva.
Ide meg nem jön az orosz, amíg nem pofozzuk fel. Minek jönne? Területért? Nyersanyagért? Nane... De ha fenyegetjük piszkos bombával, meg irtjuk az oroszt akkor bejön, és igen, akkor a BMW-nek reszeltek. Nagyon reális kép. (Mondjuk a nyersanyaghiány miatt lehet így is többet fog állni mint termelni, vagy a gáz miatt olyan drága lesz hogy inkább vesznek mást)
Amit javasolhatok neked is és mindenkinek, aki elkezdi ezt a témát boncolgatni, hogy olvasson vissza. Minden érv és kontra itt van a HTKA-n.

100 X ki lett beszélve. Az EU tavaly egyharmad részben függött a ruszkitól )155 Mrd m3). Ennek kisebb részét pótolták, felét már benyomta a ruszki a tárolókba. Igen majd jövőre nem ad, ezért nem lesz bevétele. "Majd..., Majd a télen megfagytok!, stb.
Majd megfagynak 24 télen. Ja, nem. ;)
Hiába tolod a ruszki süketelést, pánikolhatsz, a ruszkitól meg fogunk szabadulni. Igen, 18 fokon...
Ha ez kell a függetlenségünkhöz. Ezt tesszük.
A ruszki tudja, hogy kibirjuk, ezért kelti a pánikot. Propaganda szöveggel.

A magyarok álmodoznak (legalábbis ezen a fórumon) arról már a háború első percétől, hogy igy kell felosztani, meg úgy kell rabszolgasorba dönteni egyes régiós államokat.

Februárban ez eldőlt. Ukrajna marad. Úgyhogy vele kell rendezni a problémánk, ebben a ruszki csak akadályozna.
Jobb, mint ha vele kellene egyezkedni. Nem szeret.

Oroszoknál úgy néz ki valaki értelmes kerülhetett döntési vagy tanácsadói pozícióba, mert elkezdték azt csinálni, amit az eleje óta kéne, amit én és mások is március óta kérünk számon az oroszokon: civil infrastruktúra lerombolása. Mondjuk az még aggasztó, hogy a részleges áram és vízhiányról interneten adnak hírt, tehát az még van sajnos.
Reggelre nem szabadna, hogy víz, villany és telekommunikáció legyen a nagyobb városokban. Tízmilliókat kell a humanitárius katasztrófa szélére lökni, hogy rákényszerítsék a saját vezetésüket a feltétel nélküli kapitulációra.

@aquarell : bagoly olyan, mint egy középkori alkímista, aki szentül hitte, hogy lehet aranyat csinálni ólomból. Mindenféle empirikus tapasztalat vagy tudományos eredmény nélkül jutottak erre a konklúzióra, és onnantól minden kutatás ennek alátámasztására irányult anélkül, hogy bármikor is megkérdőjeleződött volna az alaptézis igaz volta.

Nem ismeritek az ukránt. Ezzel csak még jobban maga ellen hangolja a ruszki az ukránt. Talán még előbb lesz vége, viszont ezzel zselét erősítik.

Amúgy egy gyáva, kicsinyes, de legalább kontra produktív és drága bosszú a vereségért.
Semmivel sem hátráltatja az ukránt.
Ezt nevezik kétségbe esett vergődésnek.
Nem csak azt, amit itt műveltek. ;)

Én ebben nem hiszek. Az átlagukrán egy darabig majd pampog, közben kapja majd az orosz szórólapot a levegőből, hogy a megoldás a kukizongorista meg a bandája elüldözése, és a teljes demilitarizáció lesz.

Le fog esni nekik, hogy az oroszok TÉNYLEG az utolsó pillanatig visszatartották magukat, ahogy ezt állították magukról.

Aztán vagy elmennek a faszba’ abból az országból, vagy helyrehozzák a kapcsolatukat az oroszokkal.

Nem fogom most visszakeresni, de február végén többen azt tippeltük, hogy a civil infrastruktúrával kezdik majd a bulit.
Végül csak eljutottunk ide is.

Fingod sincs az ukránok érzelmeiről.
Benyalod a ruszki propagandát, aztán csodálkoztok, hogy megint pofára estek.
;)
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 486
14 592
113
Hát attól tartok, mi is szivni fogunk az ukrán áramszünettel. Gondolom, akkor a MOLnak az olajat sem fogják tudni továbbítani, másrészt remélem az atomerőművek kényszerleállítása nem fog gebaszt okozni.

A kövi hetek hatása, ha tartós aramszünet lesz.
Újra jönnek a menekültek.
Az orosz szankciókat nem áll módunkban majd megakadályozni, amivel újra mi fogubk szivni nem Franciaország.

Logikus lépés, eszkalálódik a háború. Magyarorszagon újra kicsit xarabb lesz a szitu. Kár, hogy a fronton nem tudnak győzni az oroszok, igy a polgari lakosságot verik le a harctéri pofonokat. Kicsit cigánytempó, de logikus
Nem lesz tartós árramszunet. Már állítolag most visza van állítva az áramszolgáltatás.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 607
70 313
113
A vízzel is gond van Harkovban és Szumiban
Ha nincs aram viz sincs, szennyvizelvezetes sincs, nem mukodnek az atemeloszivattyuk csak addig amig az aggregatorokkal uzemeltetni tudjak. De ez mindenhol csak ideiglenes megoldaskent, tartalekkent van, eleg aggregator, szunetmentes tap nincs sehol, naluk meg meg szet is lophattak.
Ha nincs aram nincs futes naluk korabban jon a hideg. Nincs hutes, megromlik az elelmiszer.
Szoval sok sikert a jelenleg is tobb szazezres Harkov vizzel, toi toi wc-vel, elelemmel valo ellatasahoz.
Sajnos van egy olyan erzesem ez a villany leó dolog csak egyszeri bemutato volt...
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
617
5 648
93
Érdemben hozzászólni ?
De mihez Tunya ?
Semmit nem tudunk.

Az oroszok látványosan visszavonultak bizonyos megszállt területekről és láthatóan magukra rántják az ukránokat. Néhány elhagyott orosz vasat látni hébe-hóba,holttesteket nem igazán...ez egy tervezett visszavonulás.

Ki döntött így,miért döntött így, mi célt szolgált ez a manőver egyelőre nem tudni. Jövőhéten fog kiderülni valószínűleg.

Ezek a tények,amit látni laikus szemmel. Válaszok egyelőre nincsenek.
Ez az objektív nézet---------

Innen jön szarcséplés:

Az ukrán propi,amire sokan itt úgy kiverték a faszukat,mint Gréczy Zsóti még soha... egészségükre. Csak kurva ciki,hogy már márciusban is temették az oroszokat,mert nem jött össze a lefejezés,aztán ugye kéthavonta volt orosz temetés minden átcsoportosításnál,merthogy miért nem megy a 170 ezres orosz különítmény úgy át a 700 ezres ukrán hadseregen,mint kés a vajon,miközben az egész usa/nato agytröszt zsoldosokkal megtámogatva,az Usa felderítés által kb méterre pontosan bejelölve az ukrán hadseregnek,hogy melyik orosz katona,melyik bokorba jár hugyozni és éppen hol készül orosz presszionálás.

Szánalmas gyerekek ez az állandó jóslás,aztán pofára esés.

Miközben az oroszoknak egyáltalán nem

Olvasom, hogy az ukrán elnök szerint, amit most csinálnak az oroszok az terrorizmus:

Krím ivóvíz-ellátásának megszüntetése nem volt terrorizmus. A fejlett igen humánus nyugati világ sem tiltakozott.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 332
9 675
113
Hát attól tartok, mi is szivni fogunk az ukrán áramszünettel. Gondolom, akkor a MOLnak az olajat sem fogják tudni továbbítani, másrészt remélem az atomerőművek kényszerleállítása nem fog gebaszt okozni.

A kövi hetek hatása, ha tartós aramszünet lesz.
Újra jönnek a menekültek.
Az orosz szankciókat nem áll módunkban majd megakadályozni, amivel újra mi fogubk szivni nem Franciaország.

Logikus lépés, eszkalálódik a háború. Magyarorszagon újra kicsit xarabb lesz a szitu. Kár, hogy a fronton nem tudnak győzni az oroszok, igy a polgari lakosságot verik le a harctéri pofonokat. Kicsit cigánytempó, de logikus
Hová lett a lelkesedésed???? Csak pozitívan bratyó.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 239
3 535
113
Miért jó neked, hogy az oroszoktól függjenek mások? És ezek szerint te ennek a függőségnek az árát hajlandó lennél a teljes fizetéseddel és vagyonoddal kárpótolni embereket?
Ha azt hiszi, hogy Oo.-t ki lehet kapcsolni a világkereskedelemből, akkor nincsenek reális ismeretei a jelenlegi globalizált világunk működéséről. És ezt teljesen komolyan gondolom.
A gaz marcsak olyan, hogy ott topog a vezetek vegen, ha vannak megbizhato szallitoid, akik nem fegyverkent hasznaljak ellened. Tegyuk fel, leborulunk Putyin elott, utana mondhatnank neki valaha, valamiben nemet? Hat nem, mert azonnal ujra elzarna a gazcsapot. Ez az a helyzet, amit nem szabad nekunk megengedni neki.. Azt nem ertem, ezt a csapdahelyzetet miert nem latjatok?
Ezzel teljesen egyetértek, csak éppen nem így kell csinálni, ahogy csinálták. Ez az egész szankciózás (a gáz esetén az azzal történő "fenyegetés") az egész világra kihatással volt (élelmiszer, energiahordozók, műtrágya stb.). Szóval ahelyett, hogy nagy hanggal elkezdték verni az asztalt, teljesen megfontolatlanul, ahelyett szépen csendben el lehetett volna ezt kezdeni.
A két változat között óriási a különbség, főleg úgy, hogy áram és gáz ügyben össze-vissza szerencsétlenkedik a bizottság, kapkodnak, aztán csodálkoznak, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy ők szeretnék (pl. ársapka, érintetlenül hagyott co2 kvóta-rendszer stb.).

Az egész dologban annyi pozitívum van, hogy sok területen átszakadt a gát, és már régen aktuális gázinfrastrukturális fejlesztések valósítanak meg, továbbá a nehéz idők szülhetnek valós innovációkat, de ezt enélkül a fejetlenség nélkül is képesek lehettek volna megcsinálni.

Szerk.: Olyan helyzet megteremtése lenne indokolt, hogyha kiesik 1-1 szereplő az nem okoz ilyen mértékű "turbulenciákat". Szóval itt nem csak az oroszokról van szó.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
Nem lesz tartós árramszunet. Már állítolag most visza van állítva az áramszolgáltatás.
Ez valóban így van. Egy bejegyzés erről Rybar oldaláról:

Támadások Ukrajna energetikai infrastruktúrája ellen: jelenleg mit tudunk

▪️20:00 körül az RF fegyveres erők rakétatámadásokat indítottak Kelet- és Közép-Ukrajna legnagyobb hőerőművei ellen:

Kharkiv CHP-5 és Zmiev CHP a Kharkiv régióban,Pavlograd CHP-3 a Dnyipropetrovszk régióban,
Kremenchug hőerőmű a poltavai régióban.

A rajtokat a Fekete- és a Kaszpi-tenger vizeiről hajtották végre.

▪️A túlfeszültség és a hirtelen energiahiány a termelőkapacitás hiányához vezetett. A 750 kV-os és 330 kV-os távvezetékek energiagyűrűi mentén történő további kapacitások átadása nem vezetett a hálózati problémák kiküszöböléséhez.

▪️Az alállomások frekvenciájának csökkenése miatt a védelem működni kezdett, először a nagyfogyasztókat, majd egész régiókat kikapcsolva.

▪️Az energiarendszer összeomlása átterjedt Harkiv, Szumi, Dnyipropetrovszk, Zaporozsje és Odessza régiók hálózatára. Ez érintette az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött donyecki régiók területeit, a kijevi régiót és az ország fővárosát is.

▪️Azonnal két ukrán atomerőmű - Hmelnickij és Juzsnoukrainszkaja - megkezdte az erőmű leállítását, mivel nem tudták a megtermelt villamos energiát a hálózatba továbbítani .

▪️A balesetet úgy sikerült lokalizálni, hogy Ukrajna nyugati és középső régióit leválasztották a keleti és déli régiókról. Szinte országszerte leálltak az elektromos vonatok, Poltavában több trolibusz is kigyulladt közvetlenül az utcákon.

A helyzetet bonyolította a Zaporizzsja Atomerőmű utolsó üzemi blokkjának szeptember 11-én éjszakai leállása, amelyet az Ukrán Fegyveres Erők rendszeres támadásai okoztak a létesítmény ellen. Ezt megelőzően az ukrán energetikusok 750 kV-os és 330 kV-os vezetékeket kapcsoltak le az állomásról. Mindez az ország energiarendszerének stabilitásának jelentős csökkenéséhez vezetett.

▪️Később megkezdődött az áramellátás helyreállítása az ukrán energiarendszer helyi szegmenseiben. A tartalékkapacitások össze vannak kötve, az energia újraelosztása folyik a Dnyeper-parti vízerőműből és az ország nyugati részén lévő villamos vezetékekből.

Elég letiltani az ország energiarendszerét? Határozottan nem: ehhez legalább a 750/330kV-os teljesítményautotranszformátorokat kell eltalálni Ukrajna nyugati és középső részén, valamint a Dnyeperen.

Ez az intézkedés azonban jó jelzés a forrófejűek számára, akik hangosan nyilatkoznak az Ukrán Fegyveres Erők Harkiv régióban elért sikerének hátterében.

Ezért az ellenség kritikus infrastruktúrájára gyakorolt hatásnak folytatódnia kell. És nem csak az alállomásoknál és hőerőműveknél, hanem a Dnyeperen átívelő hidaknál is . #Poltava # elemzés # Oroszország
#Ukrajna #Kharkiv
@rybar

Egyébként az ukrán áramrendszer össze van kötve Európa áramrendszerével, volt is egy próbaüzem egy-két napig. Tehát a teljes áramtalanításhoz a nyugat-ukrajnai állomásokat is meg kell szüntetni.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 749
9 475
113
Ne segíts, akkor ha én kenyeret veszek, a péktől függök?
Nyomjátok ezt a függés dumát, de tudod mitől függünk? Az olcsó nyersanyagtól. Az meg ott van. Máshol nincs. Kínos, hogy a kapitalizmus szabályai itt és most ellenünk dolgoznak. De ez a helyzet.

Ha csak egy pékség van, akkor függsz tőle. Tenni kellett volna ellene. De épp az ellenkező volt az irány:

69ec88f5894b53b7c034f9f8e1e05bf5.md.jpg
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
617
5 648
93
Micsoda meglepetés,lehet az oroszok centire tudják hol hagytak sok tonna hadianyagot az elhagyott területken,esetleg nézték,hová cuccoltak be az ukránok nagyobb létszámban?
Jajj,csak nehogy a szart is ki rakézgassák az ukránok kis popójából....:rolleyes:
"Micsoda meglepetés,lehet az oroszok centire tudják hol hagytak sok tonna hadianyagot az elhagyott területken,esetleg nézték,hová cuccoltak be az ukránok nagyobb létszámban?"

Más topikokban meg azt mondták, hogy az oroszok nem tudnak felderíteni semmit, mert az utolsó felderítő műholdjuk 3 éve pottyant le és az embargó miatt nem tudnak megfelelő optikájú műholdat fellőni.

Sajnos itt tartunk agyilag és ezt a hívő közönség tövig beszopja.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 749
9 475
113
Ha azt hiszi, hogy Oo.-t ki lehet kapcsolni a világkereskedelemből, akkor nincsenek reális ismeretei a jelenlegi globalizált világunk működéséről. És ezt teljesen komolyan gondolom.

Ezzel teljesen egyetértek, csak éppen nem így kell csinálni, ahogy csinálták. Ez az egész szankciózás (a gáz esetén az azzal történő "fenyegetés") az egész világra kihatással volt (élelmiszer, energiahordozók, műtrágya stb.). Szóval ahelyett, hogy nagy hanggal elkezdték verni az asztalt, teljesen megfontolatlanul, ahelyett szépen csendben el lehetett volna ezt kezdeni.
A két változat között óriási a különbség, főleg úgy, hogy áram és gáz ügyben össze-vissza szerencsétlenkedik a bizottság, kapkodnak, aztán csodálkoznak, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy ők szeretnék (pl. ársapka, érintetlenül hagyott co2 kvóta-rendszer stb.).

Az egész dologban annyi pozitívum van, hogy sok területen átszakadt a gát, és már régen aktuális gázinfrastrukturális fejlesztések valósítanak meg, továbbá a nehéz idők szülhetnek valós innovációkat, de ezt enélkül a fejetlenség nélkül is képesek lehettek volna megcsinálni.

Szerk.: Olyan helyzet megteremtése lenne indokolt, hogyha kiesik 1-1 szereplő az nem okoz ilyen mértékű "turbulenciákat". Szóval itt nem csak az oroszokról van szó.

Tisztában vagyok a globális helyzettel. Jobban, mint te az értő olvasással... Ugyanis épp azt magyaráztam az olvtársnak, hogy diverzifikálni kellett volna az ellátást.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 359
9 215
113
Erről beszélek, bekattant a lemez.
A kapacitás létezik, csak nem éltünk vele.
Szándékosan.

Az gondolom világos hogy az északi áramlaton csak orosz gáz jöhetne?
Míg a többin jöhet máshonnan is.

De gondolom ha azt mondom hogy a rezsicsökkentés 10 éve szopatja az országot, mert elmaradtak beruházások, korszerűsítések és nem spórolt a lakosság.
Amint bejelentették az áremelést, 5 hűtőt cseréltek családon belül és egy kazánt, ami milliós tétel.
Bőven ki tudtam volna fizetni a normál árat, fel se tűnt volna és a rászoruló meg kapjon kedvezményt, ha beüt a szar akkor léphetett volna csak közbe az állam.
De gondolom ez eretnek gondolat, mert hát miért is költött volna az állam inkább az egészségügyre.
Azt hiszem topikot tévesztettél. Nyiss egy: dk és vezére. csodálatunk tárgya c. topikot aztán ott lehet ömlengeni tovább.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
Egy kis trollkodás az Anna News-tól:

Az elektromosság nem jog, hanem kiváltság ."

 
W

Wilson

Guest
Fogadjuk el:
  • USA pénzügyi támogatás nélkül az ukrán államigazgatás 1 hónapon belül összeomlana
  • Nyugati tüzérség szállítása nélkül ez a kategória eltűnt volna az ukrán repertoárból
  • Nyugati felderítés nélkül sem ez, sem más siker nem lett volna soha, az ukránok teljesen vakok lennének

Igen, ezek nélkül az ukrán hadsereg és állam régen széthullott volna.
Még egy ilyen, erősen visszafogott orosz létszám mellett is.

A NATO nagyszámú emberanyagon kívül mindent ad. Nem az ukránok koppintottak az oroszok orrára! Hangzatosnak hangzatos.

Hogyan képzeled el azt hogy az ukránok nem fognak megfagyni télen? Ezen csak az orosz tudna segíteni.
Úgy hogy például az USA ad jó sok dodót az ukriknak földgáz vásárlásra a héten jelentették be,

Dehogyisnem, hogy az ukránok adták a tockost, ugyanis az ukrán katonák használták a nyugati fegyvereket és ők adták a vérüket az orosz haderő elleni harcban a Nyugat és az USA szerepe annyi,hogy megadja nekik azt a támogatást, hogy eredményesen harcolhassanak az orosz haderő ellen.

Az ukrán haderő és állam széthullana az USA és a nyugati hatalmak támogatása nélkül? Ez így van, de a hazájáért harcolni akaró (és tudó) ukrán haderő nélkül ez a támogatás semmit sem érne....
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 781
18 003
113
Én ebben nem hiszek. Az átlagukrán egy darabig majd pampog, közben kapja majd az orosz szórólapot a levegőből, hogy a megoldás a kukizongorista meg a bandája elüldözése, és a teljes demilitarizáció lesz.

Le fog esni nekik, hogy az oroszok TÉNYLEG az utolsó pillanatig visszatartották magukat, ahogy ezt állították magukról.

Aztán vagy elmennek a faszba’ abból az országból, vagy helyrehozzák a kapcsolatukat az oroszokkal.

Nem fogom most visszakeresni, de február végén többen azt tippeltük, hogy a civil infrastruktúrával kezdik majd a bulit.
Végül csak eljutottunk ide is.
Szerintem aki maradt, az azért maradt, mert nincs hová mennie. A fiatalok zöme lelépett - itt dalolászik pár a szomszéd házban, nagy örömömre. A többieknek meg nincs nagyon hová mennie. Továbbra is tartom azt a véleményt, hogy ágyú helyett vaj a civileknek, Z és bandájának meg vas.

Persze, ez durván hangzik, de az már egyértelmű volt évek óta, ez a fasz nem a békében utazik és a saját polgárai életet sem tartja sokra. Ilyenkor jöhet a kórus, hogy bezzeg a Putyin is így nyomja.

Nem érdekel egyik sem. Putyin mindezt orosz pénzből csinálja, az EU és az USA égisze nélkül, Z meg EU-s pénzből és NATO támogatásból, vagyis mi is egy ilyen szönyegen ülünk.

Tajvan helyében erősen kezdenék gondolkodni. Egy-egy ilyen "beállamosítás" nem arról szól, hogy az átlagembernek hű de milyen rossz lesz, hanem a jelenlegi elit elveszíti a gazdasági hatalmát. A nép le van szarva, a pénz, az számít.

Érdemes megnézni, hogy egy ukrán orvos/mérnök/betegápoló mennyit kapott vagy milyen szélesre nyílt a pénztárca, ha külföldi zsoldost kellett fizetni a "szuverenitás oltárán vívott harcért" - vagyis a rabolt javak megmaradjanak. Ha normálisan fizették volna a fiatalokat, kevesebben lépnek le és talán más irányt vett volna Ukrajna sorsa, de egy ilyen kapzsi faszfej oligarcha-bagázzsal és Nuland kisasszonnyal, Putyin szomszédságában ennek ettől eltérő kifutása nehezen lehetett volna...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 921
49 242
113
Nem fogom most visszakeresni, de február végén többen azt tippeltük, hogy a civil infrastruktúrával kezdik majd a bulit.
Végül csak eljutottunk ide is.
Meg is találtam:
És mi van akkor, ha Oroszország csak annyit akar, hogy Ukrajna sodródjon polgárháborúba?
Ha csak egy kicsit baszkodják meg az ukrán infrastruktúrát, az pont elég ahhoz, hogy összeomoljon az egész. Gondolom az ukránoknál se rajonganak a frontális háború ötletéért, így a lakosságnak jó része könnyen meggyőzhető lesz (nem csak emiatt) a vicces elnökük inkompetenciájáról, amikor mondjuk hetekig nincs áram/víz/fűtés (vagy kaja).
Ideális állapot egy polgárháború megindításához. Akkor aztán lőttek az EU/NATO csatlakozásnak, hosszú-hosszú ideig.