[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 728
19 200
113
És ez nem a jelenlegi politikánk hibája talán?
Amúgy pont NATO tagságunk miatt nem tartok ettől hogy veszélyeztetnének minket, viszont a kárpátaljai magyarság nehéz időszak elé néz....
Nézőpont kérdése. Én semmi esetre sem tartom hibás lépésnek, hogy kiálltak a kárpátaljai magyarok érdekei mellett és nem hagytuk ezt szó nélkül az ukránok felé, mert szerintem egy helyesen gondolkodó kormánynak alap, hogy nem hagyja szarban azokat az embereket és kiáll azon jogaik elismertetése mellett ami egyébként is járna nekik, pláne úgy, hogy az EU-ba csatlakozni kívánó Ukrajnának eleve kötelessége lenne biztosítani. Ehhez képest alakítottuk a reakcióinkat Ukrajnával szemben. Az meg, hogy Ukrajna a ruszkikkal vívott háborújának okaként egy kalap alá vette a magyar kisebbséget az orosszal az meg már őket minősíti nem minket.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
A mindenki, az a világ 141 országa.
:)
Ja, négy ország van Putyinnal...
Szíria, Belarusz, Észak-korea.
Nyerő csapat.
;)


A gázfegyver sem fog működni....
Hiába a sok fenyegetőzés, mindenki megfagy, majd megváltozik a véleményünk a hidegben, stb.
Nem fog. Ahogy eddig is, ezután is kitart Európa és a világ.
Kevés az a 30 %, aminek a nagy része pótolva lett, másik része fogyasztás csökkenés az árak miatt. Ez látszik a gáz árakon.

Az ENSZ az USA-t több tucat alkalommal ítélte el. Erről ennyit. Az ENSZ-nek nincs elérhető célja, nincs hatalma, egy szinte értelmezhetetlen szervezet. Mindent is elítélnek, de soha nem változik semmi. AZ ENSZ simán csak egy vicc társulat.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
967
11 403
93
És ez nem a jelenlegi politikánk hibája talán?
Amúgy pont NATO tagságunk miatt nem tartok ettől hogy veszélyeztetnének minket, viszont a kárpátaljai magyarság nehéz időszak elé néz....
Miért a mi politikánk hibája?
Mert szóltak hogy tán a kisebbségeknek kellene engedni a saját nyelvük használatát? Várom a válaszod!
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
590
6 299
93
Ezt modta: „De ha azt ígérem az ukrajnai embereknek, hogy az ő oldalukon állunk, ameddig csak szükségük van ránk, akkor azt teljesíteni akarom. Mindegy, hogy mit gondolnak a német választóim.
Igen, ez ilyen, amikor bemutatják a mesterek, hogy hogyan kell csinálni a demokráciát. Csak azt nem értem, hogy ilyenkor mi jön le azoknak, akik tényleg hisznek is ebben a lócitromban?
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Teljes áramszünet Harkov, Donyeck, Zaporizsja, stb ukrajna által ellenőrzött részein. Reuters és Zelenszkij twitter linkeket teszek be, hogy elkerüljük a vádaskodást miszerint csak kétségbeesett orosz propaganda.
Persze a nyugati médiagépezet még mindig makacsul szajkózza, hogy az oroszok összeomlottak, és hogy Ukrajna fog áramot szolgáltatni Németországnak. És az istenadta nép, elhiszi. Smyhal lenyilatkozta, így van, pont.







 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 594
38 409
113

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
324
1 063
93
Értem én, márciusi cikk, ...

Azóta:
  • Kína többször (tényleg nagyon sokszor) hangoztatta több helyen, hogy jogos volt Oroszország fellépése, és nem tehetett mást Putyin, ...
  • India egyre nagyobb mértékben vesz mindent is az oroszoktól és meg is mondták, hogy soha nem fogják elítélni, mert Oroszország volt az egyetlen, aki kiállt mellettük, amikor megcsinálták a saját atomjukat.
  • Irán adja a drónokat, meg egyéb technikákat.
  • Brazília nem hajlandó elítélni.
  • Pakisztán nem hajlandó elítélni.
  • Egyiptom nem hajlandó elítélni.
  • Irak sem hajlandó elítélni.
  • Argentína sem.
  • Venezuela sem.
  • Kuba sem.
  • Indonéziának most köszönte meg Putyin a támogatást.

Kína annyira támogatja Moszkvát, hogy a mai napig Ukrajna területének ismeri el még a Krímet is, és hivatalosan is kínai "embargó" alatt vannak a krími cégek, intézmények - azaz kínai fél nem üzletelhet velük.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 631
113
Hogy a faszba nem találják a HIMARSokat?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 540
18 828
113
Ez nem csak arról fog szólni,hogy fázol majd vagy vacogsz Európában,ennél komolyabb dolgokat is fog hozni.Élelmiszer válságot,éhezést.Harmadterméseket a műtrágya hiánya miatt.A te felfogásod szerint térjen vissza Európa a gyűjtögető életmódra.Röhöghetsz is rajta.

Nem fog senki gyűjtögetni.
Ezzel lehet pánikot kelteni, mert a ruszkinak ez az érdeke. Ezért megy a picsogás.
Senki nem fagy meg a gáz ár miatt.

Az orosz propaganda kétségbeesett próbálkozása az ilyenekkel fenyegetés.

Az élelmiszer árak növekedése emeli az inflációt, valóban.

Viszont az EU eddig is a hatalmas dotációval tartotta mesterségesen alacsonyan a mezőgazdasági és élelmiszer árakat globálisan, így szegénységben a világ azon országait, akik javarészt mezőgazdaságból élnek.
Szemét módon, szerintem.

Ez azt jelenti, hogy az árak emelkedésével akár csökkenthető az EU belső ártámogtási rendszere.
Ez a megtakarítás enyhítheti az egyéb hátrányos következményeket.

Másodsorban növelheti a fejlődő országok úgynevezett "csere arányát", ami gazdaságilag akár hasznos is lehet. A műtrágya árak ezt persze befolyásolhatják, tehát a kérdés kinél marad az emelkedő árak után a profit?

Én remélem, az agrár országoknál.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 075
5 685
113
Idén csökkent az orosz GDP, náluk már recesszió van, ami az EUban jövőre jön. Persze az energiabevételek nem csökkentek, hanem nőttek. Pont akkor járnának xarul a ruszkik, ha feloldják az energiaszankciókat, beszakadnaának az árak és a regi mennyiseget már nem tudnák eladni. Szal azért felmerül bennek, aki Brusszelben tolja az energiaszankciókat végülis kinek az embere....
Egy szinte biztos az közel keleti olaj és gáz termelő Államok rövid és hosszú távon is jól járnak.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 616
65 316
113
Jól lesz az 85%-nak is.
Az orosz haderő 85 százaléka csak teljes mozgósítás esetén harcolhatna Ukrajnában, mivel ennyi ember és technika már óriási logisztikai lábnyommal tudna csak operálni.
Arról nem is beszélve, hogy furcsa lenne, ha a hatalmas Oroszország teljes haderejének mintegy 85 százaléka szinte eltörpülne a jóval kisebb ukrán haderő kb feléhez képest. Mert kb az ukrán haderő fele érintett folyamatosan a keleti fronton, az orosz meg létszámhátrányból támad.
És nyilván egy két kontinenst átszelő világ legnagyobb országa nem fogja a hadereje 85 százalékát egy kis frontszakaszra összezsúfolni.

A szöveg valójában arról szól, hogy Oroszország nem a hadereje 85 százalékát, hanem az Ukrajnában bevetett hadereje 85 százalékát használja csak ki.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 023
49 859
113
Hogy a faszba nem találják a HIMARSokat?
Megtalálják (=honnan lőtték ki a rakétákat), csak el nem találják (mert elpucolnak a rakéták kilövése után).
Azt meg semmilyen counterbattery radar nem mondja meg neked, hogy melyik gumiszerelő műhelybe rejtették el a HIMARSokat.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 023
49 859
113

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 054
95 685
113
És ez nem a jelenlegi politikánk hibája talán?
Amúgy pont NATO tagságunk miatt nem tartok ettől hogy veszélyeztetnének minket, viszont a kárpátaljai magyarság nehéz időszak elé néz....
A kárpátaljai magyarság kérdését Putyin február 22-én megoldotta. Aki fiatal lelécelt, páran maradtak meg az öregek, ők pedig idővel meghalnak. Így ukrán részről a magyar kérdés lezárult.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 592
19 650
113
Szerintem te itt hazudsz. ↓

"Ugye az megvan, hogy "német" külügyminiszter meg bemondja, hogy őt nem a németek érdekei foglalkoztatják, hanem ukrajna.. ennyit a erkölcsökről.."

Mit mondott Baerbock pontosan?
“Ich gebe den Menschen der Ukraine das Versprechen, wir stehen an eurer Seite, solange ihr uns braucht – egal, was meine deutschen Wähler denken”
Hát pedig ez pontosan azt jelenti, még ha nem is 1:1 a fordítás… Épp csak nem sheissegalt mondott.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 524
89 528
113
A kárpátaljai magyarság kérdését Putyin február 22-én megoldotta. Aki fiatal lelécelt, páran maradtak meg az öregek, ők pedig idővel meghalnak. Így ukrán részről a magyar kérdés lezárult.
Ez qurvára nem így van.

De ugye, megmondta a tévé is.


Én úgy érzem, továbbra is, azért ilyen "hangos a siker" ukrán részről, mert a 9 milliárdért "hangos siker" kellett. Hogy a mani felmarkolása és a félidős USA választás után mi lesz, tök mindegy: az akkor lesz, ez a 9 milliárd meg most kell nekik!